2.safaee_harekat_F-2.mp3_101153.mp3
4.99M
🎙کلام استاد #علی_صفایی_حائری
🔰موضوع : "ضرورت حرکت الی الله"
✔️ وقتی انسان نیازهای اساسی اش را درک کند سپس متوجه قدر و ارزش خود شود، ضرورت حرکت پیش می آید.
2⃣[جلسه دوم]
🕙مدت: ٢۰:۴۵
📶حجم: ۴ مگابایت
🔍با دقت بشنوید....
🌐 @ashora_karbala
🔰علی(علیه السلام) آزاد مرد معنوی.....
✍استاد متفکر #شهید_مطهری
💠خطابه ای دارد مولا علی (ع) كه من قسمتی از آن را برایتان می خوانم، ببینید واقعاً كسی كه آزادمرد معنوی است چه روحی دارد! آیا شما می توانید یك چنین روحی در دنیا پیدا كنید؟ اگر پیدا كردید، به من نشان بدهید.
💠خطبه؛ خیلی مفصل است، راجع به حقوق والی بر مردم و حقوق مردم بر والی است. مسائلی دارد كه حضرت بحث می كند، بعد در ذیل آن جملاتی دارد. ببینید،اینها را چه كسی می گوید؟ خودِ والی و حاكم است كه به مردم می گوید.
💠علی (ع) می گوید با من كه حاكم هستم این گونه نباشید، آزادمرد باشید.
[لا تُكَلِّمُونی بِما تُكَلَّمُ بِهِ الْجَبابِرَة] مبادا آن اصطلاحاتی را كه در مقابل جبّاران به كار می برید كه خودتان را كوچك و ذلیل و خاك پا می كنید و او را بالا می برید و به عرش می رسانید، برای من به كار نبرید.
مبادا با من این گونه حرف بزنید! با من همان طور كه با دیگران حرف می زنید، صحبت كنید.
💠 [وَلا تَتَحَفَّظوا مِنّی بِما یُتَحَفَّظُ بِهِ عِنْدَ اَهْلِ الْبادِرَة] و اگر دیدید احیاناً من عصبانی و ناراحت شدم، حرف تندی زدم، خودتان را نبازید، مردانه انتقاد خودتان را به من بگویید، از من حریم نگیرید.
💠 [وَلا تُخالِطونی بِالْمُصانَعَةِ] با باری به هر جهت، هر چه شما بفرمایید صحیح است، هر كاری كه شما می كنید درست است (این را می گویند مصانعه و سازش) با من رفتار نكنید. هرگز با من به شكل سازشكارها معاشرت نكنید.
💠 [وَلا تَظُنُّوا بِیَ اسْتِثْقالاً فی حَقٍّ قیلَ لی] گمان نكنید كه اگر حقّی را در مقابل من بگویید، یعنی اگر علیه من كلمه ای بگویید كه حق است، بر من سنگین خواهد آمد. بحق از من انتقاد كنید، ابداً بر من سنگین و دشوار نخواهد بود، با كمال خوشرویی از شما می پذیرم.
💠 [وَلاَ الِْتماسَ اِعْظامٍ لِنَفْسی] ای كسانی كه من حاكم و خلیفه تان هستم و شما رعیّت من هستید، خیال نكنید كه من از شما این خواهش را دارم كه از من تمجید و تعظیم كنید، از من تملّق بگویید، مرا ستایش كنید، ابداً.
⬅️بعد یك قاعده ی كلّی را ذكر می كند: [فَاِنَّهُ مَنِ اسْتَثْقَلَ الْحَقَّ اَنْ یُقالَ لَهُ اَوِ الْعَدْلَ اَنْ یُعْرَضَ عَلَیْهِ كانَ الْعَمَلُ بِهِما اَثْقَلَ عَلَیْه] یعنی آن آدمی كه وقتی حق را به او می گویی دشوارش می آید و ناراحت می شود كه چرا حق را گفتی، عمل كردن حق برای او سخت تر است.
👤كریستین سن می نویسد:
انوشیروان عده ای را به عنوان مشورت جمع كرده بود و با آنها درباره ی مسئله ای مشورت می كرد. عقیده ی خودش را گفت، همه گفتند هرچه شما بفرمایید همان درست است. یكی از دبیران، بیچاره گول خورد، خیال كرد واقعاً جلسه ی مشورت است و او هم حق دارد رأیش را بگوید. گفت اگر اجازه بفرمایید من نظرم را بگویم. نظرش را گفت، عیبهای نظر انوشیروان را هم بیان كرد.
👈انوشیروان گفت: ای بی ادب! ای جسور! و بلافاصله دستور داد كه مجازاتش كنند. قلمدانهایی را كه آنجا بود درحضور سایرین آنقدر به سرش كوبیدند تا مُرد.
💠آن كه حق را سنگین می شمرد و اگر به او بگویند كه به عدالت رفتار كن، بر او سخت است، قطعاً بدانید كه عمل به حق و عدالت خیلی برایش سخت تر است.
💠و در آخر خواهش می كند:
[فَلا تَكُفُّوا عَنْ مَقالَةٍ بِحَقٍّ اَوْمَشْوَرَةٍ بعَدْلٍ] ای اصحاب من، یاران من، ایّهاالناس! از شما خواهش می كنم كه هرگز از سخن حق و انتقاد حق و از اینكه مشورت خودتان را به من بگویید نسبت به من مضایقه نكنید.
⬅️این نمونه ای كامل از مردی است كه از نظر معنوی آزاد است و در مقام حكومت بدین گونه به دیگران آزادی اجتماعی می دهد.
📚مجموعه آثار شهید مطهری (ج٢٣، ص: ۴۴۶
📚 نهج البلاغه فیض الاسلام، (خطبه ٢۰٧، صفحه ۶٨۶)
🌐 @ashora_karbala
🔰 حکومتها، سرچشمه ی مفاسد و بی عدالتی
✍ #امام_خمینی (ره)
💢تمام گرفتاریهایی که برای ملتها هست برای این است که #تزکیه در کار نبوده است. چنانچه سران قوم، آنهایی که کشور را اداره میکنند، تزکیه شده بودند، نفسشان تزکیه شده بود، تربیت شده بود، این گرفتاریها برای ملت ما پیش نمیآمد.
💢منشأ تمام این گرفتاریها، در همه جا، این است که آنهایی که متکفّل امور ملت هستند تزکیه نشدهاند. یک نفر آدمی که تزکیه نشده، سلطه بر یک ملت پیدا بکند، این همه گرفتاریهایی که در طول پنجاه و چند سال برای ملت ما پیش آمد، این همه گرفتاریها را ایجاد میکند.
💠آن کسی که به یک ملتی سلطه دارد، به یک ملتی حکومت دارد، این فرد چنانچه #عدالت_پرور باشد، دستگاه او عدالتپرور خواهد شد؛ قشرهایی که به او مرتبط هستند قهراً به عدالت گرایش پیدا میکنند؛ تمام اداراتی که تابع آن مملکت است، تابع آن حکومت است، خواه ناخواه به عدالت گرایش پیدا میکند. عدالت گسترده میشود.
💠لذا از حکومتها سرچشمه میگیرد #مفاسد و سرچشمه میگیرد #مصالح. #حکومتِ_عدل، تمام مصالح کشور را تامین میکند به اندازه قدرت؛ و #حکومت_ظلم، تمام بدبختیها را برای یک ملتی ایجاد میکند.
💠دولت واقعاً باید با تمام قدرت آن طوری که علی (علیه السلام ) برای #محرومین دل می سوزانداین هم با تمام قدرت،دل بسوزاند برای محرومین،مثل یک پدری که بچه هایش اگر گرسنه بمانند،چطور با دل افسرده دنبال این می رود که آنها را سیر بکند، یک دولت تابع امیرالمؤمنین باید اینطور باشد.
🔵بیانات در باب حاکمان تزکیه نشده و حکومت فاسد، ٢۶ تیر ۵٨
🌐 @ashora_karbala
🔰طفیلی گری حرام است نه كلاه لگنی
✍استاد #شهید_مرتضی_مطهری:
💢امثال من گاهی با سؤالاتی مواجه می شویم كه با لحن تحقیر و مسخره آمیزی می پرسند: آقا سواره (ایستاده) غذا خوردن شرعاً چه صورتی دارد؟
با قاشق و چنگال خوردن چطور؟ آیا كلاه لگنی به سر گذاشتن حرام است؟ آیا استعمال لغت بیگانه حرام است؟ ! . . .
💢در جواب اینها می گوییم: اسلام دستور خاصی در این موارد نیاورده است. اسلام نه گفته با دست غذا بخور و نه گفته با قاشق بخور؛ گفته به هر حال نظافت را رعایت كن. از نظر كفش و كلاه و لباس نیز اسلام مد مخصوصی نیاورده است. از نظر اسلام زبان انگلیسی و ژاپنی و فارسی یكی است. اما. . .
💢اما اسلام یك چیز دیگر گفته است؛ گفته شخصیت باختن حرام است، مرعوب دیگران شدن حرام است، تقلید كوركورانه كردن حرام است، هضم شدن و محو شدن در دیگران حرام است، طفیلی گری حرام است، افسون شدن در مقابل بیگانه (مانند خرگوشی كه در مقابل مار افسون می شود) حرام است، الاغ مرده ی بیگانه را قاطر پنداشتن حرام است، انحرافات و بدبختیهای آنها را به نام «پدیده ی قرن» جذب كردن حرام است، اعتقاد به اینكه ایرانی باید جسماً و روحاً و ظاهراً و باطناً فرنگی بشود حرام است، چهار صباح به پاریس رفتن و مخرج «را» را به مخرج «غین» تبدیل كردن و به جای «رفتم» «غفتم» گفتن حرام است.
📚مجموعه آثار (ج۱٩ ص: ۱٢٣)
🌐 @ashora_karbala
🔰مهمتر از دعا برای تعجیل فرج....
✍ حضرت آیتالله #بهجت:
💠مهمتر از دعا برای تعجیل فرج حضرت مهدی (عج)، دعا برای بقای ایمان و ثبات قدم در عقیده و عدم انکار آن حضرت تا ظهور او میباشد؛ زیرا مردن، تنها قطع حیاتِ دنیای چند روزه فانی است، اما بیرون رفتن از عقیده صحیح، موجب هلاکت ابدی از حیات جاوید آخرت و خلود در جهنم است.
💠 لذا حضرت امیر(ع) در لیلةُالمَبیت از رسول اکرم(ع) میپرسد: «أَفِی سَلامَةٍ مِنْ دِینِی؟؛ آیا دین من سالم خواهد بود؟ یعنی از استقامت در دین و ثبات ایمان و عقیده تا مرز شهادت را ؛ که از خود شهادت بالاتر است ؛ از آن حضرت سؤال میکند.
💠 این دعا خیلی عالی است که دستور داده شده است در زمان غیبت خوانده شود، که: {یا أَللهُ یا رَحْمانُ یا رَحِیمُ! یا مُقَلبَ الْقُلُوبِ، ثَبتْ قَلْبِی عَلی دِینِک} ای خدا، ای رحمتگستر، ای مهربان، ای گرداننده دلها، دل مرا بر دینت ثابت و استوار بدار.
📚 در محضر بهجت، ج۲، ص۱۰۱
🌐 @ashora_karbala
#شرح_نهج_البلاغه
(شرح حکمت ۴٨)
💠امام(ع) در این گفتار حکیمانه در سه جمله کوتاه رمز پیروزى را در کارها بیان مى کند و مى فرماید: الظَّفَرُ بِالْحَزْمِ پیروزى در گرو تدبیر است
💠 (حَزْم) که به معناى دوراندیشى و مطالعه عواقبِ کار است، یکى از مهم ترین عوامل پیروزى است، زیرا افراد سطحى نگر که گرفتار روزمرّگى هستند در برابر حوادث پیش بینى نشده به زودى به زانو در مى آیند و رشته کار از دستشان بیرون مى رود و شکست مى خورند. در حدیث دیگرى مى فرماید: کسى که حزم و دوراندیشى بر گیرد پیروز مى گردد و کسى که آن را ضایع کند به هلاکت مى افتد
💠سپس امام(ع) در جمله دوم مى فرماید: وَالْحَزْمُ بِإِجَالَهِ الرَّأْیِ «حزم و دوراندیشى در گرو به کار گرفتن فکر است. اجاله به معناى جولان دادن و رأى به معناى فکر است و منظور از جولان دادن فکر این است که انسان همچون اسب سوارى که در تمام اطراف میدان نبرد، قبل از شروع گردش مى کند تا از نقاط ضعف و قوت با خبر شود، باید در مسائل مهم نیز چنین کند و تمام جوانب یک مسئله را از خوب و بد بدون اغماض بررسى کند تا بتواند تصمیم صحیح بگیرد
💠شخصى به رسول خدا(ص) عرض کرد: به من سفارشى کن. فرمود: اگر بگویم مى پذیرى؟ گفت آرى! پیامبر این جمله را سه بار تکرار کرد و در هر سه بار آن مرد گفت: آرى اى رسول خدا! پیامبر فرمود: من به تو سفارش مى کنم هنگامى که تصمیم بر انجام کارى گرفتى در عاقبت آن بیندیش اگر کار صحیحى بود انجام ده و اگر گمراهى بود از آن خوددارى کن
💠 در حدیثى دیگر از رسول خدا(ص) پرسیدند حزم و دوراندیشى چیست؟ فرمود: مشورت با صاحب نظران و پیروى از آنها
🌐 @ashora_karbala
10747-fa-niyayesh dar arafat.pdf
1.71M
📚پیشنهاد دانلود و #مطالعه_کتاب
(نیایش در عرفات)
✍نویسنده:آیت الله صافي گلپايگاني
🔰مقدمه نویسنده:
میدانیم که قیام سیدالشهدا(علیه السلام) برای بقای دینِ توحید و دفع شرک بود و در حقیقت در کربلا جبهه موحّدین و اهل توحید و عدل؛ در برابر مشرکین و اهل شرک قرار گرفت که: «العدل والتوحید علویان والجبر والتشبیه امویان»؛ لذا بر آن شدم که توسلاً به آن شهیدالموحدین و موحدالشهدا پیرامون ده بخش از بخشهای دعای مشحون به معارف توحیدی آن حضرت، که در روز #عرفه با آن حال سراسر خلوص، توجه و چشم گریان انشا و قرائت فرمود، کلمه ای تقدیم نمایم. و پیش از ورود در این دریای ژرف بیکران، پیرامون اهمیّت دعا و نقش آن در حیات عرفانی و اجتماعی انسان و پرسشی که در بعض اذهان است، دو مطلب را زیر عنوان: فضیلت دعا و توضیح مهم به عرض میرسانم...
📖عناوين اصلي كتاب:
▫️فضیلت دعا
▫️توضیح مهم
▫️بخش اول: جهان بينى اسلامى
▫️بخش دوم: نعمت هاى الهى
▫️بخش سوم: بصيرت در دين
▫️بخش چهارم: ترس از غضب خداوند
▫️بخش پنجم: حرم رحمت
▫️بخش ششم: زبان حال بندگان
▫️بخش هفتم: سلامت دين
▫️بخش هشتم: صفات فعليه و جماليه
▫️بخش نهم: بحث هاى مهم اخلاقى و اعتقادى
▫️بخش دهم: دعا ترجمان دل
📕 کتاب در مورد نيايش اسوهي کامل آزاديخواهان عالم، حضرت امام حسين (عليه السلام) درمکان معنوي عرفات است، که اين مرجع تقليد آن را با شيوهاي بديع، تعابيري لطيف و مؤثر، و توضيحاتي ارزنده و تأثيرگذار در تربيت انسان، نگارش كردهاند.
🌐 @ashora_karbala
🔰بابی که از امام حسين(ع) در عرفه گشوده میشود، مهمتر از بابی است که در عرفات گشوده میشود.
✍استاد سید محمّدمهدی #میر_باقری:
💠بنابر روایات، بابی که از امام حسين(ع)در عرفه گشوده میشود، مهمتر از بابی است که در عرفات گشوده میشود. عرفه غير از فيض زمانی، يک فيضی هم دارد که از دو مکان [کربلا و عرفات] منتشر میشود. در اين فيوضاتی که منتشر میشود ما هم میتوانيم شريک باشيم. ما هم با دلمان میتوانيم در آن صحنهها باشيم. البته هر کس به اندازه خودش سهم و درجه دارد. آن بیقراری است که مهم است. اگر کسی دلش از محيط، کنده شده باشد و دلش در عرفه و در کربلا باشد ان شاء الله در ثوابها شريک است
💠عرفه روزی است که انسان بايد به معرفت برسد و با زوار امام حسين(ع) و اهل عرفات شريک شود و دلش آنجا باشد. در دريای ظلمانی و امواج فتنههای شياطين، تنها چراغ و پناهْ وجود مقدس سيدالشهدا(ع) است. در روز عرفه خودمان را به آن حضرت برسانيم؛ محور سلوک و تهذيب ما زيارت سیدالشهداست
💠در روز عرفه، زيارت سيدالشهدا(ع) جزء اعمال اصلی است که نبايد فراموش شود. حتی از راه دور هم باشد؛ چه بسا از راه نزديک بيشتر قبول کنند. جواب حضرت هم میرسد
💠دومين کار اين است که در روز عرفه، دعاهاي عرفه را هم بخواند، بهخصوص دعايی در صحيفه است که در آن قسمت عمدهاش دعا برای امام زمان(عج) است. اصل دعای بعدازظهر عرفه را صلوات قرار بدهيد و دعا بر امام زمان(عج). بقيه حاجات، فرع بشوند.»
💠 ما در روز عرفه بايد خودمان را به عِتْق از آتش جهنم برسانيم. در روايت، وارد شده که اگر کسی در ماه رمضان آمرزيده نشد، بايد منتظر روز عرفه باشد. پس بايد خودمان را برای روز عرفه آماده کنيم.
💠در عرفه چه کار بايد کرد که به خدا برسيم، درحالی که در عرفات نيستيم؟ روايت آمده است که فردی به حضرت عرض کرد که من نتوانستم به مکه بروم و به کربلا رفتم. حضرت فرمود: تو کم نياوردی. طرف برايش جای سوال شد. حضرت طوری از فضيلت کربلا گفتند که فضيلت عرفات محو شد
🌐 @ashora_karbala
#تفسیر_قرآن_کریم
(ادامه تفسیر آیه ٢ سوره عنکبوت)
💠بعد از بررسی علل و اهداف و ویژگیهای ابتلائات و امتحانات الهی در آیات قرآن؛ میخواهیم علل دیگری را که در روایات وارد شده را بررسی کنیم
💠بلا و امتحان در روایات جنبه های مختلفی دارد که اگر به این جنبه ها توجه شود، مسیر زندگی بشر عوض میشود و از درد و رنج، جزع و فزع نمیکند؛ بلکه خدا را سپاس می گوید
1⃣ از مهم ترین جنبه بلاها، خاصیت رشد دهندگی آن هاست. شهید مطهری در این زمینه می فرماید: این خصوصیت مربوط به موجودات زنده بالاخص انسان است که سختی ها، مقدمة کمال ها و پیشرفت هاست. ضربه ها، جمادات را نابود می سازد و از قدرت آنان می کاهد؛ ولی موجودات زنده را تحریک می کند و نیرومند می سازد؛ {بس زیادت ها که اندر نقص هاست} مصیبت ها و شدائد، برای تکامل بشر ضرورت دارد، والا بشر تباه می گردد
2⃣ جنبه دومِ بلایا و شدائد، پاک کردن گناهان و لغزش های انسان است. ممکن است انسان دچار لغزش هایی شده باشد که پیامدهای تلخی به دنبال آورد. ماندن آنها برای آخرت خیلی سخت است. اگر بتوان آنها را در این دنیا تسویه کرد موقعیت ممتازی است. این کار به وسیله بلاها و شدائد صورت می گیرد
💠امام باقر (ع) می فرماید: وقتی آیه «من یعمل سوءاً یجز به» نازل شد، هرکس عمل بدی انجام دهد کیفر آن را می بیند. بعضی از اصحاب پیامبر (ص) گفتند: آیه ای از این سخت تر نیست پیامبر (ص) فرمود: آیا در اموال و جان ها و خانواده تان دچار مصیبت نمی شوید؟ گفتند: بله حضرت فرمود: این از آن چیزهایی است که خداوند به وسیله آن، برای شما حسنه می نویسد و به وسیلة آن بدی ها را محو می کند
🌐 @ashora_karbala
🔰امروز کاری کن خدا پیش تو بیاید؛ این که دیگر سخت نیست....
🍃آیت الله #جوادی_آملی:
💠 #عرفه روز دعا و روز نیایش و مناجات با پروردگار عالمیان است، این دعایی که طبق فرموده علی (ع) همه هستی انسان هاست. اساساً انسان از خودش چیزی ندارد و در این عالم او فقط مالک دعاست. وجود مبارک امام حسین (ع) ناتوان ترین مردم را کسی می داند که از دعا کردن عاجز باشد و می فرماید: اعجز النّاس من عجز عن الدّعا؛ به همین جهت در روز عرفه گرچه روزه گرفتن مستحب است اما به خاطر اهمیت آن فرموده اند که اگر روزه موجب ضعف می شود و از دعا کردن بازمی دارد دعا خواندن بر روزه تقدم دارد. یکی از زیباترین و شیرین ترین دعاها مناجات امام حسین (ع) در #روز_عرفه است
💠برخی از روزها هم برای دعا آمادگی بیشتری دارد. گرچه در هر فرصتی کسی بخواهد با خدای خود زمزمه کند، رواست؛ ولی بعضی زمان ها و بعضی زمین ها برای دعا کردن آماده تر است.
در همین سرزمینِ ما یکی علامه طباطبائی می شود، یکی علامه امینی، یکی هم یک انسان عادی؛ همه جا هم همین طور است؛ همه استعدادها یکسان نیست؛ اما اصل این است که (النّاس معادن کمعادن الذّهب والفضّه) ایام هم اینطور هستند. اگر طلا نباشند نقره هستند؛ حالا که به طلا رسیدیم چرا کوتاهی کنیم؟
💠یک وقت است خدا به کسی استعداد قوی نداد، آن هم مصلحت است. به همان اندازه؛ خدای سبحان از او مسئولیت می خواهد. ممکن است در معاد یک کسی که عالِمِ روستا شد، زحمت کشید، دین مردم را با اخلاص حفظ کرد، این اگر جلوتر از یک عالم حوزوی نباشد، دنبال تر هم نیست! این از بیانات نورانی حضرت امیر (ع ) است که : (الغنا والفقر بعد العرض علی الله) چه کسی توانگر است، چه کسی تهی دست است که در دنیا معلوم نمی شود! در قیامت ممکن است معلوم بشود که آن عالمی که در روستا با اخلاص عمل کرد، اجرش اگر بیشتر از فلان استاد حوزوی نباشد، کمتر نیست. این به (عند المنکسره قلوبهم) بر می گردد، به اخلاص بر می گردد، به صفای باطن بر می گردد، به اینکه برای چه کسی دارد کار می کند و چه چیزی را دارد می بیند بر می گردد. هزارها امّا و اگر دارد.
💠ما امروز خدا را می خواهیم. چون کار از غیر او ساخته نیست. یا باید برویم پیش اوکه خیلی سخت است؛ کار؛ کار مقرّبین است. یا حالی داشته باشیم که او پیش ما بیاید. این که دیگر سخت نیست. فرمود: اگر دل شکسته داشتی، منم ؛ منم نگفتی، خود را ندیدی، مغرورنشدی، همیشه قلب شکسته داشتی، آنجا خدا هست. آنجا من هستم . ما حالا اگر نشد به حدّ سلمان واباذر برسیم، لاأقل یک دل شکسته ای داشته باشیم. این که سخت نیست...
🔵درس اخلاق ؛ قم؛ اول بهمن ماه ۱٣٨٣
🌐 @ashora_karbala
100-21-doaye_arafeh_(Trimmed).mp3
4.51M
🎙 کلام استاد #علی_صفائی_حائری
🔰موضوع: شرح #دعای_عرفه
💠الهى أنت الذى ... و أنا الذى ...
اين زمزمه هاى سرشار، آدمى را آنگونه طهارت مى دهد كه آگاه شود و بشكند و با دست خالى سر بردارد و با همه ى بدى هاى خود به شكار تمام خوبى هاى او برود، كه اين بدى را جز آن خوبِ خوب، درمانى نيست.
💠أنت الذى مننت، أنت الذى أنعمت، أنت الذى أحسنت؛ أنا الذى هممت، أنا الذى جهلت، أنا الذى غفلت....
به تو روى آورده ايم و از تو مى خواهيم تا به ما آنگونه ببخشى كه اگر هيچ چيز ديگر نبخشيدى زيان نكنيم و كم نياوريم. چون همه ى بخششها اگر به جوار و قرب و انس تو راه نيابد، همه ى آنها سوختن است و آتش است و درد و حسرت. آتشى كه دل را مى گيرد و از درون مى سوزاند و حسرتى كه تمامى وجود را در بر مى گيرد و هيچ مخاطبى جز حسرت را باقى نمى گذارد كه: يا حسرة على العباد ... اى حسرت نشسته بر اين خلق!!
💠الهى أنا الفقير فى غناى فكيف لاأكون فقيراً فى فقرى....
خداى من! من در متن بى نيازى و غنا، محتاجم؛ پس چگونه در وسعت فقر و نيازهاى خود، فقير نباشم. من در آنچه كه مى دانم جاهل و نادان هستم؛ پس چگونه در جهل و نادانى خودم، جهول نباشم. غنا و بى نيازى و علم و آگاهى من، محدود و محكوم است
⏱مدت: ٧۵:٣
📶حجم: ۵ مگابایت
🌐 @ashora_karbala
#تفسیر_قرآن_کریم
(ادامه تفسیر آیه ٢ سوره عنکبوت)
💠بعد از بیان علل و اهداف و ویژگیهای آزمایش های الهی؛ در آیات و روایات؛ میخواهیم عوامل پیروزی در امتحانات و ابتلائات را با توجه به آیات قرآن کریم بررسی کنیم
💠بدون شک در انجام هرکاری باید عوامل مختلفی دست به دست هم دهند تا فاعل کار با موفقیت کامل، کار را به اتمام برساند. مثلا؛ برای موفقیت در تحصیل دانشجو، عواملی از جمله محیط مناسب، استاد خوب، انگیزة دانشجو و ...باید وجود داشته باشد تا دانشجو بتواند با موفقیت دوره تحصیلی خود را به اتمام برساند، ولی اگر شرایط و عوامل مذکور مهیا نباشد، توقع موفقیت و پیروزی خیالی بیش نیست. برای پیروزی در امتحان و آزمایش الهی از نگاه قرآن کریم عوامل متعددی دخیل است که عبارتند از:
1⃣ از عوامل ریشه ای و اصیل در موفقیت هر کاری به خصوص پیروزی در آزمایش الهی، صبر و پایداری است که هم عقل صدق آن را تأیید می کند و هم شرع مقدس بر آن تأکید دارد
🍃وَإِنْ تَصْبِرُوا وَتَتَّقُوا فَإِنَّ ذَلِکَ مِنْ عَزْمِ الأمُور
و اگر استقامت کنید و تقوای الهی پیشه سازید شایسته تر است؛ زیرا این ها از کارهای محکم و قابل اطمینان است
🍃وَبَشِّرِ الصَّابِرِینَ*الَّذِینَ إِذَا أَصَابَتْهُمْ مُصِیبَة
این آیه با صراحت می گوید رمز پیروزی در امتحان الهی اعم از نیک و شر؛ صبر و پایداری است و به همین دلیل بشارت پیروزی را تنها به صابران و افراد با استقامت می دهد
💠گاهی اینطور است که برخی را با برخی دیگر امتحان میکنند( وَجَعَلْنَا بَعْضَکُمْ لِبَعْضٍ فِتْنَةً) تا عیار صبرشان معلوم شود (أَتَصْبِرون)
♻️ادامه دارد...
🌐 @ashora_karbala
🔰من به اسلام اعتماد دارم؟.....
✍استاد #شهید_مرتضی_مطهری
💠این را من مخصوصاً به جوانان عرض می كنم كه از نظر مقام عبودیت؛ با اینكه
انسان خوب است كوشش كند فلسفه های احكام را بفهمد اما یك وقت این در دِماغ آدم نیاید كه من هر دستوری را كه فلسفه اش را بفهمم به كار می بندم اما اگر فلسفه اش را نفهمم به كار نمی بندم
اسلام گفته باشد، ولی من به كار نبندم چون من نمی فهمم فلسفه اش چیست؟ این معنایش این است كه من به اسلام اعتماد كامل ندارم؛ او دستورش را بدهد، من هم اگر خودم فلسفه اش را فهمیدم عمل می كنم، اگر نفهمیدم نه. پس تو به حرف اسلام گوش نمی كنی، به اسلام اعتماد نداری، به حرف خدا اعتماد نداری، به حرف قرآن اعتماد نداری
💠 می خواهی بفهمی، اگر فهمیدی عمل می كنی. نه، شما این جور باید باشید كه بگویید من به دستور اسلام اعتماد دارم، هرچه اسلام بگوید می گویم «آمَنّا و سَلَّمْنا» ، من عمل می كنم. ولی برای اینكه معرفتم زیاد بشود می خواهم فلسفه اش را بفهمم، نه اینكه برای اینكه عمل بكنم می خواهم فلسفه اش را بفهمم؛ نه، من به هرحال به اسلام اعتماد دارم
💠 به من گفته اند نماز صبح دو ركعت است، نماز ظهر چهار ركعت. چرا نماز صبح دو ركعت، نماز ظهر چهار ركعت؟ من نمی دانم، ولی من به دستور اسلام اعتماد دارم. كوشش هم می كنم، اگر توانستم بفهمم بسیار خوب؛ اگر نتوانستم، فهمیدن من مقدمه ی عمل كردن نیست. فهمیدن مقدمه ی معرفت است ولی عمل كردن من به این است كه اسلام دستور داده باشد.
این است كه عابد در مقام عبادت و در مقام عمل سراغ این نمی رود كه فلسفه را بفهمد، بعد عمل كند. در مقام معرفت سراغ فلسفه می رود، در مقام عمل تسلیم محض است
💠اگر به ابراهیم، قهرمان توحید، می گفت: ابراهیم! پسرت را بفرست در فلان جنگ كه باید با كفار بجنگد و در آنجا در راه مثلاً جهاد كشته بشود و ابراهیم فرمان را عمل می كرد، آنقدرها مهم نبود.
به ابراهیم در عالم رؤیا امر می شود ابراهیم! فرزند جوانت اسماعیل را به دست خودت به منی می بری؟
ابراهیم اعتمادش به امر خدا و تسلیمش در مقابل امر خدا تا آنجاست كه یك امری كه از نظر عقل و فكر او هیچ فلسفه ای نمی توانست داشته باشد چون اعتماد داشت گفت خدا گفته است من باید عمل بكنم، من در مقابل امر خدا تسلیمم چون اعتماد و اطمینان دارم، مطمئنم خدا كه دستور بدهد بیهوده نیست.
📚مجموعه آثار(ج٢۵ ص۱۱٣)
🌐 @ashora_karbala