پاسخ آیتالله سیستانی به استفتایی درباره روزهداری در شرایط شیوع کرونا
🔹وجوب روزه ماه رمضان، تکلیف فردی است و هر شخصی که شرایط روزه را داشته باشد، باید روزه بگیرد؛ صرف نظر از اینکه دیگران آن شرایط دارند یا نه.
🔹اگر فرد مسلمانی بترسد که در صورت روزه گرفتن و علی رغم انجام تمامی اقدامات پیشگیرانه، به کرونا مبتلا میشود، واجب بودن روزه برای هر یک روزی که او چنین هراسی دارد، از او ساقط میشود.
🔹افرادی که میتوانند در ماه رمضان کار خود را ترک کرده و در خانه بمانند و از ابتلا به ویروس در امان باشند، باید روزه بگیرند.
🔹کسانی که به هر دلیلی نمیتوانند کارشان را رها کنند و در ضمن از ابتلا به این بیماری در صورت عدم نوشیدن آب در بازههای زمانی کوتاه بیم دارند و [مشروط به آنکه] اقدامات پیشگیرانه دیگری نیز نمیتوانند اتخاذ کنند، روزه برای آنان واجب نیست و البته مجاز به روزهخواری در ملأ عام نیستند.
🌀 متن کامل نامه رئیس فرهنگستان علوم پزشکی به مراجع معظم تقلید و مسؤولین
📝 روزهداری در بحران ویروس کرونا
🔹 روزهداری ماه مبارک رمضان یکی از ارکان پنجگانه اسلام است که با قصد قربت و بندگی آفریدگار برای تکامل انسان، فریضه واجب برای تمام مسلمانان است. در سال جاری علاوه بر بیماران و مسافرینی که از روزهداری معذورند، با توجه به بحران ویروس کرونا موضوعات خاصی در مورد سلامت انسان در روزهداری ماه مبارک رمضان مطرح می شوند که پرداختن به آنها برای امت اسلامی کشور عزیزمان ضروری است. لازم بذکر است تبعیت محض از توصیههای ستاد مبارزه با بیماری کرونا لازم و ضروری است. پزشکان متفقالقول هستند که نخوردن غذا بطور متناوب مانند روزهداری اسلامی نه تنها عارضهای در افراد سالم ایجاد نمیکند بلکه سبب تقویت ایمنی بدن، کاهش پاسخهای التهابی زیانبار و بهبود واکنش بدن در موارد استرس میشود.
🔹 لذا کلیه افراد سالم کمتر از ۶۵ سال با رعایت موارد زیر میتوانند روزه بگیرند:
1⃣ رعایت کلیه توصیه های بهداشتی به منظور پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا مانند رعایت فاصله های اجتماعی، شستشوی مکرر دست ها، پرهیز از نزدیک شدن به بیماران کرونایی
2⃣ نوشیدن ۸ تا ۱۰ لیوان آب در فاصله افطار تا سحر
3⃣ استفاده از نبولایزر و یا جوشاندن آب در ظروف در باز به منظور مرطوب نگه داشتن نسبی محیط منزل
4⃣ کاهش مصرف چای و قهوه و مواد شیرین و افزایش مصرف سبزیجات و میوه جات در فاصله افطار تا سحر
5⃣ پرهیز از محیطهای گرم و خشک
🔹 سالمندان بیش از ۶۵ سال:
در افراد سالمند (۶۵ سال و بیشتر)، عوامل مساعدکننده به ابتلا به بیماری کرونا به ویژه دیابت قندی، افزایش فشار خون، چاقی مفرط، بیماری های قلبی – عروقی، سرطان و بیماری های مزمن ریوی شایع میباشند و درصد قابل توجهی از سالمندان به علت کمی مراقبتهای سلامت، از وجود این بیماری ها در خود بیاطلاعند.
🔹 مبتلایان به بیماری زمینهای:
از طرف دیگر براساس شناخت کنونی ما از ویروس کرونا به نظر میآید که افراد مبتلا به بیماریهای زمینهای نظیر فشار خون بالا، بیماری قلبی، سرطان و یا دیابت بیش از دیگران در معرض ابتلای شدید به این ویروس هستند.
👈🏻 نظر به اینکه در افراد مسن ابتلا به این ویروس ممکن است باعث نوع شدید بیماری شود، لذا با احتمال ضرر برای آنها توصیه میشود در صورتی که دسترسی به پزشک ندارند علاوه بر رعایت توصیههای بهداشتی به منظور پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا، آنهایی که مطمئن نیستند روزه برای آنها ضرر ندارد، احتیاطا از انجام این فریضه الهی پرهیز نموده و آن را پس از اطمینان از اتمام همهگیری این بیماری قضا نمایند، مگر این که با نظر پزشک متخصص اطمینان از بی ضرر بودن روزه برای آنها حاصل شود.
👈🏻 افراد دچار لاغری بسیار شدید و چاقی مفرط نیز در فاصلهگذاریها و رعایت توصیههای بهداشتی احتیاط بیشتری نمایند. بیماری دیابت عامل مساعد کننده عمده برای ابتلا به ویروس کرونا است و لذا توصیه میشود فقط آن گروه از بیماران دیابتی اقدام به روزهداری نمایند که سن کمتر از ۶۵ سال داشته و تحت درمان و مراقبت نزدیک پزشک باشند (با رژیم غذایی یا متفورمین، آکاربوز، گلوتاژن و گروه گلیپتین ها (مهارکننده های DDP-4) بوده، قند ناشنای آنها کمتر از ۱۴۰ میلی گرم در دسی لیتر و یا هموگلوبین A1c کمتر از ۷ دارند)، آموزشپذیر و متعهد به پایش منظم قند خون هستند و اصول حفاظتی و پیشگیری توصیهشده ستاد بحران کرونای کشوری را به دقت رعایت مینمایند.
🔹 مبتلایان به فشار خون:
بیماران دچار فشار خون در صورت روزه بگیرند که فشار آنها در کنترل مطلوب یعنی فشار بالا (سیستولیک) کمتر از ۱۴۰ میلی متر جیوه و فشار پایین (دیاستولیک) کمتر از ۸۰ میلی متر جیوه باشند.
🔹 بیماران پیوند اعضا:
بیمارانی که پیوند اعضاء شدهاند، نباید روزه بگیرند، روزهگرفتن برای بیماران پیوند قرنیه بلامانع است.
🔹 دیگر بیمارانی که بیماری زمینهای ندارند:
در بیمارانی که مبتلا به سایر بیماریها هستند و قبلا روزه برای آنها منعی نداشته است، روزهداری در شرایط بحران ویروس کرونا متفاوت از سال های دیگر نیست و در موارد خاص با نظر پزشک متخص اقدام نمایند.
🔹 بهبودیافتگان از کرونا:
در مورد بیمارانی که مبتلا به ویروس شده و بهبود یافتهاند، توصیه میشود حداقل تا ۶ هفته اقدام به روزهداری نکنند.
〰〰〰〰〰
🗂 #تبلیغ_کرونایی_رمضان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 حفر گورهای دستهجمعی برای قربانیان کرونا؛ اینبار در انگلیس
🔹مجری شبکه۴ انگلیس: این گورها مربوط به یک منطقه جنگی نیست بلکه این اتفاق در «عصر کووید ۱۹» در نزدیکی لندن در حال وقوع است.
پ.ن: اینها نشانه های #تمدن_قلابی_غرب است و تصویر واقعی تمدن غرب است.
#کرونا_را_شکست_میدهیم #کرونا
#سراب_غرب
11.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅پرستار ترک-آلمانی:
📍در بیمارستان های آلمان اول کار از خانواده ها امضا میگیرند سپس با انتخاب دکتر دستگاه تنفسی را از بعضی قطع میکنند...!
#کرونا_را_شکست_میدهیم #کرونا
#سراب_غرب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آمریکایی MSNBC: بیتوجهی دولت آمریکا به خانه سالمندان؛ فاجعه در راه است
۹۹/۱/۲۳
#کرونا_را_شکست_میدهیم
#کرونا #سراب_غرب
18.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅گزارشی از سالمندان کانادایی که به حال خود رها شدند تا اینکه مردند....!
📍این یک ننگ غم انگیز برای کانادا است...!
#کرونا_را_شکست_میدهیم #کرونا
#سراب_غرب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥وضعیت بحرانی و دردناک خانههای سالمندان در فرانسه با شیوع ویروس کرونا
🔹️ اجسادی که به حال خود رها شده اند!
#کرونا_را_شکست_میدهیم #کرونا
#سراب_غرب
مسلمانان آمریکا به کمک کادر درمانی و بیمارستانها رفتند
🔹مسلمانان آمریکا بعد از وخامت اوضاع شیوع کرونا و ناتوانی دولت در رفع مشکلات مردم، برای کادر درمانی تجهیزات محافظتی تهیه کردهاند.
🔹برای نمونه، مدیر خدمات مرکز اسلامی شهر «سینسیناتی» تیمی از داوطلبان را تشکیل داده تا در منازل خود برای کادر درمانی ماسک بدوزند.
fna.ir/ewlkbp
@Farsna
🔸ترمیم اقتصاد انگلیس پس از عبور از بحران کرونا به پنج سال زمان نیاز دارد
🔹اندیشکده اقتصادی «بنیاد رزولوشن» انگلیس اعلام کرد بهبود وضع اقتصادی این کشور از رکود حاصل از قرنطینه طولانی مدت به علت شیوع ویروس کرونا ممکن است پنج سال به طول بیانجامد.
🆔 @YjcNewsChannel
میخائیل گورباچف» آخرین رهبر شوروی پیشنهاد داد، رهبران کشورها برای مبارزه با شیوع کرونا ۱۰ تا ۱۵ درصد از هزینههای نظامی در جهان را کاهش دهند.
fna.ir/ewlkej
@Farsna
کد خبر: ۱۸۵۸۸۸
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردين ۱۳۹۹ - ۲۲:۵۵
سرویس کیهان » اخبار
پایگاه خبری العهد لبنان:
ویروس کرونا ناتوانی و توحش غرب و توان ایران اسلامی را نشان داد
رسانهای لبنانی در تحلیلی، رفتار ایران و دولتهای غربی در ایام شیوع ویروس کرونا را مقایسه کرد و نوشت، این ویروس، بهتر از هر چیزی، پوشالی بودن تمدن، فرهنگ، اخلاق و پیشرفت جوامع غربی را نشان داد.
شیوع ویروس کرونا بار دیگر، پای ارزشها و اصول انسانی را به مباحث اندیشمندان باز کرده و از جمله موارد این موضوع، مقایسهای است که حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب در این باره میان رفتار دولتهای غربی با کشورهای اسلامی ارائه داد.
ایشان در سخنان اخیر خود به دزدی کمکهای بشردوستانه و تبعیض در مداوای بیماران، فرهنگ مادی و فردمحور غرب اشاره و آن را با فرهنگ و رفتار جمهوری اسلامی ایران مقایسه و از رفتار مردم و همبستگی آنان تمجید کرد.
کشورهای غربی؛ از ادعای پیشرفت تا انحطاط اخلاقی
دکتر «علی مطر» تحلیلگر لبنانی با انتشار یادداشتی در پایگاه خبری العهد لبنان، به مقایسه این دو جامعه پرداخت و نوشت، با وجود ادعای کشورهای غربی مبنی بر پیشرفته بودن، شیوع کرونا در این کشورها، سبب شد، سردمداران آنان در برابر آزمون سختی قرار گیرند؛ زیرا در دانش و ارزشهای انسانی، مدعی بودند، ولی در نخستین آزمون خود، شکست خوردند.
مطر ادامه داد، به فرموده رهبر معظم انقلاب، بشریت به مرحله امنیت و خوشبختی نرسیده و میلیاردها انسان، هم اکنون نگران و مضطرب هستند. این مسئله در کشورهای لیبرال که مدعی انحصار پیشرفت برای خود بودند و کشورها را بر اساس منافع خود به پیشرفته و در حال توسعه تقسیم میکردند، بیشتر جلوهگر است. همین تبلیغات غرب، باعث شده بود که ملتهای کشورهای در حال توسعه، احساس حقارت کنند؛ زیرا رسانههای غربی در حال تبلیغ این مسئله هستند که اسلام نمیتواند هیچ کشوری را رهبری کند.
در این یادداشت آمده است، شیوع کرونا، بحرانهای اجتماعی و اخلاقی غرب را نشان داد. امام خمینی(ره) در کتاب خود «دولت اسلامی» میگویند که حتی اگر غربیها به مریخ و سایر کهکشانها بروند، باز هم نخواهند توانست فضایل اخلاقی به دست آورند و مشکلات اجتماعی خود را حل کنند؛ زیرا حل مشکلات اجتماعی و بدبختی آنان، نیازمند راهکارهای عقیدتی و اخلاقی است. قدرت مادی، ثروت و تسلط بر طبیعت و فضا، راهکار مناسبی نیست؛ زیرا راهکار، ایمان است و اخلاق اسلامی و اعتقاد.
تبلیغات غرب برای ناتوان جلوه دادن کشورهای اسلامی:
در این یادداشت آمده، کشورهای غربی دائما در تلاش هستند که مفهوم جدایی دین از سیاست را مطرح کنند و اینکه اسلام، قادر به مدیریت جامعه نیست. امام خمینی(ره) در این زمینه تأکید دارند، شایعه میکنند که اسلام دین جامعی نیست، دین زندگی نیست، قانونی برای جامعه ندارد... استعمارگران چنین به ما القا کردند که اسلام، دولت نیست و نظام حکومتی به شمار نمیرود. روشن است که این تبلیغات بخشی از طرح استعمارگران برای دور کردن مسلمانان از سیاست و حکمرانی است.
مطر نوشت، از همین روست که استعمارگران برای تسلط بر کشورها اسلامی، طرحهای متعددی دارند. لذا، دست به تبلیغ علیه ولایتفقیه زدند؛ زیرا این مفهوم، مانعی برای جلوگیری از دستیابی آنان به اهدافشان است. رهبر انقلاب نیز تأکید دارند که دین اسلام در درون خود، سیاست، دانش و مسائل اجتماعی دارد. دین است که مدیر زندگی انسان در همه زمینههاست. این وضع اسفبار در اروپا، معلول جدایی علم از دین است.
اسلام راهبر زندگی است
به گزارش فارس، در ادامه یادداشت تأکید شده است، بدیهی است، آنچه امروز ما را به این وضعیت رسانده، دوری سیاسی از اخلاق و جدا شدن آن از ابعاد معنوی و فضایل اخلاقی است. لذا، دین و سیاست، جداییناپذیرند. اگر دین نباشد، سیاست از شرع آسمانی، منحرف میشود. سیاست ما عین دیانت ما و دیانت ما عین سیاست ماست.
کرونا اهمیت وظایف کشورها در قبال مردم خود را نشان داد. این مسئله را در جمهوری اسلامی شاهد هستیم؛ زیرا بر عکس آمریکا، کنترل کرونا را آغاز کرده است، ولی ایالات متحده به زعامت دونالد ترامپ موفق به انجام این کار نشده است.
در پایان گزارش تأکید شد، اگر اسلام به درستی در کشور اسلامی اجرا شود، همان گونه که پس از انقلاب، در ایران، اجرا شد- بیشترین توانایی را در هدایت زندگی خواهد داشت؛ به ویژه اینکه رهبرانی مانند امام خمینی(ره) و امام خامنهای (مدظله)، نقش حاکم اسلامی را ایفا میکنند و رهبری آنان بر اساس، علم، عدالت و رهبری حکیمانه است. این مسئله را در مدیریت تمامی بحرانهایی مشاهده میکنیم که ایران به خود دیده است. به هر حال، ایران توانسته است با رهبری رهبران خود، با وجود تمامی جنگها و تحریمهای ظالمانه آمریکا، از این بحرانها عبور کند؛ آمریکایی که در طول مسیر سیاسی خود و حتی در برخورد با بحران کرونا، جز غرور و توحش،