🔰سلوک با خانواده
🔹فرزند علامه #حسن_زاده_آملی در رابطه با رفتار حضرت علامه با فرزندان و #خانواده می گوید:
🔸« پدر یک دفتر جیبی کوچک دارند که هنوز باید در میان وسایل شخصیشان باشد ، آن را خیلی منظم خط کشی کرده و مواردی را در آن نام برده بودند. از جمله نماز ، روزه ، برخورد با مردم ، برخورد با فرزندان و خانواده ، برخورد با شاگردان و...هر روز برای هر کدام از این موارد به خودشان نمره می دادند. یک بار که دفترچه ایشان را نگاه می کردم دیدم یکی از مواردی که نمره آن بالا بود ، رفتار با فرزندان و خانواده بود. نهایت احترام را نسبت به مادرمان داشتند ، سر سفره هیچگاه از ایشان نشنیدم به مادر بگویند این غذا چیست که درست کرده ای و اعتراض کنند. مادر هرچه سر سفره می گذاشت می خوردند و تشکر می کردند و می گفتند این کارها، وظیفه شما نیست، لطف شماست»
🔹دختر ایشان میگوید: بزرگترین خاطره تلخ زندگی ما، مربوط به روزهایی می شود که مادرم از دنیا رفت، این داغ؛ ضربه سنگینی به پدر بزرگوارم وارد کرد. ایشان مدتی را در غم مادرم به سوگ نشستند. بارها پس از وفات مادرم فرمودند:
🔸« تاکنون فکر می کردم دست من بوده که این آثار را به رشته تحریر می آورده، ولی حالا فهمیده ام که همدلی مادرتان بوده که باعث شده من این آثار را بنویسم، او برای من محیطی آرام فراهم آورد که توانستم «زکات العلم نشره» را محقق سازم.
🎞مستند منظومه حُسن؛ خاطرات عبدالله حسن زاده
📰هفته نامه خبری تحلیلی پنجره (شماره۸۳)
🌐 @ashora_karbala
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
🔰نشانه های تقوا (بخش دوم)
🔻٢- کظم غیظ
🔹 "وَ الْکَاظِمِینَ الْغَیظَ" فروبرندگان خشم یعنی چه؟ یعنی بر اساس احساسات کار
نمیکنند، همه جا عقل؛ اما گاهی عقل هم با خشمهای درست همراه است.
🔹نمی بینید در قرآن میگوید:
"أَشِدَّاءُ عَلَی الْکُفَّارِ رُحَمَاءُ بَینَهُم" اینی که میگویند "وَالْکَاظِمِینَ الْغَیظ" معنایش این نیست که شماخیال کنید میخواهیم بگوییم خشم یک ملت، خشم یک انسان، خشم یک جامعه، علیه آن کسانی که باید بر آنان خشم گرفت، نیست و نابود باد، نه.
🔹قرآن هم نمی گوید که این خشمها را فروبخورید، می گوید بر اساس خشم، کاری انجام ندهید. کظم کنندگان، فروبرندگان؛نه فراموش کنندگان. فروبرندگان غیظ و خشم؛ که وقتی خشم فرونشست، انسان میتواند باعقل، با درک، آنچه را که شایسته است انجام بدهد.
🔻٣- چشم پوشی از خطای مردم
🔹"وَ الْعَافِینَ عَنِ النَّاسِ" گذرندگان از اشتباهات مردم، عفو کنندگان از خطاهای مردم. از گناهان مردم، از لغزشهای مردم باید گذشت، باید صرف نظر کرد.
🔹 از آن گناهی نباید صرف نظر کرد که لغزش نبوده است. خدا هم از یک چنین گناهی مشکل صرف نظر بکند. از آن عمل خلافی نباید صرف نظر کرد که از روی تعمد و عناد انجام گرفته است. اما لغزشها، قصورها که در کار عامه مردم فراوان هست، قابل گذشتن و عفو کردن است. "وَاللَّهُ یحِبُّ الْمُحْسِنِین"َ خدا دوست میدارد مردمان احسان کننده را.
___________________
✍برجسته ترین متفکر جهان معاصر #استاد_سید_علی_خامنه_ای (حفظه الله تعالی)
🌐 @ashora_karbala
🔰نمی توان تماشاچی صحنه های بی عدالتی بود...
✍استاد متفکر #شهید_مطهری
🔹علی (ع) عدالت را یك تكلیف و وظیفه ی الهی، بلكه یك ناموس الهی می داند؛لذا هرگز روا نمی شمارد كه یك مسلمان آگاه به تعلیمات اسلامی؛تماشاچی صحنه های تبعیض و بی عدالتی باشد.
🔹حضرت در خطبه شقشقیه؛ پس از آن كه ماجراهای غم انگیز سیاسی گذشته را شرح می دهد، بدانجا می رسد كه مردم پس از قتل عثمان به سوی او هجوم آوردند و با اصرار و ابرام از او می خواستند كه زمامداری مسلمین را بپذیرد و او پس از آن ماجراهای دردناك گذشته و با خرابی اوضاعِ حاضر؛ دیگر مایل نبود این مسؤولیت سنگین را بپذیرد، اما به حكم اینكه اگر نمی پذیرفت حقیقت لوث شده بود و گفته می شد علی از اول علاقه ای به این كار نداشت و برای این مسائل اهمیتی قائل نیست.
🔹و به حكم اینكه اسلام اجازه نمی دهد در آنجا كه اجتماع به دو طبقه ی ستمگر و ستمكش، یكی پرخور ناراحت از پرخوری و دیگری گرسنه ی ناراحت از گرسنگی، تقسیم می شود؛ دست روی دست بگذارد و تماشاچی صحنه باشد، این وظیفه ی سنگین را بر عهده گرفت
▫️وَ ما اَخَذَ اللّهُ عَلَی الْعُلَماءِ اَنْ لا یُقارّوا عَلی كِظَّةِ ظالِمٍ وَ لا سَغَبِ مَظْلومٍ لالْقَیْتُ حَبْلَها عَلی غارِبِها....
🔹اگر آن اجتماع عظیم نبود و اگر تمام شدن حجت و بسته شدن راه عذر بر من نبود و اگر پیمان خدا از دانشمندان نبود كه در مقابل پرخوری ستمگر و گرسنگی ستمكش ساكت ننشینند و دست روی دست نگذارند، همانا افسار خلافت را روی شانه اش می انداختم و مانند روز اول كنار می نشستم.
📚مجموعه آثار ج۱۶، ص: ۴٣٩
🌐 @ashora_karbala
#شرح_نهج_البلاغه
(شرح حکمت ۶٢)
💠 اخلاق اسلامى مى گوید هیچ کار خوبى را نباید بدون پاداش گذاشت؛ خواه سخن احترام آمیزى باشد یا اقدام عملى، بلکه بهتر آن است که پاداش برترى داشته باشد; مثلاً اگر کسى به ما بگوید «سلام علیکم» بهتر آن است که در پاسخ بگوییم «سلام علیکم ورحمه الله» وهرگاه کسى هدیه مختصرى براى ما بفرستد ما در موقع مناسب هدیه بهتر و بیشتر براى او بفرستیم
💠 در حالات بزرگان اسلام نمونه هاى عملى این دستور به وضوح دیده مى شود. از جمله این که یکى از راویان اخبار مى گوید من نزد حسن بن على(ع) بودم کنیزى بر آن حضرت وارد شد و دسته گلى تقدیم آن حضرت کرد. حضرت فرمود: «أنْتِ حُرُّ لِوَجْهِ اللّهِ تَعالى; تو براى خدا آزادى». به این ترتیب حضرت در برابر اهداى یک دسته گل این کنیز را براى همیشه آزاد کرد. راوى مى گوید عرض کردم او فقط یک دسته گل به شما داد که قیمت چندانى ندارد شما او را آزاد کردید. امام در پاسخ فرمود:
🍃هکذا أدَّبَنی اللّهُ تَعالى
خداوند این گونه ما را تربیت کرده است». سپس امام آیه شریفه (وَإِذَا حُیِّیتُمْ بِتَحِیَّهٍ…) را تلاوت فرمود و افزود: این که خدا فرموده به صورت بهتر پاداش دهید بهتر از آن همین بود که او را آزاد کنم
💠 اضافه بر این کسى که ابتدا به سلام و تحیت یا کار نیک مى کند یک فضیلت اخلاقى دیگرى را نیز براى خود آشکار ساخته و آن مسأله تواضع در برابر برادر دینى است در حالى که پاسخ گوینده تواضع خاصى ندارد جزء این که حق شناسى مى کند
🌐 @ashora_karbala
yade-uo.pdf
1.3M
📚 پیشنهاد دانلود و #مطالعه_کتاب
(یاد او)
✍مؤلف: آيتالله محمدتقي مصباح يزدي (نگارش: کريم سبحاني)
📕 كتاب در موضوع «ياد خدا» است كه مباحث مربوط به آن ؛ محوريت خطبهاى از اميرالمؤمنين (عليه السلام) است. اين نوشتار حاصل سلسله گفتارى است از حكيمِ فرزانه و دانشمند ژرف انديش و روشنضمير، حضرت آيتاللّه مصباح يزدى (اداماللهظلّهالعالى) كه بهعنوان درآمد و شرحى بر آن خطبه؛ بيان شده است.
📖 پيشگفتار كتاب:
انسان اين موجود بينهايت كوچك و ضعيف و سرتاپا نياز، در صورتى ميتواند بر نابسامانيهاى روحى و روانى خويش فايق آيد كه همسو با نظام تكوين، در ساحت هشيارى، پيوندى دقيق با خداوند برقرار كند و با ارتباط قلبى با سرچشمه همه خوبيها، پاكيها و آفريدگار محبت و صفا و با حضور در محفل انس خالق يكتا، روانش را آرامش بخشد:{ أَلا بِذِكْرِ اللّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ }
📕در اين كتاب، استاد پس از بيان مفهوم، انواع، حقيقت، مراتب، اهميت، شرايط، آثار و فوائد ذكر، به مقام اهل ذكر در كلام اميرالمؤمنين (عليه السلام) اشاره نموده و سپس به شرح خطبه آن حضرت پرداختهاند.
🌐 @ashora_karbala
💠حسن ختام
🍃
الا یا ایهاالساقی زِمِی پر ساز جامم را
که از جانم فرو ریزد هوای ننگ و نامم را
🍃
از آن می ریز در جامم که جانم را فنا سازد
برون سازد ز هستی؛ هستهی نیرنگ و دامم را
🍃
از آن می ده که جانم را؛ ز قید خود رها سازد
به خود گیرد زِمامم را؛ فرو ریزد مقامم را
🍃
از آن می ده؛ که در خلوتگهِ رندانِ بی حرمت
به هم کوبد سجودم را؛ به هم ریزد قیامم را
🍃
نبودی در حریمِ قدسِ گلرویانِ میخانه
که از هر رُوزَنی آیم؛ گلی گیرد لجامم را
🍃
روم در جرگه ی پیرانِ از خود بی خبر؛ شاید
برون سازند از جانم؛ به مِی افکار خامم را
🍃
تو ای پیک سبک باران دریای عدم از من
به دریادارِ آن وادی رسان؛ مدح و سلامم را
🍃
به ساغر ختم کردم این عدم اندر عدم نامه
به پیر صومعه برگو ببین حسن ختامم را
🍃
✍روح الله موسوی #خمینی
🌐 @ashora_karbala