5.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠صراط عشق
🎬مدح امیرالمؤمنین توسط (بِلرام شُکلا) شاعر فارسی زبانِ هندو مذهب؛ در محضر رهبر انقلاب
🍃
علی امیر خرابات عشق و توحید است
تمام خلق به مستی کشند جام علی
🍃
چو نزد حضرت حق سجده کرده است و قیام
بود قیام همه سجده و قیام علی
🍃
خوشا که شعر من این بوی بوتراب دهد
صباح و شام معطر شد از مشام علی
🍃
خدا کند که بخوانم چو مردم آزاد
علی امام من است و منم غلام علی
🍃
🌐 @ashora_karbala
🔰مگر ممكن است ما از خر شيطان پايين بياييم؟!
✍استاد متفکر #شهید_مطهری
💢امام صادق (عليه السلام) فرمود: [كونوا لَنا زَيْناً وَ لاتَكونوا عَلَيْنا شَيْناً] شما شيعيان اسباب افتخار ما ائمه باشيد... فرمود: طورى باشيد كه وقتى مردم شما را مىبينند بگويند [رَحِمَ اللَّهُ جَعْفَرا]ً خدا بيامرزد امام جعفر صادق (عليه السلام) را،چه شيعيان خوبى درست كرده. [وَ لاتَكونوا عَلَيْنا شَيْنا]ً مايه ننگ و عار ما نباشيد. شما وقتى كه اخلاقتان، بازارتان، روحيه و كردارتان برخلاف اسلام است، اسباب خجلت و شرمندگى وسرافكندگى ما خواهيد بود. ...
💢ولى مگر ممكن است ما از خر شيطان پايين بياييم؟! مىگوييم فقط ما مورد عنايت خدا هستيم و براى ما همان انتساب نام ائمه كافى است، چيز ديگر نمىخواهيم. خدا هم بهشت را آماده كرده براى ما #چهارتا_قالتاق! بعد مىگوييم پس چرا ما مسلمانها اين قدر بدبخت و بيچاره ايم؟
💢 جوابش را قرآن داده؛ ملتى كه افسرش برود در اسرائيل تربيت ببيند و بعد برود در اوگاندا كودتا راه بيندازد، آيا انتظار داريد روى سعادت ببيند؟! ذلِكَ بِانَّ اللَّهَ لَمْ يَكُ مُغَيِّراً نِعْمَةً انْعَمَها عَلى قَوْمٍ. ...
💢عليهذا افرادى كه تحت تأثير وساوس شيطانى قرار گرفته و به اين دل خوش كرده اند كه ناممان در ميان نامهاى دوستان علىّ بن ابى طالب (ع) است، هر چه هست از رعاياى او بشمار مىرويم، يا وصيت مىكنيم از پولهايى كه ناحق به چنگ آورده ايم و يا از پولهايى كه در زندگى مىبايست در راه خير مصرف كنيم و نكرده ايم؛ مبلغ گزافى را به متوليّان مشاهد مشرّفه بدهند تا ما را نزديك قبر اولياء خدا دفن كنند كه فرشتگان جرأت نكنند براى عذاب ما بيايند.
💢 بايد بدانند كه خيلى كور خوانده اند و پرده غفلت جلوى چشمشان را گرفته است، روزى چشم باز خواهند كرد كه خود را غرق در عذاب جان فرساى الهى ببينند و دچار چنان حسرتى گردند كه اگر امكان مرگ بود هزارها بار مىمردند. پس امروز از خواب غفلت بيدار گردند و توبه نمايند و مافات را جبران كنند
📚مجموعه آثار( ج۱ص ٣٣٨ و ج ٢۶ص ٢٨٨)
#شرح_نهج_البلاغه
(ادامه شرح حکمت ۵۴ )
💠آنچه حضرت امیر (ع) درباره مشورت در اينجا بيان فرموده: [وَلاَ ظَهِيرَ كَالْمُشَاوَرَةِ ] و آن را بهترين پشتيبان شمرده است با تعبيرات ديگر در ساير سخنان امام(ع) نیز وارد شده است
💠حقيقت اين است كه اسلام دين استبداد به راى نيست. اسلام مى گويد خداوند تمام علم و دانش و عقل را به يك يا چند نفر نداده بلكه در ميان بندگان خدا تقسيم كرده است؛ اگر كسى مى خواهد به كمالِ علم و دانش و عقل برسد بايد از افكار ديگران استفاده كند
💠چه بسا يك مشورت، جلوى خطاهاى بسيارى را مى گيرد به خصوص اين كه كسى كه قصد كارى را دارد آنچه را مطابق ميل اوست بر غير آن ترجيح مى دهد و نمى تواند به قضاوت بى طرفانه بنشيند و به همين دليل ممكن است گرفتار اشتباهات وسيعى شود؛ اما افرادى كه از محدوده كار او خارجند بهتر و روشن تر مى توانند درباره آن قضاوت و داورى كنند.
💠درست است كه غير معصومين ممكن است گرفتار خطا شوند؛ ولى ضريب خطا در يك نفر هر قدر باشد در دو نفر نصف مى شود و در ده نفر به يك دهم مى رسد و احتمال آن بسيار كمتر مى شود. و هر چقدر طرف مشورت عاقل تر و خداترس و راستگو و راز نگه دار و خيرخواه تر باشد احتمال خطا به حداقل میرسد.
💠 نقل است كه مرد عربى مى گفت: من هرگز مغبون نمى شوم مگر اين كه تمام قبيله من مغبون شوند. به او گفتند: چگونه؟ گفت: براى اينكه من بدون مشورت آنها كارى انجام نمى دهم. اگر همه اشتباه كنند آن گاه من هم اشتباه مى كنم
💠شاعر میگوید
مشورت ادراك و هشيارى دهد
عقل ها مر عقل را يارى دهد
گفت پيغمبر بكن اى راى زن
مشورت المُسْتَشارُ مُؤتَمَن
🌐 @ashora_karbala
foroge.velayat.pdf
3.73M
📚 پیشنهاد دانلود و #مطالعه_کتاب
(فروغ ولایت)
✍مؤلف: آیت الله جعفر سبحانی
📕کتاب “فروغ ولایت” به قلم حضرت آیت الله جعفر سبحانی تبریزی، از جمله آثاری است که به بررسی تاریخ زندگی پر ماجرا و پر فراز و نشیب امام علی (علیه السلام) می پردازد. نویسنده، عمر شریف حضرت را به پنج بخش از ولادت تا بعثت حضرت رسول، از بعثت تا هجرت، از هجرت تا رحلت پیامبر خدا، از رحلت پیامبر تا خلافت و از خلافت تا شهادت، تقسیم بندی نموده است. البته سهم همه قسمت ها در کتاب یکسان نیست و هرچه به بخش پایانی عمر حضرت نزدیک تر می شویم جریانات تاریخی با شرح و بسط بیشتری توضیح داده شده اند. با این وجود می توان ادعا کرد که به ندرت می توان حادثه مهم و اساسی از زندگی ایشان که جنبه تاریخی داشته باشد؛ پیدا کرد که در کتاب به آن پرداخته نشده باشد. نویسنده محترم، با تسلط به تاریخ و بهره گیری از منابع دست اول شیعه و سنی، وجوه محتلف وقایع تاریخی دوران حیات امام علیه السلام را به طور دقیق مورد بررسی قرار داده است.
📕تلاش مولف بر این بود که از هر نوع مبالغه و حدس های بی اساس دوری نماید و مصادر و مآخذ را تا جائی که برای نوع خوانندگان فارسی زبان ملال آور نباشد بیان کند.
🌐 @ashora_karbala
🔰محبت علی ؛ بدون معرفت ارزش ندارد
✍ دکتر #علی_شریعتی
قبل از هر شعر ، هر ستایش و هر تجلیل از علی و حتی قبل از محبت علی ، معرفت علی است که نیاز زمان ما و جامعه ماست. محبت بی معرفت ارزش ندارد بت پرستی است . گرفتاری ای که ما داریم ، این است که ما در مرحله محبت به علی مانده ایم و حتی به مرحله شناخت علی هم نرسیده ایم ، در صورتی که شیعه علی بودن از (مثل علی عمل کردن ) شروع می شود و این مرحله ای است پس از شناخت و پس از عشق.
📚 علی ، (ص ۱۱۵ )
🌐 @ashora_karbala
#تفسیر_قرآن_کریم
(تفسیر آیه ۶ سوره هود)
💠مفهوم رزق تنها در نيازهاى مادى خلاصه نمى شود بلكه هر گونه عطاى مادى و معنوى را شامل مى گردد، لذا مى گوئيم (اللهم ارزقنى علما تاما) خداوندا علم كامل به من روزى كن و يا مى گوئيم : (اللهم ارزقنى توفیق الشهادة فى سبيلك) خداوندا شهادت در راهت را نصيب من بگردان . البته در آيه مورد بحث ممكن است نظر بيشتر روى ارزاق مادى بوده باشد ، هر چند اراده مفهوم عام نيز چندان بعيد نيست.
💠 مستودع یعنی ناپایدار چیزی که باید رها شود وبه صاحب اصلیش بازگردانده شود. در حقيقت آيه فوق مى گويد : تصور نشود كه خداوند تنها به جنبندگانى كه در جايگاه اصلى قرار دارند روزى مى بخشد و به اصطلاح سهميه آنها را در خانه هايشان مى آورند ، بلكه هر كجا باشند و در هر وضع و شرائطى قرار گيرند ، سهم آنها را از روزى به آنان مى بخشد چرا كه هم جايگاه اصلى آنان را مى داند و هم از تمام نقاطى كه به آن نقل و مكان مى كنند ، باخبر است
💠از حيوانات غول پيكر دريائى گرفته تا جنبندگان بسيار كوچكى كه به زحمت به چشم ديده مى شوند هر يك مناسب حالشان آنچه را لازم دارند مقرر كرده است .اين روزى به اندازه اى حساب شده و مناسب حال موجودات است كه از نظر كميت و كيفيت كاملا منطبق بر خواسته ها و نيازهاى آنها است.
💠ممكن است تعبير کتاب مبین اشاره به اين باشد كه هيچكس نبايد براى به دست آوردن روزى خود كمترين نگرانى به خويش راه دهد ، و تصور كند ممكن است در گرفتن سهم خويش ، به اصطلاح ، از قلم بيفتد.
🌐 @ashora_karbala
🔰 یاد از یاد حکایت می کند.....
[الذکر خبر الذکر]
✍استاد حسین الهی قمشه ای
💠هرگاه بنده پروردگارش را یاد کند،
نشان آن است که پروردگارش او را یاد کرده است.
در مثنوی حکایت زاهدی را می خوانیم که
همه شب الله گفتی و لب به ذکر دوست شیرین کردی، تا شبی:
گفت شیطانش که ای الله گو
این همه الله را لبیک کو
چند اَلله می زنی با روی سخت
می نیاید یک جواب از پیش تخت
زاهد از ذکر باز می ماند و به خواب می رود.
💠در عالم رویا حضرت خضر را می بیند که با وی می گوید چرا از ذکر فرو مانده ای؛ می گوید: لبیکم را هیچ پاسخی نمی آید. و خضر از زبان خداوند با او می گوید:
نی تو را در ذکر، من آورده ام
نی که من مشغول ذکرت کرده ام
💠و سخن بابا طاهر نیز همین است که
وقتی آدمی به یاد پروردگار می افتد
نشان آن است که پروردگار او را یاد کرده و به خود فرا خوانده است. و البته ذکر خدا از بندگان و ذکر بندگان از خدا در ادای کلماتی خلاصه نمی شود، بلکه ذکر کار دل است که از آنجا به زبان نیز می رسد.
💠ذکر زبان، بردن نام معشوق است
و ذکر دست و پای و اعضای دیگر صرف آن اعضا در مسیر زیبابی و دانایی و نیکویی است؛که باز از نام های معشوق است:. سعدی میگوید:
خالی از ذکر تو عضوی؛ چه حکایت باشد
سر مویی به غلط، در همه اندامم نیست
📚 " ترانه های بابا طاهر عریان "
تصحیح و پیشگفتار: حسین الهی قمشه
🌐 @ashora_karbala