#شامی
مواد لازم:
گوشت چرخکرده : 350 گرم
سیب زمینی متوسط: 3 عدد
پیاز متوسط: 1 عدد
سیر : 2 حبه
تخم مرغ : 1 عدد
آردنخودچی : 2 قاشق غذاخوری
نمک ، فلفل سیاه ، زردچوبه ، ادویه کاری ، گردغوره و سماق : به مقدار لازم
طرز تهیه:
ابتدا سیب زمینی، پیاز و سیر را رنده می کنیم.
تمام مواد بالا را با هم مخلوط می کنیم و برای چند دقیقه ورز می دهیم.
داخل ماهیتابه روغن مایع ریخته، شعله را زیاد می کنیم تا روغن حسابی داغ شود. شامی ها را درست کرده داخل روغن هر طرف را حدود ده دقیقه سرخ می کنیم.
برای کنار غذا، گوجه فرنگی ها را حلقه ای برش زده، داخل روغن باقیمانده همراه با نمک، فلفل، زردچوبه و آبغوره سرخ می کنیم.
این غذا می توانید با نون یا پلو سرو کنید.
نکات:
اگر می ترسید که شامی شما وا برود آب سیب زمینی و پیاز رنده شده را بگیرید، من نگرفتم.
هر چه مایه شامی بیشتر ورز داده بشه، احتمال وا رفتن اون توی روغن کمتره.
مایه شامی را می توانید برای یک یا دو ساعت داخل یخچال قرار دهید و بعد دوباره ورز دهید.
روغن مایع ابتدای قرار دادن شامی داغ باشه تا به ماهیتابه نچسبه، بعد قرار دادن دو تا سه شامی شعله را کمتر کنید تا در زمان بیشتری سرخ و پخته بشه.
برای سس کنار غذا می توانید رب گوجه را همراه با نمک، فلفل و پودرسیر داخل روغن سرخ کنید.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#شیرینی_گردویی
سلام یه شیرینی بی نهایت خووشمزه 😍😍 با طعم گردو ، بافتی نرم و لطیف داره 😊😋.
روغن جامد 80 گرم (حدودا یک سوم لیوان)
پودر قند 100 گرم (حدودا دو سوم لیوان)
زرده تخم مرغ 1 عدد
آرد برنج 25 گرم (حدودا 1.5 ق غ)
آرد سفید 75 گرم (نصف لیوان)
پودر گردو 70 گرم (نصف لیوان)
گردو خرد شده 3 تا 4 ق غ
پودر دادچین 1 ق چ ( می تونید بیشتر بریزید)
وانیل 1/4 ق چ (می تونید پودر هل 1 ق چ بریزید)
🛑روغن جامد منظور روغن صاف هستش . که روغن صاف قنادی یا می تونید از روغن های نیمه جامد استفاده کنید اما صاف کنید به این شکل که روغن نیمه جامد رو روی حرارت آب کنید و بزارید از دما بیفته و بزارید یخچال و بعد که سفت شد از قسمت سفتش بردارید و داخل شیرینی استفاده کنید.
روغن جامد رو با پودر قند الک شده با همزن 3 ، 4 دقیقه خوب زدم تا تقریبا سفید رنگ بشه . زرده تخم مرغ و وانیل رو ریختم و یک دقیقه هم زدم . پودر گردو رو اصافه کردم و در حد مخلوط شدن ترکیب کردم . دارچین و آرد برنج الک شده و آرد سفید الک شده رو کم کم اضافه کردم . آرد سفید رو با احتیاط بریزید به یکباره نریزید .چون آرد زیادی لطافت شیرینی رو می گیره تا جایی که خمیر چسبندگی کمتر بشه کافیه .
روی خمیر رو پوشوندم و محیطی که گرم نباشه جای نسبتا خنک حدودا 2 ساعت استراحت قرار دادم . بعد از خمیر به اندازه 1 ق م ، به وزن هر کدوم حدودا 15 گرمی برداشتم و توی دست قل دادم . اندازه کاملا دل به خواهی هست .
توی سینی با فاصله چیدم . یه تعداد رو من با کارد روش طرح انداختم .
فر از یک ربع قبل گرم کردم . داخل فر 170 درجه ، طبقه وسط ، حدودا 15 دقیقه قرار دادم .بارم چک کنید دمای فرها فرق داره .
👈بدون فر هم به راحتی داخل فر دست ساز می تونید درست کنید . روش فر دست ساز استوری هایلایت هست . در مورد دستگاه های دیگه اطلاع ندارم.
👈 در صورتی که کره جایگزین بشه بافت شیرینی و کیفیت تغییر می کنه و خیلی مناسب نیست . جای آرد برنج می تونید آرد سفید استفاده کنید . جای گردو می تونید از انواع مغزی ها استفاده کنید .
👈ماندگاری حدودا یک الی دو ماه داخل ظرف درب بسته محیط خنک .
👈برای من حدودا 25 تا شیرینی شد
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
19.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شیرینی گردویی
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#کیک_یک_تخم_مرغی
تخم مرغ 1 عدد
شکر 1 پیمانه
وانیل کمی
روغن مایع 1/4 پیمانه
شیر 1 پیمانه
آرد 1 و 1/2 پیمانه
بیکینگ پودر 1 ق چ
همه مواد را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند.
فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم شود.
آرد+بیکینگ پودر را مخلوط و 3 مرتبه الک کنید.
تخم مرغ+وانیل+شکر را 7 ،8دقیقه با دور تند همزن بزنید تا کرم رنگ و حجیم شود.
بعد روغن مایع و شیر را اضافه و در حد مخلوط شدن با همزن بزنید.
آرد را کم کم اضافه و با لیسک به آرامی مخلوط کنید .
مایه این کیک تقریبا شل هست برای جلوگیری از گلوله شدن آرد بهتر است با الک آرد را به مواد اضافه کنید.حتما آرام آرد را مخلوط کنید وگرنه کیفیت نهایی کیک کم شده و کیک خوب پف نمی کند.میتوانید در انتها فقط به اندازه 20 تا 30ثانیه با کند ترین درجه همزن خیلی آرام مواد را هم بزنید تا تمام گلوله های آرد در کیک باز شوند.
من 4 ق س از آرد را برداشتم و مواد رو به دو قسمت تقسیم کردم و به یکی 2 ق س آرد و به دیگری 2 ق س پودر کاکائو اضافه کردم.اگر شما نمیخواهید کیک شکلاتی و دو رنگ شود آرد را به همان مقدار 1 و 1/2 پیمانه بریزید و چیزی از آرد برندارید.
مواد کیک را در قالب که کف آنرا کاغذ روغنی انداخته اید بریزید.
در فر 180 درجه به مدت 35تا 40 دقیقه بسته به دمای فر و قالب قرار دهید.
حتما بعد از نیم ساعت کیک را با یک خلال چک کنید اگر تمیز بود کیک پخته و در آخر کمی گریل را روشن کنید تا روی کیک طلایی شود.
این کیک را میتوانید در قابلمه یا فر دستساز هم بپزید.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مواد لازم🔻
400 گرم گوشت چرخکرده
4 قاشق غذاخوری آرد سوخاری
1 پیاز کوچک رنده شده 1 حبه سیر
1 تخم مرغ کوچک
4-5 شاخه جعفری ، ریز خرد شده
1 قاشق چایخوری نمک
1/2قاشق چایخوری زیره
1/4قاشق چایخوری فلفل سیاه
1 قاشق چایخوری فلفل قرمز
10-12 سیب زمینی ریز
مواد سس🔻
1 قاشق غذاخوری روغن
1/2 قاشق غذاخوری کره
1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
1/2قاشق غذاخوری رب فلفل
1/2 قاشق چایخوری آویشن
1.5 لیوان آب (330 میلی لیتر)
نمک،فلفل طبق ذائقه
طرز تهیه🔻
مواد کوفته را در یک کاسه بریزید و خوب ورز دهید. با دست نم دار به اندازه گردو برداشته ،فرم دهید و در سینی فر بچینید سپس سیب زمینی های کوچک را از وسط نصف کنید و بین کوفته ها قرار دهید،برای آماده کردن سس، کره و روغن را در قابلمه کوچکی گرم کنید،رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و با هم تفت دهید(ترجمه از آشپزی_خلاق) آب و ادویه ها را اضافه کنید و اجازه دهید بجوشد،بعد از روی حرارت بردارید و روی کوفته و سیب زمینی بریزید (روی سینی را بپوشانید،من کاغذ روغنی را خیس کردم و روی سینی گذاشتم)و سینی را در فر از قبل گرم شده با حرارت 190 درجه برای حدود 40 دقیقه گذاشته تا سیب زمینی ها نرم شوند،سپس 10 دقیقه گریل را روشن کنید تا روی آن برشته شود و گرم سرو کنید،نوش جان🤗
بچه ها این کوفته و سیب زمینی را میتونید به راحتی در ماهیتابه روی اجاق گاز هم بپزید.
🍟🍕
.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
9.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کوفته و سیب زمینی با سس گوجه فرنگی😋
.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
5.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کیک_دورنگ
تخم مرغ درشت ۴ عدد
شکر ۲/۳ پیمانه ( ۱۵۰ گرم )
شیر ۱ پیمانه (۲۵۰گرم)
روغن مایع ۱پیمانه سرخالی (۱۸۰ گرم)
آرد ۲ و۱/۲ پیمانه (۳۷۵ گرم)
بیکینگ پودر ۲ق چ
وانیل ۱/۴ ق چ
آرد وبیکینگ پودر را الک کنید و کنار بگذارید
تخم مرغهای همدمای محیط،شکر ووانیل را با همزن حدود ۵ دقیقه ای بزنید تا مخلوط حجیم وکرم رنگ شود
سپس شیر ولرم وروغن مایع را اضافه کنید کمی هم بزنید، درنهایت مخلوط آرد وبیکینگ پودر را طی دو سه مرحله اضافه وبا لیسک یکدست کنید (زیاد هم نزنید)
مایه کیک را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید به یک قسمت ۲ ق غ پودر کاکائو +۳ق غ شیر اضافه کنید وهم بزنید
دو ظرف مایه کیک را همزمان داخل قالب ریخته ودرون فر از قبل گرم ۱۸۰ درجه حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه پخت دهید
همین که پخت خارج کنید،
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛