🔰 زیان بارترین عمل
✍استاد #اصغر_طاهر_زاده
🔸آخرین قسمت سوره کهف نکته ای را می آورد که؛ قصهی حیات دنیایی چگونه قصهای است و راه خطر کجاست؟میفرماید: ای پیامبر! به مشرکان بگو آیا میخواهید شما را آگاه کنیم از پر ضررترین عمل و پوچترین زندگی؟ کسانی که تمام تلاش خود را در زندگی از دست دادند و هیچ بهرهای از آن نگرفتند و در عین حال گمان میکنند که کار خوبی انجام میدهند، همین پندار مایهی تمام خسران آنها شده است
🔸آن که خاسر میگردد ولی به خیال خود نتیجه گرفته است، امیدی به جبران خسرانش نیست، اگر باطل را به عنوان عمل نیک پذیرفت و دلباختهی آن اعمال بود، از هر خاسری خاسرتر است زیرا دلش مجذوب زینتهای دنیاست و همین انجذاب او را از میل به پیرویِ حق باز میدارد.
🔸 می فرماید پوچترین زندگیها از آن کسانی است که از یک طرف اعمالشان تماماً در دنیا پراکنده و گم میشود و هیچ جهت متعالی ندارد و از طرف دیگر با پذیرفتن ملاکهای اهل دنیا فکر میکنند اعمال خوبی انجام میدهند، این افراد زیان کارترین انسانها هستند زیرا از یک طرف گرفتار اعمالی هستند که بهجهت غیر توحیدی بودن، سراسر دنیایی است و از طرف دیگر متوجه نیستند که مقصد آنها در زندگی دنیایی این نیست که همهی همّت خود را صرف دنیا کنند.
🔸وقتی بشریت در مسیر دینداری قرار نگیرد متوجه اهداف عالیهی روح خود نمیشود تا ملاکی برای ارزیابی عمل خود داشته باشد. راه نجات این است که حق را بشناسیم و عمل خود را با حق بسنجیم تا تلاشهایمان در زندگی گم نشود و گرفتار پوچترین نوع زندگی نگردیم.
📚سوره کهف، راز زندگیهای توحیدی ص ۱٣٧
🆔 @ashora_karbala
8.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰هدف از زندگی چیست؟
🔻این مِن و مِن کردن بعضیها اصلا قشنگ نیست. یعنی تا حالا اصلا به این موضوع فکر نکردن؟ من و شما برای این سؤال جواب داریم؟ هدف ما تو زندگی چیه؟ زندگی بدون هدف، و دچار روزمرگی شدن به نوعی خلع سلاح شدنه و و یقینا ناامیدی و خستگی و بی حوصلگی را به همراه داره. خیلی باید روی این موضوع فکر کرد.
🔻آنچه انسان ها را از پای در می آورد رنج ها و سرنوشت نامطلوبشان نیست بلكه بی معنا شدن زندگی ست كه مصیبت بار است و معنا تنها در لذت و شادمانی و خوشی نیست بلكه در رنج و مرگ هم می توان معنایی یافت.
"ویکتور فرانکل"
🆔 @ashora_karbala
beheshti29.mp3
7.09M
🎧 بشنوید | صوت سخنرانی
🎙آیت الله #شهید_بهشتی
🔰موضوع: "حق و باطل از دیدگاه قرآن" تعاریف و معنای حق/ معیار حق/
☑️ منظور از واژه حق چیست و از این واژه چه چیزی می فهمیم؟ اول ببینیم ما با برداشتها و آگاهی هایی که تاکنون کسب کرده ایم از کلمه حق چه می فهمیم وچه اراده می کنیم؛ برداشت متعارف و اجتماعی از کلمه حق چیست؟ اینکه ما می گوییم حق، ناحق، این حق است، این باطل است، چرا ناحق می گویی، چراحق سرت نمی شود، چرا دنبال حق نیستی، چرا تسلیم حق نیستی؛ همان حقی که ما در محاورات روزانه به کار
میبریم. این حق یعنی چه؟ شهيد بهشتی در این جلسات بحث خود را با جستار در مفاهيم رايچ گفتاری آغاز میكند و گام به گام جويندگان مشتاق حقيقی را همراهی می كند تا به قرائتی دست يابند كه در تفسير آن مفاهيم موفقتر است.
☑️ نكته جالب توجه این جلسات؛ همین روش بحث و منش گفت وگوی شهید بهشتی؛ این عالم عامل است که جای بسی تأمل و تعميق دارد که حاضران در اين جلسات هيچگاه خود را شنونده صِرف نمیدانستند؛ بلكه شركت فعال در اين گفتگو را با ميل و رغبت پذيرا میشدند و خود را در اين تلاش سهيم می دیدند. و این نشان از صميميت و دوستی حاكم بر فضای اين جلسات داشته و حاضران خود را در بحث و گفت وگو با سخنرانان آزاد میديدند و همين بر غنای مباحث مذكور افزوده است. در ميان سؤال كنندگان نام چهرههای آشنا مانند شهيد دكتر فياض بخش و شهيد دكتر لواسانی نيز ديده میشود كه بر جذابيت بحثها میافزايد.
1⃣جلسه اول
⏰ مدت: ۵٩:۰۱ دقیقه
📶 حجم: ۴ مگابایت
🗓 در جمع انجمن اسلامی پزشکان
🆔 @ashora_karbala
كتاب، مادر تمدنها و نیز عصارهی آنهاست
"الكتاب أُمّ الحضارات وعصارتها أيضاً"
#امام_خامنه_ای ۱۳۷۴/۰۶/۲۱
📕جوان باید دستش از کتاب رها نشود؛ کتاب بخواند، همه جورش را بخواند، در همین دورهی جوانی بخواند. این ذخیرهی حافظه را که بینهایت دارای ظرفیت است، هرچه می توانید، در دورهی جوانی پر کنید.
📕ما هرچه در جوانی در حافظه انباشتیم، امروز موجود است؛ هرچه در دوران پیری - که بنده همین حالا هم با همهی گرفتاریها، بیش از جوانها مطالعه می کنم - به دست میآوریم، ماندگاری ندارد. الان شما جوانید. این منبع قیمتىِ ارزشمند را از اطلاعات ارزشمند، از آگاهیهای مفید و لازم در زمینههای مختلفی که برای تبلیغ به آنها احتیاج دارید، هرچه می توانید، انباشته کنید؛ از این استفاده خواهید کرد. ١٣٩١/٧/٩
🆔 @ashora_karbala
عدالت در گرداب .DOC
1.19M
📚 پیشنهاد دانلود و #مطالعه_کتاب
"عدالت در گرداب" جریان شناسی تحلیلی حکومت علوی (ع)
✍مؤلف: جواد سلیمانی
📘 انقلاب اسلامی که ادامه حرکت جهانی نبی اکرم (ص)، و بروز دوباره حکومت شیعی در تاریخ است همانند تجربه پیشین خود، امروز از برخی آفت های درونی رنج می برد. آفت هایی که در یک ارزیابی کوتاه به قرابت شگفت آورشان به چالش های دوره پیشین حاکمیت تشیع می رسیم. در آن زمان مردم و جریان های خاص هر یک به نحوی عدالت مداری علی (ع) را تهدید می کردند. تحجر گرایی و بی بصیرت مردم نسبت به مقام مولا و شرایط آن روز اسلام از سوی دیگر، گردابی را به وجود آورد که عدالت علوی را در خود فرو می برد. لذا بازخوانی شرایط و مشکلات حکومت علوی از جمله ضروریات امروز ماست چون ما چالش های پیش روی خود را از همان سنخ می یابیم.
📘 این کتاب به بررسی جریان های اثرگذار حکومت علوی می پردازد و قابلیت تطبیق بر جریان های موجود در کشور را دارد که در دو بخش بدانها پرداخته است: بخش اول در مورد غربت ولایت؛ که بیانگر ناآگاهی مردم نسبت به مقام ولایت و کوتاهی آنان در فرمانبری از امیرمومنان(ع) است. این فصل پیامد غربت ولایت را در توهم ناکارآمدی حکومت اسلامی، تردید و مخالفت و نیز بروز فتنهها میداند و نیز به بی بصیرتی و کم بصیرتی جریانهای عوام و خواص می پردازد
📘 بخش دوم نیز به مسئله اشرافی گری خواص؛ تفحص در فرایند رفاه طلبی در امت پس از پیامبر(ص)، و پیامدهای آن در اعتراض به مولا و خیانت و جریان منافقین برانداز؛ می پردازد و مسائل پیرامون آن در فصول این بخش گنجانده شده است
🆔 @ashora_karbala
🔰چرا اقتصاد ما مثل ژاپن نشد...
🔸 #امام_خامنه_ای
🔹 مردم ایران نمیدانند که مرحوم شیخ الشریعهی اصفهانی مرجع تقلید بزرگ ساکن نجف فتوا داد که استعمال اجناس مصنوعهی در داخل کشور لازم است و مردم باید از استفاده از مصنوعات خارجی اجتناب کنند، تا به این ترتیب دیگران در داخل کشور نفوذ نکنند.
🔹 همه میدانند که در ژاپن، حدود صد سال پیش از این گفتند که مردم حق ندارند از مصنوعات خارجی استفاده کنند، تا در داخل آن کشور چرخ اقتصاد به کار بیفتد؛ اما نمیدانند که در همان زمان، بلکه زودتر از آن، عین همین پیشنهاد و همین فتوا، از طرف مراجع و علمای شیعه صادر شد؛ منتها متأسفانه در داخل کشور، هیچکس از سرجنبانها و اهل قلم و اهل سیاست و روشنفکران کمکشان نکرد!
🎙بیانات رهبر انقلاب در دیدار جمعی از روحانیون - ۱٣٧۰/۱٢/۱۴
🆔 @ashora_karbala