✅ ۳ نشانه #ظلم در #مدیریت؛ ظالم، تنها كسى نيست كه حق ديگران را ببرد و آنها را در فشار قرار دهد، بلكه ظلم معناى وسيعى دارد كه سه نشانه آن را امام(ع) بيان فرمودند. كسانى كه هر سه نشانه در آنها باشد در مرحله بالاى ظلم و ستم قرار دارند؛ ولى هر يك از اين سه نشانه نيز به تنهايى مىتواند دليل بر ظالم بودن باشد؛
🔹و قال(ع): لِلظَّالِمِ مِنَ الرِّجَالِ ثَلاَثُ عَلاَمَاتٍ: يَظْلِمُ مَنْ فَوْقَهُ بِالْمَعْصِيَةِ، وَ مَنْ دُونَهُ بِالْغَلَبَةِ وَ يُظَاهِرُ الْقَوْمَ الظَّلَمَةَ.
امام(ع) فرمود: مردان ستمگر سه نشانه دارند: به مافوق خود از طريق نافرمانى ستم میکنند وبا قهر و غلبه، به زيردستان خويش ستم روا مىدارند و پشتيبان گروه ظالمانند.
🔹يَظْلِمُ مَنْ فَوْقَهُ بِالْمَعْصِيَةِ: بزرگترین ظلم، ظلم به #حکومت و #نظام_اسلامی از طریق #نافرمانی و کمکاری و تلف کردن منابع و امکانات است تا به #مدیریت و #فرماندهی نظام اسلامی لطمه وارد شده و تضعیف شود.
🔹و مَنْ دُونَهُ بِالْغَلَبَةِ: مصداق روشن ستم همين است كه انسان درباره زيردستانش موازين #عدالت را رعايت نكند، حقوق آنها را محترم نشمرد، در ميان آنها تبعيض قائل شود، بيش از آنچه در توان دارند از آنها كار بخواهد، سوابق خدمت آنها را فراموش كند، در مشكلات به فكر آنها نباشد و يا حتى بعد از وفاتشان از آنها يادى نكند.
🔹وَ يُظَاهِرُ الْقَوْمَ الظَّلَمَةَ: همكارى با #ظالمان و #ستمگران در هر مرحله كه باشد نوعى ظلم محسوب مىشود و به همين دليل #معاونت_ظلمه يكى از #گناهان_بزرگ در اسلام شمرده شده است. کسانی که در سطوح مختلف مدیریتی به متجاوزین و دشمنان انقلاب اسلامی مشورت میدهند و یا با سخنان و عملکرد خود، آنها را برای #تحریم و #فشار_اقتصادی امیدوار میسازند، یکی از مصادیق این دسته هستند.
📚نهجالبلاغه، حکمت ۳۵۰
🆔 @ara_ir
✅ حضرت امام(ره) فقه را از مباحث #فردی به سمت مسائل #فقه_حکومتی سوق داد؛
🔹امام خامنهای:
🔹شاید بشود به جرأت گفت که #فقه_شیعه، عمیقترین فقههای اسلامی است. یعنی کتب فقهیِ فقهای امامیّه، از لحاظ عمق، از همه کتب فقهیای که ما دیدهایم، به طور معدّل عمیقتر و دقیقتر است؛ امّا این مباحث[مباحث حکومتی و سیاسی] و این گرایش در زمینههای مختلف، در آن وجود نداشته است.
🔹 #امام بزرگوار، فقه شیعه را از دورانی که خود در تبعید بود، به سمتِ #فقه_اجتماعی و #فقه_حکومتی و فقهی که میخواهد #نظام_زندگی_ملتها را اداره کند و باید #پاسخگوی مسائل کوچک و بزرگ ملتها باشد، کشاند. این، یعنی نقطه مقابل آن آفتی که گفتیم #تحجّر است.
🔹حتّی در اواخر سالهای عمرِ با برکت امام بزرگوار، مسائلی که به ظاهر جزئی مینمود - اما با توجّه به این که یک خط و یک سَمتگیری را به فقهای شیعه نشان میداد، بسیار مهم بود - پیش آمد و ایشان باز هم نشان داد که آن کسی که میخواهد #نظام را اداره کند؛ آن فقهی که میخواهد یک #ملت یا #مجموعه_عظیمی از انسانها و ملتها را اداره کند، بایستی بتواند #شرایط_زمان را بشناسد و پاسخ هر نیازی را در هنگام آن نیاز، به آن بدهد و نمیتواند در زمینههای #سیاسی، #اقتصادی، #فرهنگی و همه مسائلِ زندگی مردم، نقطهای را بیپاسخ بگذارد. ۱۳۹۰/۰۳/۱۴
🆔 @ara_ir
✅ معرفی کتاب به مناسبت شهادت امام حسن(ع):
"صلح امام حسن؛ پرشکوهترین نرمش قهرمانانه تاریخ"
🔹کتاب «صلح امام حسن؛ پرشکوهترین نرمش قهرمانانه تاریخ» از سوی انتشارات انقلاب اسلامی منتشر شده است. اصل این کتاب با عنوان «صلح الحسن» تألیف عالم جلیلالقدر "شیخ راضی آلیاسین" از علمای حوزه نجف بوده است که در سال ۱۳۴۸ شمسی توسط حضرت آیتالله خامنهای در سن سی سالگی ترجمه شده است.
http://farsi.khamenei.ir/book-content?id=40244
🆔 @ara_ir
موسسه مطالعات راهبردی آینده روشن انقلاب(آرا)
✅ معرفی کتاب به مناسبت شهادت امام حسن(ع): "صلح امام حسن؛ پرشکوهترین نرمش قهرمانانه تاریخ" 🔹کتاب
✅انگیزه ترجمه کتاب؛
🔹این کتاب در سال ۱۳۴۸ شمسی توسط حضرت آیتالله العظمی خامنهای(مدّظلّهالعالی) با عنوان «صلح امام حسن؛ پرشکوهترین نرمش قهرمانانه تاریخ» به فارسی ترجمه شد.
🔹معظمٌله در مقدمه کتاب، انگیزه خویش را اینگونه بیان میکنند:
«اینک که با فراهم آمدن ترجمه این کتاب پر ارزش و نامی، #جامعترین و #مستدلترین کتاب درباره «صلح امام حسن» در اختیار فارسیزبانان قرار میگیرد، اینجانب یکی از آرزوهای دیرین خود را برآورده مییابم و جبهه سپاس و شکر بر آستان لطف و توفیق پروردگار میسایم.
🔹پیش از اینکه به ترجمه این کتاب بپردازم، مدتها در فکر تهیه نوشتهای در تحلیل موضوع صلح امام حسن بودم و حتی پارهای یادداشتهای لازم نیز گرد آورده بودم؛ ولی سپس امتیازات فراوان این کتاب، مرا از فکر نخستین بازداشت و به ترجمه این اثر ارزشمند وادار کرد.
مگر که جامعه فارسیزبان نیز -چون من- از مطالعه آن بهره گیرد و هم برای اولین بار درباره این موضوع بسی بااهمیت، کتابی از همه رو جامع، در معرض افکار جویندگان و محققان قرار گیرد.»
🆔 @ara_ir
موسسه مطالعات راهبردی آینده روشن انقلاب(آرا)
✅ معرفی کتاب به مناسبت شهادت امام حسن(ع): "صلح امام حسن؛ پرشکوهترین نرمش قهرمانانه تاریخ" 🔹کتاب
✅ شرایط #فرهنگی و #سیاسی دهه ۴۰ شمسی
🔹برای شناخت کتاب باید زمانه ترجمه و نشر آن یعنی سالهای دهه ۴۰ شمسی را بهتر شناخت. در آن سالها غربزدگان و در رأس آنان طاغوت پهلوی، #فرنگیسازی فرهنگ و جامعه و کشور را با سرعت بیشتری نسبت به قبل پیگیری میکردند که مظهر آن، مبارزه عمیق با #دین و #ترویج_فساد و مظاهر پوچی غرب و وابستگی روزافزون به قدرتها بود؛ همزمان، گروههای چپ #مارکسیستی که بهواقع وابسته به رژیم #کمونیستی_شوروی بودند، بهشدت بهدنبال یارگیری از میان جوانان بودند.
🔹واضح بود که #جذب_جوانان_مبارز به آن مسلک، به معنای ورود در گمراهی بزرگی بود که پایانش در دفتر ناتمام تاریخچهی این گروهها ثبت شده است و نیز برابر بود با درافتادن به دام برتریطلبی دو ابرقدرت شرق و غرب آن روزگار.
🔹از سوی دیگر در میانه مبارزات امام خمینی(قدّسسرّه) و یارانش که تماماً برگرفته از شریعت بود، تلقی عمومی متدیّنین، وجود #تفاوت_بارز در سیره پیشوایان دین بود؛ به گمان آنان، #امام_حسین(ع) اهل #مبارزه و #جهاد و #امام_حسن و #بقیه امامان معصوم (ع) اهل #صلح و #مدارا بودهاند.
🔹پیامد این نگاه، گاه #نفی و #انکار و یا دستکم #تردید در #اصل_مبارزه با رژیم طاغوت و بعضاً جذب جوانان اهل مبارزه به گروههای چپ بود.
🔹با این وضع، یک مرحله از انجام وظیفه #دینی و #انقلابی و #مبارزاتی، نفی و رد همین #تصور_غلط بود که با فلسفه امامت ائمه اهلبیت(ع) و نیز با واقعیات قطعی تاریخ اسلام و سیره ائمه هدی(ع) تعارض داشت.
🔹حضرت آیتالله العظمی خامنهای(مدّظلّهالعالی) در انجام آن وظیفه و تبیین این حقیقت، تلاشی خستگیناپذیر داشتند که بازشناسی چهره #اسوه_مبارزه و #جهاد، سلاله پاک نبی(ص)، امام حسن مجتبی(ع) از راه ترجمه کتاب صلح الحسن(ع) یکی از راهکارهایش بود. ایشان در این سالها، در آستانه ورود به سومین دهه از عمر خود بودند.
🆔 @ara_ir
✅ کرسی ترویجی؛ بایستههای #فقه_سیاسی_شیعه برای نیل به #عزت_اسلامی در #روابط_بینالملل
🔹ارائه کننده: حجت الاسلام دکتر احمد رهدار
🔹ناقدان: حجت الاسلام دکتر ذبیح الله نعیمیان - حجت الاسلام دکتر محمد قاسمی
🔹زمان: یکشنبه، ۹۸/۷/۱۴ ساعت ۱۵:۳۰ تا ۱۷
🔹مکان: قم، دانشگاه باقرالعلوم(ع)، طبقه زیرزمین، روبروی نمازخانه، سالن جلسات علمی
🆔 @ara_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅مركز تحقيقات علمي حكومت اسلامي دبيرخانه مجلس خبرگان رهبري برگزار ميكند:
🔹دومين_همايش_كتاب_سال_حكومت_اسلامي
🔹محورهاي_همايش؛
🔸 #فقه_حکومتی: فلسفه، مبانی و مسائل کلان فقه حکومتی، فقه ساختارهای اجتماعی و نهادهای حکومتی، فقه قواعد و سیاستهای اداره نظام، ولایت فقیه و نظامات سیاسی و اجتماعی
🔸 #اندیشه_سیاسی: مبانی نظری اندیشه سیاسی در اسلام، فلسفه سیاسی اسلام، کلام سیاسی، اخلاق سیاسی در نظام اسلامی، جامعهشناسی و آیندهپژوهی سیاسی انقلاب اسلامی
🔸 #حقوق_عمومی: مبانی و مسائل حقوق اساسی اسلامی، حقوق بشر اسلامی، دولت اسلامی و حقوق عامه، حقوق بینامللی اسلامی
🔹مهلت_ارسال_آثار؛پايان آبان ماه 1398
🆔 @ara_ir
✅ ثبات نظام سیاسی، به #سلامت آن است و در این زمینه، #همه نهادها و قوای حاکم مسوولند، مرحله اول مبارزه با فساد که یک امر عقلانی است، #پیشگیری از فساد و #بستن زمینهها و روزنههای فساد آفرین است و مرحله بعد، #درمان است؛
🔹رهبر معظم انقلاب:
🔹مبارزه با فساد را بایستی به طور جدّی دنبال بکنیم؛ مبارزه با فساد، اول #پیشگیری است، بعد درمان.
🔹باید #زمینههای_فساد را از بین ببریم، بعد هم اگر فسادی بوجود آمد #درمان کنیم. #همه قوای کشور در این زمینه احساس مسئولیت کنند، مخصوص قوه قضائیه نیست، قوه مجریه، قوه مقننه هم مسئولند.
🔹این #واگذاریهایی که حالا این روزها بحثش هست که چه سختی و مشکلاتی را بوجود آورده، این به خاطر همین #فساد است. یعنی فسادهایی که وجود داشته یا کارهای نسنجیده یا فسادآلودی که انجام گرفته و نتیجهاش اینها شده. ۹۸/۷/۴
🆔 @ara_ir
✅ راهكارهاي مبارزه با فساد اداري بر اساس ارزشهاي اسلامي | اسلام و پژوهشهاي مدیریتی
http://modiriyati.nashriyat.ir/node/53
🆔 @ara_ir
✅ پاسخ به چند پرسش بر اساس بیانات رهبر معظم انقلاب؛
🔹چرا حضور #منطقهای جمهوری اسلامی از «واجبترین واجبات کشور» هم لازمتر است؟
🔹پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR گزیدهای از بیانات رهبر انقلاب اسلامی درباره حضور میدانی جمهوری اسلامی در تحولات منطقهای را که بهصورت پرسش و پاسخ تنظیم شده، منتشر میکند.
🔹سه مسئله:
۱. «چرایی حضور منطقهای جمهوری اسلامی»،
۲. «دستاوردها و ثمرات این حضور» و
۳. «توطئهها و برنامههای دشمنان علیه آن» در متن زیر مورد بررسی و تبیین قرار گرفته است.
🔹بخوانید:
http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=43647
#راهبرد_مقاومت
#قدرت_منطقهای
#امنیت_پایدار
🆔 @ara_ir
✅ فیگارو: #موازنه_قوا به نفع #ایران تغییر کرده است/ شکست عربستان در هر سه جبهه #نظامی، #سیاسی و #دیپلماتیک؛
🔹نشریه «فیگارو» در یادداشتی در مورد وضعیت عربستان سعودی در منطقه، نوشته است که بنسلمان ولیعهد این کشور عملاً در هر سه جبهه #نظامی، #سیاسی و #دیپلماتیک شکست خورده و اکنون #موازنه_قدرت در منطقه به نفع ایران تغییر یافته است.
🔹«رنو ژرارد» تحلیلگر فیگارو در ابتدای این یادداشت نوشت: دو سال و نیم پیش، پادشاهی عربستان سعودی به لطف ثروت و ائتلافهایی که داشت، میتوانست خود را قدرتی بخواند که میتواند #وضعیت_راهبردی_خاورمیانه را تغییر دهد. آن زمان، رئیسجمهور قدرتمندترین کشور جهان یعنی ایالات متحده در اولین سفر خارجی خود به عربستان رفت. آن زمان تصور میشد که خصوصیسازی شرکت نفتی «آرامکو» میتواند ۲تریلیون دلار درآمد ایجاد کند و این پول در زمینه فناوریهای جدید سرمایهگذاری میشود. آن زمان بنسلمان ولیعهد و وزیر دفاع سعودی ادعا میکرد که ابزارهای لازم را برای کشیدن عملیات نظامی به داخل اراضی ایران، در اختیار دارد.
🔹وی افزود: اما امروز اوضاع دیگر آنطور نیست. اکنون این پادشاهی مانند «مرد بیمار» خاورمیانه بهنظر میرسد و از نظر نظامی، سیاسی و دیپلماتیک، در موضع ضعف قرار دارد.
🔹نویسنده در ادامه تأکید کرد: از منظر نظامی، آنها اخیرا با ضربههایی عظیم روبهرو شدهاند. روز ۱۴ سپتامبر ۲۰۱۹ (۲۳ شهریور) تأسیسات نفتی #راهبردی این کشور هدف حمله موفق پهپادها و موشکهای کروز قرار گرفت. حوثیها مسئولیت این حمله را برعهده گرفته و عنوان کردند که این عملیات در پاسخ به بمبارانهایی است که نیروی هوایی سعودی علیه آنها انجام داده است. ارتش عربستان سعودی با وجود تجهیزات نظامی گرانقیمت، نشان داده است که از شکست دادن #انصار_الله ناتوان است. سعودیها اخیرا در مرز خود هم ضربه خوردهاند و حوثیها به یکی از تیپهای ارتش آنها یورش برده و صدها نفر را به اسارت گرفتهاند.
🔹نویسنده فیگارو میافزاید: بنسلمان که نشان داده حتی توان دفاع از اراضی خود را هم ندارد، دیگر ادعا نمیکند که میتواند علیه ایران جنگ به راه بیاندازد. او حتی میگوید چنین جنگی یک #فاجعه است و از جامعه بینالملل میخواهد این را مدنظر داشته باشند. او حتی در منطقه، هر روز بیش از قبل #منزوی میشود. حمایت اماراتیها از او، از لفاظی فراتر نمیرود.
🔹به گزارش فارس، در جمعبندی این یادداشت، آمده است: ضعف ریاض، #موازنه_قدرت در خلیج فارس را به نفع #تهران تغییر داده است. #ایرانیها در #جنگ_ترکیبی، با استفاده از ابزارهای غیرقابل ردیابی، قابلیت قابل توجهی از خود نشان دادهاند.
🆔 @ara_ir
✅ مجتهد و فقیه باید با دید باز بتواند #استفهامها و #سؤالهای_زمانه را بشناسد.
🔹امام خامنهای:
🔹 #فقاهت را به همان معنای پیچیده و ممتازی که امام(ره) برای ما معنا میکردند و بخصوص در بیانات دو، سه سال اخیرشان بر آن تأکید داشتند، معنا میکنیم؛ یعنی ترکیبی از مِتُد علمی و دقیق #فقاهتی و به تعبیر امام(ره): #فقه_جواهری.
🔹فقه صاحب جواهر، به معنای #دقت و #اتقان_کامل در #قواعد_فقهی و #استنتاج منظم فروع از همان قواعدی است که در فقه و اصول مشخص شده است.
🔹این فقاهت، دو رکن دارد، که رکن اول آن، اصول #معتدل و #قوی و #آگاه به همه جوانب استنباط است، و رکن دوم، #تطور_فقه میباشد و همان چیزی است که امام در معنای اجتهاد و مجتهد و فقیه میفرمودند و تأکید داشتند که مجتهد و فقیه باید با دید باز بتواند #استفهامها و #سؤالهای_زمانه را بشناسد. سؤال، نصف جواب است. تا شما سؤال زمان را ندانید، ممکن نیست بتوانید در فقه برای آن جوابی پیدا کنید. بنابراین، فهم سؤال و ترتیب جواب مناسب برای آن، مهم است.
۱۳۶۸/۰۳/۲۲
🆔 @ara_ir