ســــ☺️ــــلام
#صبح #بخیــــــــر
🌾🍂امروزتون #مـبارکــــــــــــــ🌺
🌺امروز #جاودانـــــــــــه است 🌾🍁
🌾🍂و #زيباتــــــــرين روز دنياست🌺
🌺شــاد باش، #مهــــــــــربان باش🌾🍁
🌾🍂وخوشحالی را #فــــــــریاد بزن🌺
صبحتـــ🌤ــون پراز انــــــ💪ــرژے
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مواد لازم🔻
300 گرم گوشت چرخ شده
1 پیاز کوچک رنده شده
2 حبه سیر رنده شده
3 قاشق غذاخوری آرد سوخاری
1 تخم مرغ کوچک
1 قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز
1/2 قاشق چایخوری پودر زیره(اختیاری)
4_5 شاخه ی جعفری ریز خرد شده
1 قاشق غذاخوری کره
1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
1 تا 1.5 لیوان آب یا آب گوشت
نمک،فلفل سیاه و ادویه دلخواه طبق ذائقه
مواد پوره🔻
650 سیب زمینی آبپز شده
1 قاشق غذا خوری کره
1/2 لیوان شیر گرم
نمک،فلفل و مقداری جور هندی
طرز تهیه🔻
تمام مواد کوفته را در یک کاسه بزرگ مخلوط کرده و ورز دهید تا مواد با هم ترکیب شوند،سپس از مواد برداشته و به شکل کوفته قلقلی ها کوچک در آورید و به مدت 25_30 دقیقه در یخچال استراحت دهید، دو قاشق غذاخوری روغن را در ماهیتابه گرم کنید و کوفته ها را سرخ کنید(نیازی به پخت کامل ندارد)کوفته ها را از ماهیتابه برداشته و کره و رب گوجه فرنگی را در همان تابه اضافه کرده و تفت دهید(ترجمه از پیج آشپزی_خلاق)آب را اضافه کنید و بگذارید بجوش بیاید، ادویه ها را اضافه کنید و در آخر کوفته ها را به سس اضافه کنید و درب ظرف را بگذارید و به مدت 20_30 دقیقه با حرارت ملایم بپزد،در همین فاصله سیب زمینی پخته شده که هنوز داغ هستند را با کره و شیر بکوبید تا یک پوره حسابی نرم و لطیف داشته باشیم،سپس در بشقاب سرو پوره سیب زمینی و کوفته ها را به همراه سبزیجات گریل شده سرو کنید،نوش جان.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
براي درست كردنشم:(مناسب ٤ نفر)🔻
✅ سينه مرغ ٢ عدد كامل
✅ ادويه جات (نمك/فلفل/آويشن/زردچوبه/پودر سير/فلفل قرمز)
✅ دلستر نصف ليوان
✅ آرد ٥ قاشق غذاخوري
✅ بكينگ پودر ٤ قاشق چايي خوري
✅ تخم مرغ ١ دانه
طرز تهیه🔻
اول سينه مرغ رو رشته اي برش بده بعد بهش ادويه هارو اضافه كن/حالا تخم مرغ و آرد و بكينگ پودر و دلستر رو مخلوط كن و انقدر هم بزن تا غليظ بشه و حبابش از بين بره آخر سرم سينه هارو بهش اضافه كن و بزار تو يخچال ٢ ساعت استراحت كنه و بهدش بره براي سرخ شدن تو روغن داغ داغ.
براي سس خوشمزه هم🔻
سس خردل و باربيكيو و آويشن و ليمو تازه رو با يكم خيارشور كه ريز خورد كردي مخلوط كن و تامام.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
این مقدار برا ۷نفر کافیه🔻
یه بسته ماکارونی فرمی
۴۰۰گرم گوشت چرخی
۳تا پیاز متوسط
ادویه: فلفل قرمز،فلفل سیاه،زردچوبه،آویشن، نمک
رب ۱قاشق
فلفل رنگی مقداری
قارچ هم بزنین عالیه من نداشتم
پنیر پیتزا به میزان لازم
سس بشامل🔻
۲قاشق ارد
۵۰گرم کره
شیر۲لیوان
نمک وفلفل سیاه
کره رو بزارین آب بشه ارد رو اضافه وکمی تفت بدین ارد تغییر رنگ نده
طرز تهیه🔻
حرارت رو کم کنین وشیر رو کم کم اضافه وبا همزن دستی بزنین تا یکدست بشه سس که جوش زد وغلظتش مناسب شد نمک وفلفل بزنین و بزارین کنار
ماکارونی فرمی رو با کمی نمک وزردچوبه بپزین و آبکش کنین.
پیازو خرد کرده وبا کمی روغن تفت میدیم پیاز که سبک شد گوشت رو اضافه کرده وبه خوبی تفت میدیم وبعد فلفل دلمه رنگی نگینی رو ریخته تفت داده ادویه ورب رو هم میزنیم وخاموش میکنیم.
کف ظرف یه لایه سیبزمینی گذاشتم روش سس زدم وپاستاهارو ریختم صاف کردم روش مایه گوشتی ریختم پنیر پیتزا واز سس سفید بعد دوباره پاستاهارو ریختم روش سس سفید ریختم وپنیر پیتزا هرچی پنیر وسس زیادتر باشه خوشمزه تر میشه
گذاشتم فر گرم
ابتدا شعله ی پایین روشن باشه که سیبزمینی ها بپزن بعد هردو شعله ی بالا پایین رو زدم تا پنیر آب وکمی برشته بشه
✅اگه سیبزمینی نمیزارین همون اول هردو شعله رو روشن کنین
دمای فر ۲۲۰درجه
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مواد لازم🔻
1 عدد سینه مرغ
2 عدد تخم مرغ
100 گرم (¾ پیمانه) آرد
100 گرم نان باگت خشک پودر شده یا پودر سوخاری
½ ق چ نمک
½ ق چ فلفل
روغن
پنیر موزارلا یا پنیر پیتزا
زیتون
قارچ
فلفل دلمه ای
طرز تهیه🔻
ابتدا سینه مرغ را از وسط برش دهید. وخوب بکوبید تا نازک شود .روی سینه مرغ باز شده نمک و فلفل بپاشید.حالا پنیر ، زیتون ، قارچ و فلفل دلمه ای را روی سیخ چوبی بزنید. سیخ حاوی سبزیجات و پنیر را روی سینه مرغ گذاشته و رول کرده و بپیچید.
سپس تخم مرغ را با آرد مخلوط کنیدسیخ مرغ را در تخم مرغ و آرد زده و سپس آن را در خرده نان یا پودر سوخاری بزنید و کاور کنید و در روغن داغ سرخ کنید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مواد لازم🔻
دانه انار ترش، نمک و روغن مایع: به مقدار لازم
طرز تهیه:🔻
روی دانه های انار داخل قابلمه آب می ریزیم و روی شعله قرار می دهیم، بعد جوش آمدن کف های بوجود آمده را می گیریم، بعد از حدود سه ساعت و پختن دانه ها از روی شعله برمی داریم و کنار می گذاریم تا کمی سرد شود، با دست دانه ها را چنگ می زنیم تا له شود و از صافی عبور می دهیم، آب گرفته شده را دوباره روی شعله قرار می دهیم بعد از غلیظ شدن ترشی، نمک و روغن اضافه می کنیم.
⚠️نکات🔻
منظور از پختن دانه ها، له شدن راحت دانه ها با فشردن هست.
می توان هم از میکسر یا دست برای له کردن دانه ها استفاده کرد
هر چه مقدار دانه ها بیشتر باشد ترشی شما تیره تر می شود.
نمک باعث ترش شدن بهتر و روغن باعث خوشرنگ شدن و نچسبیدن ترشی به قابلمه میشه.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مواد لازم🔻
3 عدد تخم مرغ
1 لیوان شکر
2-3عدد خرمالو (من دو عدد استفاده کردم)
پوست کنده و با غذاساز پوره کنید
1 لیوان روغن مایع
نصف لیوان گردو درشت خرد شده
نصف لیوان شکلات اشکی یا چیپسی
داخل فیلم از کشمش هم استفاده شده ولی داخل رسپی ننوشته بود
خیلی کم رنده جوز هندی (میتوانید حذف کنید)
1 ق م دارچین
2 لیوان آرد الک شده
1 بسته 5 گرمی وانیل شکری (معادل 1 ق چ)
1 بسته 10 گرمی بکینگ پودر(معادل 2/5 ق چ)
طرز تهیه🔻
تخم مرغ و شکر را با همزن برقی بزنید تا رنگش روشن شود و کف کند سپس پوره خرمالو و روغن مایع و دارچین و آرد الک شده و وانیل و بکینگ پودر را اضافه و مخلوط کنید و در آخر گردو و شکلات اشکی و کشمش را هم اضافه و مخلوط کنید و مایه کیک را داخل ظرف مورد نظر چرب شده بریزید (داخل فیلم از قالب مافین استفاده شده) و داخل فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد بپزید (حتما با خلال دندان تست کنید و از پختنش مطمئن شوید چون کیکش خیلی لطیف است و داخلش دیرتر میپزد).
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مواد لازم🔻
شیر ۴لیوان
شیرعسلی نصف لیوان
خامه صبحانه یه بسته
شکر نصف لیوان
زرده تخم مرغ ۲عدد
نشاسته ذرت ۳ق غ
پودر ژلاتین ۳ق غ
وانیل کمی
زعفران غلیظ ۲ق غ
آب ۱چهارم لیوان
طرز تهیه🔻
آب و ژلاتین رو مخلوط کنین وبزارین روی بخار کتری تا شفاف بشه
شیر،شکر،نشاسته،شیرعسلی،زرده تخم مرغ رو مخلوط کرده ومیزاریم روی شعله ی گاز وبا همزن دستی مدام هم میزنیم وقتی غلیظ شد ژلاتین شفاف شده رو داخلش میریزیم وتند تند هم میزنیم
شعله رو خاموش میکنیم وچند قاشق از مواد رو روی خامه میریزیم ومخلوط میکنیم وبعد به بقیه ی مواد اضافه میکنیم خوب هم میزنیم
تو مرحله هم میتونین داخل قالب بریزین وبزارین یخچال تا ببنده
یا مثل من مواد رو دو قسمت کنین وبه یه قسمت زعفران غلیظ اضافه کنین ودورنگ درست کنین
✅بجای زعفران میتونین یه قاشق پودرکاکائو وبا یه قاشق آب مخلوط کنین وبه قسمت دوم بزنین تا شکلاتی بشه
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
قرابیه گردویی شکلاتی
کره ۱۵۰ گرم
روغن مایع ۳۰ گرم ( ۳ ق غ)
پودر قند ۱۲۰ گرم (۲/۳ لیوان)
تخم مرغ ۱ عدد
نشاسته ذرت یا گندم ۳۰ گرم (۲ ق غ سر پر)
پودر گردو ۷۵ گرم (۲/۳ لیوان)
آرد سفید تقریبا ۳ لیوان( ۳۰۰ تا ۴۰۰ الی ۴۵۰ گرم)
نسکافه ۲ ق م ( پودر قهوه فوری و یا نسکافه)
بیکینگ پودر حدودا ۳ گرم (۱ ق چ)
وانیل ۱/۴ ق چ
شکلات تخته ای حدودا ۵۰ گرم
همه مواد به دمای محیط برسه .
کره و پودر قند الک شده رو با قاشق ( همزن برقی هم میشه) خوب زدم تا یکدست بشه حدودا ۳ الی ۴ دقیقه . تخم مرغ رو هم اضافه کردم و یک دقیقه زدم . وانیل هم ریختم . نسکافه و روغن مایع رو هم اصافه کردم .
گردو بهش اضافه کردم .
آرد رو از قبل الک کردم . نشاسته و بیکینگ پودر رو هم بهش اضافه کردم .
میزان ارد تقریبی هست حواستون باشه ارد زیادی لطافت شیرینی رو می گیره سفت می کنه . آرد تا جایی که خمیر به دست نچسبه و یک خمیر لطیف و نرم به دست میاد .
👈ورز دادن هم نمی خواد.
👈خمیر استراحت نمی خواد .
حالا هر طور بخواید می تونین شکل بدین .
من از خمیر به اندازه یک قاشق مربا خوری برداشتم (حدودا ۱۴ تا ۱۵ گرمی ) دست خودتونه چه اندازه بخواید کوچیک و یا بزرگ . توی دستم بیضی کردم و یه کم پهن کردم و داخل سینی چیدم .
بعد با چنگال یک طرفش رو طرح زدم و داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۷۰ درجه طبقه وسط حدودا ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قرار دادم .
بعد از پخت از دما افتاد از سینی برداشتم زود برندارین نرمه .
یک کم شکلات رو آب کردم و اون سر ساده اشرو داخل شکلات زدم و یک کم داخل کنجد .
یک سری ها رو همون طور ساده گذاشتم .
می تونین داخل گردو و یا پودر نارگیل و هر چی دوست دارید بزنید .
نکات : با این شکل و اندازه حدودا ۵۰ تا شیرینی برای من شد .
در مورد جایگزینی مواد اطلاع ندارم . نسکافه قابل حذف هست . جایگزین کره ، روعن جامد به نطرم یک کم سفت تر کنه بافتش رو . روغن مایع جای کره نریزین ممکنه وا بره شیرینی تون .
نشاسته رو هم ترجیحا حذف نکنید .
بدون فر توی فر دست ساز و یا تابه هم می تونید درست کنید .
ماندگاری این شیرینی هم تا ۱۰ الی ۱۵ روز در ظرف درب بسته در محیط خنک میباشد .
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#خورشت_خلال_كرمانشاه
۱. عزیزای من یکی از نکات خیلی کلیدی خورشت خلال اصطلاحا سفید کردن گوشت هست. که باعث میشه خون آبه ی اضافی گوشت کاملا خارج بشه و خورش بسیار شفاف تر بشه. این کارو برای خورش های دیگه هم میتونید انجام بدین.
۲. گوشت خورش خلال بسیار ریز باشه. مثل گوشت قیمه بلکه ریزتر!
۳.لیمو عمانی رو بجوشونید و یک ساعت بزارید داخل آب خودش بمونه و بعد داخل خورش بندازید. کاملا تلخی لیمو از بین میره و خورش تلخ نمیشه.
۴. چوب دارچین فقط برای خوش عطر شدن خوروش استفاده کنید. پودر دارچین باعث تیرگی میشه!!!
۵. زرشک مخصوص خورش خلال فقط داخل همون منطقه رشد میکنه و متاسفانه بسیار گرون هست. شما میتونید از همین زرشکای معمولی استفاده کنید.
۶. زرشکو میتونین با روغن حیوانی (کرمانشاهی) تفت بدین و ۵ دقیقه آخر اضافه کنید زودتر داخل خورش نریزین چون له میشه. من خودم با کره تفت دادم چون شاید همه دوست نداشته باشن!
۷. خلال بادام رو حتما با مقداری زعفران و گلاب خیس کنید.
۸. پودر هل هم به دلخواه مقداری آخر غذا اضافه کنید تا عطرشو از دست نده.
۹.رب این غذارو خیلی زیاد نزنید. رب زیاد به مزه ی باقی مواد غالب میشه.
.
۱۰. میزان گوشت این خورش باید زیاد باشه تا میزان بادام!😋
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#حلوای_شیر
این حلوا بافت خیلی نرم ولطیفی داره 👌فوقالعاده خوشمزه 😉
این حلوا چون شیر داره حتما تو یخچال نگهداری بشه
چند نکته وقتی آرد رو تفت میدید شعله رو درجه کم بزارید حدود ۱۵ الی ۲۰ دقیقه تفت بدید(بدون روغن)ولی دست برندارید مدام هم بزنید تغییر رنگ نباید بده با آرد سنگک هم میشه ولی با آرد سفید خوش رنگتره
شیر رو که میزارید رو گاز به حدی گرم بشه شکر توش حل بشه جوش نیاد وقتی شیر میریزید تو آرد باید ولرم باشه انگشت بزارید توش فقط گرما حس کنید.
مقدار آب خوری آردها با هم فرق داره شاید کمی بیشتر یا کمی کمتر شیر لازم باشه تو چند مرحله شیر رو اضافه کنید حتما از آرد شیرینی پزی(آرد سفید قنادی )استفاده کنید (آرد گندم)
لطفا کپی نکنید.پیجای که میان کپی میکنن حق الناس رو جدی بگیرید
مواد لازم فرقی نداره چه لیوانی اندازه شما باشه اندازه من لیوان دسته دار فرانسه
ارد یک لیوان الک شده
شیر سه لیوان فرقی نداره پرچرب یا کم چرب
شکر یک لیوان تا یک ونیم لیوان دوست دارید خیلی شیرین باشه یک ونیم لیوان بریزید کم شیرین دوست دارید یک لیوان بریزید
گلاب نصف لیوان
روغن نصف لیوان ی ذره بیشتر
زعفران به مقدار لازم .
شیر ،گلاب، شکر،زعفران رو مخلوط وبزارید رو شعله گاز تا شکر حل بشه گاز رو خاموش کنید وبزارید کنار
آرد رو با شعله کم حدود ۱۵ تا بیست دقیقه تفت بدید .
سپس دوباره الک کنید.
دوباره بزارید رو شعله ملایم وروغن اضافه کنید وحدود ۲الی ۳ دقیقه بزنید وسپس شیر ولرم رو در سه الی چهار مرحله اضافه میکنیم ومدام هم میزنیم تا یکدست بشه وقتی یکدست شد دوالی سه قاشق دیگه روغن مایع میریزیم (برای براقی حلوا)حدود ۱۰الی ۱۵دقیقه طول میکشه تا حلوا داخل قابلمه جمع بشه وقتی جمع شد کافیه گاز رو خاموش کنید وبریزید تو ظرف سرو وبه دلخواه تزیین کنید 😊
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تزیین_حلوا
حلوا تا گرمه تو ظرف بریزید وروشو با پشت قاشق صاف کنید با یک گردی وسط حلوا رو مشخص کنید وبا نوک قاشق بهش شکل بدید فیلم مشخصه نمیدونم چه جوری توضیح بدم😀فقط قاشق رو گاه گاهی با روغن مایع چرب کنید تا کارتون تمیزتر در بیاد از دو سایز قاشق استفاده کنید .
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مواد لازم🔻
1 کیلوگرم (6.6 فنجان)
گوشت گاو چرخ شده 6 گرم (1 قاشق چایخوری)
نمک 2 گرم (1 قاشق چایخوری)
فلفل قرمز فلفل به مزه 15 گرم (1 قاشق غذاخوری) سس گوجه فرنگی 1 پیاز (100 گرم / 0.4 فنجان)
2 فلفل قرمز (200 گرم / 1.7 فنجان)
1 بسته تورتیلا (300 گرم)
سالاد سیب زمینی سرخ کرده سس مایونز ماست
طرز تهیه🔻
پیاز و پاپریکا را خرد کنید ، به گوشت چرخ کرده ، نمک و فلفل ، پاپریکا و سس گوجه اضافه کنید. قسمتهایی از 200 گرم مخلوط گوشت درست کنید و نمک و ادویه جات بزنید و بزارید داخل یخچال یک الی دوساعت
، با کمک یک چوب کباب چوبی شکل دهید. آن را در فر از قبل گرم شده با دمای 190 درجه سانتیگراد بپزید تا طلایی شود (40 دقیقه) ، بالا و پایین. پیشنهاد پیشنهاد در یک تورتیلا ، همراه با سالاد ، سیب زمینی سرخ کرده ، سس مایونز و سس ماست.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛