#خورش_قارچ
مواد لازم:
قارچ....100 گرم
مرغ خردشده.....500 گرم
رب گوجه فرنگی......به مقدار لازم
كره...... به مقدار لازم
آب......به مقدار لازم
فلفل نمک......به مقدار لازم
نعنا و جعفری خرد شده......100 گرم
آبلیمو.......به مقدار لازم
طرز تهیه:
قارچ را خرد کرده و در کره تفت داده.من قارچام ریز بود درسته ریختم. در یک قابلمه پیاز خرد می کنیم.مرغ خرد شده رو بهش اضافه می کنیم.نمک و فلفل و کمی زردچوبه می زنیم.تا رنگ مرغ عوض بشه.نعنا و جعفری بهش اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم.خیلی کمی آب می ریزیم تا مرغ بپزه.حدودا یک لیوان آب کافیه.می تونید بهش رب اضافه کنید.البته سلیقه ایه.در آخر قارچ تفت داده رو اضافه می کنیم.در قابلمه رو می زاریم تا کاملا جا بیوفته و به روغن بیوفته.
نوش جان 😊
اشپزی خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
کیک شیر
مواد لازم :
برای 12 نفر
تخم مرغ 4 عدد
شکر 2 فنجان
اسانس وانیل 1 قاشق چایخوری
آرد ساده 2 و 1/4 فنجان
بکینگ پودر 2 قاشق چایخوری
شیر 1 و 1/4 فنجان
کره نرم شده 10 قاشق غذاخوری
کیک شیر، کیکی آسان و خوشمزه است که در کنار یک لیوان چای یا شیر داغ، عصرانه ای دلچسب ولذتبخش خواهد بود. طرز تهیه این کیک بسیار راحت است و براحتی می توانید این کیک نرم و خوشمزه را تهیه کنید.
روش تهیه :
فر را روی 176 درجه سانتیگراد قرار دهید. تخم مرغ ها را در کاسه بزرگی بریزید و با سرعت بالای همزن برقی به مدت 5 دقیقه بزنید تا تخم مرغ غلیظ و رنگ آن لیمویی شود. کم کم شکر را اضافه کنید و هم بزنید تا مایه نرم و یکدست شود. وانیل را اضافه کنید و هم بزنید. آرد و بکینگ پودر را کم کم اضافه کنید و با سرعت پایین هم بزنید.
شیر و کره را در شیرجوش بریزید و روی حرارت قرار دهید تا کره کاملا آب شود. شیر را کم کم به خمیر اضافه کنید و هم بزنید تا خمیری یکدست و روان حاصل شود. کف قالب را با کمی کره چرب کنید. سپس خمیر را در قالب بریزید و بطور یکنواخت پخش کنید.
قالب را به مدت 30 الی 35 دقیقه داخل فری که از قبل گرم شده قرار دهید. یک خلال دندان داخل کیک فرو کنید، اگر تمیز بیرون آمد یعنی کیک آماده است. کیک را روی توری فلزی قرار دهید تا خنک شود، سپس همراه با عزیزانتان نوش جان
اشپزی خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#باقلوا_با_خمیر_خانگی
.خمیری هست که خیلی راحت باز میشه .
مواد لازم:
2 عدد تخم مرغ
1 لیوان شیر
نصف استکان روغن مایع(40 گرم)
3 قاشق غذاخوری سرکه
1 پنس نمک
1 قاشق مرباخوری بکینگ پودر
آرد به مقدار لازم
برای باز کردن خمیر:
1 پاکت نشاسته گندم
برای لایه های باقلوا :
250 گرم گردو درشت خرد شده
برای روی باقلوا:
250 گرم کره
برای شربت:
5 لیوان آب
5 لیوان شکر
مقداری ابلیمو
طرز تهیه:
تخم مرغ، شیر ، روغن مایع ، سرکه ، بکینگ پودر و یک پنس نمک را در ظرفی ریخته با نوک انگشتان هم میزنیم . آرد را کم کم اضافه میکنیم تا خمیر نرمی درست شود. به خمیر نیم ساعت استراحت میدیم سپس خمیر را به 4 قسمت مساوی تقسیم میکنیم . این چهار چانه خمیر را به شکل رول باریک و بلند شکل میدیم و هر رول را مجدد به 10 قسمت تقسیم میکنیم و چانه هایی درست میکنیم .(کلا 40 چانه) ابتدا 10 چانه را به اندازه بشقاب کوچک باز میکنیم و لابه لای خمیرها آرد نشاسته زده خمیر ها را روی هم میذاریم .با ده چانه دیگر هم همین کار را میکنیم . 10 تا خمیر اولی را برداشته با فشار دست به کناره ها بزرگ میکنیم و سپس با وردنه به اندازه سینی باز میکنیم . در سینی چرب شده میذاریم . روی خمیر کره آب شده را با فرچه میزنیم . و گردو را هر سه خمیر یکبار میریزیم . با سه گروه خمیر 10 تایی هم همین کارها را انجام میدیم . خمیر آخری را گذاشته با چاقوی تیز هر شکلی که دوست داریم برش میزنیم . و کره باقیمانده را روی تمام قسمتهای خمیر میریزیم . در فر 180 درجه از قبل گرم شده میپزیم( کف کره را موقع آب کردن بگیرید) برای شربت آب و شکر را 10 دقیقه ميجوشانيم و در اخر ابلیمورو اضافه می کنیم . از روی اجاق برداشته و روی باقلوای سرد میریزیم.
نوش جان
اشپزی خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#باقلوای_قلبی
اول از همه شربت شیرینی رو اماده کردم تا خنک بشه
۲/۵ لیوان شکر و۲ لیوان اب را رو حرارت گذاشتم تا بجوشه وبعد چند قطره ابلیمو وزعفران ویک قاشق چایخوری هل (میتونید از اسانس هم استفاده کنید) رو اضافه کردم واز رو حرارت برداشتم وگذاشتم تا کاملا خنک بشه
چون باید شیرینی گرم وشربت خنک باشه
بعد میریم سراغ خمیر:
کره 100 گرم
روغن مایع نصف لیوان
ماست نصف لیوان
آرد سمولینا(ایرمیک) نصف لیوان
وانیل نصف ق چ
بکینگ پودر یک ق م
تخم مرغ یکعدد
آرد سفید به میزان لازم
اول کره که تو دمای اشپزخونه نرم شده رو تو ظرف ریختم و روغن مایع رو هم اضافه کردم وبا چنگال مخلوط کردم
ماست و آرد سمولینا رو هم اضافه کردم . وانیل و بکینگ پودر ویک عدد سفیده تخم مرغ (زرده برا رو مال استفاده میشه) رو با قاشق مخلوط کردم وبعد اروم اروم ارد قنادی اضافه کردم تا حدی که خمیر نرم ولطیفی که بدست نمیچسبه بدست بیاد
از خمیر به اندازه گردو برداشتم و رو میز کار لوله کردم واز دوطرف شروع به لوله کردن کردم تا بهم برسند وبعد پایینشو با دستم حالت دادم تا شکل قلب بگیره وتو سینی فر چیدم و روش رو زرده تخم مرغ که با چند قطره زعفران مخلوط کردم کشیدم وتوفر 180 درجه تا زمانیکه روش طلایی بشه پختم وبعد از فر خارج کردم وشربت را رو شیرینی گرم ریختم وچند ساعت باید تو شیره بمونه تا خوب شربت جذبش بشه
پ.ن.من با نصف مواد شربت درست کردم و بنظرم شیرینیش خیلی به اندازه بود
اشپزی خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#_ترشه_شامی
مواد لازم :
گوشت گوساله چرخ کرده نیم کیلو
پیاز متوسط رنده شده ۱ عدد
جعفری ساطوری ۱/۲ پیمانه
تخم مرغ زده ۱ عدد
سیب زمینی پخته پوست گرفته ۲ عدد
آب غوره ۱/۲ پیمانه
زعفران سائیده
روغن
نمک و فلفل
✍️طرز تهیه:
در یک کاسه بزرگ و مناسب گوشت، پیاز، جعفری، تخم مرغ، نمک و فلفل و زعفران سائیده (حل شده در کمی آب جوش) را بریزید. سیب زمینی ها را روی آنها رنده کنید و سپس با دست تمیز تمام مواد را چنگ بزنید تا باهم مخلوط و یکدست شوند. در یک تابه دردار ۵ یا ۶ قاشق روغن بریزید و اجازه دهید تا کاملا داغ شوند. با دستتان از مایه شامی بردارید و در کف دستتان پهن کنید. شامی ها را در روغن بیندازید و هر روی آنها را ۳ تا ۴ دقیقه سرخ و سپس از تابه خارج کنید.
مجددا شامی ها را به تابه باز گردانید. آبغوره را روی آنها بریزید و در تابه را بگذارید. حرارت را بسیار کم کنید و ۲۵ تا ۳۰ دقیقه آنها را بپزید.
اشپزی خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
آشپزی خاص
🔷 #شیرینی_سوئدی
مواد لازم:
کره ۱ پیمانه
پودر قند ۱/۲ پیمانه
آرد الک شده ۲ پیمانه
هل سائیده شده ۱/۴ ق چایخوری
مغز گردوی خورد شده مقداری
خلال بسته به مقدار نیاز
پودر قند مقداری برای روی شیرینی ها
.طرز تهیه :
ابتدا پودر قند و کره رو بزنین تا تغیر رنگ بده. بعد آرد الک شده و هل رو به مواد کم کم اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم. بعد از مخلوط شدن به اندازه یه فندق خمیر رو برادشته و وسطش رو مغز گردو گذاشته و به صورت گلوله در آورده و توی سینی فر با فاصله کنار هم میچینیم و روی شیرینی رو خلال پسته قرار میدیم. میذاریم توی فر با دمای ۱۶۰ درجه به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه. بعد از پختن روی شیرینی رو مقداری پودر قند میریزیم.
نکته : برا تست میزان آرد موجود در شیرینی یک عدد شیرینی رو آماده کرده و میذاریم توی فر . اگه شیرینی پخش نشد میزان آردش مناسبه.
برای پیمانه زدن کره. باید کره را به قطعات کوچک ریز کرده و تو قالب بریزیم .
اشپزی خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
كله_جوش
غذایی سنتی و بسیار مشهور و قديمي است . این غذا به طور سنتی متعلق به اصفهان است اما به طور عمده و گسترده در سایر استانها هم مورد استفاده قرار میگیرد .این غذا بسیار پرخاصیت،
و خوشمزه و سرشار از کلسیم و پروتئین است و اغلب در همدان ، اصفهان ، سیستان و بلوچستان بعنوان غذای اصلی طبخ میشود.
مواد لازم
گوشت چرخ كرده 150 تا 200 گرم
کشک 500 گرم
نعناع خشك 2 ق غ
گردو خرد شده 100 تا 150 گرم
پیاز 2 عدد (1 بزرگ 1 کوچک)
سير ٢ حبه
نمک و فلفل و زرد چوبه
روغن
نان کمی برشته سنگک برای ترید
مواد را میتوانید بنابر خواست خودتان که غلیظ دوست دارید یا رقیق کم و
زیاد کنید یعنی کشک یا آب آن را کم و زیاد کنید.
طرز تهیه:
ابتدا پیاز کوچک را در گوشت چرخکرده رنده کنید نمک و فلفل آن را اندازه
کنید و با آن قلقلی به اندازه دلخواه درست کنید و درون ماهي تابه مناسب با كمي پياز داغ و نعناع داغ سرخ کنید و کنار بگذارید.پیاز بزرگ را خرد کرده و در روغن سرخ کنیدبه همراه سير
تا طلایی شود قلقلی ها را به آن
اضافه کنید زرد چوبه را به ان اضافه کنید وکمی تفت دهید بلافاصله و قبل از سوختن نعناع 2 پیمانه آب داخل قابلمه بریزید و بگذارید
چند جوش بزند و آب آن کمی تبخیر شود.اکنون ١ ليوان اب به کشک اضافه كنيد و با چنگال کمی
بزنید و داخل قابلمه بریزید.بعد از چند جوش گردوی خرد کرده را هم اضافه کنید
آن را داخل ظرف مناسب بکشیدکمی روی آن گردو ریز شده نعناع داغ و پياز داغ بریزید و آن را با ترید
نان سنگک میل کنید.
آن طور که در سایتهای مختلف دیدم کله جوش در شهرهای ایران به طرق
مختلف درست میشود اما در بین همه چند چیز مشترک است کشک نعناع داغ گردو پیاز داغ.
از نظر غذایی بسیار بسیار مغذی است.
نوش جان😋
اشپزی خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#_دسر_طالبی
موادلازم:
350 گرم پوره طالبی
1 پیمانه خامه صبحانه
2 قاشق غذاخوری شکر (میزان دقیقش بستگی به شیرینی طالبی داره)
2 قاشق غذاخوری آبلیمو (ترجیحا تازه)
4 قاشق غذاخوری پودر ژلاتین
1 پیمانه آب سرد (یا شیر)
✍طرزتهیه:
پودر ژلاتین رو روی آب سرد بپاشید و بزارید بمونه تا حالت اسفنجی بشه. بعد توی ماکروفر یا روی بخار کتری بزارید تا دونه های ژلاتین کاملا حل بشه و مایع شفافی بدست بیاد.
طالبی رو پوست کنده و خرد کنید وتوی میکسر، پوره کنید. (حدودا 1 طالبی کوچیک)
این دسر رو به دو صورت میتونید درست کنید! یکی اینکه پوره طالبی رو همینطوری استفاده کنید یا اینکه صافش کنید و فقط از آب طالبی استفاده کنید. برای حالت دوم باید یک قاشق، به پودر ژلاتین اضافه کنید.
طالبی ها رنگها ومدل های مختلف دارن، یه مدل که بهش میگن مِلون، کمی شیرین تره، بعضی مدلا رنگشون نارنجیه و دسر نارنجی میشه، ولی با خود طالبی (با پوست سبز رنگ و راه راه خط دار) دسر سبز رنگی خواهید داشت.
به پوره ی داخل میکسر، شکر و خامه رو اضافه کنید (حدودا 4 ق غ خامه) و میکس کنید
آب و پودر ژلاتین که کمی خنک شد به مواد داخل میکسر اضافه کنید، دقت کنید طالبی و خامه خیلی سرد نباشن که باعث میشه قسمت هایی از ژلاتین سریع ببنده و حالت لخته ای توی دسر ایجاد بشه. این لخته ها زیر دندون اصلا خوشایند نیست!
بعد آبلیمو هم اضافه کرده و مخلوط کنید. (طعمشو بچشید و میزان شکر رو تنظیم کنید.)
بعد مواد رو توی قالب موردنظر بریزید. قالب نیاز به چرب کردن نداره چون خود دسر خامه داره وچربه، راحت از قالب جدا میشه ولی تو رسپی گفته بود میتونید قالب رو خیس کرده و توی فریزر بزارید، وقتی یخ زد دسرو توش بریزید.
بعد از 5-6 ساعت دسر آماده س ولی اگر شب تا صبح بزارید بمونه بهتره.
اشپزی خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام به شنبه ۹۷.۷.۷
رُند ترین روز سال
خوش آمدین
الهی به نیت
هفتمین روز پاییز
۷تااتفاق خوب
۷تاخبرعالی
۷تاقدم خیر و
۷تاآرزوی برآورده شده
نصیبتون بشه
@ashpaziykhs
شیرینی لوتکا
روغن مارگارین 6کیلو
ارد 3کیلو
این واسه لایی
تخم مرغ 12عدد
خامه 1کیلو
گلاب یاشیر1کیلو
ارد3کیلو
وانیل مقداری
اینم خمیرش
هرکدام راسه قسمت کرده لایی یا همون روغن وارد قاطی شده را میزاریم لای خمیر سه تا شش لا میریم و خمیررانازک باز میکنیم برش داده وسطش کرمفیل باسلیقه خودمون باقیف میزنیم وگردو میریزیم وبعدش تامیکنیم وروش زرده یاتخم مر غ زده وپسته گردو خورد شده وکنجد وغیره میریزیم داخل سینی چینده ومیندازیم فر بادرجه 180بعدش که روش سرخ شددرش میاریم وبعداز خنک شدن داخل دیس استیل چیده وروش ژله میزنیم ومیل مینماییم
اشپزی خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
سلام دوستان🌹
صبحتون بخیر.ممنون از همراهیتون.
کیک داریم چه کیکی😋
#کیک_هویج با پوشش کرمچیز
مواد لازم:تخم مرغ۴عدد.آرد۲۸۷گرم.شکر۱پ.روغن مایع۲/۳پ.هویج رنده شده
۳پ.وانیل۱/۲ق چ.دارچین ۱/۲ق غ.بیکینگ پودر۱/۲ق غ.جوش شیرین۱/۲ق چ.مغز گردوی آسیاب شده۱/۲پ.
طرز تهیه:
تخم مرغ و شکر و وانیل را به مدت ۵دقیقه با همزن بزنید تا حجیم شده کشدار و رنگ آن روشن شود.روغن را اضافه کرده و کمی مخلوط کنید.آرد، بیکینگ پودر،جوش شیرین و دارچین را سه بار الک کرده و به مواد اضافه کنید.هویج را نیز اضافه کنید و در آخر مغز گردو را با مواد مخلوط کنید.قالب ۲۷ سانت را چرب و آردپاشی کرده یا کاغذ قرار دهید. خمیر کیک را درون قالب ریخته و قالب را در فری که از قبل با حرارت ۱۷۵درجه سانتی گراد گرم شده به مدت ۴۵_۵۵ دقیقه قرار دهید.پس از آن با خلال چوبی امتحان کنید.اگر خلال تمیز بیرون آمد کیک آماده است.کیک را روی توری فلزی خنک کنید.
-برای تهیه کِرِمچیز ۴۰۰گرم خامه شیرین شده قنادی فرم دهید.۴۰۰گرم پنیر خامه ای که به دمای محیط رسیده را با یک پیمانه پودر قند(مقدار پودر قند را با ذائقه خودتون تنظیم کنید) بزنید تا ترکیب یکدستی داشته باشید سپس به خامه اضافه کنید یک قاشق چایخوری عصاره وانبل بریزید و با همزن بزنید تا یکدست بشه بعد برای بین لایه های کیک و تزیین ازش استفاده کنید.
-من دو سری کیک درست کردم و از کرمچیز و مغز گردوی تست شده و سس کارامل برای بین دو لایه و پوشش کیک استفاده کردم.شما میتونید هر کیک هم برش بزنید تا در نهایت چهار لایه کیک داشته باشید که البته کرمچیز بیشتری لازم دارید و کیکتون خوشمزه تر هم میشه.
-برای تهیه مغز گردوی تُست شده، مغز گردوی خرد شده را درون سینی پخش کنید و بذارین داخل ماکروفر با قدرت زیاد هر از یکی دو دقیقه اونا رو زیرو رو کنید تا جایی که مغزها تُست بشن میتونید داخل فر ۱۸۰ درجه هم بذارین و یا اینکه درون تابه بدون روغن روی حرارت ملایم اجاق گاز مرتب به هم بزنید.طعم کیک خیلی بهتر از مغز گردوی خام میشه.
_برای پیمانه کردن هویج،آنرا ریز رنده زده و با قاشق داخل پیمانه بریزید و فشار ندهید.
اشپزی خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#ترشی_شور_گوجه_فرنگی_کال
#شور_گوجه_فرنگی_کال
مواد لازم:
گوجه فرنگی سبز یا نارس .....یک کیلو
فلفل قلمی تند...........2- 3 عدد
نعناع تازه......یک دسته کوچک
نمک..........به میزان لازم
سرکه ...یک لیوان
آب..............3 لیوان
طرزتهیه:
ابتدا گوجه ها را درون آب جوش ریخته و چند دقیقه می جوشانیم تا تلخی آن از بین رفته و کمی نرم شود سپس درون یک سبد گذاشته تا آب اضافی آن خارج شودو خنک شود بعد درظرف مخصوص ترشی و یا هر چیز دلخواهی نعناع تازه ها را ته ظرف چیده سپس گوجه ها را می چینیم و بعد فلفلها را پس از آن آب و سرکه را مخلوط کرده وروی گوجه ها می ریزیم تا ظرف پرشود بعد دو سه روز دمای اتاق نگه می داریم سپس حدود 2 هفته در جای خنک می گذاریم تا ترشی مان جا بیفتد نوش جان
نکات مهم:
این ترشی بسیار خوشمزه در کنار همه غذاها مخصوصا انواع شوربا های آدربایجانی و انواع غداهای اریشته ای لذیذ است
بهتر است از گوجه کال های کوچک استفاده کنید
میزان نمک بستگی به خود شما دارد ولی طوری باشد که کمی شور بزند
اشپزی خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱