شعله اجاق باید زیاد باشه وگرنه برگر شما آب میندازه. پس تابه رو روی شعله بلند اجاق قرار بدید و وقتی حسابی داغ شد، اگر دوست دارید کمی چربش کنید و اگر نه هم که برگر رو مستقیم روی تابه قرار بدید.
وقتی یک سمتش قهوه ای رنگ شد؛ برگر رو وارونه کنید و اجازه بدید سمت دیگه اش هم قهوه ای رنگ بشه.
برگر، وقتی خوشمزه است که سطحش حسابی برشته و قهوه ای رنگ شده باشه.
برگر باید آبدار باشه. یعنی مرکزش کاملا نرم و لطیف و آبدار باشه. اما دورش باید کاملا برشته و قهوه ای رنگ باشه.
برگر ها روی تابه گریل خیلی سریع تر آماده میشن ولی روی این تابه حدودا دو سه دقیقه برای هر سمت نیاز هست. شما برای تابه خودتون باید زمان رو تجربه کنید. اما در کل هرچی کف تابه ضخیم تر باشه بهتره. حرارت هم باید زیاد باشه.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#ژله_با_تخم_شربتی
اول از همه مقداری تخم شربتی رو با آبگرم خیس دادم وقتی حجیم شد آبش رو کاملا دور ریختم.
حالا یک بسته ژله لیمو نعنایی رو با یک لیوان ابجوش حسابی مخلوط کردم بعد نصف بیشتر لیوان ابسرد بهش اضافه کردم و با همون ظرف گذاشتمش یخچال تا نیم بند بشه.تا اون داخل یخچال بود یک بسته ژله توت فرنگی رو با یک لیوان آبجوش مخلوط کردم نصف لیوان ابسرد بهش اضافه کردم و برای اینکه مات بشه و خودشو نشون بده ۴ق غ شیر همدمای محیط هم بهش اضافه کردم.حالا ژله لیمویی رو از یخچال درآوردم با چنگال هم زدم و ۱ق غ تخم شربتی غلیظ بهش اضافه کردم .اینجوری دیگه تخم شربتی ها ته نشین نمیشن و داخل ژله قشنگ شناور و معلق میمونن.قالبم رو چرب کردم ژله لیمو با تخم شربتی رو داخلش ریختم گذاشتمش یخچال وقتی با انگشت سطح ژله رو تست کردم و دیدم نیم بند شده ژله بعدی که توت فرنگی بود رو بهش اضافه کردم مجددا گذاشتمش یخچال تا خوب سفت و منسجم بشه.بعدم اطراف ژله رو با نوک انگشت یا دسته قاشق از کناره های قالب جدا کردم تا هوا بیفته زیر ژله .بعدم بشقابی دهانه قالبم گذاشتم و ژله رو برگردوندم.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
✅ لوبیاپلو 😋
پیاز داغ فراوون درست کنین، زردچوبه بزنین
گوشت را تفت بدین
رب و یا پوره گوجه فراوون بزنین اگر می خواین غذا تون قرمز خوشرنگ شه
نکته مهم الان کم کردن حرارت و تفت دادن گوشت و رب در حرارت ملایم هست، یک یکربع ، بیست دقیقه
آب را اضافه کنین و چوب دارچین که رنگ غذا تیره نشه و نمک و فلفل
لوبیا را بلانچ کنین، یعنی چند دقیقه تو آب جوش جوش بریزین و بعد یهویی تو آب یخ یخ بزارینش
بعد تفت بدین و به گوشت اضافه کنین
توی آب برنج که می جوشونین هم چوب دارچین و زردچوبه بزنین
مایه گوشت و لوبیا باید کاملا کم آب باشه که برنج خمیر نشه
برنج را ابکش کنین و مایه لوبیا پلو با به لاش...و یا تو همون مایه کته اش کنین.
بخار که کرد اب و کره زعفرونی روش بریزین و بزارین دم بکشه.
#لوبیا_پلو
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#ملا_قورمه "😍
برای تهیه این غذای خوشمزه و اصیل نیاز داریم به:
.
پنج عدد بادمجان نگینی درشت سرخ شده
چهار دسته جعفری از این دسته های کوچیک
یک دسته نعناع و یک دسته گشنیز
سه عدد پیاز خلالی یا نگینی سرخ شده
چهار حبه سیر رنده شده
پنج عدد گوجه خرد شده یا رنده شده
نمک وفلفل وزردچوبه به مقدار لازم
روغن مقداری
آبغوره نصف لیوان
ابتدا سبزی رو بشکل قورمه خرد کنید.
داخل تابه سیر رنده شده رو یه تفت کوچیک بدید به همراه زردچوبه بعد سبزی رو بهش اضافه کنید و تفت بدید مثل قورمه نباید کامل سرخ بشه بعد گوجه رو اضافه کنید و بعد پیاز سرخ شده رو بریزید ودرتابه رو بزارید تا کاملا پخته بشن. بادمجون ها رو نگینی درشت سرخ کنید و بهش اضافه کنید و در نهایت آبغوره رو بریزید.این خورشت به آب نیاز نداره همون آب گوجه و آبغوره براش کافیه.
طبق تحقیقاتی که کردم این غذا در کنار تخم مرغ و یا کوکو خورده میشه 😋
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
✅ دسر آلبالو با مغز فروتفیل آلبالو 😋
برای این دسر خوشمزه من دو بسته پودر ژله آلبالو رو بن ماری کردم با ۲ لیوان آب جوش و وقتی خنک شد بهش 1 لیوان پوره آلبالو که از قبل توی فریزر داشتم اضافه کردم همراه با یه پاکت خامه و یه کوچولو رنگ خوراکی و کااااملا مخلوط کردم و ریختم توی قالب و گذاشتم یخچال تا ببنده. بعد با یه ق مرباخوری آهسته وسط ژلمو خالی کردم اندازه ای که به ته قالب نرسه. و بعد فروتفیل ریختم تا نصفه. ژله باقیمانده رو هم بعد از بن ماری و از داغی افتادن ریختم روش و گذاشتم یخچال. در نهایت هم به اندازه دو ق روش سس براق فرانسوی (آینه ای) ریختم که براق تر بشه.
پ.
🚦نکته : شما اگه خامه دوس نداشتین میتونین عوضش بستنی آلبالویی بریزین که اونم خیلی خوشمزه میشه.
#دسر_آلبالو
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#کیک خیس کاراملی:
ابتدا ۱لیوان شیر، ۱لیوان شکر و ۱لیوان روغن مایع رو با همزن مخلوط میکنیم بعد۲بسته پودر کارامل را بهش اضافه و حدود ۱دقیقه میزنیم
از این مخلوط ۱لیوان برمیداریم و کنار میزاریم
حالا سه تا تخم مرغ را دونه دونه به مواد اضافه کرده خوب مخلوط میکنیم ۱۰قطره اسانس وانیل رو همراه آخرین تخم مرغ به مواد اضافه میکنیم.
۲لیوان آرد را به همراه ۱ق غ بکینگ پودر روی مواد الک کرده با لیسک فولد میکنیم
قالب رو چرب و آرد پاشی کنید
مایه کیک را داخل قالب ریخته و به فر منتقل کنید
مدت پخت ۴۵دقیقه
درجه ۱۸۰
بد از پخت کیک اون ی لیوان سس روکه کنار گزاشتیم روکیک میریزیم
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱