امروز یه نوع شیرینی عربی واستون آماده کردم که شبیه لقیمات هست با این تفاوت که در این شیرینی آرد نخودچی استفاده میشه ومثل لقیمات لازم نیست که در روغن شناور سرخ بشه🤗👩🍳
اسم این شیرینی صب القفشه هست یعنی شیرینی قاشقی که من به همون فارسی گفتم.
بافت این شیرینی مثل بامیه هست که بیرون شیرینی خشک ووسط آن کمی نرم هست، پس به مقدار کم درست کنید تا تا زود مصرف بشه👩🍳👩🍳
حتما شهدتون غلیظ باشه تا شیرینی چیپسی بشه وگرنه اگه شهد رقیق باشه شیرینی نرم میشه.
#شیرینی_قاشقی
موادلازم :
1 لیوان آرد سفید
1/2 لیوان آرد نخودچی
1 قاشق چایخوری مایه خمیر فوری
1 قاشق غذاخوری پر نشاسته ذرت
نصف قاشق چایخوری بکینگ پودر
1 قاشق غذاخوری پودر کاسترد(میتونید نشاسته ذرت بریزید)
2 قاشق چایخوری پودر هل
1 قاشق غذاخوری شکر
کمی وانیل (من نریختم)
1/2لیوان ماست
1/2لیوان شیر ولرم
4 قاشق غذاخوری گلاب
1 عدد تخم مرغ
30 گرم کره ذوب شده
2 قاشق مرباخوری زعفران آبکرده
طرز تهیه:
همینطور که در فیلم نشون دادم اول کارشیر وشکر ومایه خمیر را مخلوط ومیزاریم 10 دقیقه بمونه تا مایه خمیر عمل کند.
بعدهمه مواد خشک را باهم مخلوط والک میکنیم. تخم مرغ را بهمراه زعفران با همزن دستی کمی میزنیم وبعد مابقی مایعات را اضافه کرده وباهمزن میرنیم درحد مخلوط شدن وبعد مواد خشک را اضافه ومخلوط میکنیم ومیزاریم یک ساعت استراحت کند تا حجم مایه دو برابر شود وبعد در تابه روغن ریخته واز مایه با قاشق مرباخوری برداشته ودر روغن با حرارت کم سرخ میکنیم و
بعد که همه شیرینی ها سرخ شدن آنها رو درشربت خنک گذاشته وبعد از چند دقیقه از شربت بیرون آورده ومیزاریم در صافی تا شربت اضافه گرفته شود و به دلخواه با پودر پسته با نارگیل تزئین میکنیم.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#شیرینی_قاشقی
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#فرنی_سه_رنگ
شیر 2 لیوان
آرد برنج 2 قاشق سوپخوری پُر
شکر 4 قاشق غذاخوری(بنا به ذائقه خودتون میشه شکر رو بیشتر ریخت)
گلاب 4 قاشق سوپخوری
خامه صبحانه2 قاشق مرباخوری(به دلخواه،میتونید به جای خامه مقداری کره اضافه کنید ولی به نظرم با خامه طعمش خیلی خوشمزه تره)
شیر سرد را در شیر جوش بریزید و آرد برنج را روی آن الک کنید و با همزن دستی خوب هم بزنید تا آرد برنج در شیر حل بشه و هیچ گوله ای از آرد باقی نمونه.
بعد شکر را هم اضافه کنید.
شیر جوش را روی حرارت ملایم قرار بدید و مدام هم بزنید.
حرارت حتما ملایم باشه تا آرد برنج در شیر خوب پخته بشه و مزه خامی نداشته باشه.
حتما مدام هم بزنید وگرنه آرد برنج سریع تهنشین میشه و در شیر تکه تکه میشه و فرنی شما یکدست نمیشه.
وقتی غلظت فرنی به حد دلخواهتون رسید نوبت اضافه کردن گلاب هست،گلاب رو هم اضافه و دوباره روی حرارت هم بزنید .
در آخر به دلخواه میتونید کمی خامه صبحانه اضافه کنید تا فرنی شما کِرِمی و خوش طعم تر بشه.
فرنی را از روی حرارت بردارید و بلافاصله سه قسمت کنید.
یک قسمت آنرا ساده بگذارید .
به قسمت دوم مقداری پودر کاکائو حل شده در آب جوش اضافه کنید(من 1 قاشق سوپخوری پودر کاکائو را در کمی آب جوش حل کردم )
به ظرف سوم مقداری زعفران دمکرده غلیظ اضافه کنید.
ترتیب ریختن فرنی ها به سلیقه خودتون بستگی داره.
من ابتدا مقداری فرنی سفید کف ظرفها ریختم و صبر کردم تا رویه ببنده...
در این فاصله هر از گاهی مواد فرنی زعفرانی و شکلاتی را هم بزنید تا رویه نبنده.
و بعد از اینکه فرتی سفید رویه بست،فرنی شکلاتی و در پایان فرنی زعفرانی در ظرفها ریختم...
روی فرنی رو به دلخواه تزئین و سرو کنید.
اگه فرنی زیاد از حد غلیظ بشه یا بدون پوشش مدت زیادی در محیط بمونه ممکنه رویه اون ترک برداره.
با این مقدار حدود 5 تا 6 استکان فرنی خواهید داشت.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#خاگینه_گل
آرد 2 تا 2/5 پیمانه
بسته به درشتی تخم مرغ ممکن است میزان آرد متغیر باشه(من 2/5 پیمانه آرد مصرف کردم)
بیکینگ پودر 1 قاشق غذاخوری
ماست 1/2 پیمانه
روغن مایع 1/2 پیمانه
تخم مرغ 2 عدد
وانیل 1/4 قاشق چایخوری
سفیده تخم مرغ 1 عدد
پودر پسته برای تزئین
مواد شهد:
آب 1/5 پیمانه
شکر 1/5 پیمانه
زعفران سائیده مقداری
گلابت 1 تا 2قاشق غذاخوری
جوهر لیمو 1/4 قاشق چایخوری(یا آبلیمو 1 قاشق غذاخوری)
همه مواد را مخلوط و روی حرارت ملایم بگذارید ابتدا کمی هم بزنید تا شکر حل شود و بعد دیگر هم نزنید تا جوشبیاید و با حرارت ملایم کمی قوام پیدا کند.
بعد حرارت را خاموش کنید تا شهد ولرم شود.
برای خاگینه شعد باید کمی قوام پیدا کنه ولی لازم نیست غلیظ بشه....کمی از شهد سرد رو بین دو انگشت بگیرید باید کمی چسبنده باشه،در این حد کافیه.
تخم مرغها+وانیل را با همزن دستی مخلوط کنید تا یکدست شوند.
روغن مایع و ماست را هم اضافه و هم بزنید.
آرد+بیکینگ پودر را با هم مخلوط و 3 بار الک کنید و به متیه تخم مرغ کم کم اضافه کنید تا خمیر جمع شود.
سپس خمیر را کمی ورز دهید تا یکدست شود.
خمیر در نهایت به دست نمیچسبد.
خمیر را در نایلون قرار بدید و 30 دقیقه در محیط آشپزخانه استراحت دهید.
سپس هر بار مقداری از خمیر را بین دو نایلون باز کنید به ضخامت 3 میلی و با دو کاتر گرد کاتر بزنید و با کارد ابتدا برش+داده و 4 برش بدهید و بعد برش×بزنید تا 8 گلبرگ ایجاد شود.
بعد هر دو دایره کوچک و بزرگ را با کمی سفیده تخم مرغ به هم بچسبانید.
همه خمیر را به همین ترتیب آماده کنید(حتما روی خمیر را بپوشانید تا خشک نشود)
سپس گلهای آماده را در روغن داغ شناور با حرارت ملایم سرخ کنید تا پف کرده و مغز پخت شوند.
در صافی بگذارید تا روغن اضافی آنها خارج شود و بعد در شهد ولرم بیندازید.
اگه دوست دارید شیرین بشه باید تایم بیشتری توی شهد نگه دارید ولی من چون طرفدار چیزای کم شیرین هستم بعد از یک دقیقه از شهد در آوردم.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
کوفته مغزدار (به روش سرخ کردن)
مواد داخل:
500 گرم گوشت چرخ کرده نیم چرب
6 عدد پیاز
2 قاشق غذاخوری رب فلفل(اگر ندارید رب گوجه بریزید)
125 گرم کره
1 قاشق چایخوری فلفل سیاه
1 قاشق چایخوری زیره
1 قاشق مرباخوری فلفل قرمز پرک شده
1 قاشق مرباخوری نمک
1 لیوان مغز گردوی درشت خرد شده
برای خمیر:
3 لیوان بلغور ریز برای کوفته (بلغور گندم)
1ونیم لیوان ایرمیک(آرد سمولینا)
1 عدد تخم مرغ
1 لیوان آرد
1 قاشق غذاخوری رب فلفل
1 قاشق چایخوری زیره
1 قاشق چایخوری فلفل سیاه
1 قاشق چایخوری نمک
آب ولرم
طرز تهیه:
برای مواد داخل پیازها را نگینی خرد کنید. گوشت چرخ کرده را داخل ماهیتابه گذاشته بدون اضافه کردن روغن، با آب خودش بپزید تا زمانیکه آبش گرفته شود. سپس کره را اضافه کنید. پیازها را نیز اضافه کرده خوب تفت دهید. تا زمانیکه آب پیازها گرفته شود.
سپس رب، ادویه و نمک آن را اضافه کنید، خیلی کم تفت دهید. به دلخواه مغز گردو را نیز اضافه کرده از روی اجاق بردارید. برای سرد شدن آن، روی سینی بزرگی بریزید. وقتی کمی ولرم شد داخل فریزر بذارید.(میتوانید مواد داخل را یک روز قبل آماده کنید و در یخچال بذارید )
بلغور و سمولینا را اگر ظرف کوفته خام دارید داخل آن بگذارید. حدود 2 لیوان آب ولرم را ریخته 10 دقیقه منتظر بمانید. سپس ورز دادن را شروع کنید. بعد از کمی ورز دادن، تخم مرغ و آرد را اضافه کنید. به اندازه 1 لیوان آب اضافه کرده به ورز دادن ادامه دهید. رب و ادویه ها را مخلوط کرده خوب ورز دهید. با هر از گاهی آب ریختن (اما به مقدار کم) تا زمانیکه به قوام معجون برسد حدود 20 دقیقه ورز دهید.
سپس تکه هایی کمی بزرگتر از گردو برداشته، داخل کف دستتان که خیس کردید به کمک انگشت، با برگرداندن مداوم باز کنید. هر از گاهی خیس کردن دستتان را فراموش نکنید، برای نچسبیدن کوفته و راحت باز شدن آن.
به اندازه کافی از مواد را داخل آن گذاشته، دوباره با کمی خیس کردن دستتان کوفته را ببندید.
بعد از آماده کردن کوفته ها یا بلافاصله داخل روغن داغ سرخ کنید، و یا به دلخواهتان داخل آب نمک جوشیده بپزید سپس سرخ کنید.
نوش جان 👌🏻😍
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
🔷#موس_لبو
یه لبوی متوسط رو بپزید و با بلندر پوره کنید حالا دو سوم پاکت خامه صورتی و ۲قاشق غذاخوری مایونز رو بهش اضافه کنید کاملا مخلوط و یکدست بشن.۴ تا ورق ژلاتین رو توی آب سرد خیس میدیم تا کاملا نرم بشه.۱ پیمانه شیر و ۴قاشق مرباخوری شکر رو روی حرارت میزاریم و هم میزنیم تا شکر حل بشه و بعد ورق ژلاتین نرم شده رو از تب سرد بیرون میاریم و آب اضافه ش رو میگیریم و توی شیر گرم میریزیم و خوب مخلوط میکنیم.میزاریم شیر ولرم بشه و بعد کم کم اونو به مخلوط لبو اضافه میکنیم تا نبره.
حالا مواد رو تو قالب بریزید و برای چند ساعت توی یخچال میره که اگه شب تا صبح بزارید بهتره
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#سوسیس_خورشیدی
اینم یه #صبحانه دو سوته و خوشمزه
سوسیس ۱ عدد
زرده تخم مرغ ۲ عدد
کره ۴۰ گرم
نمک فلفل
پیازچه یا جعفری تازه برای تزیین
سوسیس را از طول به دو قسمت تقسیم کنید و مطابق فیلم برش بزنید. برش ها را خیلی سطحی بزنید تا وقت حلقه کردن سوسیس جدا نشود. تابه را چرب کنید و دو طرف سوسیس را سرخ کنید. وسط هر سوسیس یک زرده انداخته و ادویه و نمک کنید. نوش جان
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸ســــلام
🍃صبحتون بخیر و شادی
🌸آخر هفته تون
🍃پر از مهر خدایی
🌸غم هاتون کوتاه
🍃عمرتون بلند
🌸آرزوهاتون دست يافتنی
🍃لبتون خندون
🌸و دلتـون شـاد
🍃پنجشنبه تون عالی
🌸دست مهربون خدا همراهتون
🍃☕️🍃☕️🍃☕️🍃☕️
#کیک_قابلمه_ای
آرد 4 پیمانه
شیر یا ماست یا آب 2 پیمانه
تخم مرغ 2 عدد
شکر 2 پیمانه
بکینگ پودر 3 ق مربا خوری
وانیل 1 ق چ خوری
روغن نصف لیوان
ابتدا تخم مرغ هارو با وانیل با هم زن کمی میزنیم بعد کم کم شکر رو بهش اضافه کرده و 5 دقیقه میزنیم ک حسابی کش بیاد بعد اگه از آب یا شیر استفاده میکنید بهتره شیرتون یا آبتون داغ باشه ن جوش 😉
بعد کم کم ب تخم مرغ اضافه میکنیم و تند تند هم میزنیم و زرده ها نپزه و اگه از ماست استفاده میکنید همینجوری دو لیوان ارد رو ب مواد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید بعد نصف لیوان روغن مایع ب مواد اضافه کنید کمی هم میزنیم و بعد هم زنو کنار میزاریم
حالا نوبت اضافه کردن آرد و بکینگ پودره ک بعد از اینکه اونارو 3 بار الک کردین روی مواد کم کم الک کرده و هم میزنیم ک خوب مخلوط بشه بعد داخل قابلمه تفلون مورد نظر رو چرب میکنیم و موادمون رو میریزیم و میزاریم روی گاز ب مدت 1 ساعت با دم کنی و شعله گاز رو هم کم میکنیم مثل دم کردن برنج و اجازه میدیم بپزه و بوی کیک در بیاد اگه احیانا درشو باز کردین بعد از 1 ساعت و دیدین هنوز روی کیک پخته نشده دوباره دم کنی بزارید و اجازه بدین بپزه 😊
این کیک بافت بسیار نرم و پنبه ای داره و خیلی خوشمزه میشه امیدوارم بدرستید و امتحان کنيد
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#تایگر_کیک
تخم مرغ 4 عدد
شکر 260 گرم ( یک و یک چهارم لیوان)
روغن مایع 120 گرم (نصف لیوان)
شیر 250 گرم (یک لیوان)
آرد سفید 375 گرم ( دو و نیم لیوان)
وانیل 1/2 ق چ
بیکینگ پودر 7 گرم ( 2 ق م سر خالی)
(پودر کاکائو رنگ روشن 2 ق غ ، پودر کاکائو رنگ تیره 2 ق غ ، زعفران به میزان لازم همراه 2 ق غ آرد سفید)
همه مواد به دمای محیط برسه .
تخم مرغ رو همراه شکر و وانیلبا همزن 3 تا 4 دقیقه خوب زدم تا کرم رنگ و کشدار بشه . روعن مایع رو ریختم و یک دقیقه همزدم .شیر روهم ریختم و بعد از کمی هم زدن ، همزن روکنار گذاشتم .
دو و نیم لیوان آرد رو همراه بیکینگ پودر 3 بار الک کردم و کم کم داخل مواد کیک ریختم و مخلوط کردم .
مایه کیک رو به 3 قسمت مساوی تقسیم کردم .
به هر قسمت هر ماده ای که می ریزید باید توازن داشته باشه و تعادل برقرار بشه تا یکی از مایه های کیک ته نشین نشه و خراب نشه .
پس وقتی به دو تای دیگه پودر کاکایو روشن و تیره ریختم به اون یکی هم آرد اضافه کردم که مقدارش مثل اون ها با کاکایو یکی باشه .
به یک قسمت زعفران + 2 ق غ آرد سفید اضافه کردم ، به قسمت دیگه 2 ق غ پودر کاکائو رتگ روشن و قسمت بعدی 2 ق غ پودر کاکائو رنگ تیره .
قالب من گرد به قطر 23 سانت هست که کفش کاغذ روغنی انداختم و از هر مایه کیک با ملاقه برداشتم و مطابق فیلم ریختم تا پایان کار .
فر رو از یک ربع قبل گرم کردم داخل فر 170 ، 180 درجه ، طبقه وسط ، 45 تا 50 دقیقه قرار دادم .
برای اینکه کیکتون هم گنبدی نشه . دیواره های قالب رو اگر قتلبتون طرح دار نیست چرب نکنید و همچنین دور دیواره های قالب حوله مرطوب بپیچید و با سنجاق به دور قالب وصل کنید و بزارید داخل فر تا کیکتون گنبدی نشه . حوله نمی سوزه فقط حوله ای باشه که فقط برای این کار بزارید . دیگه کیکتون گنبدی نمیشه 🙂.
بدون فر این کیکرو داخل فر دست ساز و یا تابه دو طرفه هم می تونید درست کنید
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#نان_سیمیت
سلام دوستان گلم نون سیمیت یک نون ترکیه ، خیلی خوش خوراک و خوشمزه 🙂😍😋.
شیر ولرم 120 گرم (نصف لیوان)
روغن مایع 30گرم ( حدودا 4 ق غ)
شکر 2 تا 3 ق غ
تخم مرغ 1 عدد
آرد سفید حدودا 300 تا 350 گرم (حدودا 2 تا دو و نیم لیوان)
پودر خمیر مایه 5 گرم (1 ق م)
نمک نوک قاشق
میزان شیرینی این نون کم و معتدل هستش. اما اگر خودتون دوست دارید براساس ذایقه می تونین کم و زیاد کنید.
توی یه ظرفی شیر ولرم و یه قاشق شکر رو مخلوط و بهش پودر خمیر مایه اضافه کردم و در ظرف رو گذاشتم تا ده دقیقه به عمل بیاد و پف کنه .
توی یه ظرف بزرگتر ، تخم مرغ و بقیه شکر و نمک و روغن رو ریختم و کمی با قاشق زدم . خمیر مایه به عمل اومده رو هم اضافه کردم و مخلوط کردم . آرد رو الک کردم و به تدریج داخل موادم ریختم ، اینکه آرد توی خمیر ها تقریبیه به خاطر اندازه تخم مرغ و خود آرد فرق می کنه ، من اول دو لیوان آرد ریختم و دیدم خمیرم به دستم می چسبه ، بعد با دستم همین جوری کم کم آرد ریختم ، اونه که اندازه اش دقیق نیستش . آرد تا جایی اضافه میشه که خمیر به دست نچسبه خیلی هم آرد نریزین با این کار لطافت نون هاتون از بین میره .
خمیر رو ده دقیقه ورز دادم و صد بار روی صفحه کارم کوبیدم ، توی به ظرف تمیز گذاشتم و روش رو پوشوندم جای نسبتا گرم تا یک الی یک و نیم ساعت استراحت کنه .
بعد از استراحت پف خمیر رو با ورز دادن گرفتم ، از خمیر چونه هایی برداشتم و 10 تا چونه کردم و به صورت نوار و رشته هایی باریک در آوردم . دو تا از این رشته ها رو بهم پیچیدم و بعد دو سر این خمیر رو بهم وصل کردم .
داخل سینی فر که کمی چرب کرده بودم یا کاغذ روغنی بندازین ، چیدم .
دوباره روش یه دستمال تمیز کشیدم 20 الی 25 دقیقه گذاشتم استراحت دوم داشته باشه .
بعد از استراحت برای رومال این نون که این نون رو متمایز می کنه از نون های دیگه از شیره انگور و آب استفاده کردم تا رقیق بشه و با قلمو روی نون ها زدم . روش هم کنجد پاشیدم و یا بهتره در کنجد بغلتونین . البته به صورت رایج خود خمیر رو داخل شیره رقیق شده یک لحظه قرار می گیره و بعد داخل کنجد غلتونده میشه .
سینی رو در فر 180 درجه از یک ربع قبل گرم شده به مدت 20 دقیقه ، طبقه وسط قرار دادم .
یک ظرف حاوی آب هم توی فر بزارین نون هاتون لطیف تر میشه .
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
موادلازم:
بادمجان 5عدد
گوشت چرخکرده 300 گرم
پیاز درشت 1پیاز
آردسوخاری 2 ق غ
سیر3حبه
جعفری مقداری
نمک،فلفل،زیره
ادویه دلخواه
گوجه فرنگی
فلفل سبز
مواد سس( رب،1.5لیوان آب،1 قاشق روغن )
طرز تهیه:
بادمجان ها را نواری پوست گرفته و به ضخامت نیمسانتی متر برش بزنید.
دوطرف آنها نمک پاشیده و حداقل یک ساعت صبر کنید.سپس آنها را شسته و با دستمال خشک کرده و در کمی روغن گرم سرخ کنید.در ظرفی ،پیازرا ریز خرد کرده و یا رنده کنید،گوشت،جعفری خردشده،آرد سوخاری،ادویه ها را اضافه کرده و خوب ورز دهید ،سپس از مایه گوشتی کوفته هایی به بزرگی گردو جدا کرده و گرد کنید.کوفته ها رادر کمی روغن مختصرا تفت دهید.
کوفته ها رادر بادمجان ها قرار داده و در ظرف مخصوص فر ،مانند پیرکس و غیره بچنید.
لابلای بادمجان ها گوجه فرنگی خرد شده و فلفل سبز بچینید و رویش سیر خردشده بپاشید.(سیر را میتوان در مایه کوفته هم استفاده کرد)در ماهیتابه روغن را گرم کرده و سپس رب را تفت دهید و آب را اضافه کنید اجازه دهید کمی بجوشد و سپس رو و میان بادمجانها بریزید.ظرف را با فویل بپوشانید و در فر200درجه به مدت 30الی 35 دقیقه بپزید
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پیتزا کالزونه😋
مواد لازم🔻
آب ولرم حدودا ۳۸ درجه ۱لیوان
شکر ۱قاشق مرباخوری
خمیر مایه فوری ۲ قاشق مرباخوری
روغن مایع ۱/۴پیمانه
آرد حدودا ۲پیمانه
نمک ۱قاشق مرباخوری
کالباس ۱۰ورقه
قارچ ۱۵عدد
فلفل دلمه ۱عدد
پنیر پیتزا ۳۰۰گرم
سس کچاپ ۲قاشق غذاخوری
*مواد میانی متغیر هست،شما میتوانید از مرغ و یا مواد گوشتی همراه با قارچ و فلفل دلمه ای استفاده کنید*
👇طرز تهیه👇
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
طرز تهیه پیتزا کالزونه🔻
1_ابتدا آب ولرم و شکر و خمیر مایه فوری را مخلوط کرده در آن را پوشانده و اجازه میدهیم خمیر مایه عمل آید.
2_خمیر مایه عمل آمده،روغن،نمک در ظرفی ریخته و به تدریج آرد اضافه کرده و هم میزنیم تا خمیر نرم و لطیفی به دست آید،خمیر را به مدت 10 دقیقه ورز داده و در ظرف تمیزی قرار میدهیم و به مدت 1ساعت استراحت میدهیم تا حجم خمیر دو برابر شود.
3_پس از یک ساعت استراحت،پف خمیر را گرفته و خمیر را به سه قسمت تقسیم میکنیم.
4_خمیر را گرد باز میکنیم.
*من خمیر را در ظرف گرد باز کردم و زیر خمیر را آردپاشی کردم*
5_روی خمیر را سس کچاپ ریخته و پخش میکنیم،و مواد میانی (کالباس،قارچ،پنیر پیتزا،فلفل دلمه ای)را قرار میدهیم.
6_لبه خمیر را بلند کرده و روی لبه دیگر قرار میدهیم،لبه ها را روی یکدیگر میچسبانیم.روی خمیر را سس کچاپ و پنیر پیتزا بریزید.
*میتوانید با زرده تخم مرغ رومال کرده و کنجد بپاشید*
8_پیتزا کالزونه را درون فر 180 درجه قرار دهید ،به مدت بیست دقیقه از زیر روشن کنید تا خمیر زیرین بپزد سپس ده تا پانزده دقیقه گریل را روشن کنید تا روی آن طلایی شود.
این مقدار مواد سه عدد پیتزا کالزونه به شما میدهد.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#آش_ماست
مواد لازم رو تقریبی میگم خودتون کم وزیادش کنید
عدس یک پیمانه
نخود نصف پیمانه
برنج نیم دانه ایرانی نصف پیمانه نداشتید همون برنج درسته بزنید.
سبزی آش نیم کیلو(جعفری، گشنیز،تره، اسفناج،شوید،نعنا)
ماست سه لیوان شاید بیشتر نه زیاد ترش نه زیاد شیرین
نمک و فلفل وپیاز داغ به مقدار لازم
نخود رو شب خیس کردم صبحش گذاشتم که بپزه
عزیزان یادتون باشه همیشه نخودی که برای اش استفاده میکنید حتمااا بپزید چون نخود دیر پزه( فقط کمی دندون گیر باشه ) چون بعدا با بقیه مواد پخته میشه
عدس رو خوب شستم وبا کمی آب گذاشتم رو گاز حدود پنج دقیقه جوشید آبشو دور ریختم
عدس ونخود پخته رو ریختم تو قابلمه اب قلم یا اب مرغ بریزید اگه اب مرغ یا اب قلم کم بود اب بریزد به اندازه کافی اب بریزید تا دوباره مجبور نشید اب بریزید
(وقتی آبش جوش اومد شعله رو کم کنید)
نخود وعدس که پخته شدن(له نشن)
برنج،سبزی آش،پیاز داغ،نمک وفلفل رو اضافه میکنیم ومیزاریم کاملا بپزن وابش کشیده بشه تو فیلم نشون دادم غلظتش به چه اندازه ای باشه
سه لیوان ماست رو با هم زن دستی بزنید تا صاف ویکدست بشه با دست چپ ماست وبا دست راست ملاقه کم کم ماست بریزید ومدام هم بزنید که ماست نبره توجه کنید ماست نباید جوش بزنه فقط داغ بشه کافیه
وقتی داغ شد کافیه گاز رو خاموش کنید وبا پیاز داغ ونعنا داغ نوش جان بفرمایید 😊
اگه اول راهی ماست رو با یک عدد تخم مرغ بزنید که ماست نبره.
عزیزان آگه آب قلم یا آب مرغ نداشتید از بال وگردن مرغ استفاده کنید هم میتونید بال وگردن رو با یک عدد پیاز سرخ کنید وبه مواد رو اضافه کنید یا جداگانه بپزید وقتی که پخته شدن آبشو به آش اضافه کنید وگوشت رو از استخوان جدا کنید وبه آش اضافه کنید
سبزی رو یکدفعه نریزید کمی از اونو بزارید کنار آگه دوباره آش جوش زد دیدید که سبزی کم هست بقیه رو اضافه کنید من سبزی تازه نداشتم از سبزی فریزیر استفاده کردم
عزیزان این دستور نمیشه به جای ماست از دوغ استفاده کرد باید حتما ماست باشه
این آش دوباره گرم کنید ترش نمیشه خوشمزه تر هم میشه😊
من از ماست خونگی استفاده کردم ماست پاستوریزه هم میشه ولی خونگی خوشمزه تره
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فسنجون😋
مواد لازم🔻(۲نفر)
ران کامل مرغ ۱عدد
گردو آسیاب شده ۱۵۰ گرم
پیاز ۱عدد درشت
رب انار ملس ۱/۵ ق غ (غلیظ)
شکر ۱ ق (بر اساس ذائقه)
نمک
فلفل
زردچوبه
👇طرز تهیه👇
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛