فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام به جمعه
خوش آمدین
الهےخونه دلتون خالےازغم
زندگیتون پرازشادی
سرمایه تون۲برابر
نان سفرتون پربرکت
ونگاه خداهمراهتون باشه
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
کلمپه
نکته ها رو اول میگم چون اگه آخر بنویسم نمیخونین ! 🥮 من هر دستوری از کلمپه دیده بودم مقدار روغن داخلش نصف میزان آرد بود یک بار درست کردم با اون دستورها ولی به نظرم خیلی چرب شده بود پس خودم دستور رو تغییر دادم و از نتیجه هم راضی بودم ولی هنوز جای کار داره و میتونه بهتر بشه قطعا . 🥮 روغن رو روی بخار کتری ذوب کردم بعد از اینکه خنک شد یه شب تا صبح گذاشتم داخل یخچال که سفت بشه 🥮 طبق تجربه من هرچی سرعتتون موقع کار کردن با این خمیر بالاتر باشه و خمیرتون کمتر تو محیط بمونه و گرم بشه هم کیفیت شیرینی بهتر میشه هم جای مهر بیشتر روش میمونه . پس هر سری یه مقدار کم از خمیر رو از یخچال خارج کنین قالب بزنین بعد برید سراغ بقیه اش 🥮 مُهر های چوبی قدیمیِ مخصوص کلمپه، خیلی بهتر از اینی که من دارم هستن، اگه خواستین تهیه کنین از اونا بخرین که طرح روی شیرینی خوب بمونه .
.
مواد لازم
آرد ۵۰۰ گرم
روغن جامد ۱۸۰ گرم
ماست سفت و چکیده ۱۸۰ گرم
زرده تخم مرغ ۱ عدد
بیکینگ پودر ۱ ق چ
زعفران دم کرده غلیظ حدود یکی دو ق چ
.
مواد داخل شیرینی
.
خرما ۴۸۰ گرم ، ادویه جات دلخواه ( هل، دارچین، جوز هندی، زنجبیل ) و گردو ریز خرد شده در صورت تمایل
.
آرد و روغن را با قاشق چوبی یا لیسک مخلوط و کنار میذاریم. در ظرف دیگری ماست، بیکینگ پودر، زرده تخم مرغ و زعفران را به خوبی با هم مخلوط و به آرد و روغن اضافه میکنیم. خمیر رو اصلا نباید ورز بدید تا جایی که میشه با قاشق مواد رو به خورد هم بدین و در صورت نیاز فقط با سر انگشت خمیر رو زیر و رو کنید که لطیف بشه و به دست نچسبه. خمیر آماده شده رو داخل نایلون بذارین و اجازه بدین حداقل ۲ ساعت در یخچال استراحت کنه. تو این فاصله خرماها رو بشورین هسته هاشو جدا کنین، بذارین آب اضافش کاملا خشک بشه و چرخ کنین یا با چنگال لهشون کنین، ادویه های دلخواهتون رو بهش اضافه و گلوله های ۱۵ گرمی درست کنین. بعد از استراحت خمیر رو به ضخامت حدود ۳ میلی متر باز کنید و با قالب گرد یا دهانه لیوان قالب بزنید و گلوله های خرما رو بین دو لایه خمیر قرار بدین و مهر بزنین(ورق بزنین ویدیو رو ببینین) همونطوری که دیدین من دور خمیر رو هم قالب زدم و مدل سنتی نپیچیدمش چون خیلی وقت گیره کلمپه های آماده شده رو رو توی سینی فر بچینین با سوزن تمیز چندتا سوراخ رو هر شیرینی ایجاد کنین که پف نکنه و شکلش خراب نشه . ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بعد آمادست.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مواد لازم🔻
روغن
پیاز
قارچ
ادویه جات ترشی جات:
نمک ، فلفل ، سیر خشک
سبزیجات برای طعم دادن
پنیر موزارلا
گوجه فرنگی
نان پیتا
دستور تهیه🔻
ابتدا پیاز رو داخل روغن سرخ کنید در ادامه قارچ ،نمک، فلفل قرمز و پودر سیر رو بهش اظافه و کاملا سرخ کنید.
حالا سبزیجات موردنظرتون رو بهمراه گوجه خورد شده و پنیر موزارلا بهش اظافه و مجددا سرخ کنید.
همه چیز اماست.
مطابق فیلم نان های پیتا رو برش و موادمون رو بهش اظافه کنید
حالا نان ها رو بزارید داخل ماهیتابه و با کمی روغن سرخ کنید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مربای پوست هندوانه🍉
طعم مربای پوست هندوانه شبیه مربای بالنگ است و مزه ای خاص دارد . برخی در ان گلاب هم میریزند که بسیار خوشمزه می شود .
طرز تهیه مربای پوست هندوانه بدون آهک
مواد لازم:
پوست هندوانه : نیم کیلو
شکر : نیم کیلو
هل سبز : سه عدد ساییده شده
زنجفیل خشک : یک بند انگشت
آب لیمو : 2 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده : یک قاشق غذاخوری
مراحل تهیه مربای هندوانه :
1- اول از همه پوست هندوانه رو کاملا تمیز کرده و لایه سبز روی اونو با پوست کن پوست بگیرید .
2- سپس با استفاده از قالب های شکل دار یا چاقو پوست هندوانه رو به خرد کنید .
نکته : چون پوست هندوانه شما سفت هست احتمال اینکه بخواین قالب بزنین سخته ولی سعی کنید پوست هندونه رو با قالب برش بدین.
3- پوست هندوانه رو با کمی آب بجوشانید ولی حواستون باشه پوست هندونه نباید له و نرم بشه همین که زا خامی در بیاد کافیه .
4- سپس پوست هندوانه ها را داخل آبکش بریزید .
5- شکر رو با 3 پیانه آب بذارین بجوشه و حسابی قوام بیاد بذارین حداقل 30 دقیقه بجوشه و سپس پوست هندوانه هارو بهش اضافه کنید . یه قل که خورد بهش هل و گلاب و زعفران دم کرده و زنجبیل رو اضافه کنید و بذارین مربا هندوانه تون چند قل بخوه و حسابی شیره مرباتون قام بیاد . در آخر آبلیمو رو به مربا اضافه کرده و پس از 5 دقیقه مربای هندوانه رو از روی گاز بردارید .
نکته : در اخر میتونید زنجبیل رو از مربا هندوانه تون خارج کنید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مواد لازم🔻
آب گرم: ۲۰۰ میلی لیتر =۳/۴پیمانه
شیر گرم :۲۰۰ میلی لیتر =۳/۴پیمانه
شکر :۳ ق غ
نمک :نصف ق چ
مایه خمیر :۱ ق غ
کره :۲۵ گرم
آرد به مقدار لازم بین ۴تا ۵ پیمانه
برای رومال🔻
زرده تخم مرغ: ۱عدد
شیر: ۱ ق م
نسکافه :نوک چاقویا کمی وانیل
برای وسط خمیر🔻
کره :۲۵۰ گرم
شکلات صبحانه: به اندازه لازم
طرز تهیه🔻
ابتدا ۲۵۰ گرم کره نرم را درون یک کیسه فریزری بزارید وپهن کنید تا به شکل مستطیل شود ودر یخچال بزارید
شیر وآب در ظرفی بریزید شکر ومایه خمیر بهش اضاف کنید وهم بزنید آرد کم کم در حدی که خمیر یکدست ونرم بشه اضاف کنید کره هم اضاف کنید وخوب ورز دهید .خمیر باید نرم باشه خیلی آرد نزنید.
روی خمیر بپوشانید وجای گرم نیم ساعت استراحت دهید
خمیر به شکل مستطیل باز کنید وکره صاف شده رو وسط خمیر بزارید وخمیر از کناره تا کنید مثل فیلم وبا وردنه به آرومی روی خمیر بزنید که کره بیرون نزنه وخمیر کشیده بشه حالا دو طرف خمیر تا کنید ودو سر خمیر به هم وصل کنیدوتا بزنید وباز یه تای دیگه مثل فیلم ...خمیر لای کاغذ روغنی یا پلاستیک بزارید و۳۰دقیقه تو یخچال قرار دهید وبعد باز خمیر با ضربه های آرام باز کنید وتا بزنید وبزارید تو یخچال تا سه مرحله این کار تکرار کنید ودر نهایت خمیر به شکل مستطیل باز کنید ومثلثی برش بزنید وشکلات روی هر مثلث بزارید ورول کنید .و۲۰ دقیقه استراحت دهیدوبعد
رومال بزنید ودر فر گرم شده با دمای ۲۰۰ درجه بزارید وبعد از ۵ دقیقه دمارو کم کنید وروی۱۸۰ درجه بزارید به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بزارید وچک کنید ممکنه بیشتر یا کمتر طول بکشه واگه لازم بود کمی گریل کنید
بهتره که یه ظرف آب جوش هم کف فر بزارید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#تیتاپ_خانگی(بدون.فر)
تخم مرغ ۳ عدد
ارد یک لیوان
شیر سه چهارم لیوان
روغن مایع سه چهارم لیوان
شکر سه چهارم لیوان
بیکینگ پودر یک ق چ
پودر کاکائو یک ق سر پر غذا
طرزتهیه
تخم مرغ و شکر رو خوب با همزن بزنید حدود پنج دقیقه تا کاملا کرم رنگ و کشدار بشه و حجمش سه برابر بشه بعد به ترتیب روغن و شیر رو اضافه کنید و دوباره کمی هم بزنید در اخر ارد و بکینگ پودر رو که جدا گونه با هم قاطی کردید و سه بار الک شده به موادتون اضافه کنید و با لیسک خوب بهم بزنید نصف پیمانه از مایع سفید را جدا کنید به بقیه مواد یک قاشق پودر کاکاءو اضافه کنید و کمی با همزن بزنید تا یکدست بشه ..مایع قهوه ای را داخل ماهیتابه دو طرفه بریزید و نصف پیمانه مایع سفید را با یک قاشق آرد مخلوط کنید وداخل قیف یا کیسه فریزر بریزید و نوکش را سوراخ کنید و خطهای دالبری بزنید ..ماهیتابه دو طرفه رو با کاغذ روغنی بپوشونید ، به مدت نیم ساعت روی شعله پخش کن با حرارت کم بزارید تا بپزه پنج دقیقه هم طرف بعدی تا کمی برشته بشه .در اخر که کیک خنک شد به مستطیلهای یکدست ببرید و مابین آنها خامه بریزید ..
نصف پاکت خامه رو بزارید رو شعله ،فقط گرم بشه ،نجوشه،صد گرم شکلات تخته ای رو داخلش بندازید تا آب بشه ،کیک رو از وسط نصف کنید خامه بزنید
نوش جون
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
11.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
من یکی از طرفدارای پروپا قرص تی تاپم😀خیلی دلم میخواست درست کنم با چند تا دستور درست کردم این از همشون آسونتر بود ولی اینو بگم این مدلش که بدون فره خیلی طعم تی تاپ بازاری رو نمیده فقط شکل اونه😀😀ولی خوشمزس👌
با فر هم همین دستوره فقط نصف مواد رو میریزید داخل قالب مستطیل ،با حرارت ۱۸۰ درجه (فر از قبل گرم شده) نیم ساعت میزارید بپزه ،تواین فاصله یک پیمانه شکر رو کاراملی میکنید دارچین و کره اضافه میکنید ،حالا تی تاپ رو از فر خارج میکنید مواد کاراملی رو روی سطحش پخش میکنید،و بقیه ی مواد رو روی اونا میریزید حالا نیم ساعت شعله ی روی فر رو روشن میکنید تا نیم ساعت ،با سیخ چوبی امتحان میکنید اگر پخته بود ،بعد از خنک شدن برش میزنیم👌
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛