76-1 اسلام،همۀ اسلام است دانشگاه فردوسی مشهد .mp3
14.92M
🎧 بشنوید | صوت سخنرانی
🎙استاد #حسن_رحیم_پور_ازغدی
🔰موضوع: "اسلام همه ی اسلام است"
این سخنرانی نقد نگاه گزینشی بر اسلام است. اسلامِ گزینشی به معنای این است که بخشی از حقیقت اسلام اتخاذ گردد و بخش دیگر کنار گذاشته شود. ابعاد مختلف اسلام مثل عقل و عشق، فقه و اخلاق و عرفان و سیاست ، فرد و اجتماع و امثالهم...
⏰ مدت: ۶۱:۵۱ دقیقه
📶 حجم: ۶ مگابایت
🗓 دانشگاه فردوسی مشهد مورخ ۱۵ خرداد ۱٣٧۶
🆔 @ashora_karbala
درس_گفتارهای_فلسفه_دین_دکتر_بهشتی.pdf
3.27M
📚 پیشنهاد دانلود و #مطالعه_کتاب
"درس گفتارهای فلسفه دین"
✍مؤلف: دکتر شهید سید محمد حسینی بهشتی
📘 هدایت باید پاک، بیغرضانه و برای "خدمت به انسان" باشد نه برای "به خدمت گرفتن انسان" و برای شکفتن استعدادها و "خودیِ انسان ها" باشد نه برای "کور کردن سرچشمههای انسانی" او. نقش خدا به عنوان مبدأ هستی و آفریدگار فعال لمایُرید؛ نقش پیامبران به عنوان رهبران و راهنمایان امت؛ نقش امام به عنوان زمامدار و مسئول امت و مدیر جامعه؛ نقشی است که باید به آزادی انسان لطمه وارد نیاورد و او در تمام این مراحلِ هدایت؛ باید اختیارش انتخاب نماید. اگر این نقشها بخواهد به آزادی انسان لطمه وارد بیاورد برخلاف مشیت خدا عمل شده است.
📘 دین به عنوان آیین بهتر زیستن، پاسخگوی نیازهای واقعی بشر بوده و به روشنی به تبیین فلسفة هستی میپردازد. شناخت جهان بیرون (هستی) و جهان درون (انسان) موضوع فلسفة دین است و تکاپو در این جهت به چیستیِ فلسفه زندگی و هدف حیات پاسخ میدهد.
📘 کتاب حاضر، در ابتدا به فلسفه دین، تکامل بشری از دیدگاه اسلام و مارکسیسم پرداخته و در ادامه به آگاهی علمی، حرکت و تکامل داده را بررسی کرده و به مباحثی در باب خلقت، قرآن و تکامل انسان، انواع فرضیه های تکاملی خلقت، انسان و اختیار، نهضت های جهانی اسلام، سیر تکامل هستی پرداخته است. نظم عادل اجتماعی، پیروزی نهایی حق، جهانی بودن نهضت، وحی، ساختن سلول زنده، در خصوص پیدایش انسان و … مورد بررسی و توجه قرار گرفته است.
🆔 @ashora_karbala
🔰 کنار گذاشتن خدا
✍ #امام_موسی_صدر
🔹 تمدن مادی خدا را كنار گذاشت و نادیده گرفت. خدا را انكار نكرد، به فلسفۀ الحادی رو نیاورد. تمدن غرب ادعا نكرد که خدا وجود ندارد و فلسفۀ مادی را مطرح نكرد، بلكه خدا را كنار گذاشت؛ گفت ما را به ماوراءالطبیعه چه كار؟ دیرزمانی است كه دیگر ماوراءالطبیعه در زندگی مادی ما اثرگذار نیست
🔹 بدین ترتیب، عُنصر ایمان به خدا و بی نهایت را از آزمایشگاه و كتاب و كلاس و مدرسه و روابط حاكم بر جامعۀ واحد حذف كردند. تنها در كلیسا و مسجد به خدا میدان دادند؛ خدای خود را در مساجد و كلیساها زندانی كردند و وقتی از كلیساها بیرون می آمدند خدا را رها می كردند. گویا خدا هیچ تحرك بخشی ندارد و بر دانش و مدرسه و جامعه و اقتصاد و سیاست آنان تأثیر نمی گذارد
🔹 آنان درصدد برآمدند که این حذف خسارت بار و نگرانی های ناشی از نادیده گرفتن موجود بی نهایت و احساس وحشت و تنهایی انسان در نتیجۀ دوری از خداوند را با دانش جبران كنند. گفتند با دانش تحلیل می كنیم، پاسخ می دهیم، زندگی می كنیم و به دانش تكیه می كنیم. زندگی عادی ما گواه این امر است
🔹 انسان معاصر خدا را كنار گذاشت و او را نادیده گرفت. از این رو، احساس نگرانی به سراغ او آمد، چرا؟ زیرا دانش و صنعت و فلسفه و ادب و هنر و اخلاق و هر آنچه ساختۀ دست انسان است، در حال تكامل و تحول است و در نتیجه، ناپایدار و لرزان است و انسان نمی تواند بر چیزی تکیه کند كه لرزان و سست باشد. از این رو، انسان آشفته و نگران ماند، چون نیازمند تكیه زدن بر چیزی است كه دل او را آرام كند و به او ثبات ببخشد
📚 گام به گام با امام ج ٢ ص٢۴۶
🆔 @ashora_karbala
💠 داراتر از من !؟
✍علامه ذوالفنون #حسن_زاده_آملی
🌿 عالمی در جمعی گفته بود: « من از خدا داراترم» همه او را سرزنش کرده، طردش نمودند، اما او محکم ایستاده بود و همین ادعا را تکرار می کرد و بالاخره از او توضیح خواستند، گفت: خدا مرا دارد و من خدا را. آیا من داراتر از خدا نیستم؟!
🌿 خوب این یک شیرین کاری و یک شیرین زبانی لطیف است که شاید ظاهرش، موهِم باشد. نه آقاجان، عرفان بالله جان دین، سرّ دین است، گویند عالمی گربه ای داشت، در اثر تکرار عبادت و نماز، هر موقع که او به نماز می ایستاد، گربه هم رکوع و سجود می کرد، بعد گفتند: کرامت این عابد همین است. توجه به اصل قضیه نکردند.
🌿 باید دقت کرد، باید تعلیم دید و درس خواند. باید پیش استاد رفت. چه شده است که ما در هر فنّ و حرفه ای، پیش استاد می رویم، اما در معارف دین، حاضر نیستیم پیش استاد هر فن و هر معرفت برویم و حقیقت را دریابیم.
باسوادها و درس خوانده ها، هیچگدام مخالف عرفان اسلامی نیستند، از امام خمینی بگیر تا ملا صدرا ها و بوعلی ها و...
📚 در محضر استاد /ص٢٢
🆔 @ashora_karbala
🔰 اگر مردم در اخلاق و معنویات منقلب نشوند؛ این انقلاب تداوم نمیابد.
♦️ #مقام_معظم_رهبری
🔹 نکته ای که بسیار حایز اهمیت است این است که انقلاب آن وقتی به صورت کامل تحقق پیدا می کند، که آحاد مردم حقیقتاً به مردم مسلمان و مؤمن تبدیل شوند. اگر انقلاب عظیم ما و نظام جمهوری اسلامی، با همه ی امکانات مادی و معنویش نتواند دلها و خلقیات مردم و حقیقت وجود آنها را، از آنچه که معلول تربیتهای غلط دیرین است، به مردم مسلمان متبدل کند، قطعاً موفق نشده و انقلاب واقع نگردیده است.
🔹 انقلابِ مناسبات اجتماعی و اقتصادی، فرع بر انقلاب مردم است. تا مردم منقلب نشوند، آن انقلاب اقتصادی و تغییر و تبدیل مناسبات اجتماعی و اقتصادی و سیاسی هم اصلاً تحقق پیدا نمی کند. مردم در اول کار بحمدالله یک انقلاب روحی پیدا کردند که حرکت بسیار مهمی بود و نتیجه اش همینی شد که می بینیم.
🔹 اگر آنچه که واقع شد، ادامه پیدا نکند و تعمیق نشود و تعمیم نیابد و نسلی که رو به وجود است و نسلهای بعدی را فرا نگیرد و خدای نکرده اسمِ اسلام و جمهوری اسلامی و حاکمیت منادیان اسلام باشد، اما واقع قضیه و متن زندگی مردم چیز دیگری باشد، این انقلاب قطعاً موفق نبوده و نیست. درآن صورت، از این که چنین چیزی پیش بیاید، به خدا پناه می بریم. نباید بگذاریم چنین چیزی رخ دهد. دشمن روی این نقطه کار می کند.
🔹 اول هم از خودمان باید شروع کنیم. همه در نوشتن، گفتن، عمل کردن، بالا کشیدن شخصیتها، باید این نکته را در نظر داشته باشیم.
📚حدیث ولایت ج ۶، ص ۱۵۶ و ۱۵٧
🆔 @ashora_karbala
🔰فلسفه حجاب زن
✍ #امام_موسی_صدر
🔹 موضوع حجاب در اسلام به منظور تحقیرِ زن یا حبس یا بزرگداشت و تمجید بیش از حد او صورت نگرفته است، آن چنان که نزد برخى از ملل چنین دیدگاهى متعارف است، بلکه حجابْ سلاح زن در جلوگیرى از طغیان حالت زنانگى اوست، تا مبادا این حالت و این جنبه زن بر دیگر توانایی هاى او غلبه کند. این مقصود در آیات قرآنى، که زنان را از نرمش در سخن گفتن یا پاى کوفتن به هنگام راه رفتن یا زینت نمایى باز مىدارد، به خوبى و روشنى آشکار است.
🔹 حقیقت این است که آشکار کردن زیباییهاى زن به طغیان و سرکشىِ جنبه زنانگى او بر وجود زن منجر مىشود و زن را تنها به یک تابلوى هنرى بدل مىسازد. این مسأله حقارت زن و انکار توانمندی هاى اوست و باعث ازبین رفتن عمر و وقت و فرصت هاى گران بهاى او مىشود. خصوصا این مسأله به محرومیت زن و جامعه از خدمت مادرى او مىانجامد.
📚 زن در اندیشه امام موسی صدر ص ٧٨
🆔 @ashora_karbala
RA.184.mp3
13.33M
🎧 بشنوید | صوت سخنرانی
🎙استاد #حسن_رحیم_پور_ازغدی
🔰موضوع: "کرامت زن و پیوستگی آن با دین و فرهنگ توحیدی"
جایگاه زن در فرهنگ اسلام و فرهنگ و تمدن غرب / نگاه جنسیتی به زن از غرب آغاز شده است و ما در اسلام اصلا نگاه جنسیتی به انسان نداریم و خطاب آیات و روایات به انسان؛ مردم و مؤمن است و فقط در بخشی از فقه و حقوق فرق هایی قائل شده است/ اسلام فمینیستی ترین مناسبات را درباره زنان دارد/ حجاب اسلامی و حجاب ایرانی/ باید در زمینه مد و حجاب کارهای اساسی صورت گیرد.
⏰ مدت: ٧۴:۰۴ دقیقه
📶 حجم: ۱۰ مگابایت
🗓 نمایشگاه عفاف و حجاب ۱٨ مهر ۱٣٩٢
🆔 @ashora_karbala