📣 #اطلاعیه
❄️ در پی اعلام تعطيلی مراكز دولتی توسط ستاد انرژی استان، روز سهشنبه ۲۷ آذر، کلیه کتابخانه ها و موزه های آستان قدس رضوی در استان خراسان رضوی نیز تعطيل می باشند.
@aqr_library
🔻به اطلاع همکاران محترم میرساند تمامی سرویسها مطابق برنامههای قبلی برای انتقال نیروهای اداری و شیفتی به محل خدمت در روز چهارشنبه مورخ ۲۸ آذرماه فعالیت خواهند نمود.
✅فعالیت کتابخانه ها نیز از روز چهارشنبه به روال سابق خود برخواهد گشت.
@aqr_library
📗انتشار 52 جلد از کتاب المعجم، دستاورد 40 سال فعالیت پژوهشی
مدیر گروه مطالعات قرآنی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی به مناسبت هفته پژوهش و چهلمین سال تاسیس این بنیاد، به تشریح فعالیتها و دستاوردهای علمی و پژوهی گروه مطالعات قرآنی در 40 سال گذشته پرداخت.
✅در ادامه بخشهایی از گپ وگفت صمیمانه خبرنگار ما با این پژوهشگر باسابقه را دنبال کنید👇🏻
https://astan.ir/LDIvis
@aqr_library
با برگزاری پنجمین نشست ادبی «شمس» در سال جاری
کتاب «چشم به راه یک رویا» در کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی بررسی شد
در پنجمین برنامه از سلسله نشستهای ادبی شمس کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی در سال 1403، کتاب «چشم به راه یک رویا(زندگینامه شهیدان سید کریم و سید جواد خوشقلب طوسی به روایت مادر شهیدان)» معرفی و بررسی شد.
به گزارش گنجینه رضوی، این نشست به مناسبت فرارسیدن سالروز وفات حضرت امالبنین(س) و همچنین روز تکریم مادران و همسران شهدا با حضور جمعی از کارشناسان سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، نویسندگان، خانواده شهدا و علاقهمندان، درآخرین روزهای پاییز 1403، در اتاق کنفرانس کتابخانه حرم رضوی برپا شد. مریم عرفانیان، نویسنده مشهدی نیز دبیری نشست را برعهده داشت.
سید علیرضا میری، نویسنده دفاع مقدس که بهعنوان کارشناس در این نشست شمس حضور داشت، با تأکید بر نقش مهم نویسندگان در عصر حاضر، اظهار کرد: نویسندگان حوزه دفاع مقدس برای نوشتن خاطرات شهدا و خانوادههای آنان میتوانند از عناصر داستاننویسی کمک گرفته و آثاری تأثیرگذارتر و ماندگارتر از تاریخ شفاهی این حوزه خلق کنند.
گفتنی است، کتاب چشم به راه یک رویا، روایتگر زندگینامه شهیدان سید کریم و سید جواد خوشقلب طوسی به روایت مادر شهیدان است که به همت سیده خدیجه حسینی در 384 صفحه، مصور(بخشی رنگی) نوشته شده و در سال 1402 در شمارگان 1000 نسخه توسط انتشارات یاران رضا(ع) منتشر شده است.
@aqr_library
مسئول امور تالار محققان کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی:
بیش از 60 درصد محققان کتابخانه رضوی، پژوهشگر علوم اسلامی هستند
تالار محققان کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی از جمله مکانهای فعال کشور در حوزه پژوهش بهویژه پژوهشهای اسلامی است که هر ساله آثار پژوهشی متنوعی توسط اعضای دانشگاهی و حوزوی آن آغاز و در قالب پایاننامه، کتاب، مقاله و حتی اختراع، منتشر میشود.
به گزارش گنجینه رضوی، سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی بهعنوان یکی از بزرگترین مراکز اطلاعرسانی در کشور با ایجاد بخش محققان در کتابخانه مرکزی حرم مطهر رضوی، این امکان را برای اهل علم و پژوهش فراهم کرده تا در فضایی مناسب به مطالعه و تحقیق پرداخته و فعالیتهای پژوهشی خود را به سرانجام برسانند. به مناسبت هفته پژوهش و فناوری، پای صحبتهای مجید شایان مجد، مسئول امور تالار محققان کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی درخصوص خدمات و دستاوردهای این تالار مینشینیم که در ادامه میخوانید.
دسترسی به منابع و خدمات مختلف
مسئول امور تالار محققان کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی بیان میکند: اعضاء به طور مستقیم به 6 هزار و 890 کتاب مرجع(راهنماها، فرهنگ لغات، دایرهالمعارف، تفاسیر و...) و سه هزار و 818 پایاننامه (دکتری و کارشناسی ارشد) موجود در تالار محققان واقع در طبقه همکف این کتابخانه دسترسی دارند.
شایان مجد میافزاید: علاوه بر آن، محققان این تالار میتوانند از مخزن بسته کتابخانه که بالغ بر یک میلیون و 300 هزار جلد کتاب دارد، درخواست کتاب داشته باشند.
@aqr_library
در قالب اهدا و امانت بلندمدت انجام شد
ارسال بیش از 7 هزار نسخه کتاب چاپی کتابخانه رضوی به 5 مرکز فرهنگی کشور
از سوی سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، 7 هزار و 804 نسخه کتاب چاپی به پنج مرکز فرهنگی و آموزشی کشور در قالب اهدا و امانت بلندمدت ارسال شد.
به گزارش گنجینه رضوی، کتابخانه سیار آستان قدس رضوی در راستای انجام وظیفه ذاتی و سازمانی خود، با هدف ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه، پنج محموله اهدایی دربردارنده کتابهایی در موضوعات مختلف را به پنج مرکز فرهنگی و آموزشی در اقصی نقاط کشور تحویل داد.
در این راستا، 720 نسخه کتاب به کتابخانه مرکز خیریه «امالبنین» میناب و 484 نسخه کتاب به كتابخانه شهيد عبدالله رضايي روستاي موسويه شهرستان جهرم ارسال شد.
به منظور همکاری با حوزه علمیه خراسان نیز 2 هزار نسخه کتاب به مدرسه امام علي بن موسي الرضا(ع) مشهد تحویل داده شد.
همچنین به همت کتابخانه سیار آستان قدس رضوی در مجموع، 4 هزار و 200 نسخه کتاب به كتابخانه موقوفه صادقيپور در مشهد ارسال شده که 547 نسخه آن اهدایی بوده است. 3 هزار و 653 نسخه دیگر این محموله نیز در قالب کتاب امانی به این کتابخانه ارسال شده است.
دراینمیان، 400 نسخه کتاب از منابع مازاد سازمان نیز با همکاری مجتمع فرهنگی و کتابخانه امام رضا(ع) قوچان به هنرستان فنی و حرفهای خیام این شهرستان که در منطقه محروم و حاشیه شهر قرار دارد، تحویل داده شد.
@aqr_library
💎به همت سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی
گردهمایی «یلدای فیروزهای» در کتابخانه رضوی برگزار شد
🔻به همت سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، اولین گردهمایی اندیشگاه رضوی با عنوان «یلدای فیروزهای» با برنامههای متنوع هنری و ادبی در کتابخانه مرکزی این آستان مقدس برگزار شد.
به گزارش گنجینه رضوی، مراسم یلدای فیروزهای به مناسبت فرارسیدن شب یلدا، طولانیتری شب سال، با حضور جمعی از مدیران، کارکنان، خادمیاران و مراجعان کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی، پنجشنبه، ۲۹ آذرماه ۱۴۰۳، در محل کتابخانه تخصصی ادبیات این آستان مقدس اجرا شد.
در این مراسم محمدهادی زاهدی، مدیر مرکز اسناد و مطبوعات آستان قدس رضوی، ضمن خوانش منتخبی از غزلیات حافظ به بررسی و تشریح مضامین آنها پرداخت و بر لزوم توجه به دیگران و کمک به افراد جامعه حتی در حد احوالپرسی، تأکید کرد.
اجرای برنامه نقالی با موضوع «زال و سیمرغ» توسط امیرارسلان کلانتر، هنرمند نوجوان زیر نظر نرجس شهرکی، از جمله برنامههای گردهمایی یلدای فیروزهای کتابخانه رضوی بود.
شعرخوانی محمدرضا ساقی، از کارشناسان اداره روابط عمومی و امور بینالملل این سازمان، ایجاد دیوار یادگاری با استفاده از دلنوشتههای یلدایی شرکتکنندگان مراسم و توزیع فال حافظ بین آنان، از دیگر برنامههای این مراسم بود.
همچنین در حاشیه برپایی این آیین، نمایشگاهی از کتاب و اسناد تاریخی منتخب موجود در این سازمان با محوریت یلدا برپا شده بود که میتوان به تصویرهای اسناد یلدا در حرم مطهر رضوی اشاره کرد.
@aqr_library
💎گفتوگو با رئیس کتابخانه و موزه وزیری یزد به بهانه کسب عنوان «کتابدار برتر کشور»
فعالیتهای نویسنده و پژوهشگر یزدی، زمینهساز موفقیتش در کتابداری شد
🔻کتابخانه وزیری یزد توسط زندهیاد حجتالاسلام والمسلمین سید علیمحمد وزیری موسوی در سال 1334 تأسیس و در سال 1348، وقف بر آستان قدس رضوی شده است تا بهعنوان شعبهای از کتابخانه مقدسه رضویه مورد استفاده عموم قرار گیرد. این موقوفه در حال حاضر در قالب مجموعه کتابخانه و موزه وزیری و تحت مدیریت نویسنده و پژوهشگری بنام فعالیت میکند که با کسب رتبه «کتابدار برتر کشور» در هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، برگی زرین به کارنامه کاری خود و همچنین سابقه فعالیت این کتابخانه افزود و بار دیگر نام این کتابخانه وقفی را در میان کتابخانههای کشور مطرح کرد.
به گزارش گنجینه رضوی، حجتالاسلام والمسلمین مظفر سالاری، این نویسنده و پژوهشگر شناختهشده یزدی است که ریاست اداره کتابخانه و موزه وزیری یزد را زیر نظر سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی برعهده دارد. به بهانه تقدیر از سالاری بهعنوان کتابدار برگزیده کتابخانههای مشارکتی در مراسم معرفی برگزیدگان هفته کتاب نهاد کتابخانههای عمومی در سال ۱۴۰۳، با وی به گفتوگو پرداختیم که در ادامه میخوانید.
https://astan.ir/UGtLmE
@aqr_library
77.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏢 #معرفی
📀 #کتابخانه_دیجیتال
🤔خدمات کتابخانه دیجیتال چیست⁉️
🖥 معرفی منابع و خدمات کتابخانه دیجیتال آستان قدس رضوی
✔️شیوه های دسترسی به منابع چاپی، نسخه های خطی در کتابخانه دیجیتال
✔️ایستگاه مطالعه دیجیتال
✔️مشاوره پژوهشی و خدمات مقالات
#کتابخانه_دیجیتال_آستان_قدس_رضوی
@aqr_library
12.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏢 #معرفی
📀 #کتابخانه_دیجیتال
🔍 آموزش جستجوی ساده در کتابخانه دیجیتال
🟧 جستجو در کتابخانه دیجیتال
🟪 امانت دیجیتال
📱شبکه های اجتماعی کتابخانه دیجیتال؛
روبیکا|آپارات|سروش|ایتا|گپ|بله
#کتابخانه_دیجیتال_آستان_قدس_رضوی
@aqr_library
📜 لزوم صیانت از نسخ خطی و چاپ سنگی مدارس حوزه علمیه کشور
🔻مدیر مرکز نسخ خطی سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی بر لزوم صیانت از نسخ خطی و چاپ سنگی موجود در مدارس حوزه علمیه کشور تأکید کرد.
به گزارش گنجینه رضوی، ابوالفضل حسنآبادی در اینخصوص در گفتوگو با خبرنگار ما اظهار کرد:
💬کتابخانه آستان قدس رضوی بهدلیل اهمیت صیانت از میراث دانشی علما و اهمیت نگهداری و با زندهسازی کتابخانههای علما و مدارس علمیه، اهتمام ویژهای به نگهداری امانی نسخ خطی مدارس علمیه داشته است.
💬وی ادامه داد: دراینراستا، این کتابخانه تا سال 1401 توانسته در مجموع، 1341 نسخه خطی و 1437 نسخه چاپ سنگی بهصورت امانی از مدارس علمیه دریافت کند. از جمله این مدارس میتوان به مدرسه علمیه عباسقلیخان، مدرسه علمیه سلیمانیه مشهد، مدرسه علمیه امام صادق(ع) طبس، مدرسه علمیه گلشن نیشابور، مدرسه علمیه کاشمر، مدرسه موسی بن جعفر(ع) و مدرسه علمیه امام صادق(ع) چالوس، اشاره کرد.
مدیر مرکز نسخ خطی آستان قدس رضوی گفت: در سال 1402 نیز با تأکید تولیت آستان قدس رضوی بر تعامل و همکاری با حوزه علمیه خراسان، طرح گردآوری، شناسائی و احیاء نسخ خطی در دستور کار قرار گرفت.
🚩متن کامل این گفت و گو را در ادامه بخوانید:
🌐https://astan.ir/S9uLE4
@aqr_library