#حدیث_روز
#حدیث_انتظار
✍️ زراره گويد: #امام_صادق (ع) فرمود:
💠 «#امام خود را بشناس كه چون او را شناختى اين امر چه پيش افتد و يا دير فرا رسد تو را #زيان-ى نمىرساند».
📖 «عن زرارة قال قال أبو عبد اللَّه ع اعرف إمامك فإنك إذا عرفته لم يضرك تقدم هذا الأمر أو تأخر.».
📚 الوافی (فیض کاشانی) ج۲، ص ۴۶۰.
#انتظار/ #شناخت_امام/ #امام_شناسی
#حدیث_روز
✍️ از #امام_علی (ع) نقل شده:
💠 هر كس خودبين و #خودرأی باشد، گمراه می شود؛
🔶 و هركس با تکیه بر عقل و خردِ خود، [احساس] #استغناء و بی نیازی کند- و به نظر خود اكتفا كند و #مشورت ننمايد- دچار لغزش می شود و سقوط مي كند.
📖 «و من أعجب برأيه ضلّ، و من استغني بعقله زلّ».
📚 بحارالانوار، ج74، ص 236
#ضرورت_مشورت/ #ضرورت_مشاوره/
#حدیث_روز
✍️ #امام_على عليه السلام:
💠 با #دشمنِ_عاقل خود #مشورت كن و از نظر #دوستِ_جاهل خود بپرهيز.
📖 «اِستَشِرْ عَدُوَّكَ العاقِلَ، و احذَرْ رَأيَ صَديقِكَ الجاهِلِ».
📚 میزان الحکمة، ج۶، ص۹۲.
#شرایط_مشورت/ #عقل/
💠 امامت رحمت
🔹 ذات اقدس الهی، #الرحمن است. اینكه فرمود: «سَبَقَت رحمته»، «سبقت» یعنی «سبقت» نه یعنی «زادَتْ»! آن بیان نورانی امام سجاد در صحیفه كه فرمود: «تَسعیٰ رَحمته أمامَ غضبه» یعنی او اگر مُنتقم است او اگر غضب دارد او اگر سَخط دارد او اگر عذاب می كند همه اینها در صف جماعتی اند كه امام جماعتشان #رحمان است. رحمان اَمام غضب است رحمان اِمام غضب است، هر جا #رحمان دستور غضب بدهد غضب شروع می شود، البته رحمت او بیش از غضب اوست.
🔹 اما آنچه نكته عمیق عریق علمی است این نیست كه رحمت او بیش از غضب اوست، بلکه آن است كه رحمت او #پیش_از_غضب اوست. رحمت در اینجا دستور می دهد كه اینها باید عذاب بشوند؛ رحمان دارد عذاب می كند، چرا؟ چون او #خدای_كل است. رحم كردن به مظلوم به چیست رحم كردن به نظام حق به چیست؟ به این است كه كافر عذاب ببیند. باید به دین رحم كرد یا نه باید به مظلوم رحم كرد یا نه؟ این رحمت اقتضا میكند و فتوا می دهد كه كافر عذاب بشود؛ فرمود: «تَسعیٰ رَحمته أمامَ غضبه»؛ «یا مَن سَبَقَت رحمَتُه غضَبَه». نه اینکه سَبق زمانی یا سبق زمینی دارد، بلکه سبق رتبی و فرمانروایی دارد. اگر این است انسان هم همین طور خواهد بود؛ عبادِ «الرحمن» دارای قلبی اند كه این قلب, #عرش_خداست و این عباد روی این عرش مستقرّند و روی این عرش، فرمانروایی رحمت را امضا می كنند و مطابق رحمت می جنگند.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه فرقان جلسه 25
تاریخ: 1390/012/11
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 یاد قیامت
🔸 در جریان #إحیاء_الأرض ، برخی از اهل تفسیر این «إحیاء الأرض» که ﴿فَأَحْیا بِهِ الأرْضَ بَعْدَ مَوْتِهَا﴾، این را به نباتات زدند، نباتات را ذات اقدس الهی إحیا نمی کند، اینها را بیدار می کند!
این درخت ها خوابند، وقتی #بهار شد اینها را بیدار می کنند، این «ایقاظ النائم» است؛ این درخت که بیدار شد غذا می خواهد، وقتی بخواهد تغذیه کند، خاک های کنار ریشه خود را تغذیه می کند، این خاک مرده است حقیقتاً، بعد از چند روز یا چند هفته زنده می شود حقیقتاً.
🔸 فرمود مگر نمی بینند که ﴿أَنَّ اللَّهَ یحْیی الأرْضَ بَعْدَ مَوْتِهَا﴾، نه اینکه «یقیض النائم بعد نومها»! درخت ها زنده اند؛ منتها خوابند، بهار که شد بیدارشان می کند. این خاک ها و کودها اینها مرده اند، با تغذیه درخت ها زنده می شوند حقیقتاً. این است که فرمود: «اِذَا رَأَیتُمُ الرَّبِیع فَاکثرُوا ذِکر النُّشُور»؛ شما وقتی #بهار را دیدید به فکر #قیامت باشید، قیامت هم همین طور است که مرده را زنده می کند! الآن این خاک زنده شد! این خاک و کود که جماد بودند الان نبات شدند و زنده شدند.
آپارات:
https://aparat.com/v/EOeGX
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه جاثیه جلسه 4
تاریخ: 1394/12/11
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره 302
#فصل_دهم
#مسافرت
#آداب_سفر
🔸 رعایت حرمت همسفران: امام صادق (علیه السلام) می فرماید: مردانگی در سفر این است كه چون از همسفران جدا شدی از آنان بدگویی نكنی[1]؛ نیز می فرماید: از جوانمردی به دور است كه شخص خوبی ها و بدی های سفر را برای دیگران بازگوید.[2]
[1] . مُرُوءَةُ السَّفَرِ... تَرْكُ الرِّوَایةِ عَلَیهِمْ إِذَا أَنْتَ فَارَقْتَهُم (تحف العقول، ص374).
[2] . لَیسَ مِنَ الْمُرُوءَةِ أَنْ یحَدِّثَ الرَّجُلُ بِمَا یلْقَی فِى السَّفَرِ مِنْ خَیرٍ أَوْ شَرٍّ (الفقیه، ج2، ص274).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 205.
🆔 @a_javadiamoli_esra
13.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 یاد قیامت
🔸 در جریان #إحیاء_الأرض ، برخی از اهل تفسیر این «إحیاء الأرض» که ﴿فَأَحْیا بِهِ الأرْضَ بَعْدَ مَوْتِهَا﴾، این را به نباتات زدند، نباتات را ذات اقدس الهی إحیا نمی کند، اینها را بیدار می کند!
👇👇👇👇
📸 #عکس_نوشت | شوقِ دیدار
إِلَهِي هَبْ لِي قَلْباً يُدْنِيهِ مِنْكَ شَوْقُهُ؛
خداوندا، به من قلبی که شوق آن مرا به تو نزدیک میسازد ... عطا بفرما!
🔸️شوق حالتى بعد از دوست داشتن است و شوقِ دل نسبت به خداوند به همين معناست كه دل، خدا را دوست دارد و مىخواهد به او برسد ولى دستش از دامن او كوتاه است در حالى كه امكان نزديك شدن به او وجود دارد.
🔹️انسانى كه مىداند خداى دوستداشتنى را با چشم دل مىتوان ديد، به طور حتم آتش شوق ديدار در دل او شعله ور مىگردد. و هر قدر توجّه به اين حقيقت قوىتر شود، شوق ديدار نيز افزونتر مىگردد. البتّه دانستن اين مطلب كافى نيست بلكه توجّه نيز لازم است. يعنى ابتدا بايد باور قلبى و معرفت را با توجّه به خدا و غفلت از غير خدا بارور كرده و شوق به ديدار او را در خود تقويت نماييم كه هر چه توجه بيشتر شود، شوق ديدار نيز افزونتر خواهد گشت.
🔸️شنيدهايم عدهاى كه مجذوب خداوند شده باشند آرام و قرار ندارند و دل آنها با هيچ چيزى غير از خدا انس نمىگيرد. اينها بر اين باورند كه وَ كُلُّ جَمالِكَ جَميل.
📚 کتاب شکوه نجوا ،صفحه ۱۲۲ تا ۱۱۵
#شرح_مناجات_شعبانیه ۲۰
💻 @mesbahyazdi_ir
قاعدهٔ فرج.mp3
3.69M
🔴 قاعدهٔ فرج چیست⁉️
باید چه اتفاقی رخ بده تا فرج اتفاق بیفته⁉️
🔵 #استاد_امینی_خواه
#استاد_پناهیان ؛ #استاد_عالی
➖➖➖➖➖➖➖
امـــــامـ زمـــانـــے شــــو
🆔 @montazerane_zohour