#بورک_گوشت_لانه_زنبوری
مواد لازم
گوشت پانصد گرم
روغن مايع به میزان لازم
فلفل دلمه ای یک عدد
سس کچاپ 2 ق غ
پیاز 2 عدد
نمک و فلفل و آویشن
خمیر يوفکا 1 بسته
تخم مرغ یک عدد
کنجد یا سیاه دانه در صورت تمایل
ابتدا پیاز را داخل کمی روغن تفت دهید و گوشت را اضافه کنید و تفت دهید فلفل دلمه ای را هم اضافه کرده و نمک و فلفل و آویشن و سس کجا و را اضافه کنید و خاموش کنید (اگر جعفری خواستید اضافه کنید تو این مرحله اضافه کنید و خاموش کنید که من نريختم) مایه را کنار بگذارید تا خنک شود روغن یا آب اضافی هم نباید داشته باشه
یک لایه خمیر يوفکا را با برس روغن بمالید و از مواد روی لبه طولی خمیر ریخته و رول کنید و به این صورت ده رول آماده کنید بعد از آماده شدن رولها تخم مرغ را با چنگال بزنید تا یکدست شود یک ورق يوفکا را روی سینی فر چرب شده باز کنید و رویش با برس چرب کنید و لایه دیگری خمیر روی آن قرار دهید این بار روی خمیر تخم مرغ بمالید و چهار عدد از رولها را روی خمیر قرار دهید و روی رولها تخم مرغ بمالید و سه تا از رولها رو روی اونها چیده و باز تخم مرغ بمالید و بعد دو عدد روی سه تای قبلی و باز تخم مرغ و بعد رول آخر راس بقیه رولها قرار دهید و تخم مرغ بمالید.حالا از یک سمت خمیر دو لایه زیری را به روی رولها برگردانده و رویش تخم مرغ بمالید و اینکار را با سمت دیگر هم.انجام دهید طوری که کل رولها با خمیر يوفکا محصور شوند.حالا روی بورک تخم مرغ رومال بزنید و سیاه دانه یا کنجد بپاشید و به مدت 30 تا 35 دقیقه در طبقه وسط فر 180 درجه قرار دهید.
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
باقلوای پسته
مواد لازم
دارچین ۱ قاشق مربا خوری
وانیل خالص ۱ قاشق چای خوری
عسل ۱/۲ پیمانه
آب ۱ پیمانه
پسته کوبیده شده ۴۵۰ گرم
شکر ۲۰۰ گرم
کره ۲۳۰ گرم
خمیر باقلوا ۴۸۰ گرم
طرز تهیه
۱- فر را با دمای 175 درجه سانتیگراد روشن میکنیم تا گرم شود.
۲- داخل یک سینی فر مستطیل شکل به ابعاد 22.5 در 33.5 سانتیمتر، کره میمالیم. به طوری که تمامی کف و دیوارههای آن به کره آغشته شود. حواستان باشد که برای درست کردن باقلوا, در استفاده از کره دست و دلباز باشید.
۳- پسته را کوبیده و دارچین را روی آنها میپاشیم و مخلوط را کنار میگذاریم.
۴- برشهای خمیر را نصف میکنیم به طوری که هر قطعه آن به اندازه ظرف فر باشد. روی ورقه های خمیر که استفاده نشده پارچه نمداری میاندازیم تا از خشک شدن آنها در حین انجام کارهای دیگر جلوگیری شود.
۵- دو ورقه از خمیر را داخل ظرف فر آماده شده، میاندازیم و روی آن را کامل کره میمالیم. باز هم دو لایه دیگر گذاشته و کره میمالیم. این کار را آنقدر انجام میدهیم تا هشت لایه خمیر روی هم قرار گیرد.
۶- سپس دو تا سه قاشق غذاخوری از مخلوط پسته و دارچین را روی سطح آنها پاشیده و کامل به طور یکدست پخش میکنیم. روی مواد را دو لایه دیگر خمیر قرار داده و روی آن را باز هم کره میمالیم. از مخلوط پسته روی آن ریخته و کامل سطح خمیر را با پسته می پوشانیم.
۷- باز هم دو لایه دیگر خمیر روی آن قرار میدهیم و کره مالی می کنیم و مخلوط پسته را روی آن پخش می کنیم و در نهایت 6 تا 8 ورقه از خمیر برای آخرین لایه باقلوا بماند. یعنی آخرین لایه باید به ضخامت 6 تا 8 ورقه خمیر باشد.
۸- به کمک یک چاقوی مناسب، باقلوای داخل سینی فر را به شکل لوزی یا مربع برش میزنیم. سپس آن را به مدت حدود 50 دقیقه داخل فر داغ میگذاریم تا پخته شده و روی آن طلائی و ترد شود
۹- تا زمانی که باقلوا در فر میباشد، شهد آن را آماده میکنیم: شکر و آب را داخل یک قابلمه مناسب ریخته و آن را روی حرارت قرار میدهیم تا شکر کامل در آب حل شود.
۱۰- سپس وانیل و عسل را به آن اضافه میکنیم و مواد را به مدت 20 دقیقه روی حرارت به آرامی مخلوط میکنیم تا شربت قوام بیاید.
۱۱- باقلوا را از فر خارج کرده و سریع شهد را روی آن میریزیم و آن را کنار میگذاریم تا خنک شود.
۱۲- مقداری هم پودر پسته روی باقلوا پاشیده ونوش جان می کنید.
سایر نکات
اگر خمیر فیلو ندارید میتوانید از خمیر هزارلا استفاده کنید
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
#_کوفته_سیخی
مواد لازم📝
گوشت قرمز چرخ کرده: ۴۰۰ گرم
جعفری: به اندازه دلخواه
پیاز رنده شده: ۱ عدد
آرد (آرد نان فطیر یا معمولی): ۳تا ۴ قاشق غذا خوری
تخم مرغ: ۱ عدد
نمک. پودر فلفل قرمز.پودر فلفل سیاه: به مقدار لازم
مواد لازم برای تهیه سس📝
گوجه فرنگی: ۳ عدد
پیاز:۱ عدد
سیر: ۳ حبه
فلفل دلمه ای قرمز رنگ: نصف یک عدد
روغن: ۳تا۴ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی: ۱قاشق غذاخوری
نم، فلفل سیاه و شکر: به مقدار لازم
مشخصات
✍️طرزتهیه:
مواد را در ظرف مورد نظر ریخته و آنها را خوب مخلوط می کنیم.
از مواد به دست آمده کوفته های کوچکی به صورت قلقلی درست کرده و به سیخ می زنیم.
برای کباب کردن روی منقل یا اجاق گاز قرار می دهیم و یا اینکه در ماهی تابه قرار داده و دربش را می گذاریم تا پخته شود.
✍️طرز تهیه سس:
فلفل دلمه ای،پیاز و سیر را خرد کرده و در روغن تفت می دهیم.
سپس گوجه فرنگیهای رنده شده و رب را اضافه کنید و هم بزنید و نصف استکان آب اضافه کنید.نمک و ادویه جات و پودر شکر را هم اضافه کرده تا کمی مواد جوش بیاید.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
#اسنك_سيب_زمينى_با_سوسيس
مواد لازم📝
سيب زمينى متوسط٤عدد
جعفرى تازه خرد شده ١پيمانه
پيازچه خرد شده نصف پيمانه
سس مايونز١ق غ
سوسيس كوكتل ٣عدد
نمك و فلفل قرمز و آويشن
تخم مرغ٢عدد
آرد گندم
پودر سوخارى
طرزتهيه📝
ابتدا سيب زمينى را آب پز كرده آن را له مى كنيم به آن جعفرى خرد شده و پيازچه و سس مايونز و ادويجات اضافه مى كنيم و خوب مخلوط مى كنيم سوسيس ها را از طول به چهار قسمت تقسيم كرده كه شكل آن باريك و بلند شود آنها را در روغن سرخ مى كنيم از مواد سيب زمينى به اندازه نارنگى برداشته و بصورت بيضى در دستمان پهن مى كنيم و يك تكه از سوسيس را در وسط آن گذاشته و لبه ها را روى آن برمى گردانيم و مانند تصوير شكل مى دهيم آنها را ابتدا در آرد و سپس در تخم مرغ و در آخر پودر سوخارى مى غلتانيم و در روغن داغ سرخ مى كنيم مى توان از سس قرمز مخلوط شده با مايونز
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
راز و رمز و فوت و فن کوزه گری خورش قرمه سبزی
#خورش قرمه سبزی معمولا در استفاده از پیاز داغ خلالی عسلی , ترد و خوشرنگ فراوان و ریختن آب کم و جا انداختن خورش است . استفاده از ادویه مناسب باعث تهیه یک خورش لذیذ میشه .
هنگام طلایی شدن پیاز داغ و زردچوبه و ادویه مخلوط خورشی ( سفره خونه ای )را اضافه کرده و ( اگر خورش نیاز به رب گوجه فرنگی داشته باشد رب گوجه فرنگی را نیز همان وقت اضافه کرده و ) تفت بدین . گاهی داخل برخی غذاها نیاز داریم ادویه های خاص اضافه کنیم مثلا هنگام تهیه قورمه سبزی Ghormeh sabzi از شنبلیله خشک هم استفاده می کنیم .حتی اگه از شنبلیله تازه استفاده کرده باشین ، اضافه کردن شنبلیله خشک ، عطر خوبی به خورش میده و اندازه درشتی و ریزی سبزی خرد شده سلیقه ایست .
برای اینکه قورمه سبزی شما روغن بیاندازد برای سرخ کردن سبزی از روغن جامد استفاده کنید . البته این برای سلامتی مضر است . بهتر است که از تره و اسفناج ( یا برگ چغندر ) بیشتری در ترکیب سبزی قورمه استفاده کنید تا سبزی لعاب بیشتری داشته باشد و زیباتر شود . رمز و راز خورش های جا افتاده و خوشمزه
اسفناج به جهت رنگ سبز و لعاب دادن به خورش قورمه سبزی لازمه . ولی مزه اصلی رو تره و جعفری و ( از نظر آذریها گشنیز ) به خورش قورمه سبزی میده و بدون هرکدوم از اینا خورش مزه ای رو کم داره . پس حتما از سبزی ها کامل و فراوون بریزید .البته در فصولی که اسفناج در دسترس نباشه معمولا از برگ چغندر استفاده میشه .
برخی از هموطنان در استان فارس شوید هم اضافه می کنن .
لیموعمانی ( لیمو امانی ) جز لاینفک خورش قورمه سبزی است که دونوع روشن و تیره داره . برای قورمه سبزی بهتره از نوع تیره تر استفاده بشه . بهتره که یا درسته بمونه و با چنگال سوراخهایی روش تعبیه بشه تا مزه اش داخل خورش بشه . یا اگه خرد میشه حتما دانه های اون رو بیرون بیارید تا خورش رو تلخ نکنه .
حبوبات حتما قبلش خوب خیس بخورن و خوب بپزه . لعاب حبوباتی که خوب پخته شده باشد باعث لعاب و مزه خوب خورش میشه . برای خورش قورمه سبزی برخی : لوبیا قرمز و برخی لوبیا چیتی و برخی خصوصا آذری ها از لوبیا چشم بلبلی استفاده میکنند . در استان فارس برخی از سیب زمینی به جای لوبیا استفاده میکنند . ضمنا یادتون نره هیچوقت به حبوبات تا اتنهای پخت نمک نمی زنیم چون دیر می پزن .
برخی علاوه بر گوشت خورشی و عصاره موجود در آن عصاره مرغ یا گوشت یا قلم اضافی به خورش اضافه میکنند
🌸🌾🌸🌾🌸🌾🌸🌾
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
✅نان مغزدار تبریز یا ایچلی کوک😋
🍜طرز تهیه
نصف پیمانه آب ولرم , سه ق م شکر و یک ق غ خمیر مایه رو با هم مخلوط می کنیم و روش رو می پوشونیم تا کف کنه. ۱۲۰ گرم کره آبکرده , یک عدد تخم مرغ و نصف پیمانه ماست رو با چنگال می زنیم و خمیر مایه عمل اومده رو بهش اضافه می کنیم.
یک و نیم ق غ زنجبیل و یک ق م نمک رو با هم مخلوط می کنیم و به موادمون اضافه می کنیم و چهار پیمانه آرد سفید سه بار الک شده را افزوده خوب ورز می دیم، آرد رو تا جایی اضافه می کنیم که خمیر نرم و لطیفی بهمون بده.روش رو با سولیفون می پوشونیم جای گرم می ذاریم تا دوساعت حجمش دوبرابر بشه.
برای مواد میانی یک پیمانه آرد۱۰۰ گرم کره آبکرده رو می ذاریم رو حرارت کم مرتب هم زده تا بوی خامی آرد بره و در آخر یک ق م زنجبیل و یک ق غ زرچوبه رو اضافه می کنیم و خوب همه رو با هم مخلوط می کنیم و زیر حرارت رو خاموش می کنیم.
نانوایی های تبریز , زردچوبه می زنن ولی می تونین زعفرون بجاش بزنین. خمیر رو به ده چونه تقسیم می کنیم و در دست باز می کنیم از مواد میانی داخلش ریخته دو طرفشو می چسبونیم گرد کرده روی کاغذ روغنی که در سینی فر گذاشتین با کف دست پهن می کنیم و با سرلیوان یا مهر شکل می دیم البته من با کارد شکل دادم، ۲۰ دقیقه استراحت می دیم و با زرده و یک ق م شیر کمی زعفران و یک ق م کره آبکرده رومال می زنیم کنجد ریخته در فر از قبل گرم شده حرارت ۱۸۰ درجه به مدت نیم ساعت می پزیم تا طلایی بشه.
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
هدایت شده از 🕊yamahdi🕊
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نحوه جدا کردن برگهای #گل_کلم برای دلمه
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
هدایت شده از 🕊yamahdi🕊
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❤️لوبیا پلو با ته دیگ کنجدی❤️
پلوهای مخلوط باید برنج رو زنده تر از چلو ساده آبکش کنید وگرنه شفته و له میشه،گوشت گوسفند استفاده کنید که زودتر بپزه,برای گوشت چرخکرده ۴۵ دقیقه زمان لازمه
@ashpaziykhs
#تاس_کباب
✍️مواد لازم:
گوشت گوسفند یا گوساله خرد شده 350 گرم
پیاز یک عدد
گوجه فرنگی دوعدد🍅
هویج دو عدد
سیب زمینی دو عدد
روغن ونمک وفلفل به میزان لازم
رب گوجه فرنگی دو ق غ خ
♨️طرز تهیه: هویج و پیاز و سیب زمینی و گوجه فرنگی را حلقه کنید. داخل قابلمه روغن ریخته و ردیف اول پیاز بچینیدبعد گوشت را بچینید وفلفل وزردچوبه بپاشید بعد نوبت هویج است ودر اخر سیب زمینی وگوجه را بچینیدو بعد دو پیمانه اب را با دو ق غ خ رب گوجه فرنگی مخلوط کنید وروی تاس کباب بدهید .ادویه ونمک فراموش نشود . اب که جوش امددر قابلمه را ببندید تا به مدت دو تا سه ساعت آرام ارام بپزه وجابیفته.تاس کباب نباید زیاد اب داشته باشد. تاس کباب را با نان داغ و سبزی خوردن نوش جان کنید.
👈نکته .بعضی ها داخل تاس کباب بادمجان 🍆میریزند .شما هم به دلخواه میتونید از این مواد استفاده کنید
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
#ژله_طبقاتی
قالب پلاستیکی رو یکم چرب میکنیم ، یه لایه از یه رنگ ژله ساده که طبق دستور روش آمادش کردیم به اندازه ای که بخوایم شکل قالبمون تا ارتفاع مورد نظرمون پرشه میریزم توقالب، و بقیه ژله رو تو دمای محیط اتاق برای مراحل طبقات بعدی نگه میداریم بعد لایه بعدیم ژله آلویه ورا که با یه لیوان آب جوش که به روش بن ماری حلش کردیم و میذاریم به دمای محیط سرد شه و بعد یه لیوان شیرسرد یا بستنیه کاملا آب شده بهش اضافه میکنیم و مایه دوتا رنگ ژله مونو برای هر طبقه بسته به نوع قالبمون لایه لایه هر مرحله میذاریم ببنده و لایه بعدی تا پرشدن ظرف ادامه میدیم و وقتیم کل قالب پرشدو بست تو یه ظرف آب گرم نگه میداریم و باچاقو از جداره ها جدا میکنیم و تو ظرف مورد نظرمون برعکسش میکنیم.. تعداد رنگها و مقدار ژله استفاده شده با توجه به سلیقه و اندازه قالبتون متفاوته و ممکنه چهاربسته ژله ببره که بقیش اضافه بیاد.
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
کیک شیفون وانیلی (ساده)
تخم مرغ 6 عدد (به دمای محیط رسیده باشند)
آرد 2 پیمانه- 260 گرم
شکر سفید یک و نیم پیمانه- 300 گرم
بیکینگ پودر 2 ق چ.
جوش شیرین ¼ ق چ
روغن مایع ½ پیمانه-120 میلی لیتر
شیر ¾ پیمانه-180 میلی لیتر
وانیل پودری نصف ق چ
کرم تارتار ½ ق چ
نمک ¼ ق چ
فرتون رو با دمای 175 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شه. کف یک قالب 30 سانتی متری کاغذ روغنی انداخته و روی کاغذ را چرب و آردپاشی کنید.
اگه از قالب های مخصوص کیک شیفون استفاده می کنید نیاز به کاغذ روغنی نیست.
آرد، بیکینگ پودر، جوش شیرین و نمک را داخل یک ظرف بزرگ با هم الک یا ویسک کنید.
سفیده و زرده های تخم مرغ را از هم جدا کنید.
سفیده ها را داخل یک ظرف کاملا خشک و تمیز ریخته و هم بزنید تا کف کنند.
کرم تارتار را اضافه کرده و هم بزنید تا به مرحله سافت پیک برسند. 100 گرم (نصف پیمانه) از شکر را قاشق قاشق به سفیده اضافه کرده و هم بزنید تا کاملا فرم بگیرد. سفیده فرم گرفته رو داخل یخچال بگذارید.
زرده ها و باقی شکر را برای 3 تا 5 دقیقه با همزن بزنید تا کاملا غلیظ و شوند و رنگ زرده ها کاملا روشن شود. از شکر دانه ریز استفاده کنید یا شکر را آسیاب کنید. وانیل را نیز اضافه کرده و هم بزنید.
وسط مواد آردی را گود کرده، زرده ها، شیر و روغن را اضافه کنید. با دور کند همزن مواد کیک را هم بزنید تا آرد رطوبت را به خودش جذب کند.
سفیده را از یخچال بیرون آورده و به کمک لیسک در سه مرحله داخل مواد فولد کنید.
مواد کیک را داخل قالب ریخته و برای یک ساعت یا تا زمانی که تستر از وسط کیک تمیز بیرون بیاید داخل فر بپزید.
این کیک رو می تونید تو دو تا قالب 25 سانتی متری و یا سه تا قالب 20 سانتی متری هم بپزید. زمان پخت نسبت به اندازه قالب متفاوت است.
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
🤗 #پاناکوتا با مغز ژله ای اینبار درست کردم و تو قالب های سیلیکونی ریختم تا تک نفره باشن
برایه درست کردنش یک بسته ژله تمشک رو با یک و نیم لیوان ابجوش مخلوط کردم و ریختم تو یه ظرف و گذاشتم یخچال و وقتی بست مثل ژله خرده شیشه باچاقو برش های کوچیک کوچیک زدم بعد با این روش پاناکوتا وانیلی درست کردم 👇
مواد لازم:
شیر 2 پیمانه
خامه 100 گرم
پودر ژلاتین دو ق غ
شکر نصف پیمانه
وانیل یک چهارم ق چ
طرز تهیه:
پودر ژلاتین رو روی نصف پیمانه شیر سرد ميريزيم و می گذاریم تا حالت اسفنجی پیدا کند. سپس به روش بن ماری حرارت می دهیم و بهم میزنیم تا پودر ژلاتین کاملا حل شود.
خامه را با قاشق کمی بهم می زنیم و #شیر را کم کم اضافه می کنیم و با #شکر روی حرارت می گذاریم تا داغ شود و شکر حل شود.
از حرارت برمی داریم و وانیل و ژلاتين بن ماري شده رو اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم
در آخر من قالب هام و تا نصف پاناکوتا ریختم و گذاشتم تا نیم بند بشه بعد روش اون خرده های ژله رو ریختم و کمی با ق پاناکوتا ریختم تا فیکس بشه و وسط قرار بگیره یه ده دقیقه گذاشتم یخچال بعد بیرون آوردم و مابقی مواد و ریختم تا پر بشه بعد گذاشتم یخچال وقتی بست خارج کردم
قالبم هم از این سیلیکونی شش تایی ها بود تو پست بعدی نشونتون میدم.
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱