eitaa logo
آشپزی خاص
89.5هزار دنبال‌کننده
14.3هزار عکس
43.6هزار ویدیو
69 فایل
🌹❁ ﷽ ❁🌹 بنام پرودگاری که بی منت روزی میدهد⚘ تعرفه تبلیغات👇 🔜 eitaa.com/joinchat/3238592526Cd9dc51293f
مشاهده در ایتا
دانلود
4.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آخرین سه شنبه🎉 و 28 اردیبهشت ماهتون🍃 سرشار از مهر و محبت الهی🌹 خدایا...!!! "گوشه چشمی" از تو کافیست.. تا هر "رنجی به رحمت" هر "غصه ای به شادی" هر "بیماری به سلامتی" هر "قهری به آشتی" هر "زشتی به زیبایی" تبدیل شود... پروردگارا....!!! "آرزوهایمان" را غرق محبت و "نگاه گرمت" قرار بده.. ❖
بستنی سنتی علاوه بر دستور نکات هم اینجاست . می بینم که چه قدر بستنی درست کردن توی خونه طرفدار داره😊 . شما چند تا نکته رو رعایت کنید خیلی بستنی عالی دارید که مو با بیرونی ها نمی زنه👌 . برای 3 نفر شیر پر چرب نیم لیتر (حدودا 2 لیوان) شکر 150 گرم (حدودا 3/4 لیوان) ثعلب 2 گرم (حدودا 1 ق چ) ( در لوازم قنادی ها و عطاری ها موجود هست) گلاب 2 ق غ زعفران 1 ق غ خامه 50 گرم (در صورت تمایل) پسته به میزان لازم در صورت تمایل نکات : ثعلب برای کشدار شدن و بسته شدن بستنی لازم هستش . لطفا میزان رو دقیق بریزید کمتر بریزید بستنی بسته نمیشه . بیشتر بریزید بستنی یخ می زنه و یخی میشه . لطفا میزان شکر رو تغییر ندید شیرینیش کافیه . کم و زیاد کردن شکر باعث بسته نشدن بستنی میشه . ثعلب و شکر رو مخلوط کردم . شیر رو داخل طرفی ریختم و روی حرارت قرار دادم تا بجوشه وقتی شروع به جوشیدن کرد، مخلوط ثعلب و شکر رو به تدریج اضافه کردم و هم زدم . کمی روی حرارت بمونه تا کمی غلیظ بشه . از حرارت برداشتم و گلاب و زعفران رو اضافه کردم . کمی که توی محیط خنک شد گذاشتم فریزر . زمانی که دیدید بستنی شروع کرد از اطراف به بسته شدن مجدد از فریزر بردارید و با قاشق چوبی از اطراف به مرکز بیارید . این تایم اصلا دقیق نمیشه گفت به خنک کنندگی یخچال ها مربوطه . برای من یک ساعت برای هر کسی ممکنه فرق می کنه . دوباره فریزر قرار دادم و این عمل رو تا 5 بار تکرار کردم تا زمانی که بسته بشه . هر 45 تا 60 دقیقه یکبار بیرون آوردم جا به جا می کردم با قاشق و باز فریزر . خامه صبحانه رو کمی با چنگال زدم روی یه کیسه فریزر پهن کردم و گذاشتم فریزر تا یخ بزنه و بعد خرد کردم . نوبت اخر که بستنی رو بیرون آوردم خامه خرد شده و کمی پسته اضافه کردم و دیگه گذاشتم فریزر تا 3 الی 4 ساعت . حدودا تایم از صبح تا شب می خواد حدودا بین 8 تا 10 ساعت . این تایم خیلی تقریبیه و باز تاکید می کنم که به فریزرتون مربوطه . وقتی بستنی بست داخل ظرف ریختم و آماده سرو جای همگی سبز . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مواد لازم ماهی 1 عدد (قزل الا یا هر نوع) زردچوبه+نمک+فلفل+آب لیمو : به مقدار لازم(برای مزه دار کردن ماهی از هرچیز دیگه مثل انواع سس ها هم میتونید استفاده کنید) پیاز : 1 + 1 عدد سیر: 2تا 3 حبه سبزی معطر: خالیواش، چوچاق ، گشنیز ، برگ سیر : 3 قاشق غ خرد شده (اگر خالیواش و چوچاق نداشتید پونه و نعنا اضافه کنید) رب انار : به مقدار لازم (هر نوع به سلیقه خودتون میتونید استفاده کنید ترش یا ملس) گردو و زرشک :مقداری (من گردو استفاده نکردم) کره : مقداری برای رومال طرز تهیه ماهی را حسابی بشورید پولک هاشو بکنید و داخل شکمش رو تمیز کنید . با ادویه و اب لیمو و سیر و پیاز مزه دار کنید و کنار بزارید تا مواد میانی را آماده کنید . پیاز رو تفت بدید تا طلایی شود بعد سبزی خرد شده را اضافه کنید و کمی تفت بدید بعد نمک و فلفل و رب انار و زرشک خیس خورده و گردو اضافه کنید و مخلوط کنید از روی حرارت بردارید. مواد را داخل شکم ماهی بریزید و شکم ماهی را با نخ بدوزید . توی سینی فر چرب شده قرار بدید و روی ماهی با چاقو خط بندازید و با کره ذوب شده چرب کنید و داخل فر 200 درجه قرار بدید و هر نیم ساعت یکبار چک کنید چون قدرت فر ها متفاوته برای من 2 ساعت طول کشید .(نیازی به فویل نیست اما اگه خواستید میتونید روش فویل بکشید) و بعد پخت روشم چند دقیقه گریل کنید تا حسابی خوش رنگ بشه. ماهی شکم پر شمالی داخل تابه هم‌ میتونید درست کنید با روغن و حرارت کم و درب بسته قرار بدید تا مغز پخت و طلایی بشه. برای فر های برقی مثل توستر بیست درجه کمتر تنظیم بشه (بالا و پایین باهم) ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
زرشک پلو با مرغ زعفرانی مواد لازم (4 نفر) مرغ >> 4 تكه ساقه كرفس >> 2 عدد پياز >> 3 عدد هويج >> 1 عدد فلفل دلمه >> نصف 1 عدد رب >> 1 قاشق غ خ سير ساطوري >> 1 حبه زرشك>> 150 گرم شكر >> 1 قاشق غ خ زعفران دم كرده>> 8 قاشق غ خ آب سرد >> 1 ليتر آب جوش >> نيم ليتر نمك >> 2 قاشق چ خ زرد چوبه>> نصف قاشق چ خ پاپريكا >> 1 قاشق چ خ . . روش پخت👨🏻‍🍳 تكه هاي مرغ رو به همراه آب سرد و نمك و پياز و هويج و كرفس نيم ساعت ميپزيم و آبكش ميكنيم،بعد از سرد شدن داخل كمي روغن سرخ ميكنيم و كنار ميزاريم ،حالا پياز رو تفت ميديم،بعد فلفل دلمه وسير رو تفت ميديم،سبك كه شدن رب رو تفت ميديم تا خاميش از بين بره،تو اين مرحله ،نمك ،پاپريكا و زرد چوبه رو اضافه ميكنيم،ادويه هارو هم تفت ميديم ،مرغ سرخ شده رو روي پياز ميزاريم ،زعفرون اول رو روش ميريزيم بعد اب جوش رو اضافه ميكنيم ،در ظرف رو ميزاريم و نيم ساعت بعد مرغ هارو پشت و رو ميكنيم ،زعفرون دوم رو اضافه ميكنيم ،مقدار پخت به سليقه ي شما بستگي داره ،زرشك رو هم با كره و شكر تفت 1 دقيقه اي ميديم و برنج زعفروني رو بهش اضافه ميكنيم، ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
اشترودل گوشت مواد لازم :👇 اب ولرم 2/3 پیمانه خمیر مایه فوری 1 قاشق غذاخوری شکر 1 قاشق مرباخوری نمک 1/2 قاشق چایخوری روغن مایع 3 قاشق غذاخوری آرد به میزان لازم بسته به جنس آرد میزان آرد متغیر هست، برای من حدود دو پیمانه ارد مصرف شد. دستور تهیه :👇 ابتدا اب ولرم+شکر+خمیر مایه فوری را مخلوط و روی ظرف را بپوشانید و 5 دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه فعال شود. من از خمیر مایه فوری مارک رضوی استفاده میکنم، از لوازم قنادی میتونید تهیه کنید. روغن و نمک را در کاسه بریزید و خمیر مایه عمل آمده را اضافه کنید. ارد را کم کم اضافه کرده و مخلوط کنید تا جایی که آرد جمع شود. دقت کنید آرد را زیاد اضافه نکنید وگرنه خمیر خشک و سنگین میشه. در این مرحله خمیر هنوز چسبنده هست بنابراین روی سطح کار کمی آرد پاشیده و شروع به ورز دادن خمیر کنید... حدود ده دقیقه خمیر را خوب ورز دهید. در این فاصله اگر خمیر هنوز چسبنده بود کم کم آرد اضافه کنید. تا حد امکان سعی کنید چسبندگی خمیر را با ورز دادن بگیرید. در نهایت خمیر کاملا نرم و لطیفی به دست می آید که ضمن لطافت به دست نمیچسبد. خمیر را در کاسه چرب قرار داده روی آن + بزنید و با سلفون بپوشانید و در جای گرم 1 تا 2 ساعت استراحت دهید تا حجم خمیر دو برابر شود. سپس با مشت پف خمیر را بگیرید. روی سطح سینی فر را آرد بپاشید. خمیر را با وردنه به ضخامت 3 میلی به صورت مستطیل باز کنید. مطابق ویدئو مواد گوشتی روی آن ریخته و بپیچید. برای مواد میانی من از گوشت چرخکرده،قارچ،فلفل دلمه،سوسیس و چند قاشق پنیر پیتزا استفاده کردم. بعد از اینکه خمیر را پیچیدید روی آن کیسه فریز بیندازید و 30 دقیقه دیگر استراحت دهید. سپس با مخلوط شیر و کمی زعفران و زرده تخم مرغ رومال کرده،به دلخواه کنجد و سیاهدانه بپاشید. در فر 180 درجه به مدت 30 تا 35 دقیقه بپزید. در فر برقی و توستر دما را 20 درجه کمتر کنید. میتونید در تابه روی گاز هم بپزید. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
‍ ‌ مواد اولیه : نعنا یک کیلو شکر دو کیلو آبلیمو 3 قاشق غذاخوری آب 4 تا 5 لیوان رنگ خوراکی سبز در صورت تمایل طرز تهیه : در ابتدا نعنا را با ساقه پاک کرده و آن را خوب شستشو بدید سپس با چاقو آن را خرد کنید البته نباید زیاد ریز بشه فقط به اندازه ای که سه تیکه بشه بعد شکر وآب را با هم مخلوط کرده وبر روی حرارت ملایم قرار بدید تا بجوشه و غلیظ بشه سپس برگ نعنا را اضافه کرده وحرارت رو کم کنید و بذارید تا آروم آروم بجوشه و نعنا رنگ وعطرشو پس بده وقتی شربت خوب جوشید وقوام اومد آبلیمو رو اضافه کنید وچند دقیقه بعد حرارت رو خاموش کنید و اگه میخواید شربتتون خوش رنگ تر بشه میتونید همراه با آبلیمو مقداری رنگ سبز خوراکی نیز به شربت اضافه کنید. بر روی در قابلمه دمکنی گذاشته و سرش رو روش قرار بدین وبذارین 24 ساعت بمونه تا شربت جا بیوفته بعد از زمان گفته شده شربت رو از صافی رد کنید و در شیشه تمیز ریخته و در یخچال نگهدارید و در زمان دلخواه مقداریش رو با آب و یخ مخلوط و نوش جان کنید. من دو سه قطره رنگ خوراکی سبز ریختم . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
چند نکته: عزیزانی که از گوشت گوسفندی استفاده میکنن آگه لپه تون دیر پزه گوشت ولپه رو با هم بپزید آگه لپه تون زود میپزه همراه گوشت بزارید بپزه لپه له میشه من از لپه خونگی استفاده کردم وزود میپزه پس اول گوشت رو نیم پز میکنم وسپس لپه رو بهش اضافه میکنم همیشه لپه رو با کمی آب بزارید یکی دو جوش بزنه کفش بالا بیاد آبشو دور بریزید واضافه کنید برای قیمه از چوب دارچین استفاده کنید پودر دارچین رنگ خورش رو تیره میکند رب رو همیشه تفت بدید تا خورشت خوش رنگ بشه لیمو رو سوراخ وتخماشو بیرون بیارید ویک ساعت تو آب خیس کنید تا تلخیشو پس بده وبه خورشت اضافه کنید همیشه به مقدار کافی آب به خورش اضافه کنید تا دوباره مجبور نشید آب بریزید بهتر از آب جوش استفاده کنید همیشه خورشت با شعله کم بپزه لپه رو آگه با رب تفت دهید لپه تو خورش وا نمیره برای خوش رنگ شدن خورشت میتونید کمی زعفران بزنید من زعفران دم کرده نداشتم از ریشه زعفران استفاده کردم این اندازه برای پنج الی شش نفره گوشت حدود 15 الی بیست تکه لپه یک لیوان کمی کمتر دوست دارید لپه بیشتر باشه یک لیوان پنج الی شش عدد لیمو عمانی رب یک قاشق سر پر پیاز متوسط دو عدد روغن چند قاشق آب ونمک وفلفل و زردچوبه به مقدار لازم پیاز رو با کمی روغن تفت میدیم تا سبک بشه گوشت رواضافه میکنیم(شسته وبزارید آبش بره)وخوب با هم سرخ میکنیم فلفل وزردچوبه میزنیم وتفت میدیم واب جوش میریزیم شعله رو کم میکنیم تا نیم پز بشه در ماهی تابه دیگه ای کمی روغن ریخته رب اضافه وتفت میدیم لپه هم اضافه وبا هم تفت میدهیم همراه ،لیمو و چوب دارچین به گوشت نیم پز اضافه میکنیم ودرشو میزاریم تا بپزه اواخر پخت نمک و کمی پودر گل محمدی میزنیم آگه دوست داشتید کمی زعفران هم بزنید دوباره درشو بزارید تا بپزه اگر پودر گل محمدی ندارید یک الی دو قاشق گلاب بزنید عزیزان تفت دادن رب بیشتر از 30ثانیه طول نکشه وگرنه رب میسوزه وخورشت تلخ میشه پودر گل محمدی وگلاب اختیاریه عزیزان من گفتم یک قاشق سر پر رب بستگی داره چه ربی استفاده میکنید من رب خونگی استفاده کردم رب کارخانه بیشتر میخواد ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛