13.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 ببینید | ما کنار همچنین سفره ای هستیم...
🔰علامه ذوالفنون #حسن_زاده_آملی
🔸تفسیر بیان السعاده را ببینید. بنده آن چاپ اول تفسیر بیان السعاده که به دستم آمده، دیدم سوره بقره را که شروع کرد، ۵ آیه اول سوره بقره، وجوه قرائتی که هر وجهش یک معنای خاص می دهد، وجوه ضِعافش را بگذارید کنار، آنهایی که صحیح است و قوی است و جای انگشت اعتراض کسی نیست، هر وجهش یک معنای خاص می دهد، وجوه قرائات این ۵ آیه اول به این عدد است : (۱۱ تریلیون و ۴٨۴ بیلیون و ٢۰۵ میلیون و ٧٧۰ هزار و ٢۴۰ وجه) قرائت شده و هر وجهش یک معنای خاص، ای قربان قرآن، ما کنار همچنین سفره ای هستیم.
🔸 بعد دیدم حدیث: جناب امیرالمومنین که به پسرش محمد بن حنفیه فرمود: پسر من، مبادا روز و شب بر تو بگذرد، در محضر قرآن نباشی، و لو پنجاه آیه، و بدان که عدد درجات بهشت به عدد آیات قرآن است و در روز قیامت تا چه پایه بهشتی هستی؟ تا چه پایه؟ ملاک را، کارنامه از اینجا را با خود می بری؛ به تو می گویند "اِقرأ وَ ارقَ" بخوان و بالا برو. هر اندازه خواندی، هر اندازه اهل قرآنی، هر اندازه که این حقایق در شما پیاده شد، به همان اندازه اهل درجات بهشتی."
📚 تفسیر بیان السعادة فى مقامات العبادة، جلد۱، صفحه ٣٩، مرحوم گنابادی
🆔 @ashora_karbala
🔰 دانشگاهها را از لحاظ فرهنگی باید غنی کرد
🔻 #امام_خامنه_ای
🔹 هدف دانشگاه فقط این نیست که معلومات به جوان بدهند؛ هدف، ساختن جوان است؛ ساختن یک انسان والا است با سلاح علم؛ بنابراین اخلاق هم، تربیت هم، سبک زندگی هم از جملهی عناصری است که همراه با علم در دانشگاه باید به جوان داده بشود تا جوان ساخته بشود؛ این چیزی است که ضروری است.
🔹 دانشگاهها را از لحاظ فرهنگی باید غنی کرد، باید غنای فرهنگی لازم را به دانشگاه داد. البتّه در بعضی دانشگاهها تا حدودی هست، در بعضی هم نیست، در بعضی هم عکسش هست! جوان باید مؤمن، انقلابی، پاکدامن، دلبسته به کشور، مستعد برای خدمت به مردم تربیت بشود؛ وَالّا اگر جوانی باشد که احساس مسئولیّت نکند، هیچ به سرنوشت کشور اصلاً اعتنائی نداشته باشد، با معلومات بالا هم از دانشگاه بیرون بیاید، چه فایدهای برای کشور خواهد داشت؟
🎙 بیانات در دیدار جمعی از استادان، نخبگان و پژوهشگران دانشگاهها ۱۳۹۸/۰۳/۰۸
🆔 @ashora_karbala
🔰 زینب کبری (سلام الله علیها) الگوی زن مسلمان است.
🔸 #امام_خامنه_ای
🔹 زینب کبری یک زن بزرگ است. عظمتی که این زن بزرگ در چشم ملتهای اسلامی دارد، از چیست؟ نمی شود گفت به خاطر این است که دختر علی بن ابی طالب (علیهالسّلام)، یا خواهر حسین بن علی و حسنبن علی(علیهماالسّلام) است. نسبت ها هرگز نمی توانند چنین عظمتی را خلق کنند. همهی ائمهی ما، دختران و مادران و خواهرانی داشتند؛ اما کو یک نفر مثل زینب کبری؟
🔹ارزش و عظمت #زینب_کبری، به خاطر موضع و حرکت عظیم انسانی و اسلامی او بر اساس تکلیف الهی است. کار او، تصمیم او، نوع حرکت او، به او اینطور عظمت بخشید. هر کس چنین کاری بکند، ولو دختر امیرالمؤمنین (علیه السّلام) هم نباشد، عظمت پیدا می کند. بخش عمدهی این عظمت از این جاست که موقعیت را شناخت در زمانی که خیلی از بزرگان نتوانستند موقعیت را درست تشخیص بدهند.
🔹 این شخصیت الگوی زن اسلامی است. زن اسلامی، زنی است که راه را درست می رود؛ هدف را درست تشخیص می دهد و در این راه حاضر به فداکاری است. و چنین زنی عظمت می آفریند؛ همچنان که زنان ایران عظمت آفریدند؛ اینها تعارف نیست. امروز شما زنان، سنگربان ارزشهای اسلامی در مقابل وضع جاهلی دنیای غرب هستید. شما هستید که دارید از این حصار مستحکم فرهنگ اسلامی محافظت میکنید. در علم، در فرهنگ، در سیاست و در همه چیز، زن باید پرورش اسلامی پیدا کند؛ در میدان های اجتماعی و اقتصادی و سیاسی و همه جا برود و پیشتاز باشد؛ اما در مسائل شهوانی و جنسی، ملعبهی دست این و آن نشود؛ این حرف ماست.
🎙 بیانات در دیدار جمعی از پرستاران ٧٧/٨/٢٢
🆔 @ashora_karbala
14873-fa-zan-angoneh-ke-bayed-bashad.pdf
2.51M
📚 پیشنهاد دانلود و #مطالعه_کتاب
"زن آن گونه که باید باشد"
✍مؤلف: استاد اصغر طاهر زاده
📘 مؤلف کتاب موضوع زن و خانواده را در آينهي جهان معاصر بررسي كرده و معتقد است در شرايط جديد نمي توان با تعريفي كه در گذشته از زن و خانواده داشتيم با آنها برخورد كرد و اساساً بايد این موضوع باز خواني شود، وگرنه بحران خانواده همچنان باقي مي ماند.
لازم است عزيزان با دقت كامل مطالب را دنبال بفرمايند تا تصور نکنند بايد تسليم وضع موجود شد و يا اصرار داشته باشند همسرانشان بايد مثل مادر و مادر بزرگانشان عمل كنند.
📘 با اینکه بیشتر موضوعات مطرح شده در کتاب؛ مربوط به زنان است ولی گویا به همان اندازه که زنان باید در شرایط جدید تعریف درستی از خود داشته باشند تا تعریف فرهنگ مدرنیته از زن بر روح و روان آن ها غالب نشود، مردان نیز باید متوجه باشند در شرایط جدید ضروری است موقعیت زنان را درست ارزیابی کنند وگرنه یا هنوز چشم در گذشتهای دارند که قابل برگشت نیست و یا چیزی را دربارهی زنان میپذیرند که فرهنگ ظلمانیِ مدرنیته بر آنها تحمیل کرده است و لذا پیشنهاد میکنیم آقایان نیز مباحث کتاب را با حساسیت کامل دنبال فرمایید
📘 اگر بدانيم که زنان در تعيين شخصيت و سرنوشت جامعه نقش اساسي دارند و هرگونه اخلاق و منش و شخصيتي که پيدا کنند، تأثير مستقيم و ماندگار بر فرزندان و همسرانشان ميگذارند، همگی تمام تلاشمان را می کنیم تا براي رسيدنِ جامعه به افقهاي متعالي، نسبت به جايگاه زنان نهايت هوشياري را به صحنه آوريم. إنشاءالله اين کتاب قدمي در راستاي فهم جايگاه زن و خانواده باشد
🆔 @ashora_karbala
💠 #حضرت_زینب (سلام الله علیها) صاحب مقام ولایت بود
✍آیت الله #جوادی_آملی
🔸 زينب كبري بحق عقيله بنيهاشم بود. "تاء" عقيله بنيهاشم "تاء مبالغه" است نه "تاء تأنيث" ؛ هم حسينبنعلی عقيله بنيهاشم بود هم زينب كبری. اگر ميگوييم آدم خليفة الله است اين تاء، تاء مبالغه است. نه تنها چون زينب كبری زن است اين "تاء"، تاء" تأنيث است بلكه آن قدر عقل جمع بود و آن قدر عقل بنيهاشم بود كه عقل جامعه را تأمين كرده است.
🔸 اينكه وجود مبارك سجاد علي بن الحسين (ع) ميفرمايد: "أنت بِحَمد الله عالِمَة غير مُعلَّمَة فَهمة غير مُفَهّمه" ولايت او را تثبيت كرده است. مگر آن روز به هركسي اجازه ميدادند حرف بزند؟ مگر آن روز هركسي ميتوانست كوفه را منقلب كند؟ بين راه را منقلب كند؟ شام را منقلب كند؟ مجلس شام را منقلب كند؟! حضرت زينالعابدين(ع) فرمود: عمه! تو بدون آنكه درس بخواني عالِمي "أنتِ بحمد لله عالمة غير معلمة، فهمة غير مفهّمة" وقتي امام زمان درباره زينب كبري(سلام الله عليهما) اين طور گواهی بدهد، معلوم میشود زينب صاحب مقام ولايت بود.
🔸 آنها مقتدرانه خيال ميكردند كه ميتوانند با كشتن حسين بن علی(عليهما السلام) وحی و امامت و نبوت را به دست نسيان بسپارند. زينب كبری با سوگند در مَجلسَيْن اُموی ـ مخصوصاً در شام ـ صريحاً اعلام كرد، شما نميتوانيد نام ما را فراموش كنيد،؛ ما آمديم خون داديم و اين درخت تناور برای هميشه ميوه ميدهد، به خدا نمیتوانيد نام حسين را خاموش كنيد، فرمود اين نام فراموش شدنی نيست.
📚 رسالت جامعه اسلامی در ساحت حسينی؛ ج۷
🆔 @ashora_karbala
🔰 شرط حصول کمالات معنوی و رشد شخصیت واقعی انسان چیست؟
✍استاد متفکر #شهید_مطهری
🔹 روی سخن ما با کسانی است که بویی از معنویت به مشامشان رسیده است. اگر کسی بویی از معنویت برده باشد، میداند که تا انسان از قید هواپرستی آزاد نگردد، و تا طفل جان از پستان طبیعت گرفته نشود، و تا مسائل مادّی از صورت هدف خارج نشود و به صورت وسیله در نیاید، سرزمین دل برای رشد احساسات پاک و اندیشههای تابناک و عواطف ملکوتی آماده نمیگردد. این است که میگویند: "زهد، شرط اصلی معرفت افاضی است و پیوندی محکم و نا گسستنی با آن دارد"
🔹 "حق پرستی" به معنی واقعی کلمه، یعنی شور محبت و خدمت حق را داشتن، و با یاد او مأنوس بودن، و از پرستش او لذت بردن، و در حال توجه و حضور و ذکر دائم بودن ؛ که با خودپرستی و لذتگرایی و در اسارت زرق و برق مادیات بودن، به هیچ وجه سازگار نیست.
🔹 عشقها و پرستشها، بر خلاف علمها و فسلفهها، چون سر و کارشان با دل و احساسات است، رقیب نمیپذیرند. هیچ مانعی ندارد که یک نفر عالم یا فیلسوف، بندهی درم و دینار باشد و به موقع فکر و اندیشه را در مسائل فلسفی و منطقی و طبیعی ریاضی به کار اندازد. ولی امکان ندارد قلب چنین فردی، کانون یک عشق، آن هم عشق به یک معنی، از قبیل نوع انسان، و یا مرام و مسلک بوده باشد، تا چه رسد به این که بخواهند کانون عشق الهی باشد و از عشق الهی برافروخته گردد. پس، خانهی دل را از تعلقات مادی خالی و فارغ نگهداشتن، و بتهای سیم و زر را از کعبهی دل فرود آوردن و شکستن، شرط حصول کمالات معنوی و رشد شخصیت واقعی انسان است
📚 سیری در نهج البلاغه ص ٢۴٢
🆔 @ashora_karbala