#رولت_انار
ویژه شب یلدا
براى رولت چهار تا سفيده ى تخم مرغ رو هم ميزنيم تا كف كنه و از ظرف برنگرده،يك ليوان شكر اضافه مى كنيم و هم ميزنيم تا شكر حل بشه و بعد چهار تا زرده رو دونه دونه به سفيده اضافه مى كنيم و هم ميزنيم،يك ليوان ارد رو الك مى كنيم،ى ق چ خورى بكينگپودر و نصف ق م خورى وانيل رو هم كم كم اضافه مى كنيم و هم ميزنيم وبعد تو سينى كاغذ روغنى ميندازيم و از مواد رولت به لايه ى نازك داخلش ميريزيم و روشو صاف مى كنيم و ميزاريم توى فر كه از قبل گرم شده با دماى١٨٠درجه به مدت ١٠الى١٢ دقيقه(درجه ى فرها متفاوته بايد تست كنيد)،بعد پخت رولت رو ازسينى خارج مى كنيم و يه دستما روش ميندازيم وميذاريم خنك بشه،بعد خنك شدن كاغذ روغنى رو جدا مى كنيم و اروم رول مى كنيم و باز مى كنيم،بعد خامه ى فرم گرفته روروش مى ماليم و روش دونه هاى انار و شكلات مى ريزيم و رولش مى كنيم و روش كمى خامه فرم گرفته مى ماليم و با انار تزيينش مى كنيم...
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
این کوکوی خوشمزه از انواع سبزیجات درست میشود و خوردن این کوکو بسیار لذتبخش است.
مواد لازم
گل کلم
1 پیمانه
هویج
1 پیمانه
قارچ
½ پیمانه
سیب زمینی
1 عدد
نخودفرنگی
½ یمانه
ذرت
½ پیمانه
فلفل دلمهای
⅓ پیمانه
آرد
2 قاشق غذاخوری
تخم مرغ
5 عدد
بیکینگ پودر
1 قاشق چایخوری
نمک
به میزان لازم
فلفل
به میزان لازم
طرز تهیه
1- ابتدا گل کلم، هویج، نخود فرنگی و ذرت را بخارپز کنید سپس خیلی ریز آنها را خرد کنید.
2- سیبزمینی را رنده کرده و با آب شسته تا تمام نشاسته آن برود فلفل دلمهای را نیز ریز خرد کرده و همهی مواد را با هم خوب مخلوط کنید.
3- سپس تخممرغها را زده و به مخلوط اضافه کنید. در مرحله بعد آرد، نمک، فلفل و بیکینگ پودر را به مواد اضافه کنید.
4- تابه را با کمی روغن داغ کرده مایه را داخل آن ریخته و در تابه را بگذارید. بعد از اینکه زیر کوکو پخت طرف دیگر کوکو را برگردانده تا سرخ شود.
نکته: این کوکو را میتوانید در فر هم درست کنید، به این صورتکه قالبتان را چرب کنید مواد را داخل قالب بگذارید و در فر قرار دهید.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#کوفته_تبریزی ⛱
🔴مواد لازم🔻
▪️گوشت مخلوط گوسفندی وگوساله یک کیلو
▪️لپه نیم پز ۱لیوان
▪️برنج نیم دانه ۱ فنجان
▪️سبزی معطر(مرزه،ترخون،پیازچه ریز خرد شده)
▪️سبزی خشک مقداری نعنا کوهی
▪️سیر ۳حبه با گوشت چرخ شود
▪️فلفل سبز دو عدد با گوشت چرخ شود.
▪️نمک وفلفل وزرد چوبه به میزان لازم
▪️پیاز دو عدد خیلی ریز خرد شده یا رنده درشت بزنید وکمی از آبش رو بگیرید.
▪️تخم مرغ وگردو خرد شده وزرشک سرخ شده وآلو خشک برای داخل کوفته
🔴طرز تهیه🔻
🔸گوشت رو با سیر وفلفل سبز تند چرخ کنید از چرخ گوشت فشاری استفاده کنید اگر در دسترس نبود دوبار با چرخ گوشت معمولی چرخ کنید.پیاز خرد شده ولپه وبرنج نیم دانه رو که چند ساعت قبل من داخل آب وکمی زردچوبه خیس میکنم وبعد صاف میکنم که آب اضافیش کشیده شه(بخاطر اینکه برنج داخل کوفته سفید نباشه)ادویه ها رو هم بریزید ویک قاشق آرد و ویک عدد تخم مرغ رو داخلش بشکنید وسبزیها رو هم اضافه وخوب ورز دهید تا همه مواد مخلوط بشه.
🔸برای سس کوفته یک عدد پیاز رو با کره محلی تفت میدم زرد چوبه وفلفل قرمز وسه قاشق غذاخوری رب اضافه میکنم و آب جوش میریزم ورو حرارت میزارم جوش بیاد وکمی از لپه ای که برای کوفته پخته بودیم و نمک رو هم به سس اضافه میکنم.
🔸از مواد گوشتی به اندازه یک توپ بزرگ برداشته داخل دست وسطش رو کمی گود میکنیم وتخم مرغ آبپز رو مرکز وکمی زرشک وگردو و دو عدد آلو(آلوها رو هم از قبل حتما خیس کنید) میزاریم وخوب گرد میکنیم وداخل سس در حال جوش میندازیم ویک ساعت ونیم اجازه میدیم خوب مغز پخت بشه وآماده سرو.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#باقالی_پلو_با_ماهیچه
طرز تهیه:
من گاهی وقتا با ماهيچه گوسفندى درست ميكنم ، يه پياز بزرگ رو نگينى خرد ميكنم با سه چهار قاشق غذاخورى كره تفت ميدم پيازها كه نرم شدن گوشت رو كه تكه هاى بزرگ خرد شدن رو به همراه پيازها سرخ ميكنم يك ق غ زردچوبه و كمى فلفل سياه با دو حبه سيرو يك چوب دارچين بهش اضافه كرده و بعد با هفت ليوان آب ميگذارم تا سه ساعت با حرارت ملايم خوب بپزه و نرم بشه سر آخر نمكش رو اندازه ميكنم و بهش زعفرون اضافه ميكنم،
براى باقالى پلو هم به ازاى هر سه ليوان برنج ، يك ليوان باقالى در نظر ميگيرم، برنج رو قبلش خيس ميكنم ، وقتى آب جوش اومد اول باقالى رو ميريزم يكى دو قل كه زد نرم ميشه كف باقالى رو جمع ميكنم و بعد برنج رو اضافه ميكنم برنج رو وقتى آبكش ميكنم كه بين دو انگشت كه فشار ميدم مغزش سفت باشه ولى روى برنج نرم شده باشه ، بعد برنج و باقالى رو تو آبكش ميريزم، ته قابلمه لواش ميندازم و باقالى پلو رو كه داخل قابلمه دم ميزارم لابلاش شويد خشك ميپاشم شويد خشك عطر بهترى به غذا ميده ، و برنج رو دم ميگذارم، روى باقالى پلو حتما روغن كرمانشاهى و يا كره بدين تا بتونيد طعم واقعى باقالى پلو رو حس كنيد، غذا رو هم كه كشيدين هم ميتونيد گوشتهارو لابلاى پلو و يا روى پلو بگذاريد و مقدارى هم برنج زعفرونى روى برنج بريزيد نوش جان
پى نوشت: باقالى پلو رو با مرغ يا گوشت قلقلى هم ميشه سرو كرد، اين غذا همه رقمه خوشمزه است،
مادرم گاهى اين غذارو بخاطر اينكه برادرم گوشت تكه اى دوست نداشت ، با گوشت چرخكرده درست ميكرد.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#نان_شیرمال_با_زنجبیل_و_دارچین
سلام به همراهای گل و نازنینم.روزتون خوش🌹
با دستور یه نون فوق العاده خوشمزه و عالی درخدمتتونم😋😋
مواد لازم🍞🍞🍞
شکر :4ق غ
مایع خمیر:1ق غ
اب ولرم:1/4پیمانه
زرده تخم مرغ :2عدد
آرد :به میزان لازم
زنجفیل :1ق چ
نمک :یک پنس
بهبود دهنده :1/2ق چ
شیر :1/2پیمانه
روغن مایع :1/4پیمانه
دارچین و کره برای داخل نان به میزان دلخواه
طرز تهیه:🍞🍞🍞
یک قاشق شکر با مایه خمیر وآب ولرم مخلوط میکنید روی ظرف رو بپوشونیدبزارید تا عمل بیاد
تا خمیر مایه عمل میاد یک زرده تخم مرغ رو با شکر (3ق)مخلوط کرده خوب بزنید بعد شیرونمک وزنجفیل رو اضافه کنید وخوب بزنید سپس روغن مایع رو اضافه میکنید وخمیر مایه رو اضافه کنید ودر اخر کم کم ارد را که با بهبود دهنده مخلوط کردید اضافه کنید تا به دست نچسبه ولی وقتی خمیر رو باز کنیدیکم چسبنده باشه خمیر رو چونه کنید وتوی ظرف تمیز یکم ارد بپاشید وروی ظرف رو بپوشونید به مدت 1ساعت باید بمونه واستراحت کنه تا حجم خمیر دوبرابر بشه بعد از استراحت یکم خمیر رو ماساژ بدید وبه هر شکلی که دوست دارید دربیارید.(من روی سطح داخلی رو کره گذاشتم و دارچین هم ریختم و یا لیه خمیر هم روی اون گذاشتم)نیم ساعت دوباره روشو بپوشونیدو استراحت بدید بعد روش رومال بزنید وکنجد بپاشید
🍞🍞🍞 (یک زرده تخم مرغ؛ 1قاشق غ شیر ؛1قاشق غ شکر؛کمی زعفران)
🍞🍞🍞نکته مهم درمورد همه نان ها وخمیر هست یک ظرف اب هم همراه خمیر داخل فر بزارید
داخل فر با دمای 180به مدت 30دقیقه قرار بدید دراخر وقتی از فر خارج کردید کمی شربت یا عسل رقیق روش بزنید
درضمن برای اینکه نان نرمی داشته باشید زود روی نان رو بپوشانیدمثل همه نان ها اگر در دمای محیط به مدت طولانی باشه خشک میشه.بافت نون و مراحل کار رو واستون میذارم استوری.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
🌹🌻🌹🌻🌹🌻🌹
#دسر_گلدن_کافی
مواد لازم:
خامه قنادی ۱۵۰ گرم
خامه صبحانه ۵۰۰ گرم
نسکافه ۲ ق س
پودر کاکائو ۲ق چ
پودر ژلاتین ۲ ق س
شکر ۲۲۰ گرم
شیر ۱۲۶ میلی لیتر
طرز تهیه:
ابتدا پودر ژلاتین رو، روی نصف پ آب سرد میپاشیم؛ بهش دو دقیقه رمان میدیم تا اسفنجی بشه و بعد با روش بن ماری(حرارت غیر مستقیم) شفافش میکنیم و اجازه میدیم از دما بیفته.
خامه و شیر و شکر رو در ظرفی با هم مخلوط کرده روی حرارت ملایم قرار میدیم تا شکر حل بشه؛ نسکافه وپودر کاکایو رو روش الک میکنیم تا ذرات در مایع شیر و خامه حل بشه، ژلاتین رو اضافه کرده و مواد رو از روی حرارت برمیداریم
خامه قنادی رو فرم میدیم و در نهایت به مایع بالا اضافه میکنیم
دوستان عنایت کنید حتما مایع شیر و خامه تون باید خنک شده باشه
موادتونو داخل قالب بریزید و بزارید تو یخچال
این دسر باید هفت الی هشت ساعت داخل یخچال بمونه تا خوب بگیره و آماده سرو بشه.
نوش جان
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#سالاد_كاردينال
سیب زمینی پخته 4 عدد
مغزکرفس 2 عدد
گردوخردشده 3 تا 4 قاشق سوپ خوری
کالباس 100گرم
برنج پخته شده 4 تا 5 قاشق غذا خوری(حتما سرد شده باشه)
خیارشور 200 گرم
سس مایونز ٥ قاشق غذاخوري
سرکه وابلیمو ونمک وفلفل به میزان لازم
کرفس و خياشور رو خرد كنين ، سیب زمینی و کالباس رو نگینی كنين و با هم تركيب كنين، و در آخر گردو و برنج را به مواد اضافه كنين
برای سس سالاد نمک ، فلفل ،آبلیمو و سرکه را باسس مایونز مخلوط کنين و هم بزنين تا یکدست بشه، بعد به مواد اضافه کنين و كاملا مخلوط كنين، توي قالب بريزين و يه شب تا صبح بذارين تو يخچال تا مزه ها به خورد هم بره و آماده سرو بشه
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
✅سبزی پلو با ته انداز ماهی 😋
🍜طرز تهیه
چندتا ماهی کولی رو بعد از اینکه پاک کردم با نمک و آبلیمو یا آب نارنج مزه دارش می کنم. شما هر جور دوست دارین ماهی تونو مزه دار کنین. ما پوست ماهی کولی رو نمی گیریم. ومن توی اطرافیانم ندیدم هیچوقت کسی اینکارو بکنه، ولی مثل اینکه توی بعضی از جاهای گیلان کولی رو پوست می گیرن. آخه کولی اینقد کم جونه که دست بهش بزنی بیشتر گوشتش با پوست از بین میره. واصلا تمام مزش با پوست سرخ کردنشه. بعداز مزه دار کردن کولی یکطرفشو توی روغن داغ خوب سرخش می کنم، برش می گردونم طرف دیگه و کمی برنج آبکش شده سفید روی کولی ها میریزم و بعد مخلوط برنج آبکش شده و سبزی رو می ریزم روش. برنجم که دم بکشه ماهی کولی هم تهش خوب سرخ میشه.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#بوقلمون_درسته
مواد لازم :
▪ بوقلمون۵/۳ کیلو
▪ سیب۵/۱ کیلو
▪ کره ۲۵۰ گرم
▪ ماکارونی۲۵۰ گرم
▪ آرد۲ قاشق سوپخوری
▪ شکر۱ استکان
▪ گوجه برقانی۵/۰ کیلو
▪ هویج۲ عدد
▪ سبزی معطریک دسته
▪ سیر۲-۱ حبه
▪ آب لیموبه مقدار کافی
▪ نمک و فلفلبه مقدار کافی
● طرز تهیه :
بوقلمون را به دقت تمیز می کنیم و می شوئیم . داخل شکم آن کمی نمک و فلفل می پاشیم. بعد ماکارونی را در آب و نمک می جوشانیم تا کاملا نرم شود. آنگاه ۸ عدد از سیب های یک اندازه و سالم را کنار می گذاریم و بقیه را پوست می کنیم. سپس یک سوم از کره را درظرفی می ریزیم و روی آتش می گذاریم. بعد از اینکه کره آب شد ، سیب های خرد شده را در کره کمی سرخ می کنیم و ماکارونی را به آن اضافه می کنیم و هم می زنیم. بعد از مدت کمی از روی آتش برمی داریم . شکر را درظرف کوچکی می ریزیم و روی آتش ملایم می گذاریم و مرتب بهم می زنیم تا طلائی شود. آنگاه نصف استکان آب جوش داخل شکر کارامل شده می ریزیم و می گذاریم چند جوش بزند تا ذرات شکر کارامل شده و کاملا حل شود. بعد نصف این شربت را با مخلوط فوق هم می زنیم و داخل شکم بوقلمون را با این مواد پر می کنیم و آن را می دوزیم .
بقیه روغن را در ظرفی می ریزیم و روی آتش می گذاریم . داغ که شد، اطراف بوقلمون را در این روغن سرخ می کنیم و دو لیوان آب می ریزیم . سبزی معطر ، چند حبه سیر ، دو عدد هویج خرد شده و بقیه سیب ها را داخل ظرف بوقلمون می ریزیم . حرارت را ملایم می کنیم و می گذاریم بوقلمون بپزد . در صورتی که با این مقدار آب نپخت، یک لیوان آب دیگر اضافه می کنیم تا کاملاً بپزد. در اواخر طبخ سیب های درسته و گوجه برقانی را کنار بوقلمون می ریزیم تا آنها نیز بپزند، ولی له شوند . دسته سبزی معطر را از ظرف خارج می کنیم. بعد کمی نمک ، فلفل ، بقیه شربت کارامل و آب لیمو را داخل بوقلمون می ریزیم و می گذاریم چند جوش بزند. برای اینکه سس بوقلمون کمی غلیظ تر شود، یک قاشق سوپخوری سر خالی آرد را در ۵۰ گرم کره کمی سرخ کرده و نصف لیوان آب به تدریج داخل آرد سرخ شده می ریزیم ومرتب بهم می زنیم. وقتی آرد کاملا صاف شد، این سس را داخل بوقلمون می ریزیم و می گذاریم چند جوش بزند . بعد سس را از صافی رد می کنیم و بوقلمون را در دیس می گذاریم و نخ زیر شکم آن را خارج می کنیم . سیب های درسته پخته و گوجه برقانی را دور بوقلمون می چینیم و فاصله های سیب ها را با برگ جعفری تزیین می کنیم وکمی از سس بوقلمون را که صاف کرده ایم روی بوقلمون می دهیم.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
نون صبحانه
شیر یک لیوان ولرم
آب یک لیوان ولرم
روغن مایع نصف لیوان
خمیر مایه ی ق غ خ
نمک ی ق م خ
شکر ی ق غ خ
آرد سفید ۵ لیوان(تقریبی)
مواد میانی
روغن زیتون نصف لیوان(من روغن زیتون روحذف کردم و فقط کره زدم)
کره ۲۰۰گرم .
برای رومال کردن
یک عددزرده ی تخم مرغ +ی ق غ خ ماست
یکسوم از آب ولرم روبهمراه شکر و خمیر مایه تو یه کاسه بریزید بذارید تا عمل بیاد و پف کنه....
توی ظرف بزرگی آب و شیرونمک وروغن و خمیر مایه که عمل اومده رو با هم مخلوط کنید و آرد روکه یه بار الک کردید کم کم بهش اضافه کنید و مخلوط کنید تا یه خمیر نرم و لطیف بدست بیارید،روی ظرف رو بپوشونید و دوساعت جای کرم بذارید تا حجمش دوسه برابر بشه(من فر رو کمی گرم می کنم و خاموش می کنم،خمیر رو تو فر میذارم نیم ساعته خمیر ور میاد)
خمیر که ور اومد،یه کوچولوورز میدیم و ۱۴تا چونه ازش برمیداریم و کنار میذاریم و روش یه دستمال می کشیم و پنج دقیقه استراحت میدیم،تو این فاصله کره رو آب می کنیم و با روغن زیتون مخلوط می کنیم وکنار دستمون میذاریم،یکی از چونه ها روبر میداریم و با پیوست کنی باز می کنیم ودو طرفش رو با مخلوط کره و روغن زیتون چرب می کنیم،بعد به کمک وردنه پهن می کنیم تا نازک بشه و از چهار طرفش شروع می کنیم به تا کردن تا یه مربع کوچیک بشه،بعد یه چونه دیگه بر میداریم و با کره چرب می کنیم و با وردنه پهنش می کنیم و اون خمیری روکه آماده کردیم وسطش میذاریم و از کناره ها شروع به تا کردن می کنیم و همین روال روادامه میدیم تا هفتمین خمیر،بعد به کمک وردنه خمیر آماده شده رو پهن می کنیم و شکل میدیم و توی کاغذ روغنی پهن می کنیم(با ۱۴تا چونه شما دو تا نون می تونید آماده کنید که هر کدوم از نون ها از هفت چونه آماده شدن)
روی خمیر دستمال بندازید و بیست دقیقه استراحت بدید و بعد با مخلوط زرده و ماست رومال کنید.
فر رو از قبل با دمای ۲۰۰ درجه گرم کنید و نان ها رو توش بذارید تا زیرش طلایی بشه و در آخر کمی گریل روروشن کنید تا روش هم طلایی بشه....
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#نون_صبحانه
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
کاپ کیک پنیر و گردو 🧀🧀:
پنیر ماسکارپونه ۱۰۰ گرم
شیر ۱/۴پیمانه
گردو خرد شده ۲۵ گرم
آرد ۱۱۰ گرم
تخم مرغ ۱عدد
کره ۲۵ گرم
وانیل نوک ق چ
شکر ۷۵ گرم
بکینگ پودر ۱ ق چ
طرز تهیه :
ابتدا از نیم ساعت قبل تمام مواد رو از یخچال بیرون بیارید تا به دمای محیط برسه . بعد پنیر و کره نرم شده و شکر و تخم مرغ رو باهم مخلوط کنید و با همزن بزنید تا یکدست و کرم رنگ بشه و بعد شیر رو اصافه کنید و دوباره با همزن بزنید و بعد ارد و بکینگ پودر و وانیل رو باهم مخلوط کنید و ۳ بار الک کنید و طی ۲ مرحله ب موادتون اضافه کنید و با دور کند همزن هم بزنید در حدی ک یکدست بشه . و بعد گردو خرد شده رو اضافه کنید و با قاشق هم بزنید و بعد داخل کپسول ها رو پرکنید ( تا ۲/۳ ارتقاع کپسول از مواد پر بشه) و بعد داخل فری ک از قبل گرم کردین با درجه حرارت ۱۸۰ به مدت ۴۵ دقیقه قرار بدید
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#پتاژ_هویج_وسیب_زمینی
هویج 500 گرم
دارچین 2 قاشق چایخوری
سیب زمینی 250 گرم
پیاز 2 عدد
کره 1 قاشق غذاخوری
برگ بو 3 عدد (اختیاری)
آویشن تازه مقداری
نمک و فلفل مقدار لازم
سیب زمینی، هویج و پیاز را پوست بگیرید و ریز خرد کنید سپس بهمراه 1 لیوان آب داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید، برگ بوها و آویشن را با نخ ببندید و داخل قابلمه بیندازید (برگ بو و اویشن در اخر پخت خارج میشوند).
وقتی آب شروع به جوشیدن کرد حرارت را ملایم کنید ، دارچین را اضافه کنید و به مدت 30 دقیقه در قابلمه را بگذارید تا سبزیجات بپزند، پس از مدت زمان لازم برگ بو و آویشن را خارج کنید.
محتویات قابلمه را داخل مخلوط کن یا میکسر بریزید و بزنید تا مواد یکدست شوند سپس مجدد داخل قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید و کره، نمک و فلفل را اضافه کنید و چند دقیقه مخلوط کنید.
پتاژ هویج و سیب زمینی را داخل کاسه بریزید و با خامه و سبزی های معطر تزئین و سرو کنید.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱