#_کوکو_شیرین
موادلازم📝
سیب زمینی متوسط ۲عدد
تخم مرغ ۵عدد
شکر ۱ق غ داخل مواد کوکو
گلاب کمتر از نصف لیوان
هل ۱ ق م
کره ۱۰۰ گرم
وانیل کمی
زعفرون دم کرده کمی
طرز تهیه شیره
۲/۵ لیوان شکر
۱ لیوان آب
نصف لیوان کمتر گلاب
زعفرون به مقدار لازم
✍️طرز تهیه:
سیب زمینی ها رو پخته میکنیم ، بعد خوب میکوبیم و تخم مرغها رو بهش اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم. سپس گلاب، زعفرون و هل و وانیل و شکر رو بهش اضافه میکنیم و با همزن ۵ دقیقه میزنیم .
بعد داخل ماهی تابه( سایز ماهی تابه ۱۶در ۲۲ سانت) نچسب کره میریزیم و مواد رو میریزیم،در تابه رو ۵ دقیقه میزاریم تا رویه کوکو هم خودشو بگیره، با حرارت متوسط.
بعد از پنج دقیقه در تابه رو بردارید و برش بزنید و از اون رو کنید تا طرف دیگه کوکو سرخ بشه .
بعد شربت داغ رو در سه مرحله بهش اضافه کنید ، هر مرحله ۵ دقیقه طول میکشه ، ودر آخر برای تزیین روش من زرشک و خلال پسته و گردو رو در شیره سرد نیم ساعت گذاشتم بعد روی کوکو ریختم .
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#سوهان_عسلی_کنجدی
مواد لازم:
- کنجد یک ونیم پیمانه
- شکر یک پیمانه
- عسل سه قاشق غذاخوری
- روغن دو قاشق غذاخوری
- زعفران حل شده در آب یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
- شکر، عسل و روغن را در ظرف کوچکی ریخته و روی حرارت ملایم بگذارید تا مواد کاملا حل شده و طلایی رنگ گردند.
- سپس زعفران را افزوده و در آخر کنجد را اضافه کنید و گاهی، هم بزنید تا کنجدها کمی طلایی شوند.
- سینی را چرب کره و برای امتحان، مقدار کمی از سوهان را روی سینی بریزید. اگر فورا بسته شد و زیر دندان ترد بود، سوهان آماده می باشد.
- حرارت را ملایم کنید تا حدی که سوهان فقط گرم بماند.
- سپس سوهان را با قاشق مرباخوری داخل سینی با فاصله بریزید.
- بعد از سرد شدن، سوهان ها را از سینی جدا کرده و در ظرف دردار، دور از رطوبت و گرما نگهداری کنید.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#زرشک_پلو
برای درست کردنش اول تکه های مرغ رو داخل روغن تفت میدم،حتما یه قاشق زعفران هم داخل روغن میریزم که مرغها خوشرنگ بشه.
طرفین مرغ ها رو تفت میدم و کنار میزارم و میرم سراغ درست کردن سس برای خورش. یه پیاز خیلی بزرگ رو رنده میکنم و بعد سرخش میکنم تا طلایی بشه،حالا بهش رب گوجه، فلفل سیاه،ادویه خورشتی،مقدار کمی پودر گل سرخ و چند قطره آبلیمو اضافه میکنم و کمی تفت میدم تا رب گوجه کاملا رنگ باز کنه.بعد به میزان کافی آب به خورشتم اضافه میکنم و تکه های مرغ رو به همراه یه تیکه فلفله دلمه و یکعدد هویج خام کوچک بهش اضافه میکنم و زمان میدم تا بپزه و جابیفته،در پایان نمک و زعفران اضافه کرده و شعله رو خاموش میکنم.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#_قارچ_سوخاری_پفکی
موادلازم:
۵۰۰ گرم قارچ
۱/۲ قاشق چایخوری پودر سیر ریز شده
۱/۲ قاشق چایخوری پودر پیاز
۱٫۵ فنجان آرد۱ قاشق سوپخوری آرد ذرت
۱٫۵ فنجان آب
۱/۲ قاشق چایخوری
نمک۱ قاشق چایخوری
فلفل۱/۲ قاشق چایخوری
پودر کاری۱/۲ قاشق چایخوری
پکینگ پودردستورالعمل
✍طرز تهیه:
آرد ، آرد ذرت ، نمک ، فلفل ، بیکینگپودر و پودر کاری را با هم مخلوط کنید .
آب را به مخلوط افزوده و خوب هم بزنید و سپس به مدت ده دقیقه آن را کنار بگذاریدسیر و پیاز را نیز به مخلوط اضافه کرده و بعد از آن قارچها را داخل مخلوط بریزید و خوب هم بزنید تا قارچها کاملا با خمیر پوشانده شوند.
در همان حال ، روغن را داخل ماهیتابه داغ کنید . قارچها را درون ماهیتابه بریزید و آن را حدود پنج دقیقه سرخ کنید تا طلایی – قهوهای شوند.
قبل از سرو کردن ، قارچها را روی دستمال قرار دهید تا روغن آن خارج شود سپس آنها را با لیمو و جعفری خرد شده سرو کنید.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#قرمزه_نخودچی
این غذا،غذای اصیل اصفهانیه و به این صورت درست میشه
.
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
آرد نخودچی نیم پیمانه
نعناع خشک ۲ قاشق غذاخوری
پیازمتوسط رنده شده ۱ عدد
پیاز خرد شده ۱ عدد
رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
زردچوبه یک قاشق مرباخوری
نمکو فلفل به میزان لازم
.
.
درظرفی گوشت چرخ کرده،آردنخودچی،پیازرنده شده،زردچوبه،نمک و فلفل و یک قاشق غذاخوری نعنا را اضافه کنید و خوب ورز بدید تا وقتی که به دست نچسبه برای اینکار توی دستوراین غذا درحدنصف استکان آب هممیتونید به موادتون اضافه کنید ..نیمساعت اگرزمانبدیدو موادتونروبزارید تو یخچال خیلی بهتره.بعداز این مدت ازموادگوشتی به اندازه گردو برداشته و گرد کنیدو درظرفی بزارید.حالا یکعددپیازرو در ظرفی خردکرده و سرخ کنیدتا سبکبشه پیازتون سپس بهش رب گوجه،زردچوبه،نمک،فلفل و بقیه نعنا رو اضافه کنیدوتفت بدیدو درحدود پنج پیمانه آب اضافه کنیدوبزارید تا به جوش بیاد وقتی جوش اومد قرمزه های آماده شده رو داخل آب بزارید و تا پنج دقیقه در ظرفتونو نزارید بعد از این مدت در ظرفتون رو بزارید و نیم ساعت تا چهل و پنج دقیقه اجازه بدید تا غذاتون خوب بپزه
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#رول_بادمجان_و_فیله مرغ
مواد لازم :
بادمجان بلند ۲ عدد
فیله مرغ ۸تکه
پنیر پیتزا به میزان دلخواه
نمک،فلفل به میزان دلخواه
روش تهیه :
۱- بادمجان ها را پوست گرفته و از بلندا برش میزنیم .
۲- بادمجانها را در روغن کمی سرخ میکنیم در حدی که بادمجانها نرم شوند اما برشته نشوند و بعد روی دستمال حوله ای آشپزخانه گذاشته تا روغنش گرفته شود .
۳- فیله ها را کوبیده و با نمک و فلفل مزه دار میکنیم .
۴- یک ورق از بادمجان را گذاشته و روی آن فیله را قرار میدهیم و بعد روی فیله ها را مقداری پنیر میریزیم از یک طرف رول میکنیم و با خلال دندان فیکس کرده و داخل آرد سوخاری غلطانده و در روغن سرخ میکنیم.
نکته :
اگر ورقه های بادمجان را نازک برش بزنید نیازی به سرخ کردن اولیه نیست .
در انتهای کار بجای سرخ کردن میتوانید از فر استفاده کنید . با دمای ۱۸۰ درجه پنجره وسط با مدت ۴۰ دقیقه داخل ظرف پیرکس یا سرامیکی .
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
✅ شیرینی اسفناجی 😋
✍مواد لازم برای ۶ نفر:
۴لیوان شیر
۲ق چای خوری وانیل
۲استکان آب
۱۵ برگ اسفناج
۱۰ق غذاخوری شکر
۶ق غذاخوری آرد سمولینا
7۱ق غذاخوری نشاسته
✍مواد لازم برای شیرینی:
۲لیوان شیر
۳ق غذاخوری آرد
۱ق غذاخوری کاکائو
۵ق غذاخوری شکر
۵۰گرم شکلات تخته ای
✍مواد لازم برای تزیین :
فیله پسته یا پسته خرد شده
تکه های میوه به دلخواه
🍜 طرز تهیه:
برگهای اسفناج را با کمی آب گرم در غذاساز پوره کنید و در قابلمه بریزید .آرد سمولینا،شکر،نشاسته،وانیل و شیر را هم در آن ریخته و روی شعله متوسط بپزید تا غلیظ شود..یک قالب را نمناک کرده و مخلوط آماده شده را در آن بریزید وقتی خنک شد در یخچال به مدت یک ساعت بگذارید بماند. برای روی آن هم،شیر و کاکائو و آرد و شکر را مخلوط کرده و روی شعله متوسط پیوسته هم بزنید تا غلیظ شود. سپس شکلات تخته ای را در آن بریزید و هم بزنید تا ذوب شود. آنگاه روی شیرینی درون یخچال بریزید و دوباره چند ساعت بگذارید در یخچال بماند. آنگاه برش زده و در ظروف سرو گذاشته و به دلخواه تزئین نمایید.
#شیرینی_اسفناجی
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#دسر_شانامو ♡
مواد لازم:
پنیر خامه ای ۲۰۰گرم
بستنی وانیلی ۱ عدد
شیرعسلی نصف قوطی
خامه صبحانه ۲۰۰گرم
پودر ژلاتین ۳ق غ
ژله توت فرنگی یا هر طعمی که دوس دارین ۱بسته
طرز تهیه:
ابتدا ژله توت فرنگی را با یه لیوان آب جوش بن ماری میکنیم و نصف لیوان آب سرد میریزیم و کنار میگذاریم و نیز پودر ژلاتین را با یک سوم لیوان آب یا شیر بن ماری میکنیم و میگذاریم تا هر دو به دمای محیط برسند.
پنیر خامه ای را در حد باز شدن با همزن میزنیم و سپس خامه صبحانه را به آن اضافه میکنیم و کمی با همزن میزنیم. بعد بستنی و شیر عسلی را اضافه میکنیم و در آخر ژله توت فرنگی و پودر ژلاتین حل شده را به مخلوط اضافه میکنیم و سپس در قالب ریخته و داخل یخچال بزارید تا ببندد
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱