هدایت شده از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
☑️ «فصل بـرکت»
📖 روایتِ قرآن
🔸 سلسله نشستهای اندیشهورز در ماه مبارک رمضان
🎙 با حضور:
حجتالاسلام دکتر #محمد_عرب_صالحی
رئیس پژوهشکده حکمت و دین پژوهی پژوهشگاه
🔖 با موضوع: تاریخمندی؛ توهمی بر اندیشه صحیح قرآنی
📅 چهارشنبه ۲۳ اسفندماه۱۴۰۲، ساعت ۱۶:۳۰
💠 حضور مجازی از طریق:
🔻 skyroom.online/ch/shenakht/livefekrat
#تبلیغ
#فعالیت_اعضا
🆔 @iictchannel
علامه جوادی آملی:
«مرحوم سيد عبدالحسين شرف الدّين جبل عاملی (رضوان الله تعالی عليه) در شرح حال بعضی از صحابه و بزرگان، نقل می كند كه بعضی از اصحاب و بزرگان علم و دين و سير و سلوكْ برنامه ها را در منزل تقسيم می كردند. يعنی اعضای خانواده در شبانه روز اين خانه را روشن نگاه می داشتند. هنگام شب چنين نبود كه همهی اعضای خانواده بعد از خوردن غذا تا صبح بخوابند؛ بلكه نگهبانی می دادند. مثلا ً مقداری از شب را يكی مشغول عبادت و درس و بحث و تلاوت و دعا بود و ديگری می خوابيد، سپس ديگری بر می خاست و به #عبادت می پرداخت و اولی می خوابيد. به دنبال آن سومی بر می خاست و به عبادت می پرداخت. به گونه ای كه جز #نام_حق در اين خانه چيز ديگری برده نشود.گاهی از يك خانواده، شخصيتی چون #شيخ_انصاری؛ يا انسان كاملی چون #بحرالعلوم تربيت می شود، كه محصول زحمات چندين سالهی گذشتگان و نياكان آنان است. خدای سبحان به رايگانْ فردی #ممتاز را به خانواده ای مرحمت نمی كند. آنان سعی می كردند كه خانه را هميشه روشن نگهدارند و چيزی كه خلاف رضای حق است در آن خانه انجام نشود، تا كم كم آن خانه بتواند #مركز نورانيت باشد و سرانجام شهری را روشن كند.
"خانه ای كه در آن #قرآن خوانده می شود و دين در آن خانه حاكم است، برای فرشتگان، مانند ستاره های آسمان برای اهل زمين نورافشانی می كند." [١]»
[١]الکافی ج٢ ص۶١۰
📚 حکمت عبادات ص ١٩٢
@arabsalehi_ir
هدایت شده از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
📸 #گزارش_تصویری
🔹 جلسه مجمع عمومی سال ۱۴۰۲ پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🏢 تهران و قم(ارتباط ویدئو کنفرانس)
⏰ سه شنبه ۲۲ اسفند ماه ۱۴۰۲
#مجمع_عمومی
🆔 @iictchannel
هدایت شده از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
📸 #گزارش_تصویری
🔹 جلسه ۲۷ و ۲۸ ام هیئت امنا پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🏢 تهران و قم(ارتباط ویدئو کنفرانس)
⏰ سه شنبه ۲۲ اسفند ماه ۱۴۰۲
#هیئت_امنا
🆔 @iictchannel
🔰 جناب مستطاب حجتالاسلام والمسلمین آقای دکتر محمد عرب صالحی (مازال موفقاً)
سلام علیکم بما صبرتم فنعم عقبی الدار
ستایشگر ساحت سبحانیم که جان بشر به سرشت توحید بسرشت، و به ذر بذر ولایت در کشتزار دل آدمی کشت، و بدین سان شوق معرفت و عبودیت در عمق وجود انسان برانگیخت و شور ولایتمداری و عدالتخواهي در صمیم سویدای مؤمنان ریخت.
ثناسرای نگار نگارین اندیشهای هستیم که هرگز خويش به مکتب نرفت اما مکتب خويش بر کلام و کتاب بنیاد نهاد، و مدیحتگوی مدینهالعلمی هستیم که باب مدینت و مدنیّت به روی شیفتگان و شیعیان گشاد.
پیشانیسای آستان آسمان آسای آحاد خاندان خورشید خصالی هستیم که خلق و خلقت، خوشهخوار خوان مرحمت و معرفت آنان است، و فرجخواه حجت بحق حاضرحقیم(عج) که فرجام فرجش کمال عقول است و تمام علوم.
شاکر و چاکر حضرت حنانیم که حسبالتدبیر نیابت حقهی حجتش توفیق حضور در سنگرگاه تفکر و تعقل و معبد معرفت و حکمت، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشهی اسلامی، را ارزانیمان نمود، و تدابیر و تلاشهای متکی و متصل به توکل و توسل همکاران همدل را قرین ثمر و عجین اثر فرمود.
اینک که در هالهی الطاف عالیهی الهیّه و در سایهی همای همت خویش، و بنا به تصویب هیات ممیزهی مشترک استان تهران، به مرتبهی استادی ارتقاء یافته اید، ضمن تأیید مراتب، این فیروزی فرمند و فرهمند را به آن همکار ارجمند تهنیت و تبریک میگویم، و از بارگاه بلندباری برایتان توفیقات پیاپی و پایدار در راستای «بسط و بالندگي دانش و دانشوری»، «نظریه پردازی و توسعهی مرزهای معرفت» و «تعمیق و تحکیم فکر و فرهنگ دینی و بنیانهای گفتمان انقلاب اسلامي» مسألت میکنم.
وَفّقه اللّهمّ و ایّانا لما تُحبّ و ترضی، ولا تَجعلنا مِن الّذینَ یَحسبون اَنّهم یُحسنون صُنعاً وَاهدنا الی السّداد والرّشاد، فانّک خیر موفق وهاد.
علی اکبر رشاد
۲۲ اسفندماه ۱۴۰۲
🔰🔰🔰🔰🔰
@arabsalehi_ir
📄 #بخوانید
#مقاله_علمی_پژوهشی
🔰 نقش «توحید اجتماعی» در فلسفه علوم اسلامی با محوریت آیات قرآن
مورد مطالعه: علم کلام و عرفان
✍🏻 #محمد_عربصالحی
و فریده پیشوایی
📌 چکیده:
♦️«توحید اجتماعی» که رویکردی نوین در فهم بنیادیترین آموزه اسلام یعنی «توحید» بوده و مبانی نظری تحقق جامعه توحیدی را پشتیبانی میکند، کارویژهها و کارکردهای مختلفی دارد که با توجه به اهمیتشان و نیز خلاء پژوهشی در این باره، پرداختن به آنها ضرورت دارد.
♦️ازجمله کارکردهای نظری توحید اجتماعی، تاثیر در علوم اسلامی و فلسفه آن بوده و این نوشتار با نگاه تحلیلی و بهرهگیری از دادههای کتابخانهای و تمرکز بر فهم اجتماعی از آیات توحیدمحور عهدهدار تبیین آن است. یافتههای این مقاله که براساس رویکرد تحلیلی و روش کتابخانهای سامان یافته، این فرضیه را ثابت میکند که غلبه گفتمان توحید اجتماعی بر فضای علمی حوزه و دانشگاه، با اثرگذاری بر موضوعات، غایات و اهدافِ علوم اسلامی مانند کلام و عرفان میتواند زمینهساز تحول در این علوم باشد. به برخی از شواهد و مصادیق آن اشاره شده است.
♦️نتیجه اینکه با خوانش اجتماعی از توحید که ریشه در آیات قرآن دارد، علوم اسلامی میتوانند با رویکرد جدید توحیدی و متناسب با نیازهای جوامع اسلامی معاصر بازنگری شوند.
لینک دریافت مقاله 👇🏻
🌐 http://kalam.saminatech.ir/Article/46074
#مقاله
#توحید_اجتماعی
#کلام
🆔 @arabsalehi_ir
9.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♦️ هشدار و نصیحتی شنیدنی از استاد شهید مطهری درباره غنیمت شمردن ماه مبارک رمضان؛
👈 خرما نتوان خورد ازين خار که کشتيم
ديبا نتوان بافت ازين پشم که رشتيم ...
🇮🇷 @arabsalehi_ir
7.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 هوش مصنوعی چطور جوامع را تغییر میدهد؟
🔹 هوش مصنوعی درحال ایجاد تحولاتی است که تا به حال فکرش را نمیکردید.
🔹 اگر تا پیش از این فکر میکردند هوش مصنوعی تاثیرات بنیادین خود را در سال ۲۰۵۰ نشان میدهد، حالا محققان اعتراف می کنند، در سال ۲۰۲۵ تاثیرات بنیادین هوش مصنوعی در سه سطح زندگی شما را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
🔹 اول: فعالیتهای مالی در موسسات بانکی و سرمایهگذاری، دوم: سطح نابرابری میان افراد در جهان و سوم: مساله دموکراسی و توسعه در جوامع مختلف جهان.
🔹 در ایران هنوز هوش مصنوعی راه خود را در کسبوکارها و بازارهای مالی باز نکرده است و ظاهرا تنها مورد استفاده کلان آن، کنترل بیشتری اجتماعی است.
https://eitaa.com/arabsalehi_ir/1778