eitaa logo
آشپزی خاص
103.3هزار دنبال‌کننده
13.6هزار عکس
37.9هزار ویدیو
45 فایل
🌹❁ ﷽ ❁🌹 بنام پرودگاری که بی منت روزی میدهد⚘ تعرفه تبلیغات👇 🔜 eitaa.com/joinchat/3238592526Cd9dc51293f
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
😍😋 ✅️اگه خورش تند شد کمی آبلیموی تازه به خورش اضافه کن. ✅️اگه شور شد یه سیب زمینی رو پوست بگیرید و داخل خورش بریزید تا ده دقیقه بجوشه. ✅️اگه خورش روغن پس نداد کافیه چندتا تکه یخ داخل خورش بریزید تا به خورش شوک بده و روغن پس بده. ✅️اگه روغن زیادی روی خورش بود کافیه چندتکه یخ داخل ملاقه بزارید روی خورش بزارید تا روغن اضافه رو به خودش بگیره معجون قرمه سبزی👇👇 دو ق غ رب انار یک ق غ آب نارنج یک ق غ آبلیمو نصف ق چ فلفل سیاه نصف ق چ نمک نصف ق غ رب گوجه با یک لیوان آب مخلوط کنید و یک ساعت آخر به خورش اضافه کنیداین میزان معجون برای حدود ۶نفر خورش مناسبه برحسب اندازه ی خورش میتونید مواد رو نصف یا دو برابر کنید. . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
😋😍 🔸اول گردو رو پودر کن، بعد سبزی مخصوص شمالی (چوچاق یا زلنگ و نعناع) رو با دو حبه سیر بسابید ولی نسبت نعناع به زلنگ کمتر باشه 💥نکته: اگه چوچاق ندارید فقط نعناع بریزید ولی کم چون تلخ میکنه و اصل مزش به گردو و رب اناره 🔸بعد انار دون شده تازه ترش و رب انار و نمک و گلپر و شیره انگور هم اگه دوس داشتین ملس بشه میتونید اضافه کنید و زیتون بدون هسته با هم ترکیب کنید و تمام آماده که شد تو ظرف سرو بریزید کنارش رب انار و انار دون شده برای تزیین بزارید و روش هم گلپر بپاشید درستش کنید و نوش جونتون کنید . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🥨 😋😍 ▫️نصف بسته ماکارونی فرمی (۲۵۰ گرم)⠀ ▫️چهار قاشق غذاخوری آرد گندم⠀ ▫️روغن⠀ 🔸ادویه هایی که لازم داریم ▫️در کل یک قاشق غذاخوری نمک(نصف برای پخت پاستا و نصف برای طعم دهی پفک)⠀ ▫️نصف قاشق چایخوری سبزی معطر خشک(من جعفری و گشنیز استفاده کردم)⠀ ▫️نصف قاشق چایخوری پودر پیاز⠀ ▫️دو قاشق غذاخوری پنیر پارمسان⠀ ▫️دو قاشق غذاخوری پودر گوجه⠀ ▫️یک قاشق چایخوری زرد چوبه برای پخت پاستا⠀ ♦️۱-بجای آرد میتونید از نشاسته ذرت استفاده کنید⠀ ♦️۲-پودر گوجه رو من تو خونه با آسیاب کردن گوجه خشک درست کردم شما میتونید همونو یا بجاش پودر کچاپ رو از عطاری تهیه کنید⠀ ♦️۳-حواستون باشه پاستا رو که سرخ میکنید از جایی که شروع به ترد شدن و رنگ عوض کردن میکنه ، خیلی زود تیره میشه مراقب باشید نسوزونید⠀ ♦️۴-میتونید از مدل های دیگه پاستا استفاده کنید حتما پنه لازم نیست باشه⠀ ♦️۵-میتونید بجای سرخ کردن بذارید داخل فر یا تستر با حرارت ۲۰۰ درجه ده تا پونزده دقیقه. . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
😍😋 کتف و بال1 کیلوگرم 1 لیوان آب شیر 4 قاشق غذاخوری ماست 2 قاشق غذاخوری سس مایونز 1 قاشق غذاخوری عسل 2 قاشق غذاخوری آب لیمو روغن 50 میلی لیتر 1 قاشق چایخوری فلفل کاین، آویشن، زردچوبه 1 قاشق چایخوری فلفل قرمز آسیاب شده 1 قاشق چایخوری نمک 2 عدد سیب زمینی 1 قاشق چایخوری آویشن 1 قاشق چایخوری فلفل قرمز آسیاب شده 4.5 قاشق غذاخوری روغن 1 قاشق چایخوری نمک گوشت را در ظرف عمیقی بریزید و شیر را روی آن اضافه کنید و 1 ساعت به آن استراحت دهید.مواد سس را خوب هم زده و گوشت های استراحت کرده را سس می کنیم و در ظرف فر می چینیم و سیب زمینی ها را آماده می کنیم و لبه های آن را می چینیم و کاغذ روغنی را با آب خیس می کنیم و فشار می دهیم و روی غذا را می پوشانیم و می گذاریم تا بپزد. با دمای 180درجه که از قبل گرم شده و برعکس شده، اجازه دهید تا زمانی که گوشت و سیب زمینی نرم شدند بپزد، کاغذ روغنی را بردارید و بپزید تا قهوه ای شوند . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
راتاتویی😍😋 مواد لازم برای ۴ نفر: بادمجان بزرگ ۱ عدد 🍆 کدو متوسط ۲ عدد سیب زمینی متوسط ۲ عدد 🥔 پیاز ۲ عدد متوسط 🧅 گوجه فرنگی ۳ عدد بزرگ 🍅 مواد سس: گوجه فرنگی ۴ عدد 🍅 فلفل سبز ۱ عدد 🌶 پیاز متوسط۲ عدد 🧅 سیر ۵ حبه 🧄 روغن زیتون با بو ۳ ق غ 🫒 نمک و فلفل سیاه نصف ق چ نکته تمامی مواد باید خیلی نازک باشه که هم بهتر بپزه هم خوشگل تر بشه غذا. . ✅سس که سرد شد داخل ظرف مورد نظر بریزید و داخل ظرف به ترتیب بچینید و روی مواد رو نمک و روغن زیتون بریزید. ✅روی ظرف رو فویل بکشید و بزارید داخل فر در دمای ۱۸۰ درجه فر حدود ۹۰ دقیقه زمان بدید که کامل بپزه. ۱۰ دقیقه آخر پخت میتونید فویل رو بردارید که روش هم کمی برشته شه. . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قنبر پلو😋😍 مواد لازم🔻 برنج ۳ پیمانه گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم گردو ۵۰ گرم کشمش ۱۰۰ گرم رب انار یک پیاله پُر رقیق شده پیاز یک عدد متوسط نمک و فلفل و پودر سیر به اندازه لازم طرز تهیه🔻 توضیحات رو براتون در ویدیو گذاشتم امیدوارم دوست داشته باشید اما چند نکته باقی میمونه که اینجا اضافه میکنم گردوها بهتر هست که فقط چهار تیکه بشن ولی ما خرد شده بیشتر دوست داشتیم . بعضی ها به گوشتشون آرد نخودچی میزنند که من نزدم چون وا نرفت🤗 بعضی مواقع به این غذا شیره انگور هم میزنند و جدا روی برنج میریزند به همراه رب انار در شیراز دیده شده که مثل خورشت مواد که آماده شد کنار برنج برای سرو میارن😂👌🏼 این مقدار مواد برای چهار نفر هست و در دستورهای دیگه میزان کشمش و گردو و گوشت بیشتر هست ولی این مقدار که در فیلم مشاهده کردین خیلی مناسب و به اندازه بود. . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
جوجه چینی‌ رو اینجوری درست کن . این ویدیو رو حتما سی.وش کن که تو اولین فرصت درست کنی . مواد اولیه قابل دسترس هم داره که همه تو خونه هاشون دارن ، نیاز نیس که برید بخرید . طرزتهیه مایع جوجه چینی: یک کیلو آرد سفید گندم (آرد 000) رو میریزیم . یک قاشق غذا خوری نمک‌ یک قاشق غذا خوری فلفل یک قاشق و نصف غذاخوری بکینگ پودر . شش عدد تخم مرغ رو ، به مواد اضافه میکنیم . ۴عدد دلستر رو میریزیم زعفرون دم کرده رو اضافه میکنیم‌ و هم‌ میزنیم تا به غلظت برسه تا یکمی کش بیاد فیله هارو به صورت نواری برش دادیم رو داخل مایعمون‌‌میریزیم و بعد از ۲-۳ دقیقه برشون میداریم تا مایع به خورد فیله مون‌بره داخل روغن داغ به مدت ۴-۵دقیقه میندازیم تا روغن کمتری جذب کنه ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مرغ با سس مخصوص 😍مرغ با سس مخصوص😋 مواد لازم : ران مرغ ۵ الی ۸ تکه سیب زمینی ۵۰۰ الی ۶۰۰ گرم روغن زیتون یک فنجان سیر رنده شده ۲ حبه رب ۲ قاشق غذاخوری ماست یا مایونز یک قاشق غذاخوری زردچوبه یک قاشق چایخوری پودر کاری نصف قاشق چایخوری پودر سیر نصف قاشق چایخوری پودر زیره یک قاشق چایخوری پاپریکا دو قاشق چایخوری نمک و فلفل به میزان لازم . در ابتدا در یک کاسه بزرگ روغن زیتون ، سیر ، رب ، ماست و تمام ادویه ها را مخلوط کنید و مرغ ها را به آن اضافه کنید و اجازه دهید به مدت ۲ ساعت در یخچال استراحت کند و مزه دار شود .ظرف مخصوص فر را با کاغد روغنی بپوشانید و مرغ ها و سیب زمینی های خرد شده در قطعات بزرگ را در ظرف فر قرار داده و سطح آن را با کاغذ روغنی بپوشانید و به مدت ۳۰ الی ۴۰ دقیقه در فر قرار داده تا بپزد . نوش جان 😋😍 پ.ن : لازم است سیب زمینی ها در قطعات بزرگ خرد شود تا زمان پخت آن با مرغ یکی شود ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کتف سوخاری به روش رستورانی درست کن به راحتی🤩 مغز پخت هم میشه مواد لازم🥣 : کتف مرغ : هشت عدد گرانول سوخاری پولکی ( پانکو طلایی ) مارک تردک : یک بسته آرد گندم : یک لیوان تخم مرغ : دو عدد نمک، فلفل قرمز، پاپریکا و آویشن : به مقدار لازم زعفرون : ۲ قاشق غذاخوری آب لیمو : ۲ قاشق غذاخوری شیر : نصف استکان کتف هارو مثل ویدیو برش بزنید و از هم جدا کنید. تو ظرفی دو تا تخم مرغ، ظرف دیگه آرد و ظرف دیگه پودر سوخاری بریزید. به تخم مرغ شیر اضافه کنید تا لخته نباشه. به تخم مرغ و آرد ادویه اضافه کنید. کتف هارو اول توی تخم مرغ، بعد آرد و دوباره تخم مرغ و آخرش پودر سوخاری. بعد آماده شدن، همشون به مدت نیم ساعت بذارید تو یخچال. توی ظرفی روغن بریزید و کمی که داغ شد، کتف هارو سرخ کنید. با شعله کم به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه سرخ کنید. بعد سرخ شدن، بذارید روی توری فلزی یا دستمال تا روغن اضافیش گرفته بشه. بعد نوش جان کنید😋 ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
داخل تابه یا قابلمه ی سایز متوسط چرب شده با قطر حدودا ۲۵ یا ۳۰ سانت بریزید. روی در تابه حتما دمکنی بزارید تا خمیر نشه. شعله پخش کن بزارید با حرارت متوسط ۴۰ دقیقه ای میپزه. در اخر پخت درشو باز کنید با خلال دندون تست کنید که پخته یا نه. اگه خلال دندون از داخل کیک‌ تمیز دربیاد یعنی پخته. اگه شعله پخش کن‌ نداشتید حرارتو کم کنید که اینجوری یک ساعته میپزه. نیازی به کاغذ روغنی نیست. در اخر اگه دوست داشتید شربت زعفرونی یا شربت بار که قبلا بارها تو پست های بامیه بهتون یاد دادم‌ روش بریزید تا هم‌ خوشرنگ بشه هم شهددار ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
یکی از پاستاهای خوشمزه و جذاب و پرطرفدار 😍😋 خیلی سریع و راحت آماده میشه و وقتی زمان کم داری یکی از بهترین گزینه هاست 😉 بهترین سخن آن است که هم خسته کننده نباشد و هم اندک نباشد . امام علی (ع) برای ۳ نفر سینه مرغ ۱ عدد سیر ۲ حبه (یا پودر سیر) پاستا فتوچینی ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم (نصف بسته) خامه ۱۰۰ گرم (نصف پاکت) آب مرغ یا ترکیب عصاره مرغ با آب ۱ تا ۱.۵ لیوان نمک و فلفل به میزان لازم جعفری خرد شده به میزان لازم پنیر پارمسان ۲ ق غ سینه مرغ رو مکعبی خرد کردم و با کمی کره و روغن تفت دادم . سیر رنده شده (یا پودر سیر ) و فلفل سیاه هم ریختم . خامه صبحانه رو اضافه کردم و ترکیب کردم . خامه گرم شد ، آب مرغ یا ترکیب عصاره مرغ با اب رو اضافه کردم . من عصاره استفاده کردم ، دیگه نمک نریختم . در تابه رو گداشتم تا مرغ بپزه . داخل قابلمه آب جوش همراه نمک ریختم و پاستا رو اضافه کردم و گذاشتم بپزه و بعد آبکش کردم . پاستای آبکش شده رو به ترکیب مرغ و خامه اضافه کردم و ۵ دقیقه روی حرارت موند و در آخر به دل خواه کمی پنیر پارمسان و جعفری خرد شده ریختم و حرارت رو خاموش کردم و در دیس کشیدم . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
😍😋 روغن: ۱ قاشق غذاخوری پیاز: ۱ عدد متوسط سیر: ۱ حبه گوشت خورشتی (مورد علاقه‌خودتون): ۶۰ گرم رب گوجه: نصف قاشق غذا‌خوری ادویه کاری: نصف قاشق چای‌خوری قیسی: ۵۰ گرم (که میشه نصف لیوان) نمک (همیشه کم کم بزنید و بچشید) زعفران (تُک قاشق چای‌خوری - دمی هم میشه) آب جوش هم تا روی مواد بریزید.بعد از ریختن گوشت به سیر و پیاز ۷-۸ دقیقه سرخ کنید، کاری و رب رو که زدید دوباره ۷-۸ دقیقه سرخ کنید و بعد آب جوش بریزید.پخت اولیه به مدت ۲ ساعت (گوشت تقریبن بپزه - پخت ۹۰ درصدی)، پخت دوم (بعد از قیسی و نمک و زعفرون و یکم آب) ۲۰ دقیقه (روی حرارت ملایم رو به کم)به ازای هر پیمونه برنج، ۱/۵ پیمونه آب. نمک و روغن هم به اندازه خودتون. اول با حرارت زیاد، و بعد از اینکه آبش رفت، در قابلمه رو ببندید و حرارت رو کم کنید.این خورشت به صورت وحشتناکی خوشمزه‌س. تازه با مرغ یا بوقلمون هم میشه درست کنید ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍂شب ها آرامشی دارند 💫از جنس خدا 🍂پروردگارت همواره 💫با تو همراه است 🍂امشب از همان شبهایی ست 💫که برایت یک 🍂شب بخیر خدایی آرزو کردم شبتون بخیر 🌙 لحظه هاتون سرشاراز آرامش 💫
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✨﷽✨الهی به امیدتو 🌹آغاز می کنیم ❤️روزی دیگر از کتاب زندگیمان را 🌹با ذکر مقدس ❤️صلوات بر حضرت محمد (ص) 🌹و خاندان پاک و مطهرش 🌹❤️اللّهُمَّ‌صَلِّ‌عَلي 🌹❤️مُحَمَّدوَآلِ‌مُحَمَّد 🌹❤️وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مواد لازم (٤ نفر) مرغ >> ٤ تكه ساقه كرفس >> ٢ عدد پياز >> ٣ عدد هويج >> ١ عدد فلفل دلمه >> نصف ١ عدد رب >> ١ قاشق غ خ سير ساطوري >> ١حبه زرشك>> ١٥٠گرم شكر >> ١قاشق غ خ زعفران دم كرده>> ٨ قاشق غ خ آب سرد >> ١ليتر آب جوش >> نيم ليتر نمك >> ٢ قاشق چ خ زرد چوبه>> نصف قاشق چ خ پاپريكا >> ١ قاشق چ خ تكه هاي مرغ رو به همراه آب سرد و نمك و پياز و هويج و كرفس نيم ساعت ميپزيم و آبكش ميكنيم،بعد ازسردشدن داخل كمي روغن سرخ ميكنيم و كنار ميزاريم ،حالا پياز رو تفت ميديم،بعد فلفل دلمه وسير روتفت ميديم،سبك كه شدن رب رو تفت ميديم تا خاميش از بين بره،تو اين مرحله،نمك،پاپريكا و زرد چوبه رو اضافه ميكنيم،ادويه هارو هم تفت ميديم،مرغ سرخ شده رو روي پياز ميزاريم،زعفرون اول رو روش ميريزيم بعد اب جوش رواضافه ميكنيم ،در ظرف رو ميزاريم و نيم ساعت بعد مرغ هارو پشت و رو ميكنيم زعفرون دوم رو اضافه ميكنيم ،مقدار پخت به سليقه ي شما بستگي داره ،زرشك رو هم با كره و شكر تفت ١ دقيقه اي ميديم و برنج زعفروني رو بهش اضافه ميكنيم ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
همه کاره😀 که هم میتونی با لایه لایه های میوه و بیسکوییت خرد شده هم فقط با میوه هم فقط با بیسکوییت خرد شده هم فقط با کیک خرد شده هم تک و تنها سرو کنی😃 مواد لازمش: بیسکوییت پودر شده : ۱۲ قاشق غذاخوری ( کم و زیادش سلیقه ایه ) برای مواد میوه ای : توت فرنگی یا رزبری یا شاتوت : ۲۸۰ گرم شکر : ۳۵ گرم نشاسته ذرت : ۱۰ گرم برای موس شکلاتی : شیر سرد : ۳۵۰ گرم شکلات چیپسی یا تخته ای ( تلخ یا شیرین فرقی نمیکنه و سلیقه ایه ، من ترکیب تلخ و شیرین استفاده کردم ) : ۱۵۰ گرم نشاسته ذرت : ۱۸ گرم حالا اول بیسکوییت و خرد کن و کنار بذار واسه سس شکلاتی ، میوه و نشاسته و شکر و قاطی کن و بذار رو شعله ی ملایم تا باهم ترکیب بشن و سس مانند بشه واسه مواد شکلاتی ، شیر سرد و نشاسته و باهم مخلوط کن و شکلات و اضافه کن و بذار رو شعله ملایم مرتب هم بزن تا مثل فرنی بشه حالا بذار همه مواد به دمای محیط برسن برا من مواد شکلاتی گرم بود هنوز واسه همین تو لیوان بخار تشکیل شد😀 حالا میتونی به سلیقه ی خودت لایه لایه بچینی این مقدار مواد دوتا لیوان دسر میشه . و تامام😎 ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
یه کیک با بافت پنبه ای و سس بسی خوشمزه😊 آشپزی خاص موادلازم : آرد ۲ لیوان تخم مرغ ۴ عدد شکر ۱ لیوان نسکافه ۲ ق غ ( یا قهوه گلد ) آب جوش ۳/۴لیوان روغن مایع نصف لیوان بیکینگ‌پودر ۲ ق چ وانیل ۱ ق چ کافی میکس ۱ بسته (اگه نداشتید حذف کنید) طرز تهیه: نسکافه و کافی میکس رو توی آبجوش دستور حل کنید و کنار بزارید تا همدمای محیط شود. تخم مرغها رو با شکر و وانیل با دور تند همزن بزنید تا حسابی کشدار شود.(حدود ۷ دقیقه) روغن و و نسکافه حل شده را به تخم مرغها اضافه و یک دور هم بزنید. در آخر مخلوط آرد و بیکینگ پودر رو روی مواد الک کرده و با همزن دستی مخلوط کنید. این مواد را در قالبی که از قبل با روغن جدا کننده یا ارده چرب کردید ریخته و در فر گرم شده با دمای ۱۶۰ درجه برقی و توستر و ۱۸۰ درجه گازی به مدت ۴۵ تا ۵۰ دقیقه میپزیم( بعد از ۴۰ دقیقه چک کنید) برای روی کیک من از گاناش قهوه استفاده کردم که واقعا طعمش عالی شد ۱۰۰ گرم خامه صبحانه با یک ق چ نسکافه گلد یا قهوه گلد روی حرارت کم گذاشتم و مرتب هم زدم تا نسکافه حل شه به محض اینکه از اطراف شروع به جوشیدن کرد حرارت رو خاموش کردم و ۱۰۰ گرم شکلات سفید اضافه کردم مرتب هم زدم تا یکدست شده بعد روی کیک سرد شده ریختم. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مواد لازم: آب ولرم یک لیوان خمیرمایه فوری یک ق س شکر یک ق س روغن یک چهارم پیمانه بهبود دهنده نصف ق چ نمک یک ق چ آرد حدود ۴۰۰ گرم (تقریبا ۳ پیمانه) میزان آرد کاملا بستگی به کیفیت آن دارد برای رومال: آب یک سوم پیمانه آرد یک ق چ کنجد به میزان لازم طرز تهیه: ابتدا آب ولرم، شکر و خمیرمایه را در کاسه ای مخلوط کنید و ۵ تا ۸ دقیقه با درپوش در جای تاریکی بگذارید تا عمل کند. در کاسه بزرگی روغن، بهبود دهنده و نمک را مخلوط کنید، خمیرمایه عمل آمده را اضافه کرده و کمی هم بزنید در آخر آرد را تدریجا اضافه کنید، ابتدا با قاشق سپس با دست ورز بدید تا خمیر به دست بیاد از اضافه کردن آرد اضافی جدا خودداری کنید چون باعث خشکی نان بعد از پخت میشود (خمیر اصلا سفت نشود ) خمیر را حدود ۱۰ دقیقه یک ربع ورز بدید یا ۱۰۰ بار داخل کاسه بکوبید تا صاف و یکدست شود. خمیر را در کاسه چرب بگذارید و روی کاسه سلفون بکشید و با یک پارچه روی کاسه را بپوشانید و یک ربع دیگر استراحت دهید. فر را روی حرارت ۲۰۰ درجه سانتی گراد روشن کنید. آب و آرد رومال را در تابه کوچکی ریخته و هم بزنید سپس روی حرارت برده و به هم زدن ادامه دهید تا مخلوط آب و آرد خیلی کم غلیظ شود از این مخلوط برای رومال بربری استفاده کنید سپس کنجد پاشیده و سینی را در طبقه وسط فر بگذارید ۲۰ تا ۲۵ دقیقه زمان دهید تا بربری ها بپزند، یک کاسه آب داغ در کف فر بگذارید تا از خشک شدن نان جلوگیری کند، اگر روی نان طلایی نشد سه، چهار دقیقه حرارت بالای فر(گریل) را روشن کنید. بهتره از آرد نان استفاده کنید که قوی تره، آرد نان رو از فروشگاه های نان فانتزی یا نانوایی بربری تهیه کنید. وجود بهبود دهنده باعث ارتقا کیفیت نان میشود ولی اگر نداشتید میتوانید حذف کنید. من کمی زردچوبه به خمیر اضافه کردم. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
🥨🥨 مواد لازم : ارد ۴ لیوان خمیرمایه ۱ ق غ شکر ۱ ق غ نمک ۱ ق چ آب نصف لیوان روغن نصف لیوان شیر ۱ لیوان شیره انگور ۱/۳ لیوان آب ۱/۳ لیوان طرز تهیه: ابتدا خمیر مایه را عمل بیاورید.به این ترتیب که نصف لیوان آب دستور که ولرم است را با یک قاشق شکر و خمیر مایه ترکیب کنید و ده دقیقه زمان دهید تا عمل کند. آرد، خمیرمایه عمل آورده ، نمک و شکر را مخلوط کرده و روغن و شیر را اضافه و شروع به ورز دادن کنید تا جاییکه خمیر منسجم و یکدستی به دست بیاید چسبندگی به مرور طی ده دقیقه کم شده و به دست تمیز نچسبد. ممکن است کمی ارد بیشتری مصرف شود. اما اکیدا توصیه می کنم زیاد ارد مصرف نکنید تا نان لطیفی داشته باشید. چسبندگی خمیر را با ورز دادن بگیرید. روی خمیر را پوشانده و یکساعت استراحت دهید تا حجم خمیر دوبرابر شود. سپس پف خمیر را گرفته و ان را به ۹ قسمت تقسیم میکنیم. اکنون خمیر را باید به صورت نان سیمیت شکل دهیم. برای این کار ابتدا دو عدد چانه ۶۰ گرمی از خمیر برداشته ( به اندازه یک نارنگی متوسط ) و به صورت یک استوانه بلند و باریک داخل دست و بعد روی میزکار شکل دهید.آشپزی خاص نوارها را کنار هم قرار دهید. یک سر هر دو نوار را روی هم بگذارید و کمی فشار دهید و با یک دست آن قسمت را نگه دارید. سپس به آرامی دست را روی سر دیگر نوارها بگذارید و خیلی آرام روی میز غلط دهید تا دو نوار به صورت مارپیچ به دور هم پیچیده شود. دو سر نوارهای پیچیده شده را کمی با آب نمدار کرده و به هم وصل کنید و با دست قسمت اتصال دو سر نوار را کمی فشار دهید. داخل یک بشقاب ۵ ق غ کنجد بریزید. داخل بشقاب دیگری شیره انگور و آب را مخلوط کنید. سیمیت را ابتدا داخل سس شیره انگور غلطانده و بعد دو طرف آن را درون کنجد بغلطانید ( این کار را به آرامی انجام دهید تا نانهای شما دفرمه نشده و تغییر شکل ندهد ) سپس خمیرهای آغشته شده به کنجد را با فاصله داخل سینی بگذارید ( کاغذ روغنی فراموش نشود! ) سعی کنید سس را ابتدا همین مقدار که گفته ام درست کنید و اگر کم آمد دوباره درست کنید تا دور ریز نداشته باشید. همه نانها را به همین شکل انجام داده و داخل سینی فر بچینید و در آخر ۱۵ دقیقه دیگر به خمیرهای آماده استراحت دهید. سپس در فر داغ ۲۲۰ درجه به مدت تقریبی ۱۵ دقیقه قرار دهید تا بپزد. بهتر است برای لطافت نان یک ظرف آب در فر قرار دهید. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛