"سمبوسه با خمیر خونگی"
مواد خمیر
آرد 4 پیمانه
تخم مرغ 1 عدد
ماست 1 قاشق غذاخوری
نمک 1 قاشق چایخوری
آب گرم به میزان لازم
میزان نداره بستگی به مواد و جنس آرد داره قاشق قاشق تو خمیر اضافه میشه تا خمیر جمع شه و به دست نچسبه
سرکه 1 قاشق غذاخوری
مواد داخل سمبوسه
گوشت چرخکرده نیم کیلو
متونین از مقداری سویا هم استفاده کنین
پیاز بزرگ 1 عدد رنده شده
ادویه جات
فلفل دلمه ای و قارچ به دلخواه
رب گوجه فرنگی به میزان دلخواه
برای مواد میانیی دوستان من فقط مقدار گوشت رو دادم که بدونین برای این مقدار خمیر چقدر مواد لازمه
ولی شما مواد میانیشو به دلخواه خودتون میتونین سیب زمینی ، سبزیجات یا هر چیزی که دوست دارین بزارین
مواد رو از قبل خوب سرخ کنین بزارین کنار و درضمن سعی کنین موادتون خیلی چرب و چیلی نباشه و روغن اضافی موادتونو بگیرین که تو خمیر سمبوستون پس نده
حالا آرد ، تخم مرغ ، نمک ، ماست و سرکه رو مخلوط کنین و کم کم آب اضافه کنین و با دست مخلوط کنین تا کم کم خمیر منسجم و جمع شه آب رو یکدفعه اضافه نکنینا😁
فقط در حدی که خمیر لطیف و خوبی به دست بیاد ممکنه حدودا یک پیمانه یا بیشتر و یا کمتر آب ببره بستگی به جنس آرد داره
حسابی ورز بدین که مواد خوب مخلوط شه و چسبنده نباشه
حالا روی خمیر رو سلیفون بکشین و حوله بندازین بزارین نیم ساعت در جای گرم استراحت کنه
بعد از این مدت خمیر رو به گلوله های دلخواه جدا کنین آرد پاشی کنین و با وردنه پهن کنین از مواد میانی یک لایه نازک پهن کنین روی نصف خمیر و نصفه دیگه رو روش ببندین و خمیر اضافه دورش رو با چاقو برش بدین
حالا تو روغن داغ با حرارت ملایم سرخ کنین
نوش جان
#آشپزی_خاص🌹
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
پیتزا پوآچا
.
مواد لازم:
1 لیوان شیر ولرم
1 استکان آب ولرم (نصف لیوان)
1 استکان روغن مایع (نصف لیوان)
1 استکان ماست (نصف لیوان)
3 عدد تخم مرغ (زرده یکی را برای رومال کنار بذارید)
1 پاکت خمیر مایه خشک فوری (10 گرم یا 1 قاشق غذاخوری)
3 قاشق غذاخوری شکر
1 قاشق مرباخوری نمک
50 گرم کره نرم شده در دمای اناق
7 و یا 8 لیوان آرد (با کنترل اضافه کنید)
برای روی پیتزا پوآچا:
پنیر ، گوجه فرنگی ، فلفل (اگر دوست دارید میتوانید ، سوجوک(نوعی فرآورده گوشتی) ، زیتون ، پنیر پیتزا یا هر چیزی که دوست دارید اضافه کنید)
طرز تهیه:
شیر و آب ولرم را داخل ظرف بزرگی بریزید. خمیر مایه و شکر را اضافه کنید و هم بزنید. سپس به ترتیب تخم مرغ ، روغن مایع و ماست را اضافه کرده خوب هم بزنید. نمک و آرد را با کنترل بریزید و ورز بدید. در حین ریختن آرد وقتی که خمیر تقریبا شکل گرفت کره نرم شده در دمای اتاق را بریزید و خوب ورز دهید. آرد را با کنترل و به اندازه ای بریزید که خمیر نرمی شود و به دست نچسبد. (مقدار آرد را زیاد نریزید هر چقدر خمیر نرمی آماده کنید بعد از پخت بافت نرمی خواهد داشت) روی خمیر را بپوشانید و تا وقتی که حجمش دو برابر شود حدود 45 دقیقه استراحت دهید. خمیر استراحت کرده را کمی ورز دهید تا هوای خمیر گرفته شود سپس از خمیر چانه هایی که کمی از نارنگی کوچکتر است آماده کنید و با فاصله داخل سینی فر که کف آن کاغذ روغنی پهن کردید بذارید. در فیلم 27 چانه شده است.
وسط چانه را فشار داده مثل فیلم گود کنید. پنیر ، گوجه فرنگی و فلفل بذارید و 20 دقیقه داخل سینی استراحت دهید. سپس با فرچه زرده تخم مرغ را به کناره های خمیر بمالید و در فر 190 درجه از قبل گرم شده حرارت بالا و پایین تا وقتی که سرخ شود بپزید.(حدود 25_20 دقیقه، اگر فر شما حرارت بالا و پایین با خم روشن نمیشود فقط حرارت پایین فر را روشن کنید) قبل از اینکه در فر بذارید یکبار دیگر مواد رویی را فشار بدید تا حین پختن به خاطر پف کردن خمیر بیرون نریزد. نوش جان
نکته:
خمیر مایه خشک فوری نیاز به استراحت و عمل آوردن ندارد اگر خمیر مایه شما هشک معمولی است ابتدا خمیر مایه و یک قاشق شکر را داخل آب ولرم بریزید و هم بزنید و حدود 10 دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه کف کند سپس شیر و بقیه مواد را اضافه کنید
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
.
این نون های خوشگل و قلبی یه نون شیرین بی نظیره برای صبحونه و عصرونه
#نون_قلبی
مواد لازم:
شیر: 250 میلی لیتر ( معادل 1 پیمانه)
شکر: 100 گرم (معادل 8 قاشق غذاخوری)
پودر خمیرمایه: 8 گرم (معادل 2 قاشق چایخوری)
کره نرم شده: 50 گرم برای خمیر و 10 گرم برای رومال
تخم مرغ : 1 عدد
آرد : 450 تا 500 گرم (معادل 3 پیمانه)
بهبود دهنده : نصف قاشق چایخوری
نمک : نصف قاشق چایخوری
دمای فرهای گازی 200 درجه، (فرهای برقی و سولار 190 درجه) با پیش گرمایش و زمان 15 الی 20 دقیقه
حتما بعد از خروج از فر روی نون ها رو حداقل به مدت 5 دقیقه با یه حوله تمیز بپوشونید و اجازه بدین خنک بشه
نوش جان
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
دسر تکنفره تیرامیسو
راحت و بی دردسر مخصوصا برای عزیزانی که فر ندارن خوبه
برای مهمونیا و تولدا یه ایده ی عالیه حتما امتحانش کنین
خب بریم سراغ مواد لازم
"تیرامیسو تکنفره"
بیسکوییت کرم دار 10 عدد
نسکافه 1 قاشق غذاخوری
آب گرم 1 پیمانه
پنیر لبنه یا پنیر خامه ای 100 گرم
خامه فرم گرفته 100 گرم
اگر خامه فرم گرفته در دسترستون نبود میتونین از 100 گرم خامه پاکتی به همراه 2 قاشق غذاخوری پودر قند و کمی وانیل استفاده کنین
حالا نسکافه و آب گرم را خوب مخلوط کنین بزارین کنار
پنیر و خامه فرم گرفته را با همزن حسابی بزنین تا یکدست شود اگر خامه ساده ریختین که با پودر شکر و کمی وانیل اضافه کنین و با دور تند هم بزنین
وقتی کرم آماده شد کرم را داخل قیف با ماسوره دلخواه بریزین
بیسکوییت هارو تو قهوه بزنین و زود درش بیارین که له نشه
بزارینش رو کاغذ روغنی های تکنفره یا ظرف دلخواه
روش کرم را شکوفه بزنین و لایه ی بعدی رو قرار بدین مثل شکل
در آخر روش پودر کاکائو الک کنین و بزارین 2 تا 3 ساعت تو یخچال بمونه تا خوب جا بیفته و خنک شه
با این مقدار 5 عدد دسر تکنفره خواهید داشت
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#مرنگ
سفیده تخم مرغ ۲ عدد
شکر ۸۰ گرم یا از نصف لیوان یک ق غ خوری کمتر☺️
وانیل نوک ق چ
سفیدها هم دمای محیط باشن با شکر مخلوط بشن
با همزن دستی.
حالا یک کاسه ابجوش زیر کاسه سفیدها و شکر بزارید و شروع کنید به همزدن باهمزن دستی
تا به کمک بخار ابجوش دانهای شکر حل بشه.حدودا ۵ تا ۱۰ دقیقه
بعد باهمزن ۱۰ دقیقه بزنید تا سفیدهد و شکر فرم بگیرن و نوک قله ای بشن
داخل قیف و ماسوره ریخته روی کاغذ روغنی پایپ کنید.
برای رنگی کردن از رنگ ژله ای یک قطره استفاده کنید.
درجه پخت برای فر و تستر ۱۰۰
بمدت تقریبی ۱۵ تا ۲۵ دقیقه باید چک بشه.
وقتی دست زدید از رو کاغذ جدا شد و کاملا خشک بودن پخته..
نکته:
نباید کاسه رو روی بخار کتری یا سماور بزارید...
روی یه ظرف ابجوش کافیه.
ابجوش نباید قل بزنه منظور اینه⭕️
جابجایی فقط با ذکر منبع⭕️❌
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#جوجه_حلزونی
برای درست کردن جوجه حلزونی یا جوجه تابه ای دوتا سینه مرغ به صورت نواری برش بزنید.کنار بزارید.این بار برای مزه دار کردنش من از چاشنی آلس پایس استفاده کردم.بچه ها این چاشنی مرغ و ماهی هست.بدون مواد نگهدارنه و رنگ.فقط کافیه یک قاشق از این چاشنی به مرغ یا ماهی بزنید بعد از دو سه دقیقه استراحت و مزه دار شدن ،قابل کباب یا سرخ کردن هست.من خودم دو ساعت استراحت دادم.تا کامل چاشنی وارد بافت فیله هام بشه.این چاشنی خودش ادویه داره.من فقط یدونه پیاز خلال و نصف فلفل دلمه ای و حدود یک قاشق سرخالی ماست به فیله ها زدم.یک قاشق از چاشنی.بعد از مخلوط کردن،رول کردم و به سیخ چوبی یا فلزی برنید.داخل تابه کمی چرب کنید.سیخها را داخلش بزارید.تا کمی سرخ بشه.امیدوارم درست کنید و از خوردنش لذت ببرید.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛