تصویر فوق نسخهی بسیار نفیس از دیوان حسّان بن ثابت میباشد که در کتابخانهی أحمد الثالث_ترکیه شماره ۲۵۳۴ نگهداری میشود.
این نسخهی نفیس در ماه رجب سال ۴۱۹ ق بر اساس نسخهی کتابتشده در سال ۲۵۵ ق کتابت شده است.
در تصویر بالا ناسخ پس از نام ابوطالب عبارت "رضوان الله علیه " را نگاشته ولی فردی نامعلوم این عبارت را مخدوش نموده است!
▪️در آستانهٔ ۲۶ #رجب سالروز وفات بزرگحامیِ مظلوم حضرت رسول خاتم صلّیاللهعلیهوآلهث، والد ماجد حضرت امیرالمؤمنین صلواتاللهعلیه، جناب حضرت ابو طالب علیهالسلام هدیه به روح مطهرشان صلواتی عنایت بفرمایید.
🔊 عظمت شب بیست و هفتم ماه رجب
عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيٍّ الرِّضَا علیه السلام أَنَّهُ قَالَ: إِنَّ فِي رَجَبٍ لَلَيْلَةً خَيْرٌ مِمَّا طَلَعَتْ عَلَيْهِ الشَّمْسُ وَ هِيَ لَيْلَةُ سَبْعٍ وَ عِشْرِينَ مِنْ رَجَبٍ، فِيهَا نُبِّئَ رَسُولُ اللَّهِ صلّی الله علیه وآله فِي صَبِيحَتِهَا. (وسائل الشيعة، ج8، ص111به نقل از مصباح المتهجد)
حضرت جوادالائمّۀ علیه السلام فرمود: همانا در ماه رجب شبی است که بهتر است از هرآنچه خورشید بر آن طلوع نموده است، و آن شب، شب بیست و هفتم ماه رجب است، زیرا در صبح آن شب، رسول خدا صلّی الله علیه وآله به نبوّت مبعوث شد.
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
🚿 استحباب غسل در شب 27 ماه رجب
مرحوم شیخ طوسی در «مصباح المتهجد»، مرحوم سید بن طاووس در «مصباح الزّائر» و مرحوم شیخ ابراهیم کفعمی در «البلدالامین» ، غسل شب 27 رجب را مستحب می شمرند. (مصباح المتهجد، ص814 و 535/ مصباح الزائر، ص186/ البلدالأمين، ص183)
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
🙏🏼 ساده ترین نماز در شب 27 ماه رجب
داوود بن سِرحان از حضرت صادق علیه السلام نقل می کند که فرمود: در شب بیست و هفتم رجب، 12 رکعت نماز بخوان، و بعد از نماز، هر یک از سوره های حمد، فلق، ناس، توحید و آیۀالکرسی را چهار بار بخوان. در ادامه چهار بار تسبیحات اربعه بگو، و سپس بگو: «اللَّهُ اللَّهُ رَبِّي، لَا أُشْرِكُ بِهِ شَيْئاً مَا شَاءَ اللَّهُ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمِ». (وسائل الشيعة، ج8، ص97 به نقل از مصباح المتهجد/مصباح المتهجد، ص806)
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
🔊👌 اوصاف شب مبعث در کنار ضریح امیرالمؤمنین علیه السلام به روایت ابن بطوطه
ابن بطوطه( متوفی779 هجری) از علمای اهل سنّت در سفرنامه خود ، وضعیت روضه امیرالمؤمنین علیه السلام را در شب مبعث رسول خدا صلّی الله علیه وآله این گونه توصیف می کند:
مردم شهر همه بر مذهب رافضى اند. از اين روضه كرامت ها ظاهر مى شود و از همين جا بر آنان ثابت شده كه قبر على در آن روضه واقع شده است. از جمله آنكه در شب بيست و هفتم رجب كه ليلة المحيا ناميده مى شود بيماران زمينگير را از عراقين و خراسان و فارس و روم به آن جا مى آورند و بدين گونه سى چهل بيمار گرد مى آيند. بيماران را پس از نماز عشا روى ضريح مقدس جاى مى دهند و خود در انتظار شفا يافتن آنان به نماز و ذكر و تلاوت و زيارت مى پردازند. چون نيمى يا در حدود دو سوم از شب گذشت همه بيماران با حالت صحيح و سالم، لا اله الّا اللّه، محمّد رسول اللّه، على ولىّ اللّه گويان از جاى بر مى خيزند. اين حكايت در ميان آنان به حدّ استفاضه رسيده است. گرچه من خود آن شب را درك نكردم ، امّا داستان آن را از اشخاص مورد اعتماد شنيدم و در مدرسه حرم سه تن از اين اشخاص را ديدم كه هر سه زمين گير بودند: يكى از روم آمده بود و ديگرى از اصفهان و سومى از خراسان. از حالشان جويا شدم ، گفتند امسال به ليلة المحيا نرسيده اند و منتظرند كه سال آينده آن را درك كنند. (رحلة ابن بطوطة (تحفة النظار فى غرائب الامصار و عجائب الاسفار)، ج1، ص423)
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
😷👌👌پاداش روزه روز بیست و هفتم ماه رجب
1) حضرت صادق علیه السلام به حسن بن راشد فرمود: روزه روز بیست و هفتم ماه رجب را ترک نکن، زیرا بیست و هفتم رجب روزی است که نبوّت بر محمّد صلّی الله علیه و آله نازل شد، و ثواب روزه آن معادل روزه شصت ماه است. (کافی، ج4،ص 149)
2) حسن بن راشد گفت: به حضرت صادق علیه السلام عرض کردم: در روز مبعث، چه عملی انجام دهیم؟ فرمود: روزه گرفته، و بر محمّد و آلش زیاد صلوات فرستید. (اقبال الاعمال، ص 180)
3) حضرت صادق علیه السلام فرمود: هرکس روز بیست و هفتم رجب روزه گیرد، خداوند پاداش روزه هفتاد سال را برای او می نویسد. (بحارالانوار، ج97، ص34 به نقل از امالی صدوق)
4) حضرت رضا علیه السلام فرمود: خداوند، محمّد صلّی الله علیه وآله را سه شب قبل از پایان رجب مبعوث کرد، پس روزه آن روز مانند روزه هفتاد سال می باشد. (بحارالانوار، ج97، ص36 به نقل ازكتاب فَضَائِلِ الْأَشْهُرِ الثَّلَاثَة)
5) ابن عبّاس از رسول خدا صلّی الله علیه وآله نقل می کند که درباره روز بیست و هفتم ماه رجب که به پیامبری مبعوث گردید، چنین فرمود: هرکس روز بیست و هفتم رجب روزه گیرد، برای او معادل کفّاره شصت سال می باشد، و خداوند او را از ابلیس و جنودش حفظ می کند، پس اگر در آن روز یا در آن شب بمیرد، شهید مرده است ؛ و خداوند روح او را در چینه دان مرغ سبزی قرار می دهد که در بهشت به هرجا بخواهد می رود، و خداوند برای او بهره ای از عبادت عبادت کنندگان، مجاهدین، شاکرین و ذاکرین قرار می دهد، آن کسانی که خوفی بر ایشان نیست و محزون نمی شوند. قسم به آن کس که مرا به حق مبعوث کرد، اگر بنده یا کنیزی روز بیست و هفتم رجب روزه گیرد و شب بیست و هفتم را به عبادت سپری کند، خداوند گناهان وی که بین او و خدایش بوده است می آمرزد، هرچند به تعداد ستارگان آسمان، قطره های باران، برگ های درختان و تعداد روزهای دنیا باشد. همچنین خداوند برای او بهره ای از ثواب های جبرئیل، میکائیل، اسرافیل، عزرائیل و روحانیّین همراه او، کروبیّین و حمله عرش قرار می دهد. قسم به کسی که مرا به حق برانگیخت، خداوند بهره ای از عبادت فرشتگان هفت آسمان برای او منظور می کند، و آن گاه که ملک الموت برای قبض روحش می آید، او را در حالت ایمان قبض روح می کند. چنین فردی از قبرش بیرون می آید درحالی که چهره اش همچون ماه شب چهارده می درخشد، و بر پل صراط همچون برق ناگهانی عبور می کند، و نامه اعمالش به دست راست وی داده می شود، و کفه ترازوی اعمال وی سنگین در نظر گرفته می شود، و آن هنگام که مردم می ترسند وی نمی ترسد، و خداوند در بهشت فردوس هفتاد شهر به او می دهد که در هر شهری هفتاد هزار قصر وجود دارد، و هر یک از این قصرها از دنیا و آنچه در دنیاست بهتر است، و در هر قصری چیزهایی وجود دارد که چشم ندیده، گوش نشنیده، و به قلب بشری خطور نکرده است. (بحارالانوار، ج97، ص51 به نقل از کتاب النوادر)
6) ابواسحاق عُرَیضی می گوید: در قلبم افتاد که چه ایّامی از سال روزه گرفته شود. لذا قصد کردم نزد حضرت هادی علیه السلام بروم. حضرت در منطقه بِصَریا بودند. این امر را به هیچکس نگفتم. نزد حضرت رفتم، وقتی مرا دید فرمود: ای ابواسحاق، آمدی از من از ایامی سؤال نمایی که در آن ایام روزه گرفته می شود. آن ها چهار روز می باشند: روز بیست و هفتم رجب که خداوند رسولش صلّی الله علیه وآله را بر خلقش مبعوث نمود، روز میلاد رسول خدا صلّی الله علیه وآله که هفدهم ربیع الاول است، روز بیست و پنجم ذی القعده که روز گسترده شدن زمین از زیر کعبه است، و روز غدیر که رسول خدا صلّی الله علیه وآله برادرش علی علیه السلام را به عنوان پرچم هدایت برای مردم و امام بعد از خودش اقامه کرد. عرض کردم: فدایت شوم، راست فرمودی، من به همین منظور آمده بودم. شهادت می دهم که تو حجّت خدا بر خلقش می باشی. (تهذيب الأحكام، ج4،ص305- 306)
7) از ائمه صادقین علیهم السلام در فضلیت روزه چهار روز از ایّام سال روایت وارد شده است. آن چهار روز عبارتند از: روز هفدهم ربیع الاول که روز ولادت رسول خدا صلّی الله علیه وآله می باشد. هرکس این روز را روزه بگیرد، خداوند روزه شصت سال را برای وی می نویسد ؛ روز بیست و هفتم رجب که روزی است که رسول خدا صلّی الله علیه وآله در آن روز مبعوث شد. هرکس این روز را روزه بگیرد، روزه اش معادل کفّاره شصت ماه خواهد بود؛ روز بیست و پنجم ماه ذی القعده که در آن، زمین گسترده شده است ؛ و روز غدیر که رسول خدا صلّی الله علیه وآله، حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام را به امامت نصب کرد. (وسائل الشيعة، ج10، ص456به نقل از الْمُقْنِعَة)
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
👥🙏🏼 استحباب زیارت حضرت رضا علیه السلام در ۲۷ رجب
مرحوم شیخ ابراهیم کفعمی در «مصباح» می نویسد:
زیارت حضرت رضا علیه السلام در روز بیست و سوم، و روز بیست وهفتم ماه رجب مستحبّ است. (مصباح کفعمی ،ص 493)
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
◻️▫️#ویدئو_استوری_روزشمار_نیمه_شعبان✔️
▪️ 18 روز مانده تا میلاد حضرت اباصالح المهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف 🖤
حضرت قائم عجلاللهفرجه شبیهترینِ مردم در چهره، اخلاق، گفتار و رفتار به من است.
او پس از غیبتی طولانی و حیرانیای گمراهکننده، ظهور میکند و دین خدای متعال را پیروز [و گسترده] میگرداند. و با یاریِ خدا و فرشتگان الهی نیرو گرفته و زمین را از عدالت سرشار میکند، آنچنان که از ستم لبریز شده باشد.
🔹 حدیثی از حضرت #پیامبر_مهربانی محمد مصطفی صلی الله علیه واله
🔸 أَشْبَهُ النَّاسِ بِي فِي شَمَائِلِهِ...
🎤 گروه همخوانی #نوای_یاس
⚫️ اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج ⚫️