eitaa logo
آشپزی خاص
95.4هزار دنبال‌کننده
14هزار عکس
41هزار ویدیو
69 فایل
🌹❁ ﷽ ❁🌹 بنام پرودگاری که بی منت روزی میدهد⚘ تعرفه تبلیغات👇 🔜 eitaa.com/joinchat/3238592526Cd9dc51293f
مشاهده در ایتا
دانلود
کرپِ گوشت و هویج😋 مواد لازم🔻 ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون، ۲ عدد تخم‌مرغ، ۲۰۰ گرم آرد، ۱.۵ لیوان شیر، پنیر ورقه‌ای و جعفری خردشده. برای سس🔻 ۳۳ گرم آرد، ۱ و ۱/۴ لیوان شیر، ۳۵ گرم کره. برای ترکیب گوشت🔻 ۲ عدد هویج خردشده، ۱ عدد پیاز متوسط خردشده، ۴۰۰ گرم گوشت راسته و سردست گوساله چرخ‌شده، ۲ عدد گوجه‌فرنگی ریز رنده‌شده (پوره‌ای)، ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی، ۱ قاشق چایخوری برگ آویشن پودر شده، ۱.۵ قاشق چایخوری نمک ۱.۵ قاشق چایخوری فلفل سیاه. طرز تهیه🔻 1. داخل ظرف آرد، تخم‌مرغ و روغن زیتون رو بریز و هم بزن تا کمی سفت بشه. 2. کم کم شیر رو اضافه و ترکیب کن تا به بافت یکدستی برسی. 3. یه تابه‌ی نچسب رو روی شعله‌ی گاز بذار تا حسابی داغ شه و بعد به اندازه‌ی یه ملاقه‌ی پر از مایه‌ی کرپ، داخلش بریز. 4. تابه رو جا‌به‌جا کن تا مواد همه‌ی سطحش رو بپوشونه. کرپ که خودش رو گرفت برش گردون تا سمت دیگش هم حرارت ببینه. 5. برای تهیه‌ کردن مواد داخل کرپ؛ داخل یه تابه پیاز رو کمی تفت بده تا نرم بشه و بعد هویج رو هم اضافه کن. 6. گوشت رو با پیاز و هویج مخلوط کن. وقتی به مرز پختگی رسید، پوره و رب گوجه‌فرنگی رو بریز و حدود ۵-۶ دقیقه هم بزن. 7. برگ آویشن، نمک و فلفل رو به گوشت اضافه کن و دوباره حدود ۵ تا ۶ دقیقه تفت بده. دیگه آمادست. 8. برو بریم سراغ درست کردن سس؛ کره رو داخل قابلمه بذار تا ذوب بشه، آرد رو بریز و بعد شیر رو آروم آروم اضافه و ترکیب کن تا سس به غلظت برسه. 9. وقتشه که بریم سراغ آماده‌سازی آخر: کرپ رو روی سطح صاف قرار بده، مقداری از ترکیب گوشت رو وسطش بذار و از اطراف ببند. 10. کرپ‌ها رو از طرف بسته داخل ظرف فر بچین. روشون رو با سسی که آماده کردی، پنیر و جعفری بپوشون و بذار حدود ۲۰ دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه‌ی فر بمونه. (حرارت از پایین و بالا باشه بهتره اگه از یک طرف فقط میشد هم موردی نداره.) ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
38.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
😋 ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مواد لازم: اسفناج: ۵۰۰ گرم مغزگردو: ۳۰۰ گرم گوشت خورشتی: ۵۰۰ گرم پیاز متوسط: ۳ عدد ترشی انار: ۲ قاشق غذاخوری شکر: ۱ قاشق غذاخوری زردچوبه، ادویه کاری، فلفل سیاه و نمک: به مقدار لازم طرز تهیه: دو عدد پیاز چرخ یا رنده می کنیم. مغزگردو را سه بار چرخ می کنیم. پیاز با کمی روغن تفت می دهیم و بعد کمی سبک شدن پیازها، مغزگردو و ادویه ها را اضافه می کنیم و تفت می دهیم، چهار لیوان آب ریخته بعد جوش آمدن شعله را کم کرده و مواد می پزیم. یک پیاز را بصورت نگینی ریز می کنیم. پیازها را با مقدار کمی روغن تفت می دهیم و بعد کمی سبک شدن، گوشت ها را اضافه و تفت می دهیم، بعد از تغییر رنگ گوشت، نصف زردچوبه، ادویه کاری و فلفل می ریزیم و تفت می دهیم، دو لیوان آب ریخته و با شعله کم گوشت ها را می پزیم. اسفناج ها را با نصف لیوان آب داخل تابه ریخته، بعد از حدود بیست دقیقه و کشیده شدن آب اسفناج ها، کمی روغن می ریزیم و تفت می دهیم. بعد از حدود سه ساعت پخت مغزگردوها، یک لیوان یخ داخل خورشت می ریزیم تا خورشت به روغن بیافته، گوشت پخته شده، اسفناج تفت داده شده، ترشی انار، شکر و نمک ریخته و با شعله کم پخت خورشت ادامه می دهیم تا خورشت به خوبی جا بیافته. نوش جان 😄😍 نکات: مقدار شکر و ترشی انار به ذائقه شما بستگی دارد. این خورشت و با گوشت مرغ، بره و گوساله می توان پخت. موقعی خورشت جا افتاده که روغن کامل از مواد جدا بشه و هر چه بیشتر روی شعله باشه بهتره. این غذای محلی دامغان هست، که طعم آن با فسنجون فرق می کنه و فوق العاده خوشمزه هست. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
طرز تهیه .... شما میتونید از همه جای مرغ استفاده کنید ران یا سینه فرقی نداره با پوست یا بدون پوست فقط سعی کنید اگر از ران استفاده می کنید مرغ کوچک باشه تا مغز پخت بشه وگرنه حتما از قبل نیم پز کنید من از فیله استفاده کردم نیازی هم نیست که بکوبید تا نازک بشه اینطوری فیله خشک می شه مزه دار کردن مرغ....... یه پیاز بزرگ را رنده ریز کنید وابش را کاملا بگیرید با یک قاشق سرکه سفید و یک قاشق ابلیموی تازه و پودر سیر وپودر پیاز و پودر پاپریکا ونمک و فلفل سیاه و ادویه کاری و اگر داشتید ادویه تندوری کمی واسه خوشرنگ شدن مرغ همه را مخلوط کنید ومرغ را درون سس بذارید ومن از شب قبل اینکارو کردم ولی حداقل چهار ساعت بمونه تا خوش طعم بشه ظرفی نسبتا بزرگی را پر از ارد کنید اردی که بهاش کیک درست می کنیم ارد گندم منظورم نیست بعد یک قاشق مربا خوری زردچوبه و یه قاشق مرباخوری بکین پودر و فلفل سیاه و یه قاشق هم ادویه مرغ ونمک با ارد خوب مخلوط کنید بعد یه کاسه را پر از اب کاملا یخ کنید همراه با تکه های یخ باشه کاملا سرد سرد ادامه کار..... مرغ مزه دار شده را ابتدا توی ارد زده حتما دونه دونه مرغ را توی مواد بزنید تا همه جای مرغ به ارد اغشته بشه بعد با انبر توی اب یخ زده سریع بر دارید مجددا توی ارد زده وباز توی اب یخ وبعد توی ارد زده ودر این مرحله با دست خوب چنگ بزنید تا کاملا ارد به سطح مرغ بچسبد طبق فیلم☝حالت ورز دادن خمیر چطوریه به همون حالت ولی نه اینکه مرغ را له کنیم با نرمی 😀 روغن را از قبل توی تابه یا قابلمه دیواره بلند بذارید خوب داغ بشه اگر سرد باشه مرغ پولکی نمی شه طوریکه همینکه مرغ را توی روغن انداختید شروع به سرخ کردن کنه حتما روغن شناور باشه سطح مرغ که طلایی شد کافیه وروی دستمال بزارید تا روغن اضافه گرفته بشه سطح روی مرغ کاملا کرسپی است بعنی حالت ترد وخشکی داره ولی خود مرغ نرم است وکاملا پولکی می شه تا داغ است سرو کنید اگر در ظرف در دار بذارید سطح مرغ نرم می شه اگر دوست دارید سطح مرغ نرمتر باشه مرغ سوخاری درست کتید نکته.... اضافه اردرا نگهداری کنید واسه دفعه بعد که خواستید درست کنید ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
برای ۳ نفر مرغ ران یا سینه به تعداد نفرات پیاز یک عدد برنج ۳ پیمانه باقالی یک پیمانه شوید خشک پودر شده ۴ تا ۵ ق غ (شوید تازه هم میشه ) نمک و زردچوبه و ادویه و رب گوجه به میزان لازم زعفران به میران لازم . برای پخت باقالی پلو : برنج رو از قبل شستم و با کمی نمک خیس کردم . باقالی رو با کمی نمک گذاشتم بپزه . وقتی باقالی جوشید کف روش رو برداشتم . برنج رو داخل آب جوش ریختم وقتی نیم پز شد باقالی رو اضافه کرد و یکی دو قل که زد آبکش کردم . داخل قابلمه لابه لا برنج و شوید پودر شده و کمی ادویه پلویی ( من آماده از عطاری می گیرم ) ریختم . گذاشتم روی حرارت تا برنج دم بکشه. اون استکان کوچولو هم زعفران هستش . می تونید از شوید تازه هم استفاده کنید ما عادت داریم که شوید خشک بریزیم . یک عده از دوستان داخل آب وقتی برنج داره نیم مز میشه زردچوبه هم می ریزن من دوست ندارم پلو زرد رنگ بشه گاهی ریختم گاهی نریختم این چیزها سلیقه ای هست . و نکته بعدی هم یه عده داخل باقالی پلو سیر هم می ریزن . برای پخت مرغ : یه پیاز رو رنده ریز کردم . داخل تابه کمی روعن ریختم و پیاز رو کف تابه ریختم . تکه های مرع رو قرار دادم و کمی نمک و زردچوبه و فلفل هم ریختم . در تابه رو گذاستم خود پیاز اب می انداره و چند دقیقه به این صورت گذاشتم بپزه . رب گوجه رو هم بعد مدتی اضافه کردم و یه کم با مرع ها تفت خورد و بعد مقدار خیلی کم آب اصافه کردم و در تابه رو قرار دادم تا مرع خوب بپزه . در اواخر پخت هم کمی زعفران بهش اصافه کردم . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
این خورش با گوشت گوسفندی عالی میشه با مرغ هم خیلی خوشمزس امتحان کنید سعی کنید از سینه مرغ استفاده کنید تکه های مرغ زیاد بزرگ نباشه هم با لوبیای سفید وهم با لوبیای چیتی پخته میشه سبزی این خورش باید با دست ریز خرد بشه مقدار شنبلیه ش نسبت به قورمه سبزی کمتره چاشنی این خورش پودر لیمو عمانی ،قدیما از جوهر لیمو استفاده میکردن الانه که میگن جوهر لیمو ضرر داره پودر لیمو عمانی جایگزین شده این خورش رب داره در کنار این خورش سیب زمینی سرخ شده میزارن گوشت مرغ حدود ۴۰۰ گرم لوبیا سفید یا چیتی یک لیوان سبزی ۲۵۰ گرم پاک شده شامل جعفری،گشنیز،تره،کمی شنبلیه مقدار شنبلیه کم هستش تره بیشتر پیاز دو عدد متوسط رب یک قاشق سر پر پودر لیمو عمانی،زردچوبه،فلفل،نمک،روغن به میزان لازم لوبیا رو شب خیس کنید.ابشو یکی دو دفعه عوض کنید. لوبیای خیس خورده رو جداگانه بپزید پیاز رو تفت داده تا سبک وشیشه ای بشه تکه های مرغ رو بهش اضافه کنید وباهاش سرخ کنید زردچوبه وفلفل بزنید.وتفت بدید . نمک بزنید واب به اندازه ای بریزید که روی تکه های مرغ رو بگیره شعله متوسط باشه . تا گوشت نیم پز بشه سبزی رو تفت داده آب سبزی که جمع شد یک قاشق روغن بریزید وسبزی رو تفت بدید رب رو اضافه کرده وباهاش تفت بدید عزیزان سبزی این خورشت به اندازه قورمه سرخ نمیشه ۶ الی ۷ دقیقه تفت بخوره کافیه گوشت که نیم پز شد سبزی تفت داده شده ولوبیای پخته اضافه کنید(لوبیا رو جداگانه آنقدر نپزید که له بشه)چون میخوایم با مرغ هم بپزه دوباره درشو بزارید تا کاملا بپزن ده دقیقه آخر پودر لیمو عمانی بزنید وچند عدد گوجه گیلاس گوجه گیلاسی هم نداشتید مشکلی نیست نزنید اگر پودر لیمو عمانی نداشتید پر لیمو رو دربیارید وهمراه لوبیا وسبزی بزنید .همراه پودر لیمو عمانی کمی شنبلیه خشک تفت دادم واضافه کردم ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
5.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
توی هر قالبی و حتی توی ظرف پیرکس و ساده هم میشه . فقط قالب رو یه کم با آب مرطوب کردم و کیسه فریزر توش انداختم تا بهش بچسبه و بعد هم الویه رو توش ریختم و با پشت قاشق صاف کردم وگذاشتم دو ساعت یخچال تا هم‌خوشمزه تر بشه و هم راحت برگرده . بعد هم روش یه دیس گذاشتم و برگردوندم و کیسه فریزر رو برداشتم . اون وسط صورتی هم سس مایونز بهش کمی آب لبو قاطی کردم و رنگی کردم . هر چی سالاد الویه بیشتر توی یخچال بمونه خوشمزه تره . عزیزان الویه برای اینکه قالبی بشه آب مرغ کم بریزین داخلَ کمتر از یه ملاقه . چون الویه شلکی قالبی در نمیاد . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
7.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
طرز تهیه : مرغ یک عدد سس مایونز ۳ ق غ سیر دو حبه تخم گشنیز ۱ ق چ پاپریکا ۱ ق چ نمک و فلفل به میزان لازم سبزیجات دلخواه (هویج ، سیب زمینی، کرفس ، فلفل دلمه و..‌) در ابتدا برای اینکه مرغ بهتر بپزد، آن را طبق ویدیو از وسط برش زده . جهت تهیه ی سس برای مزه دار کردن ،سس مایونز ، سیر ،نمک ، فلفل ، تخم گشنیز و پاپریکا را با هم مخلوط کرده . سپس مرغ را در ظرف فر قرار داده و تمام سطح مرغ را به سس آغشته کنید و در کنار آن سبزیجات دلخواهتان را قرار دهید. به مدت ۴۰ دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ الی ۲۰۰ درجه قرار داده و نوش جان کنید 😋😍 ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛