آشپزی خاص
🔷 #مرصع_پلو
مرغها رو گذاشتم توی تابه سرخ بشن ، تو یه قابلمه جدا چندتا برگه زردآلو رو توی کره تف دادم و آب گوجه فرنگی ریختم و یه قطعه کوچولو فلفل دلمهای قرمز انداختم توش و گذاشتم جوش بیاد . بعد دونه دونه مرغهای سرخ شده رو به سس اضافه کردم و گذاشتم بپزن .
من روی پلو برگه زردآلو و زرشک و کشمش و خلال پسته ریختم که همه رو قد سی ثانیه توی کره تف دادم ، اما زرشک رو بعد از اینکه شستم با یه قاشق گلاب و دو قاشق غذاخوری شکر و ده گرم کره گذاشتم روی حرارت خیلی ملایم که یه کوچولو سرخ بشه نه بیشتر . .
مرصعپلو باید خلال پوست پرتقال و خلال بادوم هم داشته باشه من اما نداشتم .
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
تارت .کیک. بیسکویتی. 😉
ترجمه از رسپی دوست عزیز وفا الهادی.🙏🏻
دوستان عزیزم.اولین باری بود که کیکی با این رسپی درست کردم آخه بدون آرد مگه ميشه با پودر بیسکویت مگه داریم😉 .خلاصه چون تجربشو مدیون دوست عزیز توی این گروه هستم احساس وظیفه میکنم که به دوستان تقدیم کنم.👌
دو پیمانه بیسکویت چای پودر شده.من پتی بور و چند مدل دیگه با هم پودر کردم😉
سه تخم مرغ متوسط.
نصف پیمانه روغن مایع.
نصف پیمانه شیر.
نصف پیمانه شکر.که البته من این بار شکر قهوه ای استفاده کردم هم کم شیرین تر شد و هم خوش عطر.
بیک پودر یک ق.م.
وانیل یک هشتم ق.چ.
مواد رویه..طبق رسپی اصلی...
170گرم خامه صبحانه.
75گرم پنیر ماسکارپونه.
چهار ق.س.پودر شیر خشک.
سه ق. س.شکر.
دو ق. س.نوتلا جهت تزیین.رویه.
مواد رویه ای که من جایگزین کردم😉..البته با اجازه.اخه متاسفانه دخترام میونه ای با طعم پنیری ندارن..
دو ق.س.پودر کاستارد.
شیر دو پیمانه.
شکر در حدی که شیرینیشو دوست دارید.
و کمی شکلات تخته ای یا پودر کاکائو . کمی.برای تیره شدن بخشی از مایه و برای تزیین.
برای آماده سازی کیک...
تخم مرغ هارو به همراه شکر خوب بزنید تا کرم رنگ و کش دار بشن.وانیل رو اضافه کنید ومجدد بزنید.با هم زن😉.حالا روغن رو اضافه کنید وکمی مخلوط کنید و حالا شیر و مخلوط پودر بیسکویت و بیک پودر که الک کنید و اضافه کنید.وقتی یکدست شد کافی هست.قالب تارت رو با روغن جامد چرب کنید خیلی کم.و مایه کیک رو داخلش بریزید و در فری که از یک ربع قبل گرم کردید با دمای175درجه قرار بدهد تا زمانی که پخت کامل بشه.بعد از پخت از فر بیرون بیارید و بعد از چند دقیقه از قالب جدا کنید و روی توری خنک کنید.بعد از خنک شدن مواد رویه رو داخل حفره ای که روی کیک ایجاد کردید بریزید و سریع با نوتلا. به دلخواه تزیین کنید.من مقداری از مواد رویه رو بعد از آماده شدن با چند تکه شکلات مخلوط کردم وقتی آب شد و یکدست شد به شکل حلزونی روی مایه رویی ریختم و با یک سیخ چوبی از مرکز به محیط دایره هدایت کردم.حالا تارت آماده رو بگذارید دو ساعتی توی یخچال.و بعد به شکلی که دوست دارید سرو کنید .نوش جانتون.👌
مواد رویه اصلی..تمام موادرو با دور کند هم زن مخلوط کنید وقتی یکدست شد روی تارت بریزید.
مواد رویه ی کاستاردی که من استفاده کردم...تمام مواد رو با هم مخلوط کنید وردی حرارت ملایم قرار بدهد ومدام هم بزنید وقتی که به غلظتی مثل فرنی شد از روی حرارت بردارید و روی کیک بریزید و باقی مراحل.
راستی من خواستم مایه کیک رو تست کنم اونو توی قالب کیک فنجانی البته با کپسول هم ریختم وبعد از پخت نتیجه جالب بود.و باقی مواد رو توی قالب تارت کوچک ریختم.😉نوش جان.🙏🏻🙏🏻
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#_شیرینی_برنجی
مواد لازم :📝
آرد برنج 400 گرم
آرد ذرت 100 گرم
روغن جامد 250 گرم
تخم مرغ 2 عدد
پودر قند 250 گرم
پودر هل 1 ق م
مهر کوچک
تخم خرفه جهت تزیین
✍طرز تهیه :
ابتدا روغن جامد و پودر قند رو با همزن بزنید تا رنگ آن روشن بشه .سپس تخم مرغ ها رو دونه دونه اضافه کرده و هر کدام رو بمدت یک دقیقه هم بزنید .در نهایت مخلوط آرد برنج و آرد ذرت و پودر هل رو اضافه کرده و مخلوط کنید تا خمیر نرمی بدست بیاد . خمیر باید کاملا لطیف باشه . نه خشک و نه چسبناک . درصورتیکه خمیر چسبناک بود به مقدار خیلی کم مجددا آرد برنج اضافه کنید . توجه داشته باشید که در این موارد نمی شه مقدار تعیین کرد چون جذب روغن آردها با هم فرق داره ودرصورتیکه خمیر خشک بود بمقدار خیلی کم گلاب یا عرق هل اضافه کنید تا خمیر لطیف بشه .
سپس خمیر رو داخل کیسه قرار داده و بمدت 24 ساعت در یخچال استراحت بدین .از خمیر گلوله هایی برداشته و در سینی با فاصله بچینیدسپس مهر رو داخل آرد برنج زده و روی خمیر رو مهر بزنیدمی تونید از وسیله های استوانه ای شکل هم استفاده کرده و روی خمیرها رو نقش بندازید . و درنهایت روی نانها کمی تخم خرفه بپاشید .سینی رو داخل فری که از قبل در دمای 180 درجه سانتیگراد گرم شده بمدت 20 دقیقه قرار بدین .با این مقدار خمیر تقریبا 100 عدد نان برنجی می شه درست کرد . 😋
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#رولت_خرما
موادلازم
خرمای دشتستان ( بهم چسبیده هستن ) دو لیوان بدون هسته
50 گرم کره
یک لیوان بیسکویت پتی بور خرد شده درشت
مغز گردو.من مغز پسته هم ریختم
دارچین یک قاشق غ
پودر نارگیل برای غلتوندن
ابتدا کره رو بزارید اب بشه خرما رو اضافه کنید وکمی روی حرارت هم بزنید تا نرم و له بشه از روحرارت بردارید دو دقیقه بعد مغزهارو اضافه کنید و بیسکویت رو هم بریزید و مخلوط کنید وقتی بیسکویت رو اضافه میکنید و دارچین رو کمی سفت میشه نگران نشید به اندازه یه پرتفال بردارید ورول کنید وتوی پودرنارگیل بغلتونید تا تمام روش آغشته به پودر نارگیل بشه.این رولدها رو توی یخچال چند ساعت قرار بدید وبعد از سفت شدن با چاقوی تیز برش بزنید.بسیار مقوی وبسیار خوشمزه.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
✅ مربای بالنگ گل رز😍
✍مواد لازم
برا یک کیلو بالنگ
یک کیلو شکر لازمه
۵۰۰ میلی لیتر آب
۲ ق ابلیمو
🍜طرز تهیه
بالنگ رو از وسط نصف کردم ونیم کردم و قسمت داخلی بالنگ رو خارج کردم
با چاقوی تیزگوشت پوست بالنگ رو برش نازک زدم )واز یک طرف شروع کردم به پیچیدن تا به شکل گل دربیاد وباخلال دندان فیکس کردم
سه چهار بار بالنگهارو تو آب جوش ۵ دقیقه جوشوندم (هر بار ابشو عوض کردم) وصاف کردم تا تلخیش بره.
بعد بالنگ پخته شده را ۲ ساعت در آب سرد استراحت دادم
وبعد از آب درآورده وبا بین دوتا کف دست کمی فشار دادم تا آبش گرفته بشه نگران نباشی گلها خراب نمیشه
شکر واب را مخلوط کرده روی حرارت متوسط قرار دادم تا شربت قوام بیاد
بالنگها را داخل شهد انداختم حرارت رو کم کردم تا اندازه ای که شربت از حرارت نیفته و یک ربع جوشوندم واواخر دو قاشق آبلیمو زدم وبعد قوام اومدن شربت از رو حرارت برداشتم وبعد خنک شدن خلال دندان هارو در اورده و در ظرف در دار در یخچال نگهداری کردم.
#مربای_بالنگ_گل_رز💐
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱