🚫 گناه شکستن دل و حکم دل کسی را شکستن
🌸از نظر #پیامبر صلی الله علیه و آله اذیت و آزار و مومن برابر با اذیت و آزار رسول خدا صلی الله علیه و آله برابر با اذیت خداوند می باشد که چنین شخصی در تمامی کتب آسمانی و الهی از تورات و انجیل و زبور و قرآن، انسانی ملعون می باشد.
🔹بعضی از افراد با کارهای خویش دل مومنان را به درد می آورند و آنان را غمناک و اندوهگین می سازند. این افراد حتی اگر همه دنیا را برای شاد کردن وی به او هدیه دهند و آن را کفاره ی آن قرار دهند، این کار نمی تواند کفاره زشتی عمل دل شکستن مومن باشد و شخص آزار دهنده گمان نکند که با این کارش پاداشی می برد زیرا اندوهی که در دل مومنی انداخته و حزن و اندوهی که در یک لحظه بر جانش نشانده است، هیچ چیز نمی تواند آن را از بین ببرد این است که گفته اند انسان نباید کاری کند که دلی غمناک گردد که هیچ چیزی نمی تواند کفاره آن باشد.
🌸پیامبر گرامی (ص) می فرماید:هر که مومنی را غمگین کند، آن گاه دنیا را به او بدهد، این بخشش کفاه عمل او نخواهد بود و برای او پاداشی به دنبال نخواهد داشت.
🌸امام صادق (ع) می فرماید:اگر شما دلی را شکستید نمی توانید جبران آن دل شکستگی را بکنید اگر همه ی دنیا را به او بدهید.
☝ اگر ما دل کسی را شکستیم باید از طرف دلجویی کنیم و طرف هم ما را ببخشد و خدا هم توبه ما را بپذیرد. ریشه ی این دل شکستن ها #خودخواهی است. یعنی فرد فکر می کند که از دیگری بالاتر است و به من های درونش توجه می کند.
🍂🍃🌸🍂🍃🌸
"بِسمِاللهالرَحمٰنِالرَحیم:♥️"!
باعنایتمولاامامزمان(عج)محفلامروز روآغازمیکنیم...!
با موضوع؟! زخم زبان زدن
انسان باید بداند که خداوند متعال عالی ترین نعمت را بنام زبان به او داده است تا به وسیله آن بهترین اعمال را مانند تلاوت قرآن، دعا و نیایش، ایجاد صلح و آشتی، دعوت مردم به سوی خیر و صلاح انجام دهد و . . .
یا با گفتن یک جمله «زیبا» خنده را بر لبان دیگران بنشاند.
با اینکه این عضو از نظر جسم کوچک و در مقام طاعت و عصیان بسی بزرگ است. زخم زبان یعنی سخنی بر زبان آوریم که شخص مقابل را برنجاند. آنچه باید زن و مرد به آن توجه داشته باشند این است که زخم زبان، یکدیگر را کوچک کردن، مخصوصا در مقابل دیگران، دیگری را به رخ همدیگر کشیدن، به اندازه ای ضربه به محبت می زند که بعضی اوقات مبدل به نفرت می شود
نظر دین قشنگمون 🙂 به طور کلی آزار و اذیت مومن در اسلام حرام است و شکستن دل انسان مؤمن به سادگی التیام نمی یابد و جبران آن دشوار است.
آنچه بر صفحه روح انسان نقش می بندد، قبل از هر چیز بر صفحه زبان و در لابه لای صادرات و گفته های زبان ظاهر می شود. حتی زبان نشانه ی سلامت یا عدم سلامت شخص است. زبان دارای دو بعد مثبت و منفی است و باید در موارد ضروری و مفید از آن بهره برداری کرد و به هیچ وجه آن را افسار آن را رها نکرد..
خیلی وقت ها پیش میاد یک حرف رو اشتباه یا از سر نادانی میزنیم من خودم میگم امروز از دست خودم ناراحت بودم چرا یک حرف زدم و جالبش اینکه من این حروف رو چندین ماه پیش زدم و هنوز پشیمون هستم 😔یا بعضی حرف ها باعث دعوا و از بین بردن دوستی ها میشه یا باعث دردسر خودمون و اطرافیان ☹️
. همیشه طعنه و کنایه زدن کسی از آن است که یک مشکل فردی و ارتباطی وجود دارد و توجه به این نکته که چه عواملی باعث به وجود آمدن این مشکل شده از اهمیت ویژه ای برخوردار است. زبان همانند حیوان سرکش و درنده ای است که اگر رهایش کنید، زخم می زند و خونین می کند. ویران می کند و از پا در می آورد و نیکی های دیگر را نابود می سازد. بیان یکی از عوامل تشکیل دهنده شخصیت است. کسی که در گفتار، با کلمات توهین آمیز، فحش و ناسزا دیگران را بیازارد، عفت زبان ندارد.
☘حدیث زخم زبان زدن☘
رسول خدا (ص) در سفارشهای خود به امام علی علیه السلام فرمود:
یا علی! بزرگترین جهاد این است که انسان صبح کند و در نیت و قصدش نباشد که بر کسی ستم کند ای علی! هر که مردم از زبانش بترسند از اهل آتش باشد.
طبق تحقیقات انجام شده در بیشتر موارد افرادی که حتی عادت به زخم زبان زدن و صحبت با نیش و کنایه دارند، بعد از این گونه صحبت کردن و ناراحت کردن طرف مقابل از سخن خود پشیمان شده و در بعضی از موارد در صدد جبران بر می آیند.
طعنه زدن
سرزنش کردن
دشنام دادن
زخم زدن و …
یا علی! بدترین مردم کسی است که مردم از ترس دشنام و شرارتش احترامش کنند.
یا علی! بدترین مردم کسی است که آخرتش را به دنیایش بفروشد و بدتر از او کسی است که آخرتش را به دنیای غیرش بفروشد
۱-زخم زبان را جدی بگیرید
شاید حتی به شوخی بخواهیم از کنایه زدن به دیگران استفاده کنیم تا فضای محیط را عوض کنیم. اما این کار درستی نیست!