التماس رسانه های اصلاح طلب برای بازگشت ظریف
#جریانـشناسی
🇮🇷 کانال اساتید انقلابی و نخبگان علمی
@asatid_enghelabi ایتا و سروش
کمپین فشار به رئیسجمهور از کجا کلید خورد؟| فرهیختگان آنلاین
https://farhikhtegandaily.com/page/255633/
#خالصـسازیـاصلاحطلبانه
🇮🇷 کانال اساتید انقلابی و نخبگان علمی
@asatid_enghelabi ایتا و سروش
اصلاحطلبان رادیکال با قهر و آشتی ظریف اولین چالش سیاست داخلی برای پزشکیان را به وجود آوردند
فشار حداکثری برای خالصسازی
مسعود فروغی قائم مقام مدیرمسئول روزنامه فرهیختگان در سرمقاله امروز نوشت:
🔻قهر جواد ظریف با دولت پزشکیان خیلی زودتر از آنچه فکر میشد تبدیل به اولین چالش سیاسی دولت چهاردهم شد. معاون راهبردی رئیسجمهور بعد از آنکه در دوران انتخابات جلودار تبلیغ برای کاندیدای پیروز شده بود، ابتدا گفت هیچ مسئولیتی در دولت نخواهد گرفت، اما بعد اعلام کرد حکمی که خودش نوشته بود را رئیسجمهور امضا کرده است و حالا همان حکم را پس داد. جناب ظریف به چه چیزی معترض است؟ گویا او معتقد است انتخابهای نهایی رئیسجمهور برای کابینه تفاوت زیادی با نظرات شورای راهبردی دارد.
🔻قرار بود شورای راهبردی با استناد به تحقیقات زیاد گزینههای مناسب دولت را معرفی کند، ولی پزشکیان درصد قابل توجهی از نظرات این شورا را قبول نداشته و این برای معاون راهبردی گران تمام شده است. استعفای ظریف یک کنش سیاسی عادی نیست و باید عمیقتر به آن نگاه کرد. حتی متن دومی که او در توضیح بیشتر استعفا نوشت نهتنها فایدهای نداشت بلکه میتواند ضربه بزرگتری به آرامش دولت در همین ابتدای مسیر باشد.
🔻آنچه از مجموع دو واکنش رسمی ظریف و اخبار و تحلیلهای نزدیکان او برمیآید، اختلافنظر معاون سابق با رئیسجمهور جدید است. یعنی اختلاف بر سر انتخاب همکاران در کابینه منجر به خروج بسیار زودهنگام ظریف از دولت شد. معناشناسی سیاسی این اقدام ظریف در چند بند قابل طرح است.
🔻یکم. استعفای ظریف کار را برای مسعود پزشکیان سخت کرد. رئیسجمهور با این متن استعفا متهم به خالی کردن پشت مهمترین حامی انتخاباتی و بازوی راهبردی-مشورتی خودش شد. اگر پزشکیان به این استعفا واکنش نشان ندهد روایت ظریف تثبیت میشود، اگر برای پشیمان کردن معاون سابق دستبهکار شود مجبور به عقبنشینی از برخی تصمیمات میشود و این یعنی استعفا و فشار به رئیس دولت جواب میدهد. اختلافنظر درون هر دولت و مجموعه بزرگ سیاسی طبیعی و عادی است.
🔻در تمام دولتهای پس از انقلاب با وجود همکاری و همگنی سیاسی، اختلافات تاریخی رخ میداد اما هیچگاه شمشیر اختلافات برای فشار به رئیسجمهور در این مدتزمان کوتاه در محیط اجتماعی بیرون کشیده نمیشد. انتخاب عباراتی مثل «از پزشکیان پشیمان نیستم...» نوعی تعارف سیاسی محسوب میشود و هیچگاه زخم استعفای عجولانه را جبران نمیکند.
🔻ظریف میتوانست با برخی انتخابهای پزشکیان مخالف باشد ولی این اختلاف را به صحنه سیاسی نیاورد. او میتوانست در کنار رئیسجمهوری که همین چند هفته قبل او را بهترین گزینه میدانست بماند و اشکالات را تا حد ممکن رفع کند ولی دعوا و آتش انداختن به دامان دولت را انتخاب کرد. نتیجه این اقدام ظریف قطعا فشار به دولت چهاردهم از سوی همکیشان سیاسی و بدنه اجتماعی است. رئیسجمهوری که از هفتههای ابتدایی کارش اینچنین تحت فشار دوستان قرار بگیرد، کار راحتی نخواهد داشت.
🔻در همین دیدارهای اخیر رهبر انقلاب بهخصوص با نمایندگان مجلس، به برخی نیروهای سیاسی که تفاوت ارگانیک با دولت جدید دارند توصیه علنی شد موفقیت دولت را موفقیت همه بدانید. چقدر عجیب و حیرتآور است که دوستان رئیسجمهور این موضع عقلانی را قبول ندارند و زیر میز دولت زدند.
🇮🇷 کانال اساتید انقلابی و نخبگان علمی
@asatid_enghelabi ایتا و سروش
🔴 بی بی سی فارسی باز هم کینه اش را از ایرانیان این طور بیرون می ریزید.
🔸برای یک خبر درباره پزشکیان و کابینه اش از عکسی استفاده می کند که او یک دندانش افتاده است.
🔹اینها حرفه ای گری و زیرکی نیست. اینها حقد و عناد یک کشور استعماری است که در پی چهل و پنج سال شکست در اعمال قدرت در ایران مجبور است از طریق بنگاه خبری فارسی اش اینگونه رسوا و آشکار عقده گشایی کند.
🇮🇷 کانال اساتید انقلابی و نخبگان علمی
@asatid_enghelabi ایتا و سروش
🔰آقای رئیس جمهور؛ همین راه...
🔹لیست پیشنهادی وزرای دولت برای عبور از سد رای اعتماد بهارستان منتشر شد و بلافاصله موجی از انتقادات از سوی جریانی تندروی سیاسی شکل گرفت. واقعیت اینست که لیست اقای رئیس جمهور خیلی ها را غافلگیر کرد. در نهایت آقای ظریف استعفا داد و علت استعفا را کسری در اثرگذاری بر روند تصمیمات دولت دانست. همین نیز بهانه جدیدی بود تا عده ای به ظاهر طرفدار رئیس جمهور دوگانه عارف-ظریف را راه اندازی کنند و به این دوگانه بدمند.
این متن به مناقشات رسانه ای و سیاسی درباره لیست پیشنهادی کابینه کار ندارد. بالاخره عده ای موافق و عده ای مخالفند. اما غرض فرصت مناسبی است برای گفتن برخی نکات مهم و راهبردی که زمینه طرحش این روزها ایجاد شده است.
1⃣یکم. کسانی که به دوگانه عارف-ظریف می دمند عملا تندروی و افراط را پشت نقاب این دوگانه پنهان کردند. اتفاقا از ظریف هم نماد ساختند. ظریف هم با همه نقدهایی که ممکن است به او و عملکرد و جهت گیری بینشی اش وارد باشد عامل و زمینه تندروی و افراط این جریان نخواهد شد. اما این جریان از سر ناچاری از ظریف نماد افراط ساختند.
2⃣دوم. راه اندازی دوگانه عارف-ظریف با توجه به استعفای ظریف و تخریب بی امان عارف، نشان می دهد که عده ای عبور زودهنگام از این دولت را کلید زدند. این اتفاق قابل پیش بینی بود اما نه به این سرعت.
3⃣سوم. لیست پیشنهادی کابیه صدای کسانی را درآورده است که از این دولت برای کاسبی سیاسی جیب دوخته بودند. همراه با این جریان امثال اینترنشنال و بی بی سی هم صدای شان درآمده است.
خلاصه اینکه آقای پزشکیان که به درستی شعار وفاق را مطرح کرده است با سرو صداهایی که بلند شده نشان می دهد مسیر درستی را انتخاب کرده است. مسیری که خلاف تندروی و افراط است و می تواند منشا اثر برای وفاق ملی باشد. امروز به لیست آقای رئیس جمهور می توان از حیث کارآمدی انتقاد وارد کرد و احتمالا مجلس شورای اسلامی از همین حیث ارزیابی و تصمیم می گیرد اما نکته مهم اینست که این لیست مناقشه برانگیز و جنجال برانگیز نیست. همه کسانی که معرفی شدند فارغ از توانمندی و کارآمدی میتوانند منشا کار و تلاش بی حاشیه باشند. نسبتا از همه جریان ها نیز در کابینه پیشنهادی حضور دارند.
اگر آقای رئیس جمهور همین خط را ادامه دهد می تواند بارهای بزرگی از روی دوش کشور و مردم بردارد. نباید فراموش کرد که رای قابل توجهی از رئیس جمهور منتخب از سوی کسانی است که پیشتر به نامزد جریان مقابل رای داده بودند. خلاصه وامداری رئیس جمهور به یک جریان خاص نیز خطاست و غیرواقعی.
آقای رئیس جمهور حتما می داند و خوب است بداند تا زمانی که به شعارهای خود مثل وفاق و پایبندی به اسنادبالادستی انقلاب پایبند است، رقبایش که دل در گروی خدمت برای مردم و انقلاب دارند، به او وفادارتر خواهند بود تا برخی از همراهان ظاهری.
🇮🇷 کانال اساتید انقلابی و نخبگان علمی
@asatid_enghelabi ایتا و سروش
33.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پرویز امینی: هیچ موضعی درباره کابینه آقای پزشکیان نمیتوان گرفت که از موضع و استعفای ظریف تندتر و رادیکالتر باشد
▫️پرويز امینی استاد دانشگاه در گفتوگو با برنامه جدال:
شورای راهبری مزیت نبود، نقص و ناشی از این بود که ما ایده نداریم
استعفای آقای ظریف از این جهت بیسابقه بود که فردی که مهمترین نقش در روی کار آمدن دولت جدید دارد، هنوز دولت شکل نگرفته، زیر پای دولت را خالی کند
استعفای ظریف تا حدی است که دیگر بعید بنظر میرسد در ۴ سال آینده برای دولت پزشکیان کاری به این ویرانگری اتفاق بیافتد. و کار برای مخالفان پزشکیان تسهیل کرد
هیچ موضعی درباره کابینه آقای پزشکیان نمیتوان گرفت که از موضع و استعفای ظریف تندتر و رادیکالتر باشد.
همه مخالفتهایی که میتوانست درباره کابینه آقای پزشکیان شکل بگیرد با ورود و استعفای ظریف در محاق و تعلیق قرار گرفت
آقای خاتمی و هاشمی هم با گزینه رحمانی فضلی برای وزارت کشور موافقتی نداشتند اما هیچ کدام نیامدند این طور پشت روحانی را خالی کنند
🇮🇷 کانال اساتید انقلابی و نخبگان علمی
@asatid_enghelabi ایتا و سروش
🔰 آبروی ما رو بردی ولی باز هم حداقل 60 درصد کابینه مال ماست(!)
🔸نشریات و محافل منسوب به اصلاحطلبان واکنشهای متفاوتی نسبت به ترکیب کابینه پیشنهادی رئیسجمهور به مجلس نشان دادند. برخی آقای پزشکیان را سرزنش و ملامت کردهاند و برخی دیگر میگویند دستکم 60 درصد لیست کابینه را خود اصلاحطلبان بستهاند و با محاسبه معاونان رئیسجمهور این درصد بیشتر هم میشود.
🔸در این زمینه محسن رنانی عضو تندرو «شورای راهبری دولت چهاردهم» با حمله به رئیسجمهور نوشت: «آقای پزشکیان، آبروی ما را بردی! امید ما را ناامید کردی! رئیسجمهورِ فقط یک ماه عزیز، انگار تو ایرانی نیستی!؟ تو نمیدانی که برای مردم ایران تراز سیاستمدار صادق و پاک و قدرتمند، فقط امیرکبیر است و مصدق و موسوی؟؟ پس برای چه نشستهای و دم فروبستهای؟ نکند در پشتصحنه با اصحاب قدرت بستهای؟ آقای پزشکیان آبروی ما را بردی! امید ما را ناامید کردی! هنوز رئیسجمهور نشده رفوزه شدی! ایکاش میدانستی که در ایران رئیسالوزرای عاقبتبهخیر فقط کسی است که یا در حمام رگش را بگشایند یا با تبعید به روستا دقمرگش کنند و یا در حصر، گرد مرگ بر سر و رویش بپاشند.»
🔸در همین حال حمیدرضا جلاییپور، در روزنامه سازندگی نوشت: در اولین نگاه، لیست پیشنهادی هیئت وزیران، هفت وزیر عالی و اصلاحطلب دارد اما ممکن است که مجلس به این افراد رای ندهد و آنها را بیندازد و در عوض وزرای پیشنهادی کشور، اطلاعات و آموزشوپرورش را که ضعیف هستند، تایید کند... در همین ابتدا که لیست اعلام شد، عدهای راضی و عدهای ناراضی بودند. این دو گروه از دو زاویه به لیست نگاه کردند. آنهائی که میگویند لیست وزرا خوب است به وزاری ارشاد، خارجه، اقتصاد، رفاه، میراث فرهنگی، بهداشت اشاره میکنند که واقعاً هم عالی هستند و آنهائی که میگویند، کابینه پاس گل به قالیباف است به وزرای اطلاعات، کشور و آموزشوپرورش و جوانان نگاه میکنند که بله نظر درستی است.
🔸اما روزنامه آرمان در تحلیلی با عنوان «آقای رئیسجمهور این تذهبون؟!» مینویسد: بالاخره انتظارها به سر رسید و پس از گمانهزنیهای بسیار طی یکماه گذشته رئیسجمهور در نهایت وزرای پیشنهادی خود را به مجلس معرفی کرد. کابینهای که چندان قرابتی با صحبتها، نگرشها و شعارهای مسعود پزشکیان نداشت و سنخیتی نیز با پایگاه رای و انتظاراتی که مردم رایدهنده به او از کابینه وی داشتند، نداشت. بسیاری از فعالان سیاسی و کاربران مجازی انتقادات تندی را نسبت به رئیسجمهور درخصوص کابینه معرفیشده وارد کردند.
🔸روزنامه هممیهن نیز با اشاره به شوکه شدن اصلاحطلبان نوشت: انگار تشتی آب سرد بر روی آنان ریخته باشند. انتظارشان بسیار بود و آنچه حاصل شد، بسیار اندک. پرسش اصلی این است که بسیاری از انتظارات نادرست بود؛ یا آنچه حاصل آمده و متناسب با آن انتظار نمینماید، باید به چالش کشید؟ به نظر میرسد هر دو سوی این معادله، نیازمند تجدیدنظر و نقد است.
🇮🇷 کانال اساتید انقلابی و نخبگان علمی
@asatid_enghelabi ایتا و سروش
تلفنهای ضروری در پیادهروی اربعین
ما را هم از دعای خیرتان بی نصیب نگذارید.
🇮🇷 کانال اساتید انقلابی و نخبگان علمی
@asatid_enghelabi ایتا و سروش
7.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⁉️ اربعین چگونه میتواند
به حادثه باشکوه ظهور کمک کند!
🎙استاد شجاعی
#اربعین
❁❥༺◍⃟჻ᭂ࿐❁❥༅••┅┄❀
🇮🇷 کانال اساتید انقلابی و نخبگان علمی
@asatid_enghelabi ایتا و سروش
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پیام تصویری مهم دکتر سعید جلیلی درباره اعلام اعضای کابینه پیشنهادی دولت چهاردهم به مجلس
🔹اقشار مختلف مردم باید از زاویه نگاه خود برنامههای کابینه پیشنهادی را بررسی کنند
🔹ما هم ارزیابی خودمان از برنامههای وزرای پیشنهادی را در اختیار مجلس شورای اسلامی و مردم قرار خواهیم داد
🔹آیا دغدغههای اصلی مردم مثل تورم، بیکاری و... در برنامه های وزرا وجود دارد؟
🔹هر جا که موفقیتی داشتیم مردم در کنار دولت بودند
#آزمونـصداقت
🇮🇷 کانال اساتید انقلابی و نخبگان علمی
@asatid_enghelabi ایتا و سروش