#_راحت_الحلقوم
مواد لازم:
نشاسته 1 فنجان
شکر 1/5 فنجان
جوهر لیمو 1/4 قاشق چایخوری
آب 3 فنجان
پودر نارگیل 1/2 فنجان
پودر پسته 1 قاشق سوپخوری
✍طرزتهیه:
نشاسته را در 2 فنجان آب سرد حل کرده ، می گذاریم ته نشین شود. سپس آب روی آن را بر می داریم و بقیه را در قابلمه می ریزیم.
3 فنجان آب به نشاسته اضافه کرده و با شکر و جوهر لیمو روی حرارت ملایم قرار می دهیم .
مرتب آن را به هم می زنیم تا مایع بپزد، طوریکه از دیواره ی قابلمه جدا شود و مثل توپ در وسط ظرف قرار گیرد.
در قالب کم عمقی کمی پودر نارگیل ریخته و مایع راحت الحقوم را روی آن می ریزیم و بقیه پودر نارگیل را روی مایع می ریزیم .
سپس با دست آن را در کف قالب پهن می کنیم و می گذاریم تا کاملاً خنک شود.
سپس با قیچی آن را به صورت مربع یا مستطیل یا لوزی برش داده و برش ها را در بقیه پودر نارگیل می غلتانیم .
راحت الحلقوم ها را در ظرفی چیده و روی آنها پودرپسته می پاشیم.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
✅نان صبحانه عسل و گردو😋
✍مواد لازم
نان صبحانه عسل و گردو
آرد ۳ لیوان (پایه کار)
شیر ولرم ۱ لیوان
تخم مرغ ۲ عدد
شکر نصف لیوان
خمیر مایه یک قاشق غ
روغن یا کره (اب کرده و سرد شده) ۳۰ گرم
نمک نصف قاشق چ
گلاب کمی
زعفران برای رومال
زرده تخم مرغ یک عدد برای رومال
عسل برای بعد پخت دو قاشق
🍜طرز تهیه
شیر ولرمی که دست رو نسوزونه رو با یک قاشق چ شکرو خمیر مایه مخلوط میکنیم کنار میزاریم تا روش کف کنه (ده دقیقه کافیه)
تخم مرغ و بقیه شکر رو با همزن میزنیم تا کمی پف کنه و از حالت لختگی در بیاد بعد روغن یا کره رو اضافه میکنیم دوباره هم میزنیم بعد مخلوط (شیر و خمیر مایه)و گلاب و نمک رو اضافه میکنیم هم میزنیم، اردو کم کم اضافه میکنیم و بادست ورز میدیم این سه لیوان آرد پایه کارمون هست اگه خمیر همچنان چسبناک بود قاشق قاشق اردبیشتری علاوه بر اون چهار لیوان اضافه میکنیم و ورز میدیم انقدراین کارو تکرارمیکنیم تا خمیری درست بشه که به دست نچسبه. خمیر که اماده شد یه ظرف میگیریم کفشو باروغن چرب میکنیم وخمیرو میزاریم داخلش من درشو با سلفون میبندم بعد میزارم یه جای گرم دوساعت بمونه تاحجمش دو برابر بشه.
بعد دوساعت خمیرو اول ورز میدیم تا پفش از بین بره بعد به شکل دلخواه بپیچین(این روش پیچیدن خمیر عکس مراحلشوبراتون میزارم)تو ظرفی که قراره تو فر بره بچینین.
من برای رومال ازمخلوط زرده تخم مرغ وزعفرون استفاده کردم بعد اینکه روی خمیر رو رومال کردم روش تیکه های گردو ریختم.
خمیرو بزارین تو فر با دمای ۱۶۵_۱۷۰ درجه به مدت ۲۰_۳۰ دقیقه.
دو قاشق عسل رو بایک قاشق چ اب جوش مخلوط کردم وگذاشتم روی بخار کتری هم زدم تا یک دست بشه بعداینکه نان پخته شدوهنوزگرمه بافرچه عسلو روی نان زدم.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#تارت_بیسکویت_وخامه
مواد لازم :
بیسکویت شکلاتی ۱۵ عدد
سفیده تخم مرغ ۳ عدد
بیکینگ پودر یک قاشق چایخوری
خامه فرم گرفته ۲ لیوان
میوه فصل جهت تزئین
طرز تهیه:
سفیده تخم مرغ را با همزن برقی کاملا” هم می زنیم تا پف کرده و از ظرف جدا نشود سپس بیکینگ پودر را به آن اضافه می کنیم و مجددا” هم می زنیم تا کاملا” صدفی شود. بیسکویتها را کاملا” پودر می کنیم و به مخلوط سفیده و شکر اضافه می کنیم و هم می زنیم تا خمیر کاملا” یکدست شود.
قالبی به قطر ۲۴ سانتیمتر انتخاب کرده و کف آن را کمی چرب می کنیم و خمیر را کف قالب می ریزیم و درون فر با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت و به مدت ۲۵ الی ۳۰ دقیقه می پزیم. لایه کیکی حاصل را از قالب خارج می کنیم تا کاملا” خنک شود.
خامه فرم گرفته را روی ابن لایه می ریزیم و با میوه های فصل به سلیقه خودمان تزئین می کنیم.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#نان_مغزدار_زنجبیلی
خمیر مایه:۱ق س
آب :۱/۴پ
شکر:۲ق س
نمک یک پنسه
روغن مایع:۱/۲پ
ماست پرچرب:۱پ
زنجبیل:۱ق س
پودر هل:۱ق چ
تخم مرغ:۳عدد
آرد:۴۰۰_۴۵۰گرم
مواد میانی:
کره:۵۰گرم
آرد:۱۰ق س
زعفران دمکرده :۱ق س
گلاب:۲ق س
عسل:۲ق س
رومال:
زرده تخم مرغ:۱عدد
روغن مایع:۱ق س
زعفران دمکرده:۱ق س
همه مواد رومال با هم ترکیب شود.
خمیر مایه و شکر و آب ولرم را مخلوط کرده و کنار میگذاریم تا عمل آید.
در ظرف دیگری تمام مواد خمیر به جز آرد را ترکیب کرده و سپس خمیر مایه همل آمده را افزوده و مخلوط میکنیم.
در نهایت آرد را میریزیم تا خمیر مناسبی بدست آید.
ممکن است باتوجه به نوع آرد، آرد بیشتر یا کمتر از دستور مصرف شود.
خمیر را ورز داده و رویش را پوشانده و کنار میگذاریم تا حجمش دوبرابر شود(تقریبا یک ساعت )
از خمیر گلوله هایی به اندازه نارنگی برداشته یک قاشق از مواد میانی میگذاریم بادست به شکل گرد در آورده و روی آنرا با وردنه کمی صاف کرده و مهر میزنیم.
نیم ساعت استراحت داده بعد رومال زده ودر فر۱۸۰درجه به مدت ۳۵دقیقه میپزیم.
_چون در دستور گفته نشده بود که آماده سازی مواد میانی به چه صورت هست من آرد رو تفت دادم مثل حلوا بعد بقیه مواد رو اضافه کردم.
_اگر با نصف دستور خمیر میگیرید حتما مواد میانی رو برابر دستور درست کنید چون واسه من کم اومد😐
_این نان شیرینی محسوسی نداره پس اگر نان شیرین دوست دارید حداکثر تا۲ق س مجاز هستید شکر اضافه کنید
اگر شکر زیاد بشه بافت نون تغییر میکنه.
ب ما بپیوندید👇
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#_ماهی_کبابی_با_سس_اسپانیایی
مواد لازم:
پرتقال و یا لیمو 2 عدد متوسط
روغن زیتون 1/4 فنجان
جعفری خرد شده 1/2 فنجان
پیازچه خرد شده 2 ساقه
نعناع تازه خرد شده 2 قاشق غذا خوری
فلفل قرمز 1 قاشق چای خوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
ماهی سالمون و یا فیله 500 گرم
✍طرز تهیه:
پرتقال ها را پر پر کرده و گوشت آن را از لایه نازک جدا کرده و تا حدودی خرد می کنیم . پرتقال های خرد شده را در کاسه ای ریخته و با روغن زیتون و آب لیموی تازه , جعفری خرد شده , پیازچه, فلفل قرمز ونمک را مخلوط می کنیم و سس ماهی کباب را آماده می کنیم.
ماهی های خرد شده را درون توری و یا کباب پز کباب می کنیم و بعد از اینکه دو طرف ماهی ها به مدت 3 تا 4 دقیقه سرخ شد در ظرف مورد نظر ریخته و سس را رویش ریخته و سرو می کنیم.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
مواد لازم کیک مرمری🍰🍰
سفیده تخم مرغ 3تا ونصفی 🍰🍰🍰(اگر تخم مرغها کوچک بودند 4سفیده)
شیر2/3 پ🍰🍰🍰
جوش شیرین 1/2ق چ🍰🍰
بکینگ پودر 2ق م سرصاف🍰🍰
وانیل یا اسانس پرتقال کمی🍰🍰🍰
آرد 2پ🍰🍰🍰🍰
روغن مایع 2/3پ🍰🍰
پودر قند1پ🍰🍰
پودر کاکائو 1ق غ🍰🍰
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱