#خاگینه قالبی ... اول شربت رو درست میکنیم و میزاریم سرد بشه....برای 2 لیوان شکر 1 لیوان اب میریزیم و دو سه دانه هل را شکسته و میندازیم وروی حرارت تا به جوش بیاید و قوام یابد و بعد زعفران را اضافه میکنیم ....و.میگذاریم که کلا سرد شود ..3 عدد تخم مرغ را با وانیل میزنیم تا صاف شود و بعد 3 ق غ ماست پر چرب یا خامه ای میزنیم و مخلوط,میکنیم و 1/4 لیوان روغن مایع اضافه و بعد 4 ق غ پر ارد را با 1 ق چ پر پ پ اضافه و مخلوط می کنیم و اگر خواستیم میتونیم به خود مواد هم 1/2 ق چ زعفران غلیظ بزنیم و بعد در قالب های چرب شده میریزیم و اگر سلیکونی باشه ..چرب نکردیم هم اشکالی نداره ..میریزیم و در 180 درجه 20 دقیقه میپزیم و بعد در همان قالب وقتی داغ هستش فورا شیره سرد رو میریزیم روش و بعد هم تزیین اش میکنیم ...نوش جان
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
حلوا_کفگیری
ارد ...........۵۰۰ گرم
ارد برنج ...........۳۰۰ گرم
بادام ............۱۰۰ گرم
هل ............۹ گرم
زنجبیل.............۱۲ گرم
کره ........... ۳۰۰ گرم
روغن صاف ۵۰ ...........۱۰۰ گرم
خاک قند(پودر قند)........۴۰۰-۴۵۰ گرم
ارد و آرد برنج با هم قاطی کنید و ۱۵دقیقه باحرارت کم تفت داده
بعد کره رو اضافه کنید و ۱۰دقیقه باز تفت بدید
بعد ۱۵دقیقه اجازه داده تا کمی خنک شود(از داغی بیفته)خاک قندو زنجبیل را با آن قاطی کن
بعد روغن و بادام را قاطی کنید
حلوا را نصف کنید به ی قسمت آن زعفران و به نصف دیگر هل اضافه کنید
زعفران و هل زدی حلوا سفت بود و حالت ریزه داشت یکم بهش روغن مایع بزن به حدی که مثل خمیر قیطونی شود
حلوا رو زیر دستون جمع کنید دستون رو حلوا باشه کفگیر واز بغلش با کمی فاصله ازدستتون بزنید داخل حلوا و برگردونید رو دستتون
بعد با کفگیر اول سفید و بزار بشقاب بعد زعفرانی رو روشم یکم پسته بزنید
دقت کنید فقط حلوا گرم باشه ها
بعد کشیدن تو بشقاب بزارید یخچال خنک شه بعد میل کن
🔴نکته:
✍دقت کنید ارد را خوب تفت داده انداره زمان گفته شده با حرارت ملایم ولی حواستون باشه رنگ ارد تغییر نکند
✍اگر حلوا حالت سفت و ریزه داشت روغن اضافه کنید برای قسمت زعفرانی روغن مایع ولی گلاب اضافه نکنیدچون بعد چند لحظه حلوارو سفت میکند .
✍میتوان به حلوا پودر کاکائو اضافه کرد و حلوا کاکائویی درست کنید .
پودر کاکائو را با کمی روغن مایع حل بعد به حلوا اضافه کنید.
✍بجای مغز بادام میتونید از مغزهای دیگه هم استفاده کنید.
✍حلوا یکم زیاد سرد بشه خاک قند جانمیوفته و حلوا سفت میشه
پس دقت کنید سرد نباشه حالت گرم باشه
✍ برای حلوا اب بهش بزنی سفت میشه
سعی کن اب زعفرانم کم باشه (زعفران غلیظ استفاده کنید)
✍حلوا سفت بود با روغن قاطی بشه ورز بدی نرم میشه ولی ی ذره بهش اب یا گلاب بخوره ورز بدی سفت میشه
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#شربت_توت_فرنگی
مواد لازم:
توت فرنگی یک کیلو
شکریک و نیم کیلو
آب یک لیوان
طرز تهیه:
اول توت فرنگی رو خوب خوب میشوریم تا خوب خاکش بره بعد سر توت فرنگی رو جدا میکنیم بعد توت فرنگی هارو توی ظرف لعابی میچینیم و لایه لایه بینش شکر میریزیم و 5ساعت میزاریمش تو یخچال و بعد میزاریم رو حرارت کم تا بجوشه .
وقتی شربت قوام اومد خاموش میکنیم از شط به عنوان شربت و از توت فرنگی ها به عنوان مربا استفاده میکنیم
در ظرف رو اصلا نزارید که سر نره .حرارت هم اگه زیاد باشه رنگ شربتتون بد میشه
نوش جان 😊
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#موس_وانیلی
موادلازم:👩🍳👨🍳
زرده تخم مرغ ۲ عدد
پودر قند سه چهارم پیمانه ( اگه از شکر استفاده میکنید یك پیمانه کامل بریزین ) شکلات تخته ای سفید ۵۰ گرم ( بن ماري کنید )
اسانس وانیل یك ق چ ( میتونید از وانیل پودري هم استفاده کنید نصف ق چ بریزید )
خامه فرم گرفته 4 ق غ
شیر ۲ پیمانه
ژلاتین ۳ ق غ به همران سه چهارم لیوان آب بن ماري کنید
ژله توت فرنگي يك بسته در صورت دلخواه
طرزتهیه:🍸🍹
ابتدا وانیل و پودر قند و زرده تخم مرغ رو با دور تند هم زن میزنید تا کرم رنگ بشه سپس شیر رو روي حرارت گرم میکنید نجوشه فقط گرم بشه و شعله زیرش ملایم باشه وقتي شیر گرم شد مخلوط زرده زده شده رو بهش اضافه کنید روي حرارت مدام با همزن دستی هم بزنید بعد يك دست شدن خامه فرم گرفته اضافه و شکلات بن ماري شده اضافه و دوباره هم بزنید تا یکدست بشه در اخر ژلاتین بن ماري شده اضافه و هم بزنید و حرارت رو خاموش کنید داخل هر ظرف یا قالبي میتونید بریزید و ۳ ساعت داخل یخچال قرار بدین من یه لایه روش ژله توت فرنگی که با يك ليوان آبجوش بن ماري کرده بودم وقتي خنك شد روي موس ریختم شما این مرحله رو میتونید حذف کنید ... من اینجوری دوس دارم و اشپزي کاملا سلیقه اي هست ! اصلش ژله نداره
دوستان : زرده رو حذف نکنید چون بافت پفکي به دسرتون میده و اینکه اصلا بوي هم نمیده ! میوه هم درا گون هست☺️
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#پیراشکی_با_مغز_گوشتی
مواد لازم برای خمیر
شیر یا آب ولرم ۱ لیوان
تخم مرغ ۱ عدد
آرد تا جایی که خمیر بدست نچسبه
روغن ۶ قاشق غذاخوری
پودر خمیر مایه ۱ قاشق غذا خوری سر صاف
نمک ۱ قاشق مرباخوری
زرده تخم مرغ، شیرو یک قاشق زعفران برای روی خمیر
این دستور واسه خمیری هست که شیرین نیست مثل پیراشکی گوشت و پیتزا...ولی اگه خواستید خمیرتون شیرین باشه از ۲ تا ۵ قاشق غذاخوری بسته به اندازه ای که دوست دارید شکر اضافه کنید.
اول شیر ولرم رو با ۱ قاشق غذاخوری شکر مخلوط میکنیم بعد پودر خمیر مایه رو روش میپاشیم و میزاریم ۱۰ دقیقه تا عمل بیاد.
تخم مرغ و نمک و روغن رو با قاشق با هم مخلوط میکنیم بعد مخمر رو اضافه کرده و بدون اینکه هم بزنیم، آرد رو روی مواد الک میکنیم.
آرد رو تا جایی میریزیم که خمیر بدست نچسبه خمیر رو چند دقیقه ورز میدیم بعد جمع کرده و کف ظرف کمی آرد پاشیده و روش رو با پلاستیک میپوشونیم و یک ساعت در جای گرم میگذاریم تا حجم اون دو برابر شده و به اصطلاح ور بیاید.
بعد از ور اومدن پف خمیر رو گرفته و ازش استفاده میکنیم.
مواد میانی :
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
قارچ ۱۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
آویشن ۱ قاشق چای خوری
فلفل دلمه ای ۱ عدد کوچک
ذرت ۲ قاشق(دلبخواه)
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذا خوری
پنیر پیتزا مقداری
طرز تهیه:
گوشت رو با پیاز و نمک و فلفل و زردچوبه آماده کرده و رب گوجه رو توش می ریزیم.
فلفل دلمه ای و قارچ رو نگینی خورد کرده و تفت میدهیم و به گوشت مون اضافه میکنیم. در صورت دلخواه ذرت کنسرو شده رو هم اضافه کرده و در مرحله آخر آویشن رو اضافه میکنیم و زیر تابه رو خاموش می کنیم.
از مواد داخل خمیر گذاشته و به شکل دلخواه می پیچیم. نونهامونو رو داخل سینی چرب شده و خیلی کم آرد پاشی شده گذاشته و با قلمو رومال میزنیم و در فر با دمای ۱۸۰ درجه و به مدت نیم ساعت می پزیم.
برای طلایی شدن چند دقیقه هم گریل رو روشن میکنیم.
نکته:
برای رومال یک عدد زده تخم مرغ با یکم زعفرون و یک قاشق غذاخوری روغن مایع و یک قاشق غذاخوری شیر همه را باهم مخلوط میکنم
نحوه پیدن به اینصورته که که خمیررا باز کردم و با کاتر قلب قالب زدم ویک قلب رو مواد گوشتی ریختم و یک قلب دیگر رو با کاتر کوچیکتر قلب وسطشو دراوردم و روی مایه گوشتی گداشتم وکنارهاشو با چنگال شکل دادم هم خوشگل میشه هم دولایه قلب فیکس میشه.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#فرنی_کرمی
#ویژه_ماه_مبارک_رمضان
طرزتهیه:
چرا فرنی کرمی ؟؟
چون ما فرني رو به جاي استفاده از ارد برنج ، به اصطلاح با شيره برنج درست ميكنيم به اين ترتيب كه بعد از اينكه چند ساعت برنج رو خيس كرديم ، با همون ابش ميريزيم تو مخلوط كن و حسابي ميكسش ميكنيم و بعد ميريزيم تو يه پارچه حرير و حسابي ميچلونيم و به اصطلاح شيره اش رو ميگيريم ...كمي كه موند و ته نشين شد اب اضافي روش رو ميريزيم و شيره سفيد رنگ رو به شير اضافه ميكنيم و بعد از ريختن ميزان شكر لازم ميره روي حرارت و مرتب هم ميزنيم تا زماني كه جوش بياد و غليظ شه و در اخر گلاب اضافه ميشه و بعد حرارت رو خاموش ميكنيم ...درسته كه كمي دردسرش بيشتر از روش ارد برنجه ولي واقعاً خوشمزه تره ...!( تازه زمانهاي قديم برنج خيس خورده رو تو هاون ، انقدر مي كوبيدن تا شيره اش در بياد )
نوش جان 😊
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#شير_برنج
مناسب براي مهمونيهاي افطار
برنج ١ پيمانه
شير دو ليتر
گلاب نصف پيمانه
خامه ١٥٠ گرم
شكر يا شيره يا انواع مربا به مقدار دلخواه
برنج را دوساعت خيس كرده بعد آب روي آنرا خالي كرده و با دو ليوان آب ميذاريم بپزه.
وقتي كه برنج نرم شد ، شير را ميريزيم و حرارت را ملايم كرده تا كاملا غليظ و پخته شود.
در آخر پخت ، گلاب را ريخته و ٢ قاشق از شكررا اضافه كرده .بعد از دو تا سه جوش ، خامه را بريزيد و مخلوط كرده و از روي حرارت برداريد .
وقتي خامه را اضافه كرديد نبايد شير برنج بجوشد .
در ظرف مورد نظر ريخته و با مربا يا شيره تزئين كنيد .
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#_توپک_قیصی_ونارگیل
🔻مواد لازم : 📝
▫️قیصی ۱ و ۱/۲ پیمانه
▫️پودر نارگیل ۱/۲پیمانه
▫️پودر ژلاتین ۳ ق غ
▫️رنده پوست پرتقال یا لیمو ۱/۲ ق م
▫️پودر زنجبیل ۱/۴ ق م
▫️گلاب ۱ ق غ
▫️عسل ۱ ق غ
▫️پودر نارگیل اضافه ۲ تا ۳ ق غ
✍قیصی هارو همراه با گلاب و عسل در مخلوط کن میکس کنید بعد پودر نارگیل و ژلاتین ، رنده پوست پرتقال ، پودر زنجبیل رو اضافه و میکس کنید تا به شکل خمیر در بیاد. از خمیر مقداری جدا کنید و توی دستتون گوله کنید وتوی پودر نارگیل بغلتونید . ژلاتین هیچ نقشی توی بافتش نداره و فقط برای افزودن ارزش غذایی و اینکه از هر سه گروه اصلی مواد غذایی توش باشه بهش اضافه شده .
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
سس مایونز
مواد لازم:
روغن زیتون یک پیمانه
زرده تخم مرغ دو عدد
خردل یک قاشق مرباخوری
سرکه2 تا 3 قاشق سوپخوری
نمک به مقدار لازم
طرز تهیه :
زرده های تخم مرغ را در ظرف کوچک سنگینی می ریزیم و ظرف را روی یخ قرار می دهیم(با این عمل مایونز به هیچ وجه نمی برد و سس بهتری تهیه می شود) بعد کمی نمک می ریزیم و تخم مرغ ها را کمی می زنیم و روغن زیتون را قطره قطره داخل زرده تخم مرغ می ریزیم و مرتب به هم می زنیم تا سس کاملا غلیظ شود.
بعد دو سه قطره سرکه اضافه می کنیم و باز روغن زیتون را قطره قطره داخل سس می ریزیم و هر وقت سس خیلی غلیظ شد چند قطره سرکه می ریزیم و این عمل را ادامه می دهیم تا روغن زیتون تمام و سس سفت و سفید و لغزان شود. در صورتیکه مایونز برید.
با یک عدد زرده تخم مرغ و نصف پیمانه روغن زیتون و کمی نمک به طریق فوق مایونز تهیه می کنیم و مایونز بریده شده را کم کم داخل این مایونز می ریزیم و مرتب بهم می زنیم تا مایونز آماده شود و بعد فلفل یا خردل به آن اضافه می کنیم.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#_ماقوت_مشهدی
🔻مواد لازم : 📝
▫️آب ۲ پیمانه
▫️نشاسته گل ۲ ق غ
▫️شکر ۱/۳ لیوان
▫️گلاب ۱/۴ لیوان
▫️زعفران به میزان لازم
✍ابتدا آب رو بزارید جوش بیاد . نشاسته رو در نصف لیوان آب سرد کم کم حل کنید تا روان بشه بعد کم کم و در حال همزدن به آب جوش اضافه کنید . چند لحظه صبر کنید تا نشاسته جوش بیاد و یک دقیقه بجوشه حالا شکر و زعفران رو اضافه کنید ترجیحا زعفران را هم قبل از آن در یکی دو قاشق آب حل کنید هم بزنید تا باز به جوش بیاد و شکر حل شود . در مرحله آخر گلاب رو اضافه کنید و از روی حرارت بردارید۲ دقیقه ای کنار بگذارید بعد ماقوت رو در ظرف سرو بریزید . اگر دوست داشتید بعد از برداشتن از روی حرارت دو قاشق بادام خلال شده هم به آن اضافه کنید وقتی سرد شد به مدت دو ساعت در یخچال نگه دارید .
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
15.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شیرینی پفکی گردویی
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به چهارشنبه🌺 دومین روز رمضان خوش آمدید
خوشبختی نگاه خداست
در این صبح دعا میکنم خدا هیچوقت چشم ازتون برنداره، امروزتون شاد، خوبیهاتون مستدام
در پناه خدا💐
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#کالباس_خانگی
آشپزی خاص
ًمواد لازم: سینه مرغ بدون استخوان ... 1 عدد متوسط
سیر 3 حبه
زرده تخم مرغ 1 عدد
آرد ذرت: 1 قاشق غذاخوری
فلفل سیاه 1 قاشق مرباخوری سر خالی
نمک 1 قاشق چایخوری پر
زنجبیل یک پنجم قاشق مرباخوری رنده شده یا پودر
هل ساییده نصف قاشق مرباخوری
روغن مایع 1 قاشق غذاخوری
هویج کوچک پخته و ریز شده مکعبی 1 عدد
قارچ پخته و ریز شده مکعبی 2 عدد متوسط
سینه مرغ رو همراه با سیر 2 بار چرخ می کنیم. آرد ذرت رو الک کرده و مواد خشک رو بهش اضافه میکنیم. بعد مرغ رو با مواد خشک کمی ورز میدیم. زرده تخم مرغ و روغن مایع رو اضافه کریده و بقدری ورز می دیم تا خمیر یکدستی داسته باشیم. قارچ و هویج رو اضافه کرده و به اندازه ای که به طور مساوی در خمیر پخش بشه مخلوط می کنیم. یک کیسه فریزر رو شکافته مواد رو به صورت استوانه ای با قطر نهایتا 10 سانت روی اون گذاشته و شکلات پیچ میکنیم. سپس به مدت 80 دقیقه بخار پز میکنیم. بعد از اتمام پخت کیسه رو درمیاریم و بعد از کمی خنک شدن توی یخچال می گذاریم تا کاملا سرد بشه. اینم کالباس خونگی خوشمزه و سالم
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#نان_شیرمال_با_مغز_دارچین .
موادلازم
شیر ولرم یک لیوان
ماست نصف لیوان
شکر چهار تا پنج ق غ
خمیر مایه یک قاشق غذاخوری
روغن مایع نصف لیوان
آرد به میزان لازم (من تقریبا سه و نیم لیوان آرد زدم)
مواد میانی
کره 50 گرم
دارچین یک قاشق مرباخوری
شکر قهوه ای یا شکر سفید دو قاشق غذاخوری
.
مواد لازم برای رومال کردن
زعفران دم شده کمی
تخم مرغ یک عدد
طرزتهیه
اول خمیر مایه رو عمل بیارین یه قاشق خمیر مایه رو با شیر ولرم و یک قاشق غذاخوری شکر مخلوط کنید و ده دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه حسابی پف کنه و بالا بیاد
کره ی نرم شده رو با دارچین و شکر قهوه ای مخلوط کنید (اگه نداشین از شکر معمولی استفاده کنید)
ماست، شکر و روغن مایع رو مخلوط کنید و بعد خمیر مایه همل اومده رو اضافه کنید، سپس آرد رو کم کم به مواد اضافه کنید و حسابی ورز بدین تا جایی که خمیر به دست نچسبه ورز دادن تو کیفیت نون خیلی تاثیر داره پس دست از کار نکشید تا نتیجه ی خوبی داشته باشین
حالا خمیر رو داخل یه کاسه ی چرب قراد بدین و روشو بپوشونید و در جای نسبتا گرمی قرار بدین تا حجم خمیر دو برابر بشه (من همیشه قبلش فر رو گرم میکنم و بعد خاموش میکنم و خمیر رو تو فر گرم میزارم)
بعد از این مدت پف خمیر رو با دست بگیرید و با کمک چاقو به چونه های مساوی تقسیم کنید هر چونه رو با کمک وردنه باز کنید و از مخلوط کره و دارچین و شکر ما بینش بزارین و خمیر رو به شکل دلخواه بپیچید و در سینی فر که کاغذ روغنی گذاشتین با فاصله ی مناسب قرار بدین
حالا روشو با یه پارچه ی نمدار به مدت بیست دقیقه بپوشونید
بعد از این مرحله با استفاده از زرده تخم مرغ و زعفرون رومال کنید ودر فر از قبل گرم شده با درجه 180 به مدت یکربع تا بیست دقیقه قرار بدین (باید چک کنید تا زیرش کمی رنگ گرفته باشه)
پنج دقیقه اخر گریل رو روشن کنید
برای اینکه نونهای لطیفی داشته باشین وقتی خمیرها رو داخل فر قرار میدین یه کاسه آب هم داخل فر بزارین
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛