سوتلاچ ترکیه
مواد لازم:
۱ لیتر + ۱ لیوان شیر
۱ لیوان شکر
۱ استکان چایخوری برنج
۲ ق غ نشاسته
نصف ق چ وانیل
یک پنس نمک (مابین انگشت اشاره و شست)
۲ لیوان آب
طرز تهیه:
برنج رو خوب بشویید سپس با ۲ لیوان آب اجازه دهید کمی خیس بخورد بعد روی شعله بگذارید تا خوب بپزد و به اصطلاح بشکفد. روی برنج پخته شیر را اضافه کنید و اجازه دهید که به جوش بیاید. وقتی جوشید در ظرف دیگری نشاسته را با آب هم بزنید و به سوتلاچ در حالی که مداوم هم میزنید اضافه کنید و ۷-۶ دقیقه با حرارت کم بجوشانید. شکر و وانیل را اضافه کنید و ۲-۱ دقیقه دیگر از روی حرارت بردارید. سوتلاچ را در ظرفهایی که مناسب فر هستند بریزید و آنها را در سینی فر بچینید. در سینی تا نصف آب بریزد و در طبقه بالای فر با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد تا زمانی که روی آن مثل عکس طلایی شود.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مربای کدو حلوایی🎃:
کدو حلوایی= ۲ کیلو
شکر= ۲ کیلو
آب= چهار و نیم پیمانه
آهک= ۱ بسته ( ۱ لیوان)
آبلیمو=۱ ق و یا جوهر لیمو
کدو حلوایی رو برش بدین تخمه های داخلش رو خارج کنین و پوستش رو جدا کنین و هر مدلی که دوست دارین خرد کنین میتونین مثل من دالبر برش بزنین یا مکعبی ساده (مثل مدل سال قبل) یا اینکه با انواع کاتر ها قالب بزنین، خلاصه مختارین
آهک رو داخل ظرفی بریزین و با مقدار مناسب آب مخلوط کنید و با یه قاشق هم بزنین ( از دست استفاده نکنین مضرره) منظور از مقدار مناسب آب اینه که وقتی آب آهک رو روی کدو ها ریختیم کاملا روی کدو ها رو بپوشونه
اجازه بدین آهک ته نشین بشه بعد آب روی آهک رو به آرومی از صافی رد کنین طوری که آهک ته نشین شده مخلوط نشه، آب آهک رو روی کدو ها بریزین و دوازده ساعت زمان بدین و توی این مدت گاهی با قاشق کدو ها رو جا به جا کنین
بعد از دوازده ساعت کدو ها رو آب کش کنین و با آب سرد بشورین و داخل ظرفی روش آب سرد بریزین و بذارین هفت ساعت بمونه و توی این مدت چند بار آبش رو تعویض کنین
شکر و آب رو روی حرارت قرار بدین تا شکر حل بشه و شروع به جوشیدن بکنه حرارت رو کم کنین تا شیره قوام بیاد و بعد کدو های آبکشی و خشک شده رو اضافه کنین و اجازه بدین کدو ها کاملا بپزه چون اگه خوب نپزه بوی خامی میده حدودا دو ساعت زمان میبره ولی باز هم چک کنین ( بعد از اضافه کردن کدو ها، آبی که کدو مینداره باعث از بین رفتن قوام شیره میشه و توی این دو ساعت دوباره قوام میاد) وقتی کدو ها پخت حرارت رو خاموش کنین و آبلیمو رو اضافه کنین و اجازه بدین خنک بشه
از اسانس هایی مثل هل و وانیل هم میتونید توی این مربا استفاده کنین ولی من طعم خودش رو میپسندم
مربای زمان بری هست ولی ارزشش رو داره
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
مواد لازم🔻
450 گرم سیب زمینی پوره شده(2 لیوان)
چند تکه مکعبی پنیر چدار یا پنیر پیتزا وموزارلا
2_3 قاشق غذاخوری کره
3/4 لیوان آرد
1/4 قاشق چایخوری نمک
1/4 قاشق چایخوری فلفل سیاه
1 عدد تخم مرغ
1_2 لیوان آرد سوخاری یا پودر پانکو
1/2 قاشق چایخوری پودر پاپریکا
1 قاشق غذاخوری روغن
طرز تهیه🔻
ابتدا فر را با دمای 200 درجه سانتیگراد گرم کنید،سیب زمینی ها را اب پز کنید و پوست بگیرید، و تا داغ هستند کره را اضافه کنید و پوره کنید،در یک ظرف تخم مرغ را با چنگال بزنید تا از حالت لختگی در بیاد، آرد،نمک و فلفل را در یک ظرف دیگر با هم مخلوط کنید،در یک کاسه جدا آرد سوخاری(پودر پانکو)با پاپریکا و یک قاشق روغن کامل مخلوط کنید(ترجمه از آشپزی_خلاق)سپس از پوره سیب زمینی برداشته کف دستانتان باز کنید و یک تکه پنیر وسط آن گذاشته و جمع کنید و شکل دهید ،ابتدا در مخلوط آرد بعد در تخم مرغ و مرحله آخر در آرد سوخاری بغلتانید و کف سینی که با کاغذ روغنی پوشاندید و چرب کردید، با کمی فاصله بچینید،و برای 12_15 دقیقه یا تا زمانیکه روی کروکت ها طلایی شود در فر گذاشته،سپس از فر خارج کنید اجازه دهید چند دقیقه خنکشوند،و با انواع سس سرو کنید،نوش جان🤗
کروکت ها را میتوانید در روغن داغ و شناور سرخ کنید،برای اینکه کروکتها موقع سرخ کردن یا پختن وا نرن،بهتر هست آنها را یک ساعت در یخچال بگذارید.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
کباب ترکی
مواد لازم
گوشت چرخ کرده: ۵۰۰ گرم
پیاز : ۲ عدد یک بزرگ برای گوشت یکی کوچیک برای سس
تخم مرغ: ۱ عدد
پودر نان (قسمت نرم و داخلی نان) نصف پیمانه
آرد : ۲ ق غ خ
روغن مایع: ۱ ق غ خ
نمک،فلفل سیاه،فلفل قرمز،پل بیبر به مقدار لازم
طرز تهیه:
پیاز رو رنده و ابش رو گرفته و به گوشت اضافه و بعد همه ی مواد رو به گوشت اضافه و مخلوط و ورز میدیم
در تابه ای مقداری روغن میریزیم و به کباب شکل داده و سرخ میکنیم وقتی همه ی کباب ها اماده شدن در سینی فر چیده و روش رو سیب زمینی دوشس ماسوره زده💢دوستای عزیز دستور این پوره در پیج موجوده به نام سیب زمینی دوسش بامیه ای💢
حالا سسش رو اماده میکنیم
برای تهیه: دو ق غ خ روغن مایع رو با یک عدد پیاز نگینی و سرخ و طلایی و یک ق غ خ رب گوجه رو تفت داده و یک عدد فلفل سبز همراه یک عدد عصاره مرغ (جایگزین نمک کردم)و یک تا یک ونیم لیوان اب جوش اضافه و ۵ دقیقه بجوشه و بعد به ظرف کباب خالی میکنیم و در فر ۱۸۰ درجه که از قبل گرم شده به مدت ۱۵ دقیقه میزاریم پخت بشه و بعد خاموش کردن ۵ دقیقه گریل بالا رو روشن تا روی پوره ها طلایی بشه
:
دوستای عزیز این کباب ها رو هم با نون هم با چلو میشه سرو کرد که ما با چلو خوردیم و بچه ها خیلی خوششون اومد به خصوص بچه ها که عاشق اون پوره سیب زمینیش شدن
:
این کباب رو بدون فر هم میتونید و بدون پوره :
با سس خوشمزه میشه نوش جان کرد، وقتی سرخ کردین سس رو درست کرده بزارین تو تابه و درش رو بزارین ده دقیقه با سس جابیفته
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
پیراشکی شطرنجی
مواد لازم
1 پیمانه آب ولرم
1 پیمانه شیر ولرم
1 پاکت خمیر مایه فوری(10گرم یا یک ق غ)
1 قاشق غذاخوری شکر
500گرم آرد(3پیمانه)
نمک
👈برای مواد داخلی
300گرم گوشت چرخ کرده
1عدد پیاز
1 حبه سیر
نمک
فللفل
7 عدد سیب زمینی کوچک
پاپریکا
پنیر
👈طرز تهیه
ابتدا شیر ،آب،نمک، شکر و خمیر مایه را درظرفی بریزید و به هم بزنید ده دقیقه صبر کنید نا خمیر مایه عمل کند سپس آرد را کم کم اضافه کنید و ورز بدید تا خمیری نرم به دست آورید که به دست نچسبد یا حداقل جسبندگی را داشته باشد (در فیلم به یکباره اضافه شده ولی شما برای کنترل قوام خمیر کم کم اضافه کنید ) بعد روی خمیر را با سلفون بپوشانید و در جای گرم بزارید تا حجم خمیر دو برابر شود و پف کند
برای مواد داخلی پیازها را سرخ کنید ، گوشت چرخ کرده ،سیر ، نمک ، فلفل را اضافه کنید. و تفت بدید و بزارید سرد شود.
سیب زمینی های آب پز را له کرده و به گوشت چرخ کرده تفت داده شده اضافه کرده و ترکیب کرده و پاپریکا هم بپاشید.
خمیر را به چانه های کوچک مساوی تقسیم کرده و و با وردنه باز کرده و مانند ویدئو شکل دهید. از مواد داخلی قسمت صاف خمیر بزارید لبه های خمیر از بالا را با فرچه آب بمالید خمیر را روی مواد داخلی تا بزنید و لبه ها بچسبانید و رول کنید طوری که قسمت شطرنجی روی خمیر بیفتد.در مقدار زیادی روغن سرخ کنید.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛