شهید سید هادی سلطان زاده
سید هادی اهل دوست و رفیق بود
همیشه اونا رو جمع میکرد اگه میتونست یه پرچم روضه و عزا میزد و یه روضه خون هم دعوت میشد
تا جمعشون با صفا تر بشه.
با بچه های محله خیلی رفیق تر از این حرفا بود
حرفش رو میخوندن
دسته ی عزاداری روز شهادت امام صادق علیه السلام یکی از نمونه هاش بود.
هر چی سید هادی میگفت بچه ها نه نمیاوردن
از علم و سیاهی های داخل کوچه
تا پذیرایی از مردم عزادار
مرام و معرفت آقا سید هادی بدجور بچه ها رو جذب خودش کرده بود
شوخ طبع و با عشق
همیشه هم بچه ها رو نصیحت میکرد نکنه از یاد امام زمان مون غافل بشیم
کتاب بخونید، آقا رو خوب و با معرفت بشناسید.
سید هادی این آخری ها خیلی به خدا نزدیک شده بود.... 🌺🌺🌺🌺
#پاتک علیه پیتُوک
🔇🔊🔉 کانال خبری تحلیلی عاشقان ولایت.
http://eitaa.com/ashaganvalayat
👇👇👇👇👇👇
splus.ir/ashaganvalayat
👇👇👇👇👇👇
https://t.me/Ashagan110
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
نوروز در جبهه
نوروز و ایام عید که می شد- در شرایط عادی درجبهه و جنگ توسط رزمندگان برگزار می شد ؛عیدی بچه ها، سکه های یک تا پنجاه ریالی و اسکناسهای صد تا هزار ریالی متبرک به دست امام(ره) بود؛ همچنین پولهایی که یادگاری نوشته خود بچه ها یا فرماندهان بود.
غذاهای این ایام بهترین غذاها بود و پذیرایی با میوه و شیرینی در همه جا دایر.
در کنار همه این نعمتها، مراسم جشن و سرور بود واجرای تئاترها و نمایشنامه های نشاط آور که بچه ها خود تهیه و اجرا می کردند و نمایش فیلمهای سینمایی که زحمت تدارک آنها را نیروهای واحد تبلیغات می کشیدند.
در این ایام بچه ها راه می افتادند برای عرض تبریک از محل فرماندهان شروع می کردند و بعد به سنگرهای مجاور می رفتند در حالی که همه با هم می گفتند: برادرا، برادرا عید شما مبارک. اهل سنگر هم جواب می دادند، یا به شوخی چیزی می گفتند و از میهمانان دعوت می کردند به داخل سنگر آنها بروند و پذیرایی بشوند.
هفت سین جبهه
سنت \"هفت سین\"چیدن در سفره شب عید را بعضی حفظ کرده بودند منتها با صبغه جنگی آن. مثل هفت سین گردان تخریب لشکر 27 که عبارت بود از:1-مین سوسکی2- مین سبدی3- سیم تله4- سیم چین5- سیم خاردار6- سرنیزه7- سی چهارC4(نوعی خرج و مواد منفجره غیر حساس)، سوزن اسلحه، سیمینوف، سمبه؛ سنگر؛ را هم به عنوان مواردی از هفت سین ذکر کرده اند که در واحدهای دیگر معمول بوده است.
آغاز سال نو و جشن نوروز با دید و بازدید و تبریک و تهنیت و عیدی دادن و عیدی گرفتن؛ کم و بیش در منطقه نیز جریان داشت، منتها با همان رنگ و روی منطقه ای. موقع تحویل سال، بعضی سفره هفت سین می انداختند، که سین های آن بسته به نوع رسته بچه ها تفاوت می کرد. در تخریب که بیشتر با مین سروکار داشتند به نحوی بود و در زرهی به نحو دیگر، و به همین ترتیب بود در سایر واحدها.
اگر موقع نوروز و حلول سال نو بعد از عملیات بود، قضیه صورت دیگری داشت. عکس شهدای عملیات را سرسفره می چیدند، به سرلوله تفنگ ها پرچم سرخ می زدند، وصیت نامه یا نوار صدای دوستان در لحظات قبل از شهادت را سر سفره می گذاشتند، جای شهدا و مفقودالاثرها را خالی می کردند... بعد که دلهای داغدار جمع می شدند، برادرانی که جراحت سطحی تری داشتند و می توانستند روی پای خود بایستند می آمدند و با حضور فرمانده، روحانی و طلبه گردان شروع می کردند به نوحه خوانی و راه انداختن سینه زنی، سپس دعای توسل، که با سوز و گدازی خاص برگزار می شد و شب عید و تازگی زخم گویی بیشتر کبابشان می کرد.
آداب تبریک سال نو در جبهه
لحظه آغاز سال نو، بعضی ها که در خط بودند با شلیک گلوله ای به سمت دشمن ابراز احساسات می کردند. ناهار روز عید هم بچه ها با چلوکباب و نوشابه پذیرایی می شدند. سکه هایی که به دست امام متبرک شده بود و معشمولا توسط فرماندهان آنها را توزیع می شد هم جای خود را داشت؛ همچنین بود آنچه که از تبلیغات گردان می رسید، از قبیل پیام رئیس جمهور، نخست وزیر، اسکناسهای صد ریالی و مثل آن.
عیدی دادن در جبهه
نوعی عیدی دادن هم بین خود بچه ها معمول بود، که بعضی خودشان طلب می کردند و نوعش را معین، چنان که یکی از این عبارتها \"کتب علیکم القتال\"را می نوشت و در پاکتی تقدیمش می کرد که تا سرحد شهادت نصب العین همرزمش بود.
دید و بازدید از گردانهای همجوار و رفتن سراغ فرماندهان و روبوسی با آنها هم از جمله سنتهای حسنه ای بود که در ایام سال نو به ندرت ترک می شد. بچه هایی بودند که چهار، پنج سال سابقه حضور در منطقه داشتند و همین امر ایجاب می کرد که مثل خانه خود، نسبت به آغاز بهار و جشن نوروز بی توجه نباشند.
سنگر تکانی
مراسم نوروز در جبهه به هر نحو ممکن اجرا می شد. تهیه شیرینی و کمپوت و میوه از شهر و آوردن آن به خط اول و خواندن شعر و شوخی و وقت خوش کردن با یکدیگر، گستردن سفره عید و نوکردن زیرانداز و تبدیل گونی به پتو، برگزاری مراسم عید حتی در ساختمان نیمه مخروبه در شهری خالی از سکنه و بدون برق و آب و تزئین در و دیوار و چیدن گل و گیاه صحرایی و آوردن باغ و بهار به سنگر و سوله و ریختن اشک در فراق یاران یکدل از دیگر آداب عید نوروز در میان رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس بود
▫️
🔇🔊🔉 کانال خبری تحلیلی عاشقان ولایت.
http://eitaa.com/ashaganvalayat
👇👇👇👇👇👇
splus.ir/ashaganvalayat
👇👇👇👇👇👇
https://t.me/Ashagan110
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸