چاپ ۵۷ هزار میلیارد تومان پول برای بقای بانک آینده!
🔹بانک آینده به عنوان یکی از ناسالمترین بانکهای کشور، سال گذشته با اضافه برداشت ۵۷ هزار میلیارد تومانی از بانک مرکزی، عملا ۲۵ درصد از رشد پایه پولی را به خود اختصاص داد.
🔹به عبارت دیگر، یک چهارم از کل پولی که در سال ۱۴۰۱ چاپ شده، برای سرپا ماندن بانک آینده بوده و کل اقتصاد ایران ۷۵ درصد دیگر را تشکیل دادهاند!
🔹این بانک به دلیل تخلفات عمده مدیرانش در ادوار گذشته، روزانه ۱۶۰ میلیارد تومان یعنی ماهانه حدود ۴۸۰۰ میلیارد تومان زیان جدید خلق میکند.
🔹بانک آینده و شرکتهای زیرمجموعه اش سال گذشته ۶۳.۳ هزار میلیارد تومان زیان جدید ایجاد کردند؛ یعنی ۳.۶ برابر زیان گروه خودروسازی ایران خودرو و ۲.۸ برابر زیان گروه سایپا!
🔹همچنین بانک آینده طی سالهای گذشته ۷۵ درصد از کل تسهیلات خود یعنی ۱۲۹ هزار میلیارد تومان را به شرکتها و اشخاص مرتبط با خودش پرداخت کرده است.
🔹آمار و ارقام موید آن است که این بانک با هدف تامین مالی شرکتها و اشخاص مرتبط با خود تشکیل شده است اما هزینه ناترازی آن به کل اقتصاد ایران و مردم تحمیل میشود./اقتصاد آنلاین
نامه آقای #محسن_رضایی به آقای #خاندوزی و تایید موافقت #رئیسی با وام 65 هزار میلیارد ریالی وام عبدالرضا موسوی (هواپیمایی زاگرس) رو گذاشتم هرکس خواست راحت وام بگیره دیگه به بانک مراجعه نکنه درخواست رو به ستاد هماهنگی اقتصادی دولت بفرسته تا راحت وام بگیره!
#فساد
♦️صباغیان، نماینده یزد #در_سال_انتخابات غذا و خانه مسئولان همگی مطلوب و خوب است؛ مردم پول ندارند اجاره خانه بدهند
محمدرضا صباغیان بافقی نماینده یزد و بافق در مجلس:
🔹بحث گرانیها از حد و حدود گذشته و از هر ۴ نفر سه نفر از گرانیها مینالند، مردم پول ندارند اجاره خانه را پرداخت کنند و افزایش اجاره بها کمر مردم را میشکند. ما مسئولین فردا باید به حوزههای انتخابیه سرکشی کنیم، کدام یک از ما میتوانیم سرمان را بالا بگیریم، به نظر من باید از رئیس جمهور سوال کنیم و ایشان باید به مجلس پاسخگو باشد.
🔹این نمیشود دولت کار خود را انجام دهد و ما هم سرمان را پایین بگیریم و به دنبال کارمان برویم، غذای مسئولان، خانه مسئولان و ... همگی مطلوب و خوب است، این درد را باید لمس کنیم لذا خواهش میکنم در این زمینه ورود کنید./ ایلنا
#بی سواد ترین، فشل ترین دولت تاریخ ایران
تجارت نیوز/ بررسیهای "تجارت نیوز" نشان میدهد روند صعودی قیمت گوشت قرمز همچنان ادامه دارد و در این شرایط نهتنها عزمی برای حل این مشاهده نمیشود، بلکه گزارشها حاکی از ترخیص محموله ۲۰۰ تنی گوشت منجمد بعد از یک سال معطلی است که دیگر تاثیری بر بازار نخواهد داشت و قرار است در واحدهای تولیدی گوشت حرارتدیده مورداستفاده قرار گیرد.
بررسی قیمت گوشت قرمز در سایتهای خرید و فروش اینترنتی نشان میدهد هر کیلوگرم گوشت خورشتی بین ۴۰۰ هزار تا ۹۹۹ هزار تومان قیمت دارد. بدین ترتیب قیمت گوشت خورشتی در برخی مناطق تهران به مرز یک میلیون تومان رسیده است.
نکته اولی مشخص نبودن دلیل این فاصله قیمت در نقاط مختلف تهران است. طوریکه قیمت گوشت در برخی قصابیهای شمال و جنوب تهران تا دو برابر قیمت در سایر مغازههاست و این موضوع چندان هم تابع موقعیت جغرافیایی مغازهها نیست. برای مثال قیمت هر کیلو گوشت خورشتی گوسفندی در یک مغازه در شمال شهر 999 هزار تومان، در یکی از فروشگاههای جنوب شرق تهران حدود ۸۰۰ هزار تومان و در برخی فروشگاههای مرکز بیش از۴۰۰ هزار تومان است
اما نکته دوم مقایسه همین قیمتها با حقوق کارگران است. در سال جاری حداقل دستمزد پایه حقوق کارگران (با افزایش ۲۷ درصدی نسبت به سال قبل) پنج میلیون و ۳۰۷ هزار و ۳۳۰ تومان تعیین شد که با محاسبه مبلغ حق مسکن، بن خواربار و حق اولاد در بهترین حالت به هشت میلیون تومان میرسد. بر این اساس حداقل دستمزد پایه روزانه کارگران در حال حاضر نزدیک به ۱۷۷ هزار تومان است.
بر این اساس یک کارگر در مناطق مختلف باید ۲.۲ تا ۵.۶ برابر حقوق یک روز خود را صرف خرید یک کیلوگرم گوشت خورشتی کند.
روند تغییرات قیمت گوشت
به استناد آمارهای رسمی که تا پیش از دولت رئیسی به صورت ماهانه از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت منتشر میشد، قیمت هر کیلو گوشت گوسفندی در پایان سال ۱۳۹۶ حدود ۳۹ هزار و ۵۰۰ تومان، پایان سال ۱۳۹۷ حدود ۹۱ هزار تومان، پایان سال ۱۳۹۸ حدود ۸۹ هزار تومان، پایان سال ۱۳۹۹ حدود ۱۲۴ هزار تومان و پایان سال ۱۴۰۰ حدود ۱۴۹ هزار تومان بود.
بر این اساس اگر کمترین حالت قیمت هر کیلو گوشت گوسفندی را در حال حاضر ۴۰۰ هزار تومان در نظر بگیریم نیز، نسبت به سال ۱۳۹۶ قیمت گوشت بیش از ۱۰ برابر و نسبت به سال ۱۳۹۷ حدود ۲.۷ برابر شده است.
آخرین گزارش مرکز آمار نیز نشان میداد که در خرداد ۱۴۰۲ بیشترین میزان افزایش قیمت مربوط به گروه گوشت قرمز و گوشت ماکیان با ۹۰.۹ درصد است.
چرا قیمت گوشت قرمز افزایش یافت؟
به طور کلی قیمت گوشت قرمز در اسفند ماه سال قبل اوج گرفت که خشکسالی و قاچاق دام از جمله دلایل آن عنوان شد؛ هرچند پس از صدور مجوز واردات، در فروردین کاهش جزئی داشت. اما در نیمه دوم خرداد هر کیلو گوشت گوساله تا ۳۰ هزار تومان گرانتر شد و از ۳۶۰ هزار به ۳۹۰ هزار تومان افزایش یافت و گوشت گوسفندی نیز به میزان کمتری افزایش قیمت داشت.
در پیک قبلی افزایش قیمت گوشت قرمز، قصابان دلیل گرانی را به نزدیکی عید قربان نسبت دادند؛ چراکه دامداران دامهای خود را برای عید قربان نگه داشتهاند و عرضه دام در بازار خیلی کاهش یافته است. این بار هم به نظر میرسد فرا رسیدن ماه محرم بر افزایش تقاضا و بالارفتن قیمت گوشت قرمز اثر گذاشته است.
ترخیص گوشتها در آستانه فساد
اما بازار گوشت در حالی از ماهها قبل پر التهاب بوده که سه روز پیش دادستان مرکز استان هرمزگان از ترخیص محموله ۲۰۰ تنی گوشت منجمد برزیلی با دستور ویژه قضایی پس از معطلی بیش از یک ساله در گمرک بندر شهید رجایی بندرعباس خبر داد.
البته با توجه به در آستانه فساد بودن، این محموله هم نمیتواند مشکل بازار را حل کند و در نهایت قرر شده مطابق تأییدیه و دستورالعمل ابلاغی از سوی سازمان دامپزشکی کل کشور در واحدهای تولیدی گوشت حرارتدیده مورداستفاده قرار گیرد.
این شرایط در حالی است که مسئولان تاکنون بارها از تمهیدات خود برای جلوگیری از رسوب کالاهای اساسی در گمرکات صحبت کرده و وعدههای مختلف ارائه دادند، اما مشخص نیست چگونه چنین محموله مهمی، آن هم همزمان با نابسمانی در بازار گوشت، تا آستانه فساد در گمرک باقی مانده است.
جایگزین گوشت هم از سفرهها کم شد
اما مهمترین موضوعی که در این شرایط باید به آن پرداخت، کوچک شدن سفره مردم است. شاید الآن وقت آن باشد که مسئولانی که تاکنون به جای حل مشکلات معیشتی، به دنبال معرفی جایگزین مواد غذایی گران شده بودند، به این موضوع پاسخ دهند.
در سالهای گذشته بارها به این موضوع اشاره شده که افزایش قیمت گوشت قرمز باعث شده، مردم مرغ را جایگزین گوشت کنند. موضوعی که سال گذشته نیز پیش از اجرای طرح موسوم به جراحی اقتصادی از سوی دولت رئیسی به او گوشزد شد. چراکه بیم آن میرفت، افزایش قیمت مرغ باعث شود مصرف این محصول پروتئینی مهم نیز کاهش یابد.
اما در نهایت این تصمیم اجرایی شد و با افزایش چشمگیر قیمت مرغ در این مدت شاهد هستیم، سرانه مصرف مرغ تا پیش از حذف ارز دولتی کالاهای اساسی، حدود ۳۲ کیلوگرم به ازای هر نفر بود که پس از گذشت یک سال از اجرای این طرح، مقدار مذکور حدودا ۲۶ کیلوگرم شده است.
ماهی هم که عموما به دلیل قیمتهای بالا هیچ وقت جایگزین گوشت و مرغ نبوده، اما کنسرو تن ماهی که محصول مهمی در سبد خانوار اقشار ضعیف بود نیز حالا با افزایش قیمت چشمگیر، حدود ۶۰ هزار تا ۱۲۰ هزار تومان قیمت دارد و بعید است که با این قیمتها بتواند جایگزین گوشت و مرغ در سفره اقشار ضعیفتر شود.
پ. ن
دولت منحوس رئیسی سفره مردم با خاک. یکسان کرد مرغ بالای 115 هزار تومن
✋
افشاگری بیسابقه وکیل پشیمان طبری درباره بزرگترین پرونده فساد بعد از انقلاب
🔸با آنچه که من در پرونده دیدم اگر سکته نکنم و نمیرم شانس آوردم
🔸فقط اموال ناشی از فساد و رشوه طبری حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان است
🔸 در عمر وکالتم پروندهای با این حجم از فساد و جرم ندیدهام
🔸از نظر من طبری در صد درصد موارد اتهامی مجرم است
🔸زد روی میز و گفت بحث مالی مهم نیست، تو فقط جان من را نجات بده؛ من آنقدر به تو میدهم که بگویی بس است، بس است، بس است!
🔸نامه نوشت به علی انصاری که سه میلیارد تومان به وکیل من به عنوان قرضالحسنه بدهید، گفتم از من سند میخواهند. گفت بیخود کرده! چندهزار میلیارد پول و مال من دستش است.
✅اعتراض روزنامه اطلاعات از گرانیها؛ مردم با چه زبانی بگویند آقا نداریم بخریم، بخوریم و بپوشیم؟
🔹تا کی باید فقر گسترش یافته و سفره مردم کوچک شود و دولت در واکنش، حرفهای بیعمل و وعده تحویل داده، سکوت کرده یا منتقدان را نکوهش کند؟
🔹مردم با چه زبانی بگویند: آقا نداریم بخریم و بخوریم و بپوشیم و زندگی کنیم. با چه زبانی بگویند استانداردهای زندگی پایین آمده.
🔹چگونه بگویند تفریح و خیلی چیزها برایشان آرزو شده و رو به دست دوم و دست سوم فروشی آوردهاند؟
✅کارگران برای خرید خانه ۸۰ متری باید بیش از ۱۷۰ سال کار کنند
🔺یک کارگر حداقلبگیر باید بیش از ۱۷۰ سال کار کند و بخشی از درآمد خود را هر ماه پسانداز کند تا بتواند یک آپارتمان ۸۰ متری خریداری کند و این در حالیست که در واقعیت چنین معادلهای به دیوار بسته برمیخورد چراکه یک کارگرِ بیخانه که مستاجر است، اصولاً توان پسانداز ماهانه ندارد؛ همان اجاره خانه را «اگر» بتواند بپردازد خیلی هنر کرده است.
✅شکست دولت در سیاستهای تحمیلی افزایش جمعیت؛ ۹۵ درصد سقط جنین غیرقانونی
آمار ۹۵ درصدی "سقط جنین غیرقانونی" در ایران، نشان از شکست سیاستهای تحمیلی دولت برای افزایش نرخ جمعیت دارد.
به گزارش همشهری آنلاین، محسن ذاکریان دبیر قرارگاه کشوری طرح نفس (نجات فرزندان سقط)، اعتراف کرد که "هم اکنون ۹۵ درصد معادل حدود ۳۵۰ هزار سقط جنین در کشور، سقط جنین جنایی و بدون مجوز پزشکی قانونی است".
او افزود: «سقط خود به خودی یا غیرارادی ۲ درصد معادل ۸۰۰۰ سقط جنین و سقط جنین درمانی با مجوز پزشک قانونی سه درصد معادل حدود ۱۲ هزار مورد از سقط جنینهای کشور را به خود اختصاص دادهاند.»
ذاکریان یادآور شد: «سالانه ۳۰۰ هزار تا ۵۰۰ هزار سقط غیرقانونی و روزانه هزار سقط جنین در کشور اتفاق می افتد که حدود ۱۰ مورد از این هزار سقط جنین، قانونی است.»
🔻"قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت" در سال ۱۴۰۰ تصویب و به ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم ابلاغ شد. در ماده ۵۶ این قانون بر "برخورد قاطعانه با سقط جنین" تأکید شده است.
✅افشاگری تازه محمودوند،نماینده مجلس در باره ماجرای ثقتی:
این موضوع ریشهها و ابعاد پنهانی دارد که نمیتوان بیان کرد
هرکسی که قصد لاپوشانی داشته باشد، خائن است
🔺ما پیش از منتشر شدن این فیلم، از روابط مدیر کل ارشاد استان گیلان اطلاع داشتیم و به وزیر تذکر داده بودیم.این موضوع ریشهها و ابعاد پنهانی دارد که با صراحت نمیتوان بیان کرد.هر کسی که این قضیه را بداند و لاپوشانی کند، از دید من خائن به این آب و خاک است./ دیده بان