◾️برافراشته شدن پرچم عزای امام
حسین(ع) در بوستان بزرگ ملت
▪️به گزارش اداره ارتباطات شورای اسلامی کلانشهر اراک، صبح امروز سه شنبه مورخ ۲۷ تیرماه سال جاری همزمان با فرارسیدن ماه محرم و ایام عزاداری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و یاران با وفایش، با حضور خسروانی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه ،قاسمی سرپرست شهرداری اراک و مدیران شهرداری، پرچم عزای امام حسین(ع) در بوستان بزرگ ملت برافراشته شد.
🔹️🔸️🔹️🔸️🔹️🔸️🔹️🔸️🔹️
🔷️ اداره ارتباطات شورای اسلامی کلانشهر اراک
🌐 @arakshora6
🌐 Shoraarak.ir
شورای اسلامی کلانشهر اراک
🔹یادداشت عباس خسروانی به مناسبت روز شورای نگهبان؛ شورای نگهبان، نمادهویت اسلامی نظام است
.
🔸با پیروزی انقلاب اسلامی این خطر پیشبینی میشد که این نهضت نوپا نیز مانند دیگر نهضتهای آزادیخواهانه و عدالتطلبانه مردم ایران گرفتار توطئه نفوذ بیگانگان و یا شیوع تفکرات انحرافی و ضد اسلامی شود، اما به لطف الهی و مجاهدت ملت و رهبری حضرت امام خمینی(ره) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تدوین و به میثاق ملی تبدیل شد تا راه دستیابی به آرمانهای والای انقلاب اسلامی در آن ترسیم و برای حفظ این قانون مترقی و بنیادین و تضمین حرکت نظام در مدار شریعت اسلامی، شورای نگهبان تاسیس شد.
🔹خبرگان قانون اساسی با کسب تجربیات متمم قانون اساسی عصر مشروطیت مبنی بر لزوم نظارت علما بر روند قانون گذاری در کشور و نیز نهادهای پاسدار قانون اساسی در کشورهای دیگر، با تاسیس شورای نگهبان، نهادی انقلابی و منحصر به فرد را بنا نهادند.
🔹جایگاه این نهاد از ابعاد مختلفی قابل بحث و بررسی است، از نهاد شورای نگهبان میتوان به عنوان یکی از نمادهای نظام جمهوری اسلامی نام برد، نهادی که به نظام هویت اسلامی عطا میکند و به حاکمیت دین و شریعت در جامعه جامه عمل میپوشاند.
🔹به تعبیر مقام معظم رهبری این شورا ضامن حقانیت نظام است و اگر این شورا نباشد یا به وظایف خود به خوبی عمل نکند، حرکت اسلامی نظام زیر سوال میرود. طبق اصولی از قانون اساسی وظیفه نظارت بر تصویب قوانین و تشخیص عدم مغایرت آن با احکام شریعت اسلامی در کشور بر عهده این شوراست. از سوی دیگر شورای نگهبان یک نهاد انقلابی است و به حفظ ماهیت و روحیه انقلابی نظام کمک میکند، اینها مربوط به بعد ایدئولوژیک شورای نگهبان است.
🔹بعد دیگر شورای نگهبان، بعد قانونی و جایگاه قانونی آن در نظام جمهوری اسلامی ایران است، طبق قانون اساسی از میان مجموعه وظایف شورای نگهبان، سه مورد «نظارت بر قانون گذاری»، «تفسیر قانون اساسی» و «نظارت بر انتخابات» دارای اهمیت بسیاری هستند. به عنوان مثال در اصل ۹۱ قانون اساسی آمده است که به منظور پاسداری از احکام اسلام و قانون اساسی از نظر عدم مغایرت مصوبات مجلس شورای اسلامی با آنها شورایی به نام شورای نگهبان تشکیل میشود.
🔹این موضوع آنقدر اهمیت دارد که نبودن آن در کنار مجلس قانونگذاری، موجب عدم اعتبار مجلس میشود، شورای نگهبان وظیفه دارد تمام مصوبات مجلس را از حیث عدم مغایرت با موازین اسلامی و قانون اساسی بررسی کرده تا در صورت عدم مغایرت، مصوبه مجلس، صورت قانونی به خود گیرد. یکی دیگر از وظایف شورای نگهبان تفسیر قانون اساسی است، قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، تفسیر اصول قانون اساسی را در صورت لزوم از وظایف و اختیارات شورای نگهبان دانسته است، به طوری که در اصل ۹۸ آمده است تفسیر قانون اساسی به عهده شورای نگهبان است.
🔹از آنجا که جمهوری اسلامی ایران یک نظام مردم سالار است به طور مداوم شاهد برگزاری انتخابات هستیم و مردم با حضور بر سر صندوقهای رأی مسئولان کلیدی کشور را تعیین و انتخاب میکنند. قانون اساسی لازم دیده است که برای برگزاری صحیح انتخابات و صیانت از آرای مردم بر امر برگزاری انتخابات نظارت شود، در این خصوص اصل ۹۹ قانون اساسی این وظیفه را بر عهده شورای نگهبان گذاشته و آورده است، شورای نگهبان نظارت بر انتخابات مجلس خبرگان رهبری، ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و مراجعه به آراء عمومی و همه پرسی را بر عهده دارد. همه این موارد نشان میدهد که شورای نگهبان از چه اهمیت و جایگاه ویژهای در نظام جمهوری اسلامی برخوردار است.
🔹️🔸️🔹️🔸️🔹️🔸️🔹️🔸️🔹️
🔷️ اداره ارتباطات شورای اسلامی کلانشهر اراک
🌐 @arakshora6
🌐 Shoraarak.ir
🔹کارگروه معماری و شهرسازی شورای اسلامی کلانشهر اراک با موضوع بررسی عملکرد شهرداری در اجرای ماده 101 و صدور راهنمای ساخت جهت املاک قولنامه ای به ریاست علی اصغرغفاری و حضور جمعی از مدیران مربوطه برگزارشد. سه شنبه ۲۷تیرماه
🔹️🔸️🔹️🔸️🔹️🔸️🔹️🔸️🔹️
🔷️ اداره ارتباطات شورای اسلامی کلانشهر اراک
🌐 @arakshora6
🌐 Shoraarak.ir
شورای اسلامی کلانشهر اراک
🔹عباس خسروانی؛ سیاست مالیات برارزش افزوده، آفت درآمدهای کوششی شهرداری است.
🔸سخنگو و رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر اراک درباره در آمدهای شهرداری و سیاست های شورای ششم درباره کسب بودجه گفت: مالیات بر ارزش افزوده، باعث فاصله گرفتن شهرداریها از درآمدهای کوششی شده است.
🔸عباس خسروانی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: حدود ۸۰ درصد از درآمدهای پیشبینی شده شهرداری در سه ماهه اول سال محقق شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشته است.
🔸وی درباره تأثیر سیاستهای دولت بر درآمد شهرداری افزود: با توجه به سیاستهایی که دولت در زمینه عوارض آلایندگی و مالیات بر ارزش افزوده در پیش گرفته، پیشبینی میشود درآمد شهرداری اراک از این محل نسبت به سال قبل کاهش داشته باشد و شهرداری باید نسبت به جایگزینی سایر درآمدها اقدام کند.
🔸رئیس کمیسیون برنامه بودجه شورای شهر اراک خاطرنشان کرد: درآمدهای ناشی از مالیات بر ارزش افزوده طی سنوات گذشته علیرغم فواید فراوانی که داشته است، باعث فاصله گرفتن شهرداریها از درآمدهای کوششی شده است.
🔸وی اضافه کرد: در حوزه صدور پروانههای ساختمانی، اگر چه نسبت به سال قبل، هم در تعداد پروانه و هم در متراژ افزایش داشتهایم، اما درآمد حاصل از این محل قابل قبول نیست و باید در این زمینه تحرکاتی صورت گیرد، از جمله رفع ابهامات و بروکراسی صدور پروانه و عوارض حق مشرفیت، تسریع در روند بررسی پروندههای کمیسیون ماده ۵ و تعیین تکلیف پروژههای بازآفرینی شهری در بافتهای فرسوده که تأثیر مستقیمی در افزایش صدور تعداد پروانهها و در نتیجه افزایش درآمدهای شهرداری خواهد داشت.
🔸خسروانی درباره جذب بودجه شورای شهر تصریح کرد: یکی از تأکیدات شورای ششم به شهرداری، جذب بودجههای پیشبینی شده توسط سازمانها و مدیران است که در این زمینه شاهد روند کندی هستیم، به خصوص در برآورد قراردادها و آماده سازی اسناد مناقصه که در برخی از موارد تا ماههای پایانی سال هم طول میکشد و فرصتی برای اجرای پروژه باقی نمیماند.
🔸وی افزود: در بخش هزینههای جاری روند کنترل شدهای داریم و سقف قانونی رعایت شده است، اما با توجه به صدور احکام جدید کارکنان و اعمال بند سایر خدمات و افزایش ابتدایی سال در حقوق بخش کارگری، در ادامه کار با افزایش هزینههای جاری مواجه خواهیم بود که باید پیشبینیهای لازم در متمم بودجه صورت بگیرد.
🔸سخنگو و رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر اراک تاکید کرد: مطالبه دیگر شورا از شهرداری تهیه لایحه متمم بودجه است که تاکید کردیم با توجه به فصل کاری در اراک هرچه سریعتر نسبت به تهیه لایحه متمم بودجه و پیشبینی پروژههای جدید از محل مازاد درآمد سال قبل اقدام کنند.
🔸وی گفت: ما در بودجه سال جاری ۲۱۳ پروژه تعریف کردهایم که ۱۱۸ پروژه از سالهای قبل در بودجه تعریف شده و روند تکمیل آنها همچنان ادامه دارد. ۹۵ پروژه جدید داریم که نیازمند عقد قرارداد جدید هستند و برخی منعقد و برخی هنوز در مرحله تهیه برآورد و تکمیل اسناد مناقصه هستند که باید سرعت بیشتری بگیرند بهطوری که شورا مجوز استفاده از ظرفیت بخش خصوصی را در این زمینه به شهرداری داده است.
🔹️🔸️🔹️🔸️🔹️🔸️🔹️🔸️🔹️
🔷️ اداره ارتباطات شورای اسلامی کلانشهر اراک
🌐 @arakshora6
🌐 Shoraarak.ir
🔹بازدید رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی از مجموعه پارک بانوان شهرداری اراک.
🔹 سید وحید میرنظامی در این بازدید روند بهسازی و نگهداری مجموعه و همچنین میزان پیشرفت ساخت استخر در این پارک را مورد بررسی قرار داد.
🔹️🔸️🔹️🔸️🔹️🔸️🔹️🔸️🔹️
🔷️ اداره ارتباطات شورای اسلامی کلانشهر اراک
🌐 @arakshora6
🌐 Shoraarak.ir