#لگیمات
آرد ۲پیمانه
شکر ۱قاشق غذا خوری
خمیر مایه ۱قاشق غذاخوری
شیر خشک (منظور شیر خشک مخصوص قنادی است نه شیر خشک بچه)۲قاشق غذاخوری
آب ۱و۱/۴پیمانه
نمک نوک قاشق چایخوری
تمام مواد خشک رو با هم مخلوط کرده وآب رو اضافه کنید تا خمیر شه(خمیر نباید سفت باشه یه حالت شل وکشدار باید داشته باشه)روی ظرف رو پوشانده واونو یک جای گرم به مدت ۴۰ دقیقه بزارید تا عمل بیاد وحجمش دوبرابر شه و پف کنه .یک قابلمه متوسط را روی حرارت بزارید وداخلش روغن به مقدار زیاد بریزید تا داغ شود .مایه عمل آمده را داخل قیف بدون ماسوره ریخته وسرقیف رو با قیچی ببرید اندازه ش طوری باشه که مواد قد یه گردو ازش خارج بشه .قیف رو روی قابلمه با دست گرفته وفشار داده تا مواد به اندازه یه گردو خارج شود وبا قیچی چرب شده اونو برش بدید تا داخل روغن بیافته وبا قاشق زیرو روشون کنید تا پف کنند توجه داشته باشید که حرارت متعادل باشه نه زیاد نه کم !در غیر این صورت پوک وکریسپی نمیشه.بعد از سرخ شدن آنها رو بلافاصله داخل شربت ریخته و یک دقیقه زمان دهید تا شیره به خود جذب کنند وداخل صافی ریخته تا شیره اضافه خارج بشه وروش رو با پودر پسته یا نارگیل تزیین کنید وسفره های افطاریتون رو باهاش مزیین کنید ونوش جان والتماس دعا😘
طرز تهیه شربت بار
شکر ۲لیوان
آب ۱لیوان
گلاب ۱ق غ
آبلیمو ۱ق غ
شکر رو با آب مخلوط کرده وروی حرارت بزارید تا بجوش بیاد شکر حل بشه حرارت رو کم کنید وبزارید یک ربع تا بیست دقیقه بجوشه وکمی قوام بیاد در این فاصله اگر ذرات شکر کناره های قابلمه جمع شد اونو با فرچه خیس تمیز کرده وداخل قابلمه برنگردانید چون باعث شکرک زدن میشه. در آخر گلاب وآبلیمو رو اضافه واز روی حرارت بردارید.
نکته:شیره حتما باید خنک باشه و لگیماتها داغ وگرنه خمیر میشن .
این مقدار مواد ۵۰ عدد لگیمات بهتون میده
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#پیروک_توت_فرنگی
کره.....150 گرم
پودر قند.....90 گرم
آرد......250 گرم
بکین پودر......1قاشق چای خوری
تخم مرغ.....2عدد
مارمالاد دلخواه......حدودا یک پیمانه
زرده تخم مرغ......1عدد
طرز تهیه:
ابتدا کره با پودر قند را حدودا 3 دقیقه با همزن بزنید تا کرم رنگ و یکدست بشه.تخم مرغ ها رو دونه دونه با فاصله شکسته.و هر تخم مرغ را حدودا 1 دقیقه با همزن می زنیم.وانیل و آرد و بکین پودر را مخلوط کرده.به مواد اضافه می کنیم.خمیر نرم و لطیفی بدست می آید.دو سوم خمیر را داخل قالب و دیواره ها پهن می کنیم.اندازه قالب من 30 سانت بود.حتما با چنگال سوراخ کنید تا مانع پف کردن خمیر بشید.داخل فر از قبل گرم شده به مدت 30 تا 35 دقیقه قرار می دهیم.بعد از پخت از فر خارج می کنیم و مارمالاد دلخواه روش بریزد.با خمیر اضافه رو یا قالب بزنید یا برش بدید و روی مارمالاد بزارید.روشم زرده تخم مرغ بدید.مجدد داخل فر بزارید تا روشم طلایی بشه
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#کرپ
مواد لازم :
2 عدد تخم مرغ
دو سوم فنجان شیر
3 قاشق سوپ خوری روغن
نصف فنجان آرد
یک چهارم قاشق چای خوری نمک
طرز تهیه :
در یک کاسه متوسط ، تخم مرغ ، شیر و یک قاشق سوپ خوری روغن را با هم مخلوط کنید . آرد و نمک را بتدریج به آن افزوده و هم بزنید تا صاف و یکدست شود . روی آن را پوشانده و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید . باقیمانده روغن را در یک ماهیتانه گود بریزید . دو قاشق از خمیر را در ماهیتابه بریزید تا به آهستگی لایه نازکی را در کف ماهیتابه تشکیل دهد . یک بار آن را برگردانید تا دو طرف آن به رنگ طلایی در آید . اینکار را تکرار کنید تا همه خمیر استفاده شود . درصورت نیاز دوباره روغن در ماهیتابه بریزید
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#_رولت_گوشت
مواد لازم:
گوشت چرخ کرده
گردو خرد شده
سبزی پلویی
زرشک
زعفران اب شده
رب گوجه فرنگی.
پیازنمک و فلفل و زردچوبه
✍طرزتهیه:
ابتدا پیاز را در گوشت رنده کرده ونمک,فلفل,زردچوبه را به گوشت اضافه میکنیم و به مدت یک ساعت در یخچال میگذاریم.
مواد لای گوشت ;ابتدا پیاز داغ کرده سپس سبزی را در پیازها سرخ کرده تا رنگ سبزی تیره شود سپس گردو خرد شده (گردوها را طوری خرد کنید که زیر دندان حس شود)بعد زرشک را اضافه کرده کمی تفت می دهیم سپس گوشت را روی یک مشما فریزر پهن کرده تا لایه نازکی درست شود سپس مواد را روی گوشت ریخته و به صورت رول میپیچیم سپس وقتی روغن داغ شد گوشت را در روغن گذاشته و چهار طرفش را سرخ میکنیم در اخر هم سس را روی تمام گوشت ریخته و میگذاریم کمی با سس پخته شود.
✍تهیه سس:
ابتدا کمی روغن میریزیم سپس رب را در روغن سرخ کرده سپس زعفران اب شده را اضافه میکنیم.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#بادمجان_شکم_ پر
●مواد لازم :
▪ بادمجان : ۶ عدد متوسط
▪ گردو: ۱۰۰ گرم
▪ روغن مایع : یک دوم فنجان
▪ رب انار: یک قاشق مرباخوری
▪ رب گوجه : یک قاشق مرباخوری
▪ دارچین : یک قاشق چایخوری
▪ زردچوبه : به مقدار لازم
▪ سبزی معطر (ریحان خشک ): یک قاشق چایخوری
بادمجان شکم پر طرز تهیه:
ابتدا گردو را آسیاب کرده و به آن رب انار،رب گوجه ، دارچین ، زردچوبه ، ریحان خشک رااضافه کرده و با هم مخلوط می کنیم ، تا مواد داخل بادمجان آماده شود. سپس بادمجان ها را پوست کنده و وسط آنها را به صورت عمودی برش می دهیم ، به طوری که از وسط نصف نشود. درمرحله بعد مواد آماده شده را در داخل بادمجان ها قرار می دهیم ، در این هنگام روغن رادر ماهی تابه قرار داده و بادمجان ها را داخل آن قرار می دهیم و با حرارت کم درب ماهی تابه رامی گذاریم تا بادمجان ها هم پخته و هم سرخ شوند.
سپس می توانید این غذا را سرو نمایید.
امیدواریم با تهیه این بادمجان شکم پر خوشمزه، لذت کافی را برده و لحظات خوشی را در کنار خانواده سپری کنید.
نـوش جان
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#_حلوا_کدو_حلوایی
مواد لازم
کدو حلوایی … 1 کیلو
آرد … 2 پیمانه
کره … 100 گرم
شکر … 1 پیمانه
گلاب … نصف پیمانه
زعفران آب کرده … 2 قاشق غذاخوری
آب … 1 پیمانه
خلال بادام و پسته و پودر دارچین به میزان لازم
✍طرز تهیه:
کدو را به تکه های کوچک تقسیم کنید و پوست آن را بگیرید و همینطور یک لایه نازک از قسمت داخل کدو را هم بگیرید تا ریشه های آن گرفته شود و با 1 پیمانه آب با حرارت کم بگذارید تا کدوها پخته شوند. آرد را در ماهی تابه بدون روغن با حرارت خیلی کم به مدت نیم ساعت تفت بدهید تا کمی رنگ آرد عوض شود و کره را به آرد اضافه کنید و مخلوط کنید و 10 دقیقه دیگر تفت دهید. شکر را به کدوی پخته شده اضافه کنید و اجازه دهید تا آبی که با اضافه کردن شکر به کدو ایجاد شده است جمع شود. بعد کدو را بوسیله مخلوط کن به پوره تبدیل کنید، گلاب و زعفران آب کرده را اضافه کنید، روی حرارت ملایم قرار دهید و آرد را اضافه کنید. مرتب هم بزنید تا وقتی که مواد به دیواره ظرف نچسبد در این زمان حلوا آماده است. 😋
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#_جوجه_کباب_فسنجانی
مواد لازم :
پیاز خلال یا نگینی شده یک عدد بزرگ
گردو چرخ شده دو قاشق غذاخوری سر پر
رب انار رقیق شده یک فنجان (بسته به ذائقتون ملس یا ترش)
سس مایونز یک قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به اندازه لازم
روغن زیتون بدون بو یا روغن مایع دو قاشق غذاخوری
✍طرز تهیه:
همه مواد را با هم مخلوط کرده و به یک کیلو مرغ که به صورت جوجه کبابی خورد شده اضافه کرده و مخلوط می کنیم. بعد همه مواد را داخل نایلون فریزر بزرگ می ریزیم و درش را گره می زنیم.
بهتره مرغ تو این مواد 24 ساعت بمونه. اگر وقت کم بود، حتما 12 ساعت داخل یخچال بگذارید تا خوب به خورد هم برن.بعد ذغال آماده کنید و با حرارت ملایم کبابشون کنید گوجه هم فراموش نکنید. این غذا با برنج زعفرونی و کره یه غذای همه پسنده.😋
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#نون_سیردار رستورانی
#نون_سیر
بچه ها نکات کپشن رو خوب بخونید🙏❤️
مواد لازم برای نون : 👇
پودر خمیر مایه فوری ۲ ق غ (من از نونوایی گرفتم اینسری،به حدی راضی بودم که دیگه فقط از نونوایی میخرم😃)
شکر نصف ق غ
آب ولرم رو به داغ نصف لیوان
شیر یک سوم لیوان
روغن مایع ۵ ق غ
آرد قنادی(همون آرد گندم مخصوص کیک و شیرینی) ۲ لیوان
مواد لازم برای مواد سیر : 👇
کره ۱۰۰ گرم
سیر ۴ حبه
جعفری خورد شده
پودر جعفری(دلخواهی ریختم)
پنیر پیتزا ۲ الی ۳ لیوان
آویشن
طرز تهیه نون : 👇
آب رو با شکر حل میکنیم،بعد خمیر مایه رو توش میریزیم و یه کوچولو هم میزنیم(زیاد نه)،بعد روشو یه پارچه یا کاسه میزاریم تا به عمل بیاد(خمیر مایه سالم در عرض کمتر از ۵ دقیقه بالا میاد و اسفنجی میشه،دقیقا مث فیلم)اسفنجی که شد میریزیم داخل یه کاسه بزرگ ، شیر و روغن رو اضافه میکنیم ، آرد رو توش الک میکنیم و با همزن یا دست (همزن همون پره هایی که توی فیلم دیدین)،بعد که یکم منسجم شد با دست روی سطحی که آرد پاشی شده حسابی ورز میدیم اونقدی که لطیف بشه بعد داخل یه کاسه ی دیگه که کفِش رو روغن زدیم میزاریمش و روشو سلیفون میکشیم و میزاریمش توی محیط خونه تا حجمش ۲ برابر بشه ، نیم الی ۱ ساعت،برای من توی همین تایم اوکی شد ، بعد خمیرو دوباره یکم ورز میدیم و یکم ازش ورمیداریم ، داخل ظرفی که میخوایم پیتزا رو توش بپزیمو چرب میکنیم خمیر رو توش پهش میکنیم و ۳ دقیقه داخل فر با دمای ۱۸۰ درجه میزاریم(فر از قبل گرم شده باشه)
توی این فاصله سیر وکره رو روی حرارت یا داخل مایکروفر ترکیب میکنیم تا ذوب بشه،بعد با قاشق روی نون میریزیم ،حسابی نون رو آغشته کنین بهش ، بعد کمی جعفری خورد شده روش بریزین و حالا لایه آخرو حسابی پنیر بریزین،روی پنیر هم یکم جعفری. حالا میزاریم داخل فر
فر از قبل گرم شده ، دمای پخت هم ۱۸۰ درجه به مدت ۲۰ دقیقه
داخل سولاردم هم با همین درجه
دستم افتاد😩✍️
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#نان_سیر
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#_دسرشانامو
مواد لازم📝
پنير ماسكار پونه٢٠٠گرم
خامه صبحانه٢٠٠گرم
بستني وانيلي نصف پيمانه
شير عسلي يك قوطي
پودر ژلاتين سه ق غ
ژله با طعم دلخواه يك بسته
✍طرز تهیه:
ابتدا ژله آناناس را در آب داغ حل كرده و اجازه دهيد تا خنك شود
نصف پيمانه آب سرد راروي پودر ژلاتين بريزيد تا حالت اسفنجي پيدا كند و روي بخار كتري قرار دهيد تا حل شود و خنك شود
پنير ماسكار پونه را بهمراه خامه با هم زن بزنید
بستني و شير عسلي را اضافه كرده و مجددا با همزن به مدت يك دقيقه مخلوط کنید.
سپس ژله آناناس خنك شده و پودر ژلاتين را به مواد افزوده و مخلوط کنید.
قالب را چرب كرده و مواد را داخل آن بریزید
و ٤الي ٥ساعت در يخچال قرار دهید
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#رولت_مرغ_چیپسی
مواد لازم:
سینه مرغ خام 500 گرم
پیاز یک عدد بزرگ
هویج بزرگ یک عدد
نخود فرنگی نصف پیمانه
سوسیس و کالباس 200 گرم در صورت تمایل
تخم مرغ یک عدد
چیپس یک بسته
طرز تهیه:
اول از همه سینه مرغ رو چرخ میکنیم و بعد پیاز رنده شده رو اضافه میکنیم و هویج پخته شده و خرد شده و همه موادی که داشتیم رو اضافه میکنیم و به صورت هرمی شکل در میاریم و دورش رو با چیپس خرد شده میپوشونیم و تو فر 180 درجه به مدت یک ساعت میذاریم بپره مرتب پشت و رو میکنیم تا هر طرفش سرخ بشه .نوش جان.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#پای_چوپان
یک پیشنهاد شیک و مجلسی
ابتدا مایه ماکارونی را آماده کنید (پیاز و گوشت چرخ کرده و رب و فلفل دلمه….
درست مثل وقتی که ماکارونی میپزید) .
این مایه رو کف ظرف بریزید .
مرحله بعد قارچ های اسلایس شده روی مایه بچینید.سپس سس بشامل درست کنید (یک پیمانه شیر را با یک قاشق آرد روی حرارت هم بزنید و همراه نمک
و فلفل تا غلیظت سس پیدا کنه و بعد از اینکه از حرارت برداشتید بهش کره یا خامه بزنید این سس رو بریزید روی قارچ ها .حالا روی سس رو با پنیر پیتزا بپوشانید .
در مرحله ی آخر سیب زمینی هایی رو که پختیم رو پوره می کنیم و نمک وفلفل زده و قلقلی می کنیم.روی پنیر می چینیم.در آخر ظرف رو در فر با حرارت ۱۸۰ درجه و بمدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه می گذارییم تا پنیر ها آب بشه .می تونیم در آخر گریل روشن کنیم تا روشم طلایی بشه
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#رولت_مرغ_در_ماکروفر
مواد لازم:
سينه مرغ درشت: ١ عدد كامل
پنير صبحانه:٥٠ گرم
سبزي( تلخون، مرزه، جعفري، نعناع) :٢٠٠ گرم
ابليمو، نمك ، فلفل و پودر سير : مقداري
نكته؛ يه جاي سبزي ميتوان از هويج استفاده كرد.
طرز تهيه:
گوشت سينه مرغ را بدون اينكه قسمتي از أن جدا شود با كمك چاقو برش زده و پهن كنيد ( بايد برش جوري بأشد كه بدون تكه كردن سينه أن را نازك كنيم ) و روي كيسه فريزر باز كنيد و نمك و فلفل ، ابليمو بزنيد بعد پنير رنده شده را با سبزي ( يا هويج اب پز ) مخلوط كرده و روي مرغ ميريزيم و روي أن پودر سير ميپاشيم سپس با كمك كيسه فريزر تمام گوشت را لوله ميكنيم ته و سر رولت را با استيك كوب محكم ميكنيم و براي اينكه رولت باز نشود از خلال دندان استفاده ميكنيم و مرغ را ( بدون كيسه فريزر) داخل ظرف پيركسي قرار ميدهيم و در ماكرو ويو ٥٤٠ وات ٨ الي ١٠ دقيقه زمان ميدهيم ( در دستگاه سولاردام از ٦٠٠ وات ماكرو ٨ الي ١٠ دقيقه زمان ميدهيم ) و بعد رولت را به كمي كره و زعفران اغشته كرده و روي سه پايه بلند ٨ دقيقه گريل بدون درپوش قرار ميدهيم ( در سولاردام روي سه پايه بلند ٨ دقيقه بدون در پوش
نكته :
١: ميتوان در صورت تمايل از تكه هاي ژامبون مرغ داخل رول مرغ استفاده كرد
٢- براي اينكه رولت ما باز نشود ميتوان خلال دندان یا سلفون استفاده كرد و كل رولت را سلفون پيچ كرد و سر و ته أن را بپيچانيم خوب گره بزنيم و با چاقو چند سوراخ روي سلفون إيجاد كنيم كه هوا خارج شود
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱