#عدسي
دو لیوان عدس
روغن 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل
پیاز متوسط 1عدد برای پیاز داغ
عدس را از 24 ساعت قبل خیس کنید و آب آنرا عوض کنید
.
عدس ها را با روغن و آب ( یا آب مرغ یا گوشت اگر از قبل آماده دارید ) بپزید . پس از پخت کامل عدس پیاز داغ و نمک و فلفل اضافه کنید . قوام عدسی را خیلی شل و خیلی سفت نکنید .
آنرا با لیمو ترش یا کمی سرکه و روغن زیتون سرو کنید .
اشپزی خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#_حلوا_زنجبیلی
موادلازم📝
آرد یک پ
پودر قند نصف پ
کره پنجاه گرم
روغن مایع دوسه ق غ
پودر زنجبیل دو ق غ
پودر هل یک ق چ
✍️طرزتهيه:
ابتدا آرد رو روی حرارت کم حدود بیست دقیقه تفت میدیم تا بوی خامی آرد گرفته بشه مواظب باشید تعقیر رنگ نده بعد از این زمان پودر زنجبیل و پودر هل رو میریزیم یکی دو دقیقه تفت میدیم بعد ارد رو از الک رد میکنیم و دوباره داخل قابله میریزیم و روغن وکره را اضافه میکنیم و یکی دو دقیقه تفت میدیم (اگه دیدین حلوا خیلی خشکه ی کوچولو دیگه کره بریزید) تا کاملا با آرد مخلوط بشه حرارت رو خاموش میکنیم بعد از کمی خنک شدن پودر قند الک شده را میریزیم وبا دست حسابی ورز میدیم . قالب سلیکونی رو چرب میکنیم و حلوا رو داخل قالب میریزیم و حسابی فشرده میکنیم بعد هم دو سه ساعت داخل یخچال میزاریم تا حلوا کاملا سفت بشه و خیلی راحت از قالب خارج میکنیم ..من روی حلوا رو با گلهای فوندانت که قالب زدم تزئین کردم
دوستان طعم این حلوا واقعا عالیه پیشنهاد میکنم حتما درست کنید
اشپزی خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
🌹🌻🌹🌻🌹🌻🌹
#ژله_نوشابه
مواد لازم:
٣ بسته ژله آلوئه ورا
٢ ليوان نوشابه
ني
طرز تهیه:
دو بسته از ژله هارو با ٢ ليوان آب جوش و دو ليوان نوشابه درست ميكنيم (آروم هم ميزنيم كه كف نكنه)
بعد دو سوم اون رو توي ليوان ها ميريزيم و توي يخچال ميذاريم
يك سوم باقي مونده رو با هم زن هم ميزنيم كه حسابي كف كنه و وقتي ژله نيم بند شد با قاشق كف رو روي ژله ميريزيم
براي قطعات يخ هم يه بسته ژله ي آلوئه ورا رو درست ميكنيم و اونو به صورت مكعب ميبريم و روي ژله ميريزيم
يه دونه ني هم براي طبيعي شدن تو هر ليوان ميذازيم
چون اين ژله با نوشابه درست ميشه خيلي خوش مزست و يه جورايي انگار گاز داره.
نوش جان
اشپزی خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#شله_زرد_نذری برای ۳۰ نفر
به دوستات فوروارد کن😍❤
مواد لازم:
برنج ریزه 1 کیلوگرم
شکر 2 کیلوگرم
آب 20 لیوان
زعفران به میزان لازم
کره 100 گرم
روغن مایع 100 گرم
خلال بادام به میزان دلخواه
هل 6 دانه
گلاب 1 استکان
طرز تهیه
برنج ریزه را پاک کنید سپس چند ساعت و یا از شب تا صبح بدون نمک، خیس کنید.
مقدار زعفران بستگی به مرغوبیت آن و رنگ پذیری شله زرد دارد بنابراین در مواد اولیه مقدار زعفران مصرفی قید نشده است چون میزان رنگ شله زرد به دلخواه است ولی معمولا شله زرد بایستی زرد میانه ای باشد یعنی نه خیلی پر رنگ و نه خیلی کم رنگ باشد. زعفران را در فلاسک و یا در قوری دم کنید.
هل را بشویید و با هاون بکوبید. سپس آن را در فلاسک یا قوری دم کنید.
خلال بادام آماده را هم می توانید از عطاری تهیه کنید و هم می توانید مغز بادام با پوست را در آب جوش بگذارید وقتی یک جوش زد از روی حرارت بردارید و نیم ساعت بعد می توانید پوست آن را به راحتی جدا کنید. سپس آنها را با کارد تیز به خلال های ریزتز تقسیم نمایید.
توجه داشته باشید که آبی که برنج را با آن خیس کرده اید دور نریزید، برنج را با آبی که در آن خیس شده است به علاوه 20 لیوان آب در قابلمه بزرگی ریخته و بگذارید یک جوش بزند سپس زعفران دم کرده را روی آن ریخته درب قابلمه را بگذارید. حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید چندین ساعت و یا یک شب تا صبح در همین حالت بماند صبح خواهید دید که حجم برنج زیاد شده آن را روی حرارت متوسط بگذارید و اجازه دهید کمی غلیظ شود.
اگر آب شله زرد زیاد است شکر را به صورت خشک بریزید ولی اگر آب آن کم بود شکر را در کمی آب روی حرارت بگذارید تا به جوش آید سپس آن را به شله زرد اضافه کنید.
شله زرد را هم بزنید کره، روغن مایع و خلال بادام را به آن اضافه نمایید. حرارت بایستی متوسط و ملایم باشد تا شکر به خورد برنج رود در این زمان رنگ شله زرد را با زعفران تنظیم کنید اگر کم رنگ است مجددا کمی زعفران را دم کنید و در شله زرد بریزید.
می توانید از عرق هل استفاده کنید و یا از هل دم شده ای که در بالا توضیح داده شد برای خوش طعم کردن شله زرد استفاده کنید.
هل و گلاب را در یک ربع آخر پخت اضافه کنید تا بو و طعم آن از بین نرود.
شله زرد باید به اندازه ای روی حرارت بماند تا جا بیفتد به صورتی که آن قدر شل نباشد که آب بیندازد و آنقدر سفت هم نباشد که همینکه در ظرف بریزید ترک بخورد. پس از جا افتادن شله زرد اجازه دهید کمی سرد شود و آنها را در ظرف های دلخواه بریزید. معمولا اگر ظرف شله زرد تک نفره باشد از ظرف های تخت استفاده می کنند و روی آنرا با دارچین و خلال پسته تزیین می کنند.
اشپزی خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#_آش_کشک_آذربایجان
مواد لازم:
نخود ۱/۴ لیوان
لوبیا قرمز ۱/۴ لیوان
لوبیا چینی ۱/۴ لیوان
عدس ۱/۴ لیوان
برنج ۱/۲ لیوان
بلغور گندم ۱/۲ لیوان
سبزی آش خردشده ۱۵۰۰ گرم
کلم برگ سفید ۵۰۰ گرم
هویج ۲۵۰ گرم
سیبزمینی ریز ۲۵۰ گرم
کشک پاستوریزه ۵۰۰ گرم
پیاز داغ ۷ قاشق غذاخوری
نعنا داغ ۵ قاشق غذاخوری
روغن مایع ۳ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
✍طرز تهیه:
حبوبات را از شب قبل با آب گرم خیس میکنیم. سپس آن را با مقداری آب و نمک میپزیم در قابلمهای مناسب، برنج و بلغور را با آب میپزیم و در اواسط پخت کلم و هویج خردشده و سیبزمینی را اضافه میکنیم و اجازه میدهیم همه مواد به خوبی بپزند و برنج لعاب بیندازد. سپس سبزی آش را اضافه میکنیم روغن را در تابه گرم میکنیم و مقداری زردچوبه را در آن تفت میدهیم و همراه پیازداغ، نمک و فلفل به آش اضافه میکنیم اجازه میدهیم آش با حرارت ملایم بجوشد و جا بیفتد. در نهایت نیمی از کشک را میافزاییم. پس از چند جوش قابلمه را از روی حرارت برمیداریم. آش را در ظرف مناسب میکشیم و روی آن را با کشک و پیازداغ و نعنا داغ تزیین میکنیم.
اشپزی خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱