#_سمبوسه_جنوب
مواد لازم:
سيب زمينى پخته و له شده. ٣ الى ٤ عدد
تره و جعفرى و كمى پيازچه ( خرد شده ) نصف پيمانه
نان لواش مخصوص سمبوسه. ١ بسته
گوشت چرخ كرده. ٢٥٠ گرم
پياز. ١ عدد
نمك و فلفل به ميزان لازم
✍طرز تهيه :
گوشت چرخ كرده. را با پياز رنده شده و مقدارى روغن خوب تفت دهيد نمك و فلفل را اضافه كنيد و بعد از سرد شدن با سيب زمينى پخته شده و له شده مخلوط كنيد سبزى را نيز اضافه كنيد .
نان را از طول به پهناى ده سانت برش بزنيد طورى كه مستطيلهايى به عرض ده سانت و طول حدود ٤٠ سانت داشته باشيد روى هر برش به اندازه دو قاشق از مواد را در قسمت پايين نان قرار دهيد و به صورت سه گوش تا بزنيد و اين تا كردن سه گوش را تا بالاى نان ادامه دهيد باقيمانده بالاى نان را روى مثلث برگردانده و به داخل مثلث هدايت كنيد تا درب مثلث كاملا بسته شده و مواد از آن خارج نشود . تمام مواد را به همين صورت آماده كنيد ، سپس داخل قابلمه كوچكى روغن ريخته و روى حرارت قرار دهيد تا كاملا داغ شود سمبوسه ها را داخل روغن فراوان سرخ كنيد و به همراه سس مخصوص سرو كنيد.😋
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#کاچی
آ رد3ق غ .روغن زرد یاکره 3ق غ .آب 1لیوان .دوشاب یاشیره انگور1لیوان سرخالی.زیره سبز نصف ق چ.گردوی خوردشده وزعفران کمی
آردروخوب تفت میدیم خامی اون گرفته بشه زیره رواضافه کرده هم میزنیم تا کمی طلایی بشه روغن یاکره رواضافه کرده هم میزنیم بعد آب ودوشاب یاشیره انگور روبازعفران دم کرده روباهم مخلوط کرده به آرداضافه میکنیم وخوب هم میزنیم تا گلوله نشه تاجوشیدن هم میزنیم وزیرش وکم میکنیم تاخوب به روغن بیفته وغلیظ بشه .درآخر روش کمی کره میزاریم تا ذوب بشه وروشوباگردوتزیین میکنیم ونوش جان😋😋😋😋
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#ژله_رولی
یک بسته پودر ژله بلوبری با یک استکان آب جوش روی حرارت قرار داده تا ذرات کاملا حل شود سپس یک لیوان آب روی آن ریخته و هم زده و در ظرف مورد نظر ریخته حدود نیم ساعت داخل یخچال قرار بدهید.
برای گل ها هر یک رنگ بسته ژله با یک لیوان آب جوش مخلوط کرده سپس یه لیوان بستنی شل شده را با آن مخلوط کنید.
کف یک سینی سایز ۲۰*۳۰ سلفون کشیده و ژله را درون آن ریخته و داخل یخچال قرار دهید پس از ۲۰ دقیقه آن را برش های دالبری شکل زده و رول کنید و روی ژله اصلی قرار دهید
برای برگ ها هم به روش رولی عمل کرده بعد از یخچال دراوردن آن را شبیه برگ برش بزنید.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#سس_فلفل_دلمه 🌶🌶
سس فلفل دلمه ایی قرمز درست کردم خیلی عالیه و خوشمزه ست. میشه ازش به عنوان چاشنی همه نوع خورش یا سوپ استفاده کرد😋
👇👇
5 الی 6 عدد فلفل دلمه ایی قرمز را داخلشو تمیز کردم و گذاشتم با حرارت ملایم بدون آب نرم بشه. بعد چند عدد فلفل قرمز تند هم که تخماشو درآوردم به فلفلای نرم شده اضافه کردم.
بعد فلفل ها رو داخل یه لیوان دسته دار میریزم به این صورت که به ازای دولیوان فلفل، نصف لیوان سرکه و دو قاشق غذاخوری رب گوجه یه قاشق شکر و یه قاشق نمک میریزیم. همه رو داخل مخلوط کن میریزم تا یکدست شه سپس داخل یه ظرف شیشه ایی تو یخچال میذاریم
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#_كره_بادام_زمينى_خانگى
موادلازم :
بادام زمينى 3 پيمانه سر خالى پوست گرفته
روغن مايع 5ق غ
نمك 1/4 ق چ
عسل 1 ق غ
✍️طرزتهيه :
اول بادام زمينى رو پوست بكنيد و داخل تابه ريخته وبا حرارت ملايم تفت ميديم تا طلايى رنگ و ترد بشه مى تونيد داخل فر هم اين كار رو انجام بديد كه البته بايد حرارت كم باشه و دائم چك كنيد كه نسوزه بعد از روى حرارت برداشته وداخل ميكسر همراه با نمك و روغن مايع و عسل مى ريزيم و همه رو باهم ميكس مى كنيم تا نرم و يكدست بشه مى تونيد از روغن بيشترى استفاده كنيد و همينطور از بادام خردشده هم داخلش بريزيد كه من اينكار رو انجام دادم درضمن من يك قاشق كارامل هم به دلخواه اضافه كردم براى طعم و شيرينيش خيلى خوب و خوشمزه شد. البته سليقه ايه به نظرم براى فيلينگ كيك هم بايد عالى بشه بايد امتحان كنم ولى خيلى خوبه كه منزل اين خوشمزه ها رو درست كنيم هم لذت بخشه ، هم سالمتر وبدون مواد نگهدارنده درضمن وقتى سرد شدداخل شيشه ريخته ودريخچال نگهدارى كنيد.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#باسلوق_گردویی
نشاسته گل ۱.۵ لیوان (یا نشاسته پودری (گندم یا ذرت ۱ لیوان ) (من خودم این بار از نشاسته پودری استفاده کردم کیفیت هم چنان عاااالی)
شکر ۱.۵ لیوان ( من کمتر از این مقدار می ریزم که زیاد شیرین نشه سلیقه ای )
گلاب نصف لیوان
آب سرد ۳ لیوان
کره ۵۰ گرم (۲ ق غ)
پودرنارگیل به میزان لازم
اون نکته مهم در تهیه باسلوق رو فراموش نکنین که صبر و حوصله داشته باشبن با حرارت کم و هی هم بزنین و اصلا از کنارش طرف دیگه نرین . مدام هم بزنین تا باسلوق (حتی مسقطی و راحت الحلقوم ) با کیفیت داشته باشین شل نشه و بوی نشاسته نده خیلی مهمه که دارم تاکید می کنم .
نشاسته رو با آب توی قابلمه نسوز ریختم اگه نشاسته تون ناخالصی داره از صافی رد کنین . بعد شکر رو بهش اضافه کردم . روی حرارت بسیار ملایم و رو به کم قرار دادم مدام هم زدم یه مدت بعد بسته میشه اما قول نخورین شما هم چنان باید هم بزنین . ۴۵ دقیقه که روی حرارت بود گلاب رو بهش اصافه کردم و باز هم زدم . حدودا یک ساعت و ربع کمی بیشتر من هی هم زدم و آخر کار کره ریختم عین حلوا یه جا جمع میشه و بعد از حرارت برداشتم .(کره قابل حذف)
می تونین از زعفران یا رنگ خوراکی استفاده کنین .
توی یه ظرفی پودر نارگیل ریختم و وسطش حفره هایی ایجاد کردم . داخل اون حفره ها گردو گذاشتم یه قاشق از موادم برداشتم و داخل حفره انداختم و و روش پودر نارگیل ریختم و بعد توی دستم گردالی کردم .۳ تا ۴ ساعت داخل یخچال بزارین و بعد آماده سرو هستش .
توی ظرف درب بسته داخل یخچال تا یه هفته با کیفیت می مونه . طولانی تر در فریزر نگه داری کنین .
می تونین از جوهر لیمو و یا آبلیمو هم استفاده کنین .
تفاوت بین مسقطی و باسلوق و راحت الحلقوم چیه : در میزان مواد و در ریختن پودر ژلاتین و ژله .
مسقطی و باسلوق پودر ژله و ژلاتین ندارن . راحت الحلقوم (باسلوق ژله ای) با پودر ژله یا ژلاتین درست میشه ) مسقطی اندازه موادش با باسلوق فرق داره و توی مسقطی از انواع مغز ها هم داخلش میشه استفاده کرد کره ریخته میشه و خیلی وقت ها زعفران .
حدودا ۲۲ تا شد .
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#باسلوق_گردویی
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
آشپزی خاص
🔷 #شیر_برنج_خامه_ای
مواد لازم:
برنج یک پیمانه پلوپز
شیر حدودا یک و نیم لیتر
گلاب یک استکان
خامه 100 گرم
طرز تهیه:
ابتدا از چند ساعت قبل بهتره برنج رو خیس کنید با مقداری آب و بعد با شعله کم بزارید بپزه و از همون ابتدا حدود یک لیوان از شیر رو هم اضافه کنید و بزارید حسابی نرم بشه و بپزه و شیر رو هم هر از چند گاهی اضافه کنید تا تموم بشه و بعد در آخرای پخت که حسابی پخته و تقریبا جاافتاده شده گلاب و خامه رو با هم مخلوط کنید و اضافه کنید و بعد از چند دقیقه شعله رو خاموش کنید و بعد در ظرف مناسب بریزید و بزارید حسابی خنک بشه و بعد با مربای گل محمدی میل کنید عالیه حتما امتحان کنید
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#باسلوق_گردویی 🍭🍭🍭
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
👈۴تابادمجون رو رنده درشت ونمک پاشیدم روش یع نیم ساعتی تاآب سیاهش گرفته شه یع پیاز روهم رنده آبشو گرفتم وبا۴الی ۵حبه سیر رنده شده بهمراه سه تادونه تخم مرغ به مخلوط بالا اضافه کردم کمی نمک چون بادمجونمون نمکی شده وفلفل وزردچوبه ورفت توتابه واسع سرخ شدن برای طرف اول درشو بزارین ولی وقتی برگردوندین دیگه نیازی نیست درشو بزارین .روغن زیاد هم نمیبره هرسری بایع قاشق روغن .
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#کوکو_پاستا
#طرزتهيه:
نصف پاستا فرمي رو آبپز وآبكش كردم تو يه ظرف ديگه سه تا تخم مرغ نمك وفلفل وآويشن رو خوب با هم مخلوط كردم وپاستا رو توش ريختم وخوب مخلوط كردم ،توي تابه گود روغن مي ريزيم ونصف مواد رو توش مي ريزيم وخوب فشرده مي كنيم براي مواد مياني من از پنير سفيد وپنير پيتزا وجعفري (يا پنير واسفناج )خرد شده استفاده كردم بعد بقيه پاستا رو هم روش مي ريزيم ميذاريم تا مواد خودشون رو بگيره وقتي يكطرفش سرخ شد بر ميگردونيم تا طرف بعديش سرخ بشه
نكته١:براي بين كوكو مي تونيد از گوشت چرخ كرده وپياز داغ ،يا مرغ وقارچ وفلفل دلمه ،هم استفاده كنيد😍
نكته٢:اون سفيدا پنير موزارلاست😬
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#کوکو_بادکوبه
مواد لازم
سینه مرغ : ٢ عدد
پودر دارچین : به مقدار لازم جهت طعم دادن
آب لیمو : ۲/۱ فنجان
ماست سفت : دو قاشق غذاخوری
پیاز : یک عدد
تخم مرغ : ۶ عدد
بکینگ پودر : یک قاشق چایخوری
ابتدا پیاز را ریز و سرخ می کنیم ، تخم مرغ ها را داخل ظرفی می شکنیم و با همزن برقی خوب هم می زنیم ، سینه های مرغ را به صورت ریز داخل تخم مرغ مخلوط می کنیم ، زعفران و سپس آب لیمو اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم ، بکین پودر و پودر دارچین را داخل مواد می ریزیم ، نمک به آن اضافه کرده و در مرحله آخر ماست به مواد اضافه می کنیم . داخل ماهی تابه روغن می ریزیم تا داغ شود در حین داغ شدن روغن ، پیاز داغ را به مواد اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم و مواد را داخل روغن داغ شده می ریزیم . البته این کوکو را می توان به جای سرخ کردن روی اجاق گاز ، داخل فر نیز گذاشت ، منتها روغن را داخل قابلمه یا ظرفی که دسته نداشته باشد می ریزیم و مواد را داخل روغن می ریزیم و داخل فر می گذاریم.
نکات:
۱)میتوانیم ظرف مناسب فر را چرب کرده و مایه کوکو را در آن بریزیم و در فر از قبل گرم شده با حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد به مدت ۵۰-۴۰ قرار دهید
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#ژله_هندوانه_یلدا
. برای این سایز قالب یک و نیم بسته ژله قرمز رنگ یک بسته ژله انار و نصف بسته ژله زرشک و با یک و لیوان آب جوش حل کردم بعد اینکه خنک شد با نصف لیوان ماست مخلوط کردم و خوب با همزن دستی هم زدم تا یکدست بشه بعد ریختم تو قالب و گذاشتم یخچال تا ببنده لایه بعدی هم ژله آلوورا با ماست منتها نصف بسته ژله و نصف لیوان آب جوش و دو قاشق ماست و لاسه سوم هم ژله کیوی با دو سوم بسته و دو سوم لیوان آب جوش و سه قاشق ماست فقط دوستان دقت کنید حتما ژله باید خنک بشه بعد با ماست مخلوط کنید در واقع باید هم دما باشن وگرنه یکدست نمیشه قالبم پلاستیکی بود از قبل چرب کردم با کمی روغن مایع برای خارج کردن ژله هم دور تا دورشو با چاقو آزاد کردم بعد قالب و گذاشتم تو ظرف آب گرم گذاشتم چند ثانیه بمونه بعد به راحتی برگشت برای خوشرنگ شدنشونم چند قطره رنگ خوراکی ریختم.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#شیرینی_موزائیک
بیسکوئیت پتی بور ساده رو خرد کردم باید کمی درشت باشه یه پاکت خامه صبحانه رو تو قابلمه ریختم و رو حرارت گرم کردم تا داغ بشه ولی نجوشه ۲۰۰ گرم شکلات تخته ای مخلوط میکنید یک دست بشه فقط نجوشه وبه بیسکوئیتها اضافه کردم و یک لیوان گردوی خرد شده ریخته مخلوط کنید و اگه دیدید بیسکوییتها خوب به مواد شکلاتی آغشته نشد میتونید چند قاشق شیر سرد اضافه کنید و مخلوط کنید تا موادتون کمی چسبناک بشه مواد را روی سلیفون ریختم ورول کردم و سلیفون رو خوب دور مواد پیچیدم و داخل یخچال گذاشتم تا مواد خودش رو بگیره و سفت بشه وبعد سلیفون دورش رو باز کردم و برش زدم
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#_خوراک_لوبیا_ترکیه_ای
مواد لازم:
فلفل قرمز تند (اختیاری) 1 عدد
زردچوبه به میزان لازم
لیمو عمانی 4 عدد
نمک به میزان لازم
رب گوجه فرنگی 2 قاشق سوپخوری
پیاز 1 عدد
گوجه فرنگی 1تا2عدد
گوشت 200 گرم
لوبیا سفید 150گرم
زعفران (آبکرده (اختیاری)) 3 قاشق غذاخوری
آویشن (اختیاری) 1 قاشق مرباخوری
فلفل به میزان لازم
✍طرز تهیه:
ابتدا گوشت را خرد کرده و میشوییم و کاملا خشک میکنیم. گوشت را با مقداری روغن کمی تفت میدهیم.لوبیا را 24 ساعت خیس کرده و آبکش میکنیم تا خشک شودپیاز را خرد کرده و به همراه گوجه به گوشت اضافه میکنیم.لوبیا خیس خورده را به مواد و گوجه ای که تقریبا له شده اضافه کرده و کمی آب اضافه میکنیم و اجازه میدهیم لوبیا و گوشت به خوبی بپزد.در ظرف جداگانه رب را با کمی روغن تفت داده و ادویه را به آن اضافه میکنیم. لیمو عمانی ها را سوراخ کرده و چند دقیقه در آب قرار میدهیم تا تلخی شان گرفته شود. سپس لیمو ها و رب و یک عدد فلفل قرمز تند را در 20 دقیقه پایانی پخت غذا به آن اضافه میکنیم. این غذا را با برنج یا نان یا بدون هیچ یک میتوان سرو کرد.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱