دستور پلمبیر بستنی
امتحان شده و فوق العاده
مواد لازم
شیر یه لیوان داغ
ژلاتین دو ق و نیم بن ماری شده با نصف لیوان اب
خامه قنادی یه لیوان
بستنی یه لیوان
دو عدد تخم مرغ
پنج قاشق شکر
گردو نصف لیوان
موز دو عدد
اول از همه زرده از سفیده جدا
سفیده تخم مرغ به قدری بزنین از ظرف نریزه کم کم بقیه نثارو اضافه کنین بزارین کنار بقیه نثارو با زرده بزنین بعد شیر داغو اضافه کنین
بعد خامه و بستنیو به سفیده تخم مرغ اضافه با همزن برقی یه دور بزنین زرده رو رو سفیده بریزین بعد ژلاتین داغو اضافه کنین و موز گردو هم بریزین هم بزنین موزو من رنده کردم
نکته
حتما شیر داغ باشه تا زرده پخته شه از خامی دربیاد
۸ساعت داخل یخچال
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#کرم_نسکافه😍
دسر_کرم_نسكافه_پنیری😍
شیر 2لیوان، شکر 3/4پیمانه، آب 1/2پیمانه، نسكافه 2تا3 ق.غ،پودر ژلاتین 2قاشق غذاخوری، پنیر خامه ای 1بسته، خامه صبحانه 1بسته
اول پودر ژلاتین را روی 1/2آب سرد دستور پاشیده روی بخار آب قرار میدهیم تا حل شود
شکر و شیر را روی حرارت گذاشته گرم که شد نسكافه را اضافه میکنیم و هم میزنیم چند جوش که زد ژلاتین را اضافه میکنیم و از روی حرارت برداشته کمی که از گرما افتاد خامه و پنیر خامه ای را با هم زن دستی کمی هم زده و به مخلوط شیر اضافه کرده هم میزنیم بعد کرم را از صافی رد کرده در قالب میریزیم و در یخچال قرار میدهیم تا سفت بشه
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
آشپزی خاص
🔷 #تهچين_مرغ_بادمجان
مواد لازم
▪️برنج 4پيمانه
▪️سينه مرغ 1عدد
▪️بادمجان 2عدد متوسط
▪️ماست 1/5ليوان
▪️خامه 1بسته
▪️زعفران بميزان لازم
▪️نمك،فلفل،زردچوبه بميزان لازم
▪️روغن مايع نصف پيمانه
▪️تخم مرغ 3عدد
طرز تهيه
مرغ را با يك عدد پياز و كمي فلفل دلمه و نمك وفلفل با حرارت كم ميزاريم تا بپزه وقتي پخت ريش ريش كرده و توي ماهي تابه سرخ كرده و كمي زعفران بهش اضافه ميكنيم و ميزاريم كنار.
حالا بادمجانهارو را پوست گرفته بصورت حلقه خرد ميكنيم توي اب نمك قرار ميدهيم بعد ابشوخالي كرده توي ماهيتابه سرخ ميكنيم.
برنج را ك از قبل خيس كرده بوديم ابكش كرده و توي يك ظرف گودي تخم مرغ،ماست،خامه،نمك و فلفل و زعفران را باهم خوب هم ميزنيم
بعد روغن مايع را اضافه كرده برنج ابكش شده را ب مايع تهچين اضافه ميكنيم خوب مخلوط ميكنيم حالا قالب موردنظر را چرب كرده و كمياز مواد برنج را ته قالب ريخته و مرغ و بادمجونارو ك سرخ كرده بوديم روي برنج چيده بعد ماباقي برنج را روي مواد ريخته و سر قالب را فويل پوشانده و با كارد سوراخهايي توي فويل ايجاد كرده و توي فر با درجه حرارت 185بمدت 1ساعت قرار ميدهيم توي قابلمه و روي اجاق گاز هم بهمين شكل ميتونيد اماده كنيد
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#فلافل
مواد لازم برای تهیه فلافل:
نخود 300 گرم پیاز 1 عدد جعفری نصف استکان سیر3 حبهآرد نخودچی2 قاشق غذا خوریفلفل سیاه1 قاشق چاای خوریزیره سبز1 قاشق چاای خوریتخم گشنیز1 قاشق چاای خوریتخم مرغ1 عدد (درصورت تمایل)نمکبه میزان لازم
طرز تهیه فلافل خانگی با نخود:
برای تهیه فلافل نخود را باید خیس کنیم. خیس خوردن نخود کمی طول می کشد، ولی اگر به نخود درحال خیس خوردن مقداری نمک اضافه کنیم زمان خیس خوردن نخود نصف می شود و در عرض دو سه ساعت نخود آب را به خودش جذب می کند. برای همه حبوبات می شود از این روش استفاده کرد. این راه حل برای مواقعی است که عجله داریم و از قبل فکرش را نکردیم. راحت ترین راه برای طرز تهیه فلافل این است که بعد از خیس خوردن نخود، آن را به همراه پیاز و سیر و ادویه و جعفری داخل میکسر یا همان مخلوط کن بریزیم.
راحت ترین راه برای طرز تهیه فلافل این است که همه مواد را با هم داخل میکسر بریزیم
ولی اگر میکسر در دسترستان نبود می توانید نخود را چرخ کنید و به همراه سیر و پیاز رنده شده و جعفری خرد شده ورز دهید. برای میکس هم لازم نیست خیلی مواد را له کنیم. بعد از اینکه میکس کردید، آرد را اضافه می کنیم. تخم مرغ را هم به مواد اضافه می کنیم و مواد را خوب ورز می دهیم. بعد هم به شکل توپ در می آوریم و در روغن سرخ می کنیم .
نکات مهم برای طرز تهیه فلافل خوشمزه:
باید فلافل ها را در روغن زیاد سرخ کرد
1. برای طرز تهیه فلافل نخود به خاطر آن که نفاخی نخود گرفته شود، بهتر است که آن را چند روز قبل خیس کنید و هر بار آب آن را دور بریزید. حتی می توانید آن را چند بار بجوشانید و آبش را خالی کنید و سپس نخودها را چرخ کنید. به این ترتیب کمتر باعث نفخ می شوند.
2. ادویه هایی که در مواد لازم فلافل گفته شد، ادویه های اصلی برای طرز تهیه فلافل هستند و پیشنهاد این است که حتما از همه ادویه ها برای تهیه فلافل استفاده کنید.
3. بهترین ادویه برای پخت فلافل زیره است البته فرقی نمی کند که شما زیره سیاه اضافه میکنید یا سبز. افزودن زیره به فلافل به هضم بهتر آن کمک خواهد کرد. می توانید به مایه فلافل کمی هم نعناع خشک اضافه کنید به این ترتیب فلافل عطر بهتری پیدا خواهد کرد.
4. هنگام تهیه فلافل دقت کنید که نخودها را زیاد چرخ نکنید تا له نشوند زیرا در این صورت مایه فلافل وا می رود. البته بهتر است خیلی هم نخودها درشت نباشند که زیر دندان احساس شوند بهتر است اندازه نخود های چرخ شده کمی از دانه های شکر درشتتر باشد.
5. بعضی ها تخم مرغ را به فلافل اضافه نمی کنند و به تهیه فلافل تا همین مرحله بسنده می کنند ولی به نظر می رسد تخم مرغ حکم چسب را برای مواد دارد و باعث شکیل شدن فلافل می شود و به آن زیبایی می دهد. همچنین از خشک شدن فلافل جلوگیری می کند. درباره بیکینگپودر نیز باید بگویم که فقط مقدار کمی از آن را به مایه فلافل اضافه کنید تا باعث پف کردن آن ها شود.
6. برای سرخ کردن فلافل، آن ها را در ظرفی نچسب و کوچک که روغن عمق پیدا کرده است، قرار دهید تا فلافلها بعد از افتادن در روغن داغ به کف ظرف برخورد کنند و به سطح بیایند. به این ترتیب فلافل خوشمزه و ترد خواهید داشت.
7. برای سرخ کردن فلافلها از قالب های مخصوص استفاده کنید و بگذارید تا روغن کاملاً داغ شود، متاسفانه فلافل را باید در روغن زیاد سرخ کرد تا هم زیباتر شود و هم یکدست پخته شود. ولی می توانید در انتها با دستمال روغنش را بگیرید.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#مینی_پیتزا
شیر: ۲لیوان
روغن مایع:۱/۲ لیوان
شکر :۲ق غ
خمیر مایه:۱ق س
نمک: کمی
آرد: به میزان لازم
پودر سیر: ۱/۳ق غ
مواد لازم برای پیتزا
کوکتل یا ژامبون به میزان لازم
مرغ پخته شده وریش ریش شده
فلفل دلمه ای و قارچ به میزان لازم
پنیر پیتزا و آویشن و سس گوجه فرنگی به میزان لازم
شیر ولرم و نمک و شکر و خمیر مایه رو مخلوط کنید تا شکر حل شه.بعد روغن مایع رو اضافه کنید و در نهایت آرد و پودر سیر رو اضافه کنید . میزان آرد تا جایی که خمیر لطیفی بدست بیاد.
خمیر رو حدود یک ساعت استراحت بدید تا ور بیاد. بعد این زمان سطح کار رو کمی آرد پاشی کنید و از خمیر به اندازه یه گردو بردارید توی سینی فر بزارید و بعد کمی پهنش کنید و مرکزش رو با کمک ته استکان یا هر چیز دیگه ای حفره ایجاد کنید.کمی سس گوجه فرنگی و آویشن بزنید و کمی پنیر پیتزا بریزید رو ی پنیر رو برش های کوکتل و قارچ و فلفل دلمه ای بزارید و مجدد کمی پنیر بپاشید و مجدد ۱۵ دقیقه استراحت بدید . و توی فر با دمای ۱۷۰ درجه حدود ۲۰ دقیقه قرار دهید
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
کیک هل و گلاب
شکر:1/5پیمانه3تخم مرغ ارد :2/5پیمانه
گلاب نصف شیر :نصف
روغن مایع:نصف هل :1ق چ بکینگ پودر :1ق غ
اول شکر و تخم مرغ ها و پودر هل رو با هم زن خوب میزنیم تا پف کرده و کرم رنگ بشه بعد شیر و گلاب و روغن مایع رو به ترتیب اضافه میکنیم وخوب مخلوط میکنیم بعد آرد و بکینگ پودر را که قبلا با هم الک کردیم رو آرام به مواد قبلی اضافه میکنیم ودر قالب مورد نظر ریخته ودر فری که قبلا گرم شده با درجه حرارت ۱۸۰درجه قرار میدیم
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#مربا_گلابی
نیم کیلو گلابی پوست گرفته با ۴۰۰ گرم شکر با ۲ لیوان اب و چند دونه هل سالم گذاشتم روی حرارت نیم ساعت با حرارت کم تا گلابی ها بپزه ( بسته به سفتی و نرمی شاید کمتر یا بیشتر طول بکشه ) بعدگلابی هارو بیرون اوردم و کمی زعفرون ریختم و گذاشتم تا شربت قوام بیاد
در انتها گلابی هارو اضافه کردم با ۲ ق غ گلاب و ۱ ق چ ابلیمو در حد ۵ دقیقه جوشید و خاموش کردم
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#رولت_انار
ویژه شب یلدا
براى رولت چهار تا سفيده ى تخم مرغ رو هم ميزنيم تا كف كنه و از ظرف برنگرده،يك ليوان شكر اضافه مى كنيم و هم ميزنيم تا شكر حل بشه و بعد چهار تا زرده رو دونه دونه به سفيده اضافه مى كنيم و هم ميزنيم،يك ليوان ارد رو الك مى كنيم،ى ق چ خورى بكينگپودر و نصف ق م خورى وانيل رو هم كم كم اضافه مى كنيم و هم ميزنيم وبعد تو سينى كاغذ روغنى ميندازيم و از مواد رولت به لايه ى نازك داخلش ميريزيم و روشو صاف مى كنيم و ميزاريم توى فر كه از قبل گرم شده با دماى١٨٠درجه به مدت ١٠الى١٢ دقيقه(درجه ى فرها متفاوته بايد تست كنيد)،بعد پخت رولت رو ازسينى خارج مى كنيم و يه دستما روش ميندازيم وميذاريم خنك بشه،بعد خنك شدن كاغذ روغنى رو جدا مى كنيم و اروم رول مى كنيم و باز مى كنيم،بعد خامه ى فرم گرفته روروش مى ماليم و روش دونه هاى انار و شكلات مى ريزيم و رولش مى كنيم و روش كمى خامه فرم گرفته مى ماليم و با انار تزيينش مى كنيم...
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
این کوکوی خوشمزه از انواع سبزیجات درست میشود و خوردن این کوکو بسیار لذتبخش است.
مواد لازم
گل کلم
1 پیمانه
هویج
1 پیمانه
قارچ
½ پیمانه
سیب زمینی
1 عدد
نخودفرنگی
½ یمانه
ذرت
½ پیمانه
فلفل دلمهای
⅓ پیمانه
آرد
2 قاشق غذاخوری
تخم مرغ
5 عدد
بیکینگ پودر
1 قاشق چایخوری
نمک
به میزان لازم
فلفل
به میزان لازم
طرز تهیه
1- ابتدا گل کلم، هویج، نخود فرنگی و ذرت را بخارپز کنید سپس خیلی ریز آنها را خرد کنید.
2- سیبزمینی را رنده کرده و با آب شسته تا تمام نشاسته آن برود فلفل دلمهای را نیز ریز خرد کرده و همهی مواد را با هم خوب مخلوط کنید.
3- سپس تخممرغها را زده و به مخلوط اضافه کنید. در مرحله بعد آرد، نمک، فلفل و بیکینگ پودر را به مواد اضافه کنید.
4- تابه را با کمی روغن داغ کرده مایه را داخل آن ریخته و در تابه را بگذارید. بعد از اینکه زیر کوکو پخت طرف دیگر کوکو را برگردانده تا سرخ شود.
نکته: این کوکو را میتوانید در فر هم درست کنید، به این صورتکه قالبتان را چرب کنید مواد را داخل قالب بگذارید و در فر قرار دهید.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#کوفته_تبریزی ⛱
🔴مواد لازم🔻
▪️گوشت مخلوط گوسفندی وگوساله یک کیلو
▪️لپه نیم پز ۱لیوان
▪️برنج نیم دانه ۱ فنجان
▪️سبزی معطر(مرزه،ترخون،پیازچه ریز خرد شده)
▪️سبزی خشک مقداری نعنا کوهی
▪️سیر ۳حبه با گوشت چرخ شود
▪️فلفل سبز دو عدد با گوشت چرخ شود.
▪️نمک وفلفل وزرد چوبه به میزان لازم
▪️پیاز دو عدد خیلی ریز خرد شده یا رنده درشت بزنید وکمی از آبش رو بگیرید.
▪️تخم مرغ وگردو خرد شده وزرشک سرخ شده وآلو خشک برای داخل کوفته
🔴طرز تهیه🔻
🔸گوشت رو با سیر وفلفل سبز تند چرخ کنید از چرخ گوشت فشاری استفاده کنید اگر در دسترس نبود دوبار با چرخ گوشت معمولی چرخ کنید.پیاز خرد شده ولپه وبرنج نیم دانه رو که چند ساعت قبل من داخل آب وکمی زردچوبه خیس میکنم وبعد صاف میکنم که آب اضافیش کشیده شه(بخاطر اینکه برنج داخل کوفته سفید نباشه)ادویه ها رو هم بریزید ویک قاشق آرد و ویک عدد تخم مرغ رو داخلش بشکنید وسبزیها رو هم اضافه وخوب ورز دهید تا همه مواد مخلوط بشه.
🔸برای سس کوفته یک عدد پیاز رو با کره محلی تفت میدم زرد چوبه وفلفل قرمز وسه قاشق غذاخوری رب اضافه میکنم و آب جوش میریزم ورو حرارت میزارم جوش بیاد وکمی از لپه ای که برای کوفته پخته بودیم و نمک رو هم به سس اضافه میکنم.
🔸از مواد گوشتی به اندازه یک توپ بزرگ برداشته داخل دست وسطش رو کمی گود میکنیم وتخم مرغ آبپز رو مرکز وکمی زرشک وگردو و دو عدد آلو(آلوها رو هم از قبل حتما خیس کنید) میزاریم وخوب گرد میکنیم وداخل سس در حال جوش میندازیم ویک ساعت ونیم اجازه میدیم خوب مغز پخت بشه وآماده سرو.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#باقالی_پلو_با_ماهیچه
طرز تهیه:
من گاهی وقتا با ماهيچه گوسفندى درست ميكنم ، يه پياز بزرگ رو نگينى خرد ميكنم با سه چهار قاشق غذاخورى كره تفت ميدم پيازها كه نرم شدن گوشت رو كه تكه هاى بزرگ خرد شدن رو به همراه پيازها سرخ ميكنم يك ق غ زردچوبه و كمى فلفل سياه با دو حبه سيرو يك چوب دارچين بهش اضافه كرده و بعد با هفت ليوان آب ميگذارم تا سه ساعت با حرارت ملايم خوب بپزه و نرم بشه سر آخر نمكش رو اندازه ميكنم و بهش زعفرون اضافه ميكنم،
براى باقالى پلو هم به ازاى هر سه ليوان برنج ، يك ليوان باقالى در نظر ميگيرم، برنج رو قبلش خيس ميكنم ، وقتى آب جوش اومد اول باقالى رو ميريزم يكى دو قل كه زد نرم ميشه كف باقالى رو جمع ميكنم و بعد برنج رو اضافه ميكنم برنج رو وقتى آبكش ميكنم كه بين دو انگشت كه فشار ميدم مغزش سفت باشه ولى روى برنج نرم شده باشه ، بعد برنج و باقالى رو تو آبكش ميريزم، ته قابلمه لواش ميندازم و باقالى پلو رو كه داخل قابلمه دم ميزارم لابلاش شويد خشك ميپاشم شويد خشك عطر بهترى به غذا ميده ، و برنج رو دم ميگذارم، روى باقالى پلو حتما روغن كرمانشاهى و يا كره بدين تا بتونيد طعم واقعى باقالى پلو رو حس كنيد، غذا رو هم كه كشيدين هم ميتونيد گوشتهارو لابلاى پلو و يا روى پلو بگذاريد و مقدارى هم برنج زعفرونى روى برنج بريزيد نوش جان
پى نوشت: باقالى پلو رو با مرغ يا گوشت قلقلى هم ميشه سرو كرد، اين غذا همه رقمه خوشمزه است،
مادرم گاهى اين غذارو بخاطر اينكه برادرم گوشت تكه اى دوست نداشت ، با گوشت چرخكرده درست ميكرد.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#نان_شیرمال_با_زنجبیل_و_دارچین
سلام به همراهای گل و نازنینم.روزتون خوش🌹
با دستور یه نون فوق العاده خوشمزه و عالی درخدمتتونم😋😋
مواد لازم🍞🍞🍞
شکر :4ق غ
مایع خمیر:1ق غ
اب ولرم:1/4پیمانه
زرده تخم مرغ :2عدد
آرد :به میزان لازم
زنجفیل :1ق چ
نمک :یک پنس
بهبود دهنده :1/2ق چ
شیر :1/2پیمانه
روغن مایع :1/4پیمانه
دارچین و کره برای داخل نان به میزان دلخواه
طرز تهیه:🍞🍞🍞
یک قاشق شکر با مایه خمیر وآب ولرم مخلوط میکنید روی ظرف رو بپوشونیدبزارید تا عمل بیاد
تا خمیر مایه عمل میاد یک زرده تخم مرغ رو با شکر (3ق)مخلوط کرده خوب بزنید بعد شیرونمک وزنجفیل رو اضافه کنید وخوب بزنید سپس روغن مایع رو اضافه میکنید وخمیر مایه رو اضافه کنید ودر اخر کم کم ارد را که با بهبود دهنده مخلوط کردید اضافه کنید تا به دست نچسبه ولی وقتی خمیر رو باز کنیدیکم چسبنده باشه خمیر رو چونه کنید وتوی ظرف تمیز یکم ارد بپاشید وروی ظرف رو بپوشونید به مدت 1ساعت باید بمونه واستراحت کنه تا حجم خمیر دوبرابر بشه بعد از استراحت یکم خمیر رو ماساژ بدید وبه هر شکلی که دوست دارید دربیارید.(من روی سطح داخلی رو کره گذاشتم و دارچین هم ریختم و یا لیه خمیر هم روی اون گذاشتم)نیم ساعت دوباره روشو بپوشونیدو استراحت بدید بعد روش رومال بزنید وکنجد بپاشید
🍞🍞🍞 (یک زرده تخم مرغ؛ 1قاشق غ شیر ؛1قاشق غ شکر؛کمی زعفران)
🍞🍞🍞نکته مهم درمورد همه نان ها وخمیر هست یک ظرف اب هم همراه خمیر داخل فر بزارید
داخل فر با دمای 180به مدت 30دقیقه قرار بدید دراخر وقتی از فر خارج کردید کمی شربت یا عسل رقیق روش بزنید
درضمن برای اینکه نان نرمی داشته باشید زود روی نان رو بپوشانیدمثل همه نان ها اگر در دمای محیط به مدت طولانی باشه خشک میشه.بافت نون و مراحل کار رو واستون میذارم استوری.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
🌹🌻🌹🌻🌹🌻🌹
#دسر_گلدن_کافی
مواد لازم:
خامه قنادی ۱۵۰ گرم
خامه صبحانه ۵۰۰ گرم
نسکافه ۲ ق س
پودر کاکائو ۲ق چ
پودر ژلاتین ۲ ق س
شکر ۲۲۰ گرم
شیر ۱۲۶ میلی لیتر
طرز تهیه:
ابتدا پودر ژلاتین رو، روی نصف پ آب سرد میپاشیم؛ بهش دو دقیقه رمان میدیم تا اسفنجی بشه و بعد با روش بن ماری(حرارت غیر مستقیم) شفافش میکنیم و اجازه میدیم از دما بیفته.
خامه و شیر و شکر رو در ظرفی با هم مخلوط کرده روی حرارت ملایم قرار میدیم تا شکر حل بشه؛ نسکافه وپودر کاکایو رو روش الک میکنیم تا ذرات در مایع شیر و خامه حل بشه، ژلاتین رو اضافه کرده و مواد رو از روی حرارت برمیداریم
خامه قنادی رو فرم میدیم و در نهایت به مایع بالا اضافه میکنیم
دوستان عنایت کنید حتما مایع شیر و خامه تون باید خنک شده باشه
موادتونو داخل قالب بریزید و بزارید تو یخچال
این دسر باید هفت الی هشت ساعت داخل یخچال بمونه تا خوب بگیره و آماده سرو بشه.
نوش جان
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱