آشپزی خاص
🔷 #شفته_اراکی
مواد لازم:
گوشت (چرخ کرده): 500 گرم
آرد نخودچی: به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی: دو ق س
پیاز (رنده شده): یک عدد (متوسط)
جعفری (خردشده): سه ق س
نمک: به مقدار لازم
فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه :
ابتدا پیاز رنده شده، گوشت و آرد نخودچی را با جعفری، نمک و فلفل مخلوط کرده و خوب ورز دهید. سپس رب را با روغن و کمی آب تفت دهید تا کاملا به جوش آید. از مواد مخلوط شده گلوله هایی به اندازه گردو درست کرده و در سس گوجه فرنگی که در حال جوشیدن است بریزید .
نوش جونتون😉
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
✅ شامي 😋
✍ مواد لازم:
گوشت چرخکرده ۱۰۰ گرم
سیب زمینی ۲۰۰ گرم (۲عدد متوسط)
پیاز متوسط ۱عدد
تخم مرغ ۱عدد
سبزی خشک معطر ۲_۳قاشق (شامل نعناع و شوید جعفری و گشنیز و شنبلیله)
رب گوجه یک قاشق چایخوری
نمک فلفل زردچوبه بمقدار لازم
🍜 طرز تهیه:
سیب زمینی رو رنده ریز کردم آبشو گرفتم. پیازو رنده کردم و بقیه موادو اضافه کردم و حسابی ورز دادم تا سیبزمینی پژمرده بشه.
بعد با دست فرم دادم و در روغن سرخ کردم.
#شامی
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#برگر_مرغ_رژیمی
مرغ بدون استخوان و بدون پوست 900گرم
پودر سیر ۱/۴ قاشق چای خوری
پیاز یک عدد
پودر سوخاری 60 گرم
آب ۴-۶ قاشق چای خوری
نمک و فلفل به میزان دلخواه
ابتدا چربی های مرغ را بگیرید و آن را تا اندازه ای که زیاد خرد نشود، چرخ کنید.
سپس مرغ ریز چرخ شده را درون یک کاسه بریزید و سپس به آن نمک، نان خرد شده یا پودر سوخاری، فلفل، پیازهای ریز شده، پودر سیر و آب اضافه کنید آن را با دستان خود با هم خوب مخلوط کنید.
این مخلوط در این مرحله حالت چسبندگی ندارد، به همین دلیل آن را به مدت یک ساعت درون یخچال بگذارید.
بعد از یک ساعت، مخلوط را به قطعات ضخیم در اندازه های یک همبرگز به تعداد 10 الی 12 تایی تقسیم کنید.
حالا مقدار کمی روغن درون ماهی تابه بریزید و دمای آن را بر روی متوسط و یا کم تنظیم کنید.
سپس هر همبرگر مرغ را به مدت ۶-۴ دقیقه در هر طرف و یا تازمانی که پخته شود درون ماهی تابه سرخ کنید.
همبرگر شما آماده است و می توانید موادی را که دوست دارید و یا احساس میکنید که غذای شما را خوش طعم می کند به آن بیافزایید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#_آش_شله_قلمکار
موادلازم📝
گندم پوست کنده : 3 پیمانه
نخود : نصف پیمانه
عدس : نصف پیمانه
لوبیا سفید : نصف پیمانه
لوبیا قرمز : نصف پیمانه
لوبیا چشم بلبلی : نصف پیمانه
لوبیا چیتی : نصف پیمانه
گوشت با استخوان ( دنده و سرسینه گوسفند ): 500 گرم
پیاز متوسط : 3 عدد
سبزیجات خرد شده (تره ، جعفری، برگ چغندر، گشنیز و اسفناج ): ⅕ کیلو
روغن : به مقدار لازم
نمک : به مقدار لازم
فلفل : به مقدار لازم
زردچوبه : به مقدار لازم
نعناع داغ : به مقدار لازم
سیر داغ : به مقدار لازم
✍طرزتهیه:
ابتدا حبوبات را از شب قبل خیس کرده و آب آن را چند بار تعویض کرده و هر کدام را جداگانه می پزیم.
گوشت را نیز جدا می پزیم.
گندم را هم شسته و به صورت جداگانه می پزیم.
پس از پخت کامل گندم آن را با چرخ گوشت 2 بار چرخ می کنیم.
پس از پخته شدن گوشت استخوان هایش را جدا کرده و گوشت را ریش ریش می کنیم.
سپس نخود ، لوبیا، عدس ، گندم ، نمک ، فلفل و آب گوشت را با هم روی حرارت می گذاریم تا با هم بپزند.
سپس به مقدار لازم آب به مواد اضافه می کنیم.
زمانی که مواد کمی جا افتاد و پخته شد سبزی خرد شده را نیز به آن اضافه می کنیم و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد .
رنگ سبزی باید تغییر کند و کاملا جا بیفتد سپس گاز را خاموش می کنیم.(می توانید برای کش دار شدن بیشتر آش پس از پخت کامل همه مواد آنها را با گوشت کوب برقی و یا گوشت کوب معمولی مقداری بکوبید.)
در نهایت آش را در ظرفی ریخته و با نعناع داغ و سیر داغ و کشک تزیین می کنیم.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#کباب_برگ
مواد لازم:
گوشت راسته با فیله گوساله
روغن زیتون
پیاز
نمک و فلفل
طرز تهیه:
این کباب را می توان از راسته گوسفند یا گوساله انتخاب کرد . راسته را پیش از بریدن باید پاک کرد. یعنی 3 الی 4 اسنتی متر از سر کلفت آن را که محل اتصال به استخوان است باید برید ورگ و ریشه روی راسته را باید برداشت . راسته پاک کرده را از طول به چند قسمت 10 سانتی متری تقسیم کنید.
هر قسمت را روی تخته بخوابانید و با برش طولی به شکل چند ورقه به کلفتی حدود یک سانتی متر ببرید . یک ورقه از راسته ها را روی تخته بگذاریدو با پشت یک کارد سنگین یا ساطور یا بیفتک کوب روی گوشت بکوبید آب پیاز رنده شده , روغن زیتون, ماست (در صورت دلخواه) و زعفران را مخلوط کنید.
راسته ها را در این مایه بخوابانید و بگذارید حداقل یک شب بماند, سپس به سیخ بکشید . توجه داشته باشید نمک گوشت های قرمز مخصوصاً کباب ها را باید در وسط پخت زد . اگر این کار را از قبل از پخت انجام دهید, گوشت آب انداخته و کباب خشک و سفت می شود.
فوروارد فراموش نشه👌
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#کاچی
موادلازم:
ارد گندم سبوس دار یک لیوان
شیره انگور یک لیوان
گلاب یک لیوان
دم کرده هل نصف لیوان
اب سه الی چهار لیوان
پودر گردو سه ق غ
پودر تخمه افتابگردان ۳ ق غ
پودر زیره یک ق چ(اختیاری)
پودر جوانه گندم ۳ ق غ
پودر بادام ۳ ق غ
سیاه دونه ۱ق غ
طرزتهیه:
روغن زرد و کره و روغن مایع همه باهم یک لیوان
زعفرون اب کرده غلیظ ۳ ق غ
پودر گل سرخ(اختیاری) یک ق چ
اول آرد رو خالی حدود ده دقیقه تفت میدیم بعد روغن اضافه میکنیم ده دقیقه هم با روغن تفت میدیم بعد پودر مغزها رو اضافه میکنیم بعد شیره و اب و زعفرون و گلاب رو که قبلا مخلوط کردیم اضافه میکنیم و میذاریم با شعله ملایم بجوشه و جا بیفته.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸در این صبح بهاری
🌾ازخدا می خواهم
🌸خوشی و شادی را نصیبتان کند
🌾عافیت و تندرستے را
🌸به شما بپوشاند
🌾و موفقیت وکامیابے را
🌸در مسیرتان قرار دهد
صبح بخیر 🌺🌺
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
طرز تهیه کیک خیس شکلاتی
مواد اولیه :
شکر و شیر و روغن مایع هر کدام یک ونیم لیوان
آرد 2لیوان
تخم مرغ تخم مرغ 3 عدد
وانیل یک هشتم ق چ
پودر کاکائو 4 ق غذاخوری سرپر
بکینگ پودر 1 ق چ
کیک خیس شکلاتی
فر رو از قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید
اابتدا شیر وشکرو روغن مایع و پودر کاکائو رو در یه ظرف کاملا مخلوط کنید وخوب هم
بزنید و یه لیوان از مواد رو کنار بذارید تا بعدا به عنوان سس ازش استفاده کنید
آرد و بکینگ و پودر که قبلا سه بار الک کردیم رو با وانیل به بقیه مواد اضافه میکنیم و بعد تخم مرغ ها رو دونه دونه اضافه کرده و خوب با همزن میزنیم
مواد را داخل قالب از قبل چرب شده میریزیم و در فر به مدت 45 دقیقه میذاریم تا بپزد
بعد از این مدت کیک را از فر بیرون میاریم و همانطور داغ داغ سسی رو که ازقبل کنار گذاشته بودیم روش میریزیم و اجازه میدهیم که سس به خورد کیک برود بعد کیک را میبریم و تزیین میکنیم
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#شیرینی_پای_اناناس
تخم مرغ 2 عدد شکر 1/2پ روغن مایع 1/2پ
شیر یا اب کمپوت اناناس 1/6پ ارد 1 پ بکینگ پودر 1 ق چ پودر نارگیل 2 ق س وانیل نصف ق چ تخم مرغها را با وانیل و شکر بزنید تا کرم رنگ و حجمش دوبرابر شود.
روغن مایع را اضافه کرده در حد مخلوط شدن هم بزنید.شیر یا اب کمپوتو اضافه کنید.ارد و بکینگ پودر را الک کنید با پودر نارگیل مخلوط کنید.و به مواد بالا اضافه کنید و با همزن یک دور هم بزنید تا مواد یکدست شود.کپسولهای کاغذی را در قالبهای مخصوص پای بگذارید.و از مواد نیم کپسول را پر کنید.و روشو اهسته نیمی از یک حلقه اناناس قرار بدید.در فر گرم شده 170 درجه به مدت 20 الی 25 دقیقه قرار دهید تا طلایی شود.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
✅ کمپوت سیب خونگی 😋
✍ مواد لازم:
سیب 10 عدد
شکر 6 قاشق غذاخوری
آب 3 لیوان
گلاب 1 قاشق غذاخوری
آبلیمو 1 قاشق مرباخوری
🍜 طرز تهیه:
سیب ها روخوب پوست بگیرید و از وسط نصف کنید و هسته آنها را جدا کنیددرون قابلمه آب و شکر ،آبلیمو و گلاب رو بریزید و بگذارید به جوش بیادو بعد جوش آمدن سیب ها رو اضافه کنید و اجازه بدید بپزه و سس غلیظ بشه. نکته :اگر قبل اینکه سس کمپوت غلیظ بشه سیب ها پخت ،سیب ها رو جدا کنید واجازه بدید سس بجوشه وبه غلظت برسه بعد سس رو روی سیب ها بریزیدچون اگر سیب ها زیاد بپزه له میشه .
#کمپوت_سیب
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
🍲#سوپ_کلم_بروکلی
☘مواد لازم
کره : 80 گرم پیاز : 3 عددآب : 2 لیترآرد سفید : نصف پیمانه بروکلی : 1 کیلوگوجه فرنگی متوسط خرد شده : 1عددآویشن : 1 قاشق چای خوری جوزهندی پودر شده : یک چهارم قاشق چای خوری آب لیمو : یک قاشق غذاخوری شیر : یک پیمانه ماست : سه چهارم پیمانه
🍃دستور تهیه :
1-کره را در قابلمه بزرگی ذوب کنید. پیاز را به آن اضافه کرده و تفت دهید تا نرم شود.
2-سپس آرد را اضافه کرده و هم بزنید تا خامی آرد گرفته شود.
3-کم کم آب، بروکلی، گوجه فرنگی، آویشن، جوزهندی و آب لیمو را اضافه کرده و بگذارید 15دقیقه بجوشد
4-سپس در مخلوط کن بریزید و مخلوط کنید تا یک دست شود.
5-شیر و ماست را اضافه کنید و سوپ را دوباره روی حرارت قرار دهید تا گرم شود البته بدون اینکه به جوش آید.
6-روی سوپ را نیز می توانید با تکه های کلم بروکلی تزئین کنید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#شیرینی_تر_شکلاتی
کیک شکلاتی......به مقدار لازم
شکلات تخته ای.......200 گرم
خامه......200 گرم
گردو نگینی......نصفه پیمانه
نارگیل......2قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
ابتدا شکلات تخته ای رو به روش بن ماری حل کنید.بهد بهش خامه صبحانه رو اضافه کنید.بزارید تا از دما بیوفته.
کیک شکلاتی را با هر دستوری که دوست دارید درست کنید.کاملا خردش کنید.بعد بهش شکلات و خامه را اضافه کنید.بعد گردو و نارگیل را اضافه کنید.خوب مخلوط کنید.تا زمانی که به صورت خمیر دربیاد.(شکلات را کم کم اضافه کنید)روی میز کار سلفون پهن کنید.از مواد کیک روی سطح سلفون برارید.به کمک سلفون رول کنید.حدود 2 ساعت بزارید داخل یخچال تا کاملا سفت بشه.بعد سلفون را حدا کنید و برش بزنید.شکلات تحته ای را آب کنید .از برش ها داخل شکلات بزنید و روشو پودر پسته بریزد.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#شیرینی_دانمارکی
خانگی (گل محمدی)
پخت شیرینی دانمارکی خانگی خیلی راحته و در عین آسون بودن خیلی هم خوشمزه س و طعم عالی و بی نظیری داره. میتونید این شیرینی خوشمزه رو به راحتی تهیه کنید و برای پذیرایی از مهمان ها ازش استفاده کنید و از طعم و عطر بی نظیرش لدت ببرید. با نحوه پخت این شیرینی عالی در ادامه مطلب همراهم باشید.
آموزش پخت شیرینی دانمارکی با روشی ساده و خوشمزه:
برای پخت شیرینی دانمارکی علاوه بر خمیر اصلی به کرم هم برای قسمت میانی شیرینی احتیاج داریم. قبل از هر کاری بریم سراغ مواد لازم برای تهیه این شیرینی خوشمزه، اول مواد مورد نیاز برای تهیه کرم رو میگم:
گلاب: یک پیمانه
شیر: یک پیمانه
شکر: ۲۲۰ گرم
آرد: ۸۵ گرم
وانیل: یک ق چ
خب حالا بریم سراغ مواد لازم برای تهیه خمیر این شیرین خوشمزه:
آرد: ۷۰۰ تا ۷۵۰ گرم
خمیرمایه: ۳ قاشق غذا خوری
شیر ولرم: یک پیمانه
تخم مرغ: سه عدد
شکر: ۱۱۰ پیمانه
روغن مایع: یک پیمانه
زعفران آب شده: نصف قاشق چ
وانیل: نصف قاشق چ
برای رومال شیرینی هم از زرده تخم مرغ به همراه کنجد، شکر دانه درشت، خلال بادام، گردوی خرد شده به دلخواه میتونید استفاده کنید.
قبل از هر کاری کرم شیرینی رو آماده میکنیم . برای اینکار آرد و شکر و وانیل رو مخلوط کرده و به تدریج شیر و گلاب رو اضافه کرده و وقتی یکدست شد، روی حرارت متوسط قرار میدیم و مرتب هم میزنیم تا غلیظ شه.
شیرینی دانمارکی
برای خمیر شیرینی دانمارکی آرد رو الک کرده و شکر و خمیر مایه فوری رو بهش اضافه کرده و با هم خوب مخلوط میکنیم. بعد بقیه مواد رو اضافه کرده و ورز میدیم تا خمیر نرم و لطیف و یکدستی به دست بیاد.
شیرینی دانمارکی
خمیر رو به شکل مستطیل باز کرده و یکی دو قاشق از کرم رو یکطرفی ریخته و طرف دیگه رو روش آورده و با چاقو برش داده و تو سینی فر که کاغذ روغنی گذاشتیم میچینیم. و روشو با پارچه می پوشونیم و یکی دو ساعت میزاریم بمونه تا حجمش دو برابر شه.
شیرینی دانمارکی
شیرینی دانمارکی خانگی
بعد روی شیرینی ها رو زرده تخم مرغ مالیده و موادی که برای روی شیرین آماده کردیم رو به دلخواه روش میپاشیم وبا حرارت ۱۸۰ درجه به مدت ۱۵ تا ۲۰ تو فر میزاریم تا بپزه.
پخت شیرینی
پخت شیرینی
خب دوستان گل شیرینی دانمارکی ما آماده س. اونو تو ظرف بچینید و بعد از خنک شدن نوش جان کنید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛