آستان قدس رضوی و حرم مطهر
اسناد ۴۰۰ ساله فرشهای حرم مطهر رونمایی شد 🔹 قدیمیترین اسناد فرشهای حرم مطهر امام رضا علیهالسلام
هویت تاریخی که به آن بیمهری شده است
🔸 حمید کارگر، مدیر عامل شرکت فرش آستان قدس رضوی، در مراسم رونمایی از اسناد ۴۰۰ ساله فرشهای حرم مطهر:
🔹 میراث فرهنگی این سرزمین قطعاً تخته و خشت نیست، در واقع دانشمندان، علما، پهلوانان، خرده فرهنگها و همه آنچه در قالب صنایع دستی به ما ارث رسیده مجموعه اتفاقاتی هستند که هویت و تاریخ فرهنگ ما را شکل دادهاند.
🔹 براساس مستنداتی پژوهشگران غربی، فرش پازیریک که با قدمت ۲۵۰۰ سال کشف شده است، متعلق به ایران بوده اما در کشور کار پژوهشی برای این میراث ارزشمند تاریخی صورت نگرفته است؛ در کشورهای ارمنستان، آذربایجان و ترکیه کتابهای بسیاری را منتشر کردند تا بتوانند این تخته فرش را به خود منسوب کنند و برای خود هویت بسازند در حالیکه ما به راحتی از کنار آن گذر میکنیم.
🔹 شرکت تهیه و تولید فرش آستان قدس رضوی در تاریخ ۲۳ اسفند ماه ۱۳۶۰ به صورت سهامی خاص تاسیس شد و ثبت تجاری لوگوی شرکت در سال ۸۲ انجام گرفت که بخشی از این اسناد موجود، از انتخاب نام تا تامین اعتبار از تلاشی حکایت دارد که اکنون پس از ۴ دهه فعالیت ثمرات و نتایج آن مشهود است.
@aqr_ir
8.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#فیلم | روز امام رضا علیهالسلام
میاد وقتی اسمت میشه زنده
همه خاطرات خوب من
رفیق من از بچگی بودی
دوست دارم آقای خوب من...
#چهارشنبه_های_امام_رضایی
@aqr_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #موشن_گرافیک | دحوالارض
۲۵ ذیالقعده؛ روزی که خداوند با نظر به کره زمین، به جهان خاکی حیات بخشید.
@aqr_ir
هدایت شده از تولیت آستان قدس رضوی
📸 تولیت آستان قدس رضوی ضمن زیارت حرم شریف امامین عسکریین (ع) در سامرا، با تولیت این آستان نورانی دیدار و از تلاش و خدمات شایسته آنها در خدمت رسانی به زائران تقدیر و تشکر کرد.
@marvi_ir
15.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هدایت شده از قدس آنلاین
🗞آنچه در روزنامه قدس | چهارشنبه ۲۴ خردادماه ۱۴۰۲ | میخوانید...
@QudsOnlineir
📍تیتر یک: پروندههای باز روی میز وزیر جدید صمت
https://www.qudsdaily.com/Newspaper/item/58858
🔸در آستانِ رضا(ع): مرکزیت دروس حوزه علمیه خراسان باید در حرم مطهر امام رضا(ع) باشد
https://www.qudsdaily.com/Newspaper/item/58856
📜گزارش: دیپلماسی مقاومت در سرزمین بولیوار
https://www.qudsdaily.com/Newspaper/item/58859
✏️یادداشت: پیوندهای مهدوی دحوالارض
https://www.qudsdaily.com/Newspaper/item/58866
🌏جهان: قمار سیاسی بایدن و رفقا
https://www.qudsdaily.com/Newspaper/item/58863
👥جامعه: کهنه بازارها آتش میزنند به مالتان
https://www.qudsdaily.com/Newspaper/item/58864
⚽️ورزش: هم مربی ایرانی میخواهیم هم خارجی!
https://www.qudsdaily.com/Newspaper/item/58904
🔹خبر: سلب صلاحیت مدیران بانکهای متخلف
https://www.qudsdaily.com/Newspaper/item/58862
🎞فرهنگوهنر: رهایی از کریسکان!
https://www.qudsdaily.com/Newspaper/item/58861
📰قدس خراسان: گروه سرودی که ۱۰۰ نوجوان را مسجدی کرد
https://www.qudsdaily.com/Newspaper/item/58860
🔺آخرین اخبار ایران و جهان اسلام را در «قدسآنلاین» بخوانید:
@QudsOnlineir
اهواز؛ نخستین توقفگاه امام رضا(ع) در ایران
🔹 امام رضا(ع) با آگاهی کامل نسبت به نقشه مأمون، از پذیرفتن ولایتعهدی سر باز زد، اما با فشار و تهدید گماشتگان خلیفه عباسی، سرانجام مجبور شد که همراه آنها به سوی مرو حرکت کند. به این ترتیب، قافلهای که بنا بود آنحضرت را از مدینه به مرو ببرد، روز ۲۵ ذیالقعده سال ۲۰۰ ق (روزی مانند امروز)، از دروازه مدینه خارج شد و قدم در جادهای که به خراسان منتهی میشد، گذاشت.
🔹 اینکه کاروان امام رضا(ع) چه مسیری را برای رسیدن به مرو برگزید، موضوعی است که باید با بررسی کتابهای جغرافیای قدیم و نیز، شواهد تاریخی مربوط به این سفر، دربارهاش نظر بدهیم. طبق گزارش «ابنواضح یعقوبی»، ظاهراً مأمون به رجاء بن ابیضحاک فرمان دادهبود که امام(ع) را از طریق بصره، به سوی مرو بیاورد.
🔹 نخستین شهر بزرگ در سرزمین فعلی ایران که میزبان قدوم پربرکت امام رضا(ع) شد، اهواز بود. طبق گزارش «جیهانی» در «اشکال العالم»، این مسافت چیزی حدود ۳۶ فرسخ (۲۱۶ کیلومتر) بود و امام(ع) باید برای رسیدن به اهواز، از «اُبُلّه»، «بیان»، «حصن مُهدی»، «سوق الاربعاء»، «مُحَوَّل» و «دولاب» میگذشت.
👇 برای مطالعه متن کامل گزارشی از وقایع دوران اقامت امام هشتم(ع) در خوزستان، به مناسبت سالروز آغاز هجرت آن حضرت از مدینه به سوی خراسان، به لینک زیر مراجعه کنید:
yun.ir/hthnl7
@aqr_ir
#گزارش_تصویری | زیارت حرم امامین عسکریین (ع) توسط تولیت آستان قدس رضوی و دیدار و گفتگو با تولیت این آستان مقدس
@aqr_ir
جغرافیای راهبردی در هجرت تمدنساز امام رضا(ع)
🔸 محمدهادی همایون، استاد دانشگاه امام صادق (ع)، در نشست «جغرافیای راهبردی، در هجرت تمدنساز امام رضا(ع)»، از سری نشستهای اجلاسیه پنجمین کنگره جهانی حضرت رضا(ع):
🔹 اگر بخواهیم دوران امام رضا (ع) را در حوزه تمدن مطالعه کنیم، شاید نقطهای بهتر از هجرت امام رضا (ع) نیابیم. این هجرت چه بوده و چطور اتفاق افتاده است؟ آیا این سفر تأثیری در تمدن به معنای آنچه ما از تمدن در نظر داریم، دارد یا خیر؟ تفسیر و تحلیلهای مختلفی برای هجرت و سفر امام رضا (ع) بیان شده است.
🔹 ما نقاط جغرافیایی داریم که میتوان از آن با عنوان جغرافیای راهبردی تمدن ساز یاد کرد. از کوفه داستان آغاز میشود. اگر خلقت ما از کوفه باشد ما تا اوائل دوره حضرت ابراهیم تمدن در این مرکز تمدنی است که در آخرالزمان هم باز کوفه پایتخت حضرت مهدی (ع) خواهد بود. این نشان از اهمیت این منطقه است.
🔹 همایون در انتها و جمعبندی مباحث گفت: موضوع هجرت امام رضا (ع) به ایران در چهارچوب این هجرت تمدنسازی که علم را به ایران آورد قابل تحلیل است و همچنین شهادت
امام زادگان بزگواری که در سراسر ایران است و هر کدام یک ظرفیت و یک پایگاه علمی و فرهنگی است. این نهضت هم ادامه دارد تا انقلاب اسلامی و تا ظهور حضرت مهدی (ع) ان شاء الله
👇 متن کامل گزارش:
https://b2n.ir/f76282
@aqr_ir