آینده روشن
♦️پخش زنده جلسه FATF از تلویزیون؟ 🔺عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: طبق درخواست تعدادی از نمای
🔺وزرای اطلاعات، خارجه و اقتصاد درباره CFT به نمایندگان توضیح میدهند
🔺رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از حضور وزرای اطلاعات و خارجه، سرپرست وزارت اقتصاد، رئیس کل بانک مرکزی و صاحبنظران دانشگاهی در جلسه بررسی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) در جلسه یکشنبه آینده مجلس خبر داد.
⭕️رای دادگاه لاهه؛ پیروزی یا تقریبا هیچ؟!
🔹تاملی در ضمانت اجرای آراء دیوان بین المللی دادگستری
🔺مهمترین مساله ای که پس از صدور قرار موقت دیوان لاهه مطرح است، ضمانت اجرای آراء این دیوان و بررسی نتایج واقعی رای موقت دیوان می باشد.
🔺دیوان به عنوان رکن قضایی سازمان ملل متحد، سه نوع صلاحیت، الف-صلاحیت ترافعی در دعاوی بین الدولی ب- صلاحیت مشورتی در پاسخ به سوالات حقوقی ارکان و آژانس های تخصصی سازمان ملل متحد و ج- صلاحیت تصمیم موقت دارد و میتواند سه نوع رأی، رأی ترافعی (حکم)، رأی مشورتی و دستور موقت را صادر کند که ضمانت اجرای هر کدام از آرای دیوان بینالمللی دادگستری میتواند متفاوت باشد.
🔹اکنون دیوان بین المللی دادگستری صرفا تا زمان صدور رای نهایی که ممکن است تا چند سال نیز طول بکشد، تصمیم موقت گرفته است. در صورت عدم اجرا رای صدور موقت توسط آمریکا به عنوان محکوم علیه ، ایران می تواند در قالب «رجوع محکوم له به شورای امنیت بر اساس بند دوم ماده ۹۴ منشور» شکایت کند. شورای امنیت نیز براساس رویه خود در قضیه لاگران و الزام آور بودن تصمیم موقت دیوان، می تواند به شکایت رسیدگی کند.
🔺در نتیجه شورای امنیت می تواند در این مورد توصیه هایی(Recommnadition) نموده یا برای اجرای احکام دیوان تصمیم به اقداماتی(measures) بگیرد.
🔹از نظر غالب نظریه پردازان علم حقوق در این مرحله اگر محکوم علیه یکی از اعضای دائم شورای امنیت باشد نسبت به توصیه های شورا مجاز به استفاده از حق وتو می باشد و حتی توصیه که جنبه غیرالزام آور و جهت کسب پرستیژ و وجاهت می باشد، ضمانت اجرایی ندارد و البته در تایید این نظر، رویه شورای امنیت بعد از حکم دیوان بین المللی دادگستری در قضیه «فعالیت های نظامی و شبه نظامی در نیکاراگوئه» در 27 ژوئن 1986 که آمریکا در آن محکوم شد نشان می دهد با اینکه یازده کشور رای موافق ، سه کشور رای ممتنع و تنها با رای مخالف آمریکا ؛ آن قطعنامه که صرفا جنبه توصیه ای نیز داشت ، وتو شد. لذا شکایت ایران به شورای امنیت حتی منجر به صدور توصیه از طرف این شورا نیز نخواهد شد.
🔺 اما حتی اگر براساس بعضی نظریات معدود حقوقی، آمریکا مجاز به وتو کردن توصیه شورای امنیت نباشد؛ صدور توصیه شورای امنیت ، چیزی جز خدشه به وجاهت آمریکا درپی نخواهد داشت و موجبات اجرای حکم اعم از رفع تحریم ها یا تصحیح رفتارآمریکا نسبت به ایران نخواهد شد.
🔹اگر هم شورای امنیت تصمیم به اقداماتی خاص براساس فصل هفتم منشور و مواد 41 و 42 آن بگیرد ، آمریکا به راحتی می تواند از حق وتو خود استفاده نماید و آن را ملغی کند.
🔺اما از طرفی باتوجه به بند3 قرار موقت دیوان بین المللی دادگستری اگر آمریکا هرگونه تحریمی نیز وضع کند ، ایران که خود در مساله اعمال مجدد تحریم ها به عنوان شاکی ورود کرده نباید از برجام خارج بشود یا هرگونه عملی که مناقشه ارائه شده به دیوان را تشدید کند. که این خود تبدیل به وسیله ای برای مهار جمهوری اسلامی خواهد شد.
می بایست رویکرد تهاجمی نسبت به مداخلات و فشارهای غیرمشروع آمریکا از چندسال پیش آغاز می شد و بجای مذاکره برای «تقریبا هیچ» ، هم از ظرفیت دیپلماسی فعال در منطقه استفاده می شد و هم بواسطه شکایت های حقوقی در مجامع بین المللی حالت تهاجمی آمریکا را تدافعی و بواسطه احکام و رویه های حقوقی هزینه های واقعی بر آمریکا متحمل می کردیم.
🔹نهایتا باید گفت، تنها دستاورد این تصمیم موقت دیوان بین المللی دادگستری علیه آمریکا ، جنبه رسانه ای و پرستیژ آن در مجامع بین المللی است و هیچ جنبه الزام آور و جبران خسارتی علیه آمریکا نخواهد داشت.
✍️ #علیرضا_فقیهی_راد
🔻متن کامل
https://www.teribon.ir/archives/330921/
برخی از نمایندگان مجلس برای ماست مالی کار غلطی که میخواهند انجام دهند به حرفهای غیرواقعی و دروغ رو می آورند. مثلا آقای جعفرزاده ایمن آبادی گفته که لبنان با پیوستن به اف ای تی اف هیچ مشکلی برای حزب الله لبنان ایجاد نکرده است.
این حرف چند دروغ در خود دارد:
۱- لبنان عضو اف ای تی اف نیست.
۲- لبنان عضو کنوانسیون تی اف (مبارزه با تامین مالی تروریسم) هست.
۳- لبنان همکاری جدی با اف ای تی اف دارد.
۴- نظام بانکی لبنان حزب الله لبنان را به طور کامل تحریم کرده است.
فقط کافی است گزارش منتشر شده در سال ۹۵ در خبرگزاری فارس را مطالعه کنید.
بخشهایی از این گزارش با عنوان *بیانیه «اتحادیه بانکهای لبنان» در حمایت از اعمال تحریمهای آمریکا علیه حزبالله*
به گزارش وبگاه خبری شبکه «البیسی» لبنان، این اتحادیه با ابراز خرسندی از *اجرای قوانین چهارگانه مالی*، آن را نشانه پیشرفت لبنان در زمینه مالی و بانکی دانست.
به گفته این اتحادیه، *پارلمان لبنان این چهار قانون را در راستای انسجام و هماهنگی با قوانین بینالمللی بانکی تصویب کرده است.*
این اتحادیه با صدور بیانیهای تاکید کرد که پایبندی بانکهای لبنان به قوانین این کشور و درخواستهای جهانی از جمله اجرای تحریمها از اولویات حمایت از منافع لبنان است.
هفته گذشته، «ریاض سلامه»، رئیس بانک مرکزی لبنان، همسو با سیاست آمریکا در تشدید فشار بر «حزب الله» بخشنامهای در خصوص نحوه تعامل با قانون آمریکایی تحریم حزبالله صادر کرد(جزئیات بیشتر).
*این بخشنامه با استناد به آنچه آن را قانون مبارزه با پولشویی و حمایت مالی تروریسم مصوب 24/11/2015 نامیده شده،* دستور لازم در زمینه جلوگیری از فعالیتهای مالی و داد و ستد تجاری حزب الله، از جمله بستن حسابها و ممانعت از افتتاح حسابهای جدید بانکی را صادر کرده است.
https://www.farsnews.com/news/13950225001440
➖➖➖
🔸 @aroshan
⭕️ نامه آیتالله یزدی به لاریجانی درباره بررسی FATF: "کاری نشود که به زیان مملکت و نظام باشد"
💠 رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در نامهای خطاب به رئیس و نمایندگان مجلس:
💠 با توجه به رهنمودها و تذکرات مقام معظم رهبری و سایر مراجع عظام تقلید قم و نگرانیهای اعضای محترم جامعه مدرسین که غیر از جلسه حضوری که داشتیم یک جلسه کامل دیگر با یادآوری آثار مثبت و منفی آنچه در دستور کار روز یکشنبه پانزدهم مهر نودوهفت قرار دارد متذکر میشویم کاری نشود که ضمن مخالفت با مقامات ذکر شده، به زیان مملکت و نظام حاکمیت جمهوری اسلامی و در تاریخ کشور نقطهضعف مجلس به حساب آید.
#نه_به_FATF
#خیانت_خواص
#خود_تحریمی_ممنوع
http://tn.ai/1845801
➖➖➖
🔸 @aroshan