#میگو_پلو_مجلسی
ابتدا برنج را با آب و مقداری نمک خیس و چند ساعت کنار بذارید.سپس در قابلمه آب را به جوش آورده و برنج خیسانده را در آب در حال جوش بریزید و وقتی برنج آماده شد آبکش کنید.
کف قابلمه روغن ریخته و تهدیگ مورد نظرتون رو بذارید
برنج آبکش رو در قابلمه بریزید و دمکنی بذارید و صبر کنید تا دم بکشه.
در این فاصله در تابه یکی دو قاشق روغن بریزید و کشمش که از قبل اونو شستید رو بریزسد و یکی دو دقیقه تفت بدید با حرارت متوسط ،مواظب باشید اگه حرارت زیاد باشه کشمش باد میکنه و شکل ظاهریشو از دست میده.
بعد کشمش رو از تابه خالی و دوباره به دلخواه کمی روغن و کره در تابه بریزید و زرشک شسته شده رو در مخلوط کره و روغن بریزید و حتما حرارت ملایم باشه وگرنه زرشک میسوزه،به دلخواه کمی شکر بریزید...زیاد نباید شیرین بشه چون طعم شیرین کشمش مکمل ترشی زرشکه...
در آخر چند قاشق زعفران دمکرده غلیظ بریزید و کمی تفت داده و حرارت رو خاموش کنید.
در تابه یک عدد پیاز رنده شده رو با مقداری روغن تفت بدید تا طلایی بشه و سپس مقداری زردچوبه،فلفل سیاه،کمی فلفل قرمز،کمی پودر سیر و کمی پودر تخم گشنیز بریزید و مقداری تفت دهید در حدی که عطر ادویه بلند بشه و بعد بلافاصله میگو های پاک شده رو در تابه بریزید.
کمی هم بزنید تا میگو با ادویه و پیاز طعم دار بشه.
سپس کمی زعفران دمکرده اضافه و دوباره تفت بدید.
حرارت گاز باید متوسط باشه.
همیشه به یاد داشته باشید که تایم تفت دادن میگو بین 3 تا 5 دقیقه ست اگه بیشتر تفت بدید میگو سفت و لاستیکی میشه...ولی بین 3 تا 5 دقیقه کاملا نرم و لذیذ و خوش بافته
نمک را در آخر به میگو اضافه کنید وگرنه میگو رو سفت میکنه.
از قبل مقداری پیاز داغ کرانچی تهیه و به دلخواه در پایان با مقداری گردوی نگینی تفت و کنار بذارید.
تا الان برنج دمکشیده ،مقداری از اونو با زعفران دمکرده مخلوط و کنار بذارید برای تزئین...
برنج را در ظرف مورد نظر کشیده و و به سلیقه خودتون تزئین و سرو کنید
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ایده_ترفند_نگهداری_سالم_سبزیجات🧐🧐☝️☝️☝️☝️
اگه میخواید سبزیجات قارچ میوه جاتون بیشتر تو یخچال بمونه سیاه نشه خراب نشه ازین ترفند استفاده کنید
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام اربعین
سلام سالارشهیدان
سلام وادی کربلا
سلام سرزمین پر بلا
سلام کشته های بی کفن
سلام دوستان مهربان
اربعین حسینی برشما تسلیت باد
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
این پاستا برای ۴ نفر کافیه🔻
مواد لازم:
پاستا ۵۰۰ گرم
گوشت چرخ کرده ۷۰ به ۳۰ گوسفندی، گوساله ۴۰۰ گرم
پیاز داغ (یک عدد پیاز متوسط)
رب ۳ یا ۴ قاشق غذاخوری
زردچوبه، نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و زعفران به مقدار لازم
سرکه و آب لیمو برای مایع پاستا هر کدام یک قاشق غذاخوری
آویشن در انتهای کار با مایع پاستا به مقدار لازم
لازانیا برای تهدیگ به اندازه کف ظرف
کره ۳۰ گرم
روغن مایع
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مواد لازم🔻
سوسیس نگینی خورد شده....... ۳ عدد
فلفل دلمه ای....... نصف
قارچ....... حدودا ۱۵ تا
ب پ....... ۱ ق چ
شیر ولرم..... ۱/۴ لیوان
پودر خمیر مایه...... نصف ق چ
تخممرغ...... ۱ عدد
خامه...... ۵۰ گرم
پنیر پیتزا.... ۵۰ گرم
روغن........... ۵۰ گرم
آرد........ ۱۱۰ گرم
کپسول کاغذی.... ۷ تا
شکر.... ۱ ق چ
نمک فلفل و اویشن
طرز تهیه🔻
اول سوسیس، فلفل دلمه ای و قارچ رو هر کدوم جداگونه سرخ میکنیم و کنار میذاریم تا سرد بشه.
به تخممرغمون نمک و فلفل و اویشنمیزنیم و خوب مخلوط میکنیم بعد خامه و روغن اضافه کرده و باز میزنیم.بعدش پنیر پیتزا میریزیم و مخلوط میکنیم.
به شیر ولرم(حتما ولرم یعنی فقط دستمونو بهش میزنیم نسوزه و فقط احساس گرما کنیم) شکر میزنیمو مخلوط میکنیمبعد پودر خمیر مایه روش میپاشیم و کمی هممیزنیم.بعد روشو میپوشونیم و ۵ دقیقه صبر میکنیم تا عمل بیاد.
آرد و ب پ مخلوط کرده و ۳ بار الک میکنیم.
تمیر مایه عمل اومده و مخلوط آرد و ب پ به مواد تخممرغی اضافه میکنیم و هممیزنیم تا خمیری بشه.
بعد سوسیس و فلفل دلمه ای و قارچ اضافه و مخلوط میکنیم.روش سلفون میکشیم و پارچه ای میذاریم و در جای گرمی به مدت نیم ساعت استراحتش میدیم.
کپشول های کاغذی داخل قالب میذاریم و کمی چرب میکنیم.از مواد داخلش پر میکنیم و به مدت ۴۰_۳۵ دقیقه در فر ۱۸۰ درجه میزاریم.یا چک کنید هر وقت خلال دندون زدید و تمیز درومد مافینتون آمادست.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
اینجوری خیلی آسون میشه سیبزمینی رو تو ماکروفر پخت.فقط دقت کنین که زمان پخت بستگی به اندازه،تعداد و جنس سیبزمینی هم داره.یعنی اگر یه سیب زمینی میذارید داخل ماکرو ۵ دقیقه برای هر طرف کافیه.
سعی کنید سیبزمینی ها اندازه هم باشن که با هم دیگه پخته شن.ولی کلا با چنگال پخت رو چک کنید.اگر نپخته بودن ۵ دقیقه دیگه بهشون زمان بدید.
برای این پخت احتیاج به گریل،کانوکشن و هیچ حالت پخت ترکیبی نیست.⭕️
این از نکات پخت سیبزمینی تو ماکروفر🤗
مواد لازم🔻
سیبزمینی ۳ عدد
کره ۵۰ گرم
پنیر پیتزا ۱۰۰ گرم
نمک و فلفل نصف قاشق چایخوری
پودر پاپریکا ۱ قاشق چایخوری
آویشن ۱ قاشق چایخوری
پودر پنیر پارمسان ۳ قاشق چایخوری
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مواد لازم🔻
خمیر باقلوا ۱ بسته
کره ۱۵۰ گرم
روغن مایع ۵۰ گرم
گردو ۱۵۰ گرم
پودر پسته ۷۵ گرم
هل سابیده شده ۱ ق.چ
دارچین ۱ ق.چ
مراحل پخت باقلوا رو توی ویدئو گفتم.
زمان پخت هم حدود نیم ساعت داخل فر ۱۷۰ درجه که از قبل گرم شده.
⚠️چند تا نکته🔻
وقتی لایه های رویی خمیر رو میچینید حتما روی هر لایه رو کامل چرب کنید و بعد لایه بعدی رو بذارید.
این کار باعث میشه که زمان پخت خمیر ها از هم جدا بشن و کاملا ترد بشن.نکته بعدی اگه لبه های خمیرو رو به داخل فشار ندین توی فر خمیر ها شروع میکنن رو به بالا جمع میشن و باقلوا خراب میشه.
اما برای شهد🔻
شکر ۲ لیوان
آب ۱/۵ لیوان
زعفران دم کرده ۲ ق.غ
گلاب در صورت تمایل
طرز تهیه🔻
آب و شکر رو روی حرارت میذاریم و کامل مخلوط میکنیم.
وقتی به جوش اومد زعفران رو اضافه میکنیم و میذاریم قوام بیاد.
در آخر اگه دوست داشتین گلاب هم اضافه میکنین و میذارین خنک شه.
این باقلوا اصولا با بستنی سرو میشه ولی همینجوری هم خیلی خوشمزه است.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
این مقدار تقریبا برای ۵ الی ۶ نفره🔻
بادمجان ۲ کیلو
گوجه ۲ کیلو
سیر ۱۰ حبه
نمک فلفل زردچوبه
تخم مرغ به دلخواه
روغن به مقدار لازم
طرز تهیه🔻
بادمجان ها و گوجه ها را کبابی میکنیم ، با دقت پوست آنها را میگیریم و ساطوری میکنیم.
سیرها رو له میکنیم کمی تفت میدهیم ، نمک فلفل و زردچوبه را اضافه میکنیم ، حالا گوجه رو اضافه میکنیم زیر شعله رو کم میکنیم و اجازه میدیم مقداری از آب گوجه کشیده بشه ، حالا بادمجان ها رو اضافه میکنیم و در قابلمه رو میزاریم و اجازه میدیم با شعله مناسب بپزه و کاملا آب غذا کشیده بشه.
اگر رنگ گوجه کم بود میتونید مقداری رب سرخ شده به غذا اضافه کنید.
آخر کار در صورت تمایل میتونید چند تخم مرغ بشکنید تو غذا و کاملا مخلوط کنید
و یا اینکه جداگانه نیمرو درست کنید و روی غذا بزارین و یا کلا بدون تخم مرغ نوش جان کنید.به نظر من برای پیش غذای مهمان ،یک تخم مرغ آخر سر نیمرو کنید داخل ماهیتابه تفلون و روی میرزا قاسمی بزارید برای تزیینش.
⚠️نکته:حتما بادمجان و گوجه رو کبابی کنید طعم این غذا به طعم کبابیشه.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نان فوکاچیا😋
کلیپ زیرنویس داره و گویاست.
نکته خاصی هم نداره فقط اینکه تو ریختن آرد دقت کنید خمیرتون سنگین نشه نوع آردها باهم متفاوته ممکنه میزانی که گفتم کمتر یا بیشتر مصرف بشه.بیش از حد آرد به خورد خمیرتون ندید چون نونتون سفت میشه. مقداری چسبندگی طبیعیه که با ورز دادن اونو رفعش کنید.
بجای رزماری میتونید روی نان آویشن بریزید.
پ.ن قالب من یکم نسبت به خمیر کوچیک بود و اصرار هم داشتم تو همین قالب درستش کنم یکم نونم کلفت شد شما تو قالب بزرگتر درست کنید که یکم نازکتر باشه بنظرم خوشمزه تر میشه.
👇ادامه👇
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مواد لازم🔻
آرد سفید یا فانتزی ۴۵۰ گرم الک شده
آب ولرم ۱ونیم لیوان دسته دار فرانسوی
مایه خمیر فوری ۱ق غ (که اگه مایه خمیرتون فوری بود نیازی به عمل اومدن نداره مستقیم داخل مواد بریزید )
شکر ۱ق غ
نمک ۱ق م
روغن زیتون ۵ق غ
کره نرم(هم دمای محیط ۱ق غ)
برای رویه نان🔻
روغن زیتون ۵ق غ
سیر دوحبه رنده شده
گوجه گیلاسی به میزان لازم
زیتون بدون هسته به میزان لازم(زیتون سیاه باشه قشنگترم میشه یا ترکیب هردو )
رزماری یا آویشن به میزان لازم
دمای فر ۱۹۰ درجه سانتی گراد
مدت زمان پخت ۳۵ دقیقه (بسته به دمای فرتون متغییره)
اندازه قالب قطر ۳۰سانت
👇ادامه👇
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ادامهی نان فوکاچیا😋
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مواد لازم🔻
کلم بنفش
نمک
شکر (در صورت تمایل )
سرکه
طرز تهیه🔻
کلم رو بعد از شستن و خشک کردن به نوارهای باریک برش بزنید روی اونارو نمک بپاشید یک ساعت کنار بگذارید تا آب بندازه .میزان نمک بستگی به خودتون داره .من برای نصف یه کلم کوچیک از یک قاشق غذاخوری نمک استفاده کردم .
بعد از یک ساعت کلم های خرد شده رو از صافی رد کنید تا آب جمع شده خارج بشه تا جایی که ممکنه کلم ها رو فشرده کنید تا آب نداشته باشند با اینکار حجم کلم ها کمتر شده و میشه کلم بیشتری در ظرف ریخت بعلاوه از ورود هوا به داخل ظرف و خراب شدنش جلوگیری میشه.
حالا کلم ها رو داخل کاسه ای بریزید روی اونو شکر و سرکه به اندازه که روی کلم ها رو بگیره .بعد روی ظرف رو بپوشونید و دو ساعت داخل یخچال استراحت بدید.
حالا دیگه ترشی خوشمزه ما آماده ست. داخل بطری شیشه ای بریزید و درشو ببندید و در یخچال نگهداری کنید.
برای حفظ رنگ و کیفیت ترشی بهتره به اندازه مصرف یک هفته آماده کنید چون به مرور رنگ قشنگش رو از دست میده.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
ژله آبرنگی
در واقع این ژله مثل ژله خرده شیشه هست با چند تا تفاوت اینکه توی این ژله دیگه ترکیب شیر و یا بستنی لازم نیست و اینکه ژله آلوورا که ریخته میشه باید ولرم باشه نه خیلی گرم و نه خنک .
هر چند رنگ ژله بخواید و ترکیب رنگی دست خودتونه😉😀 .
اندازه قالبتون رو داشته باشین ببینین با چند لیوان آب پر میشه و براساس اون میزان ژله ها رو تنظیم کنین .
من ۴ از ۴ رنگ ژله رنگی هر کدوم نصف بسته و حدودا یک و نیم بسته ژله آلوورا استفاده کردم .
قرمز توت فرنگی ، آبی بلوبری ، سبز لیمو ، نارنجی پرتقال
نصف بسته از این ژله های رنگی رو با سه چهارم لیوان آب جوش روی حرارت غیر مستقیم (بن ماری) حل کردم و داخل یخچال گذاشتم تا ببنده بعد برش دادم و خرد و تیکه ای کردم .
یک و نیم بسته هم ژله آلوورا رو با حدودا دو لیوان آب جوش روی حرارت غیر مستقیم حل کردم از حرارت برداشتم گذاشتم توی محیط به دمای ولرمی برسه اینجا این مهمه که نباید خیلی گرم و خنک باشه دلیل این هست که توی این ژله آبرنگی باید یه کمی گرمی داشته باشه تا وقتی با ژلههای خرده ترکیب میشه یه کمی از گرماش ژله های رنگی رو آب کنه و اون حالت جذاب و آبرنگی بده بهش و رنگ های دیگه هم ایجاد بشه.
داخل قالب (من قالب فلزی استفاده کردم یه کم قبلش مرطوب کردم داخل فریزر ۵ الی ۱۰ دقیقه قرار دادم و بعد بیرون آوردم و ژله رو ریختم) اول ژله های خرد شده رو ریختم و بعد ژله آلوورا رو و بعد داخل یخچال قرار دادم . حتی برای اینکه قالب کمتر تکون بخوره میشه ژله آلوورا رو داخل یخچال داخل قالب ریخت که دیگه موقع جابه جایی هم تکون نخوره .
وقتی خوب بست دورش رو با چاقو کمی آزاد کردم داخل آب ولرم چند ثانیه قرار دادم و وقتی دیدم که آزاد شده روش یک دیس مرطوب قرار دادم و برگردوندم .
برش هم دادم که این ترکیب رنگی ها خیلی زیبا اون وقت دیده میشه
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#بادمجون_کباب
اول بادمجونهای قلمی رو پوست کنده و داخل آب نمک گذاشتم تا تلخیش گرفته بشه بعد سرخشون کردم .
تقریبا نیم کیلو گوشتو با یه پیاز بزرگ رنده شده و آب گرفته و نمک وفلفل و زردچوبه ادویه و پودر سیرو سبزی های معطر خشک و ۲ قاشق آرد نخودچی ورز دادم تا چسبنده بشه بعد دور بادمجونا پیچیدم و داخل روغن از همه طرف سرخ کردم و داخل یه تابه یه پیاز سرخ کردم و نمک و فلفل وزردچوبه وادویه و ۱ قاشق رب زدم و سرخ کردم با نصف لیوان آب و بادمجونا رو چیدم و گذاشتم تا با حرارت متوسط ۱۰ تا ۱۵ دیقه داخل سس پخته و جا افتاده بشه و آمادست.
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#دیزاین
بریم سراغ تزیین بغل غذا که شاید بخش مهمی از خود غذا باشه و چه بسا کمتر ازونم نباشه🤔....اصولا تزیین غذا و یا حتی دورچین تاثیر خیلی زیادی داره که طرف مقابل به اشتها بیاره..
دوستان برای نرم شدن بعد برش زدن تو اب و نمک بگذارید نیم ساعت تا نرم بشه و حالت بگیره.
برای جلوگیری از سیاه شدن گل هارو بگذارید تو اب تا زمان سرخ کردن.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گوجه رو هم مث بادمجون كباب كردم اين مدل خيلي زودترحاضرميشه
يه خورده رب تفت دادم خوشرنگتربشه
بعدمثل فيلم همروباهم تفت نمك وفلفل ميزنيم وسيرداغ هم اضافه ميكنيم و بعدشم تخم مرغ ونمك فلفل هم ميزنم
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛