eitaa logo
آشپزی خاص
96.8هزار دنبال‌کننده
13.8هزار عکس
40.2هزار ویدیو
67 فایل
🌹❁ ﷽ ❁🌹 بنام پرودگاری که بی منت روزی میدهد⚘ تعرفه تبلیغات👇 🔜 eitaa.com/joinchat/3238592526Cd9dc51293f
مشاهده در ایتا
دانلود
ماهیچه رستورانی پیاز برای هر ماهیچه 1 عدد متوسط فلفله دلمه ای ترجیحا قرمز نصف 1 عدد زعفران دم کرده غلیظ نصف فنجون هویج 1 عدد خرد شده رب گوجه 3 قاشق سیر برای هر ماهیچه 1 حبه چوب دارچین یک تیکه فلفل قرمزه نصف قاشق چایخوری نمک ب مقدار لازم به هیچ عنوان پودر دارچین نریزید سس رو تیره میکنه اول از همه ماهیچه رو با مقداری روغن سرخ میکنیم ولی نمیسوزونیم ک طعم گوشت خراب میشه ( سرخ کردن گوشت باعث خوشمزه تر شدنش میشه) گوشت رو میزاریم کنار. هویج فلفل دلمه ای پیاز و سیر رو خرد میکنیم لازم نیست سیر ریز بشه در حین پخت له میشه) همه مواد خرد شده رو توی تابه میریزیم باهم. نیاز نیست سرخ بشن فقط تفت ببینن. بعد چوب دارچین رو اضافه کرده مجدد تفت میدیم بعد فلفل قرمز رو اضافه کرده تفت میدیم و در بعد رب گوجه رو اضافه میکنیم. رب گوجه رو خوب تفت بدید (خوب تفت دادن رب گوجه باعث خوش رنگ شدن سس میشه). 4 لیوان آب جوش اضافه کرده و زعفرون رو اضافه میکنیم و میزاریم جوش بیاد و زیر شعله رو کم میکنیم و ب مدت 1 ساعت زمان میدیم با حرارت پایین پخته بشه . سوالای همیشگی چرا رب گوجه ای ک استفاده میکنیم خوش رنگ نیست؟ اگر رب گوجه رو خوب تفت بدید واسه هر غذایی، رنگش خوش رنگ میشه . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
این یه دسر خوشمزه و عاالیه و تموم شیرینیش از خرما تامین میشه . برای افطار خیلی عالیه . خرما 20 تا 25 عدد شیر 3.5 لیوان پودر ژلاتین 35 گرم (3.5 ق غ) خامه صبحانه یا خامه قنادی 100 گرم شکلات تخته ای 70 گرم پودر کاکائو 1 ق م روی خرماها یه کم آب جوش ریختم و بعد از یکی دو دقیقه پوستش رو به راحتی جدا کردم . هسته هاش رو هم بیرون آوردم . داخل میکسر خرما و 3 لیوان شیر رو با هم ترکیب کردم . بعد از صافی رد کردم که صاف و یکدست بشه . نصف لیوان شیر رو روش پودر ژلاتین پاشیدم و گذاشتم روی حرارت غیر مستقیم ذراتش به روش بن ماری حل بشه . داخل موادم ژلاتین حل شده که خنک شده باشه ریختم و مخلوط کردم . خامه صبحانه رو هم یه کم با چنگال زدم و اضافه کردم و مخلوط کردم . (جای خامه صبحانه ، خامه قنادی بخواید بریزین توجه کنین که این خامه شیرین هست و به میزان خرماهاتون توجه کنین) من این ترکیب رو 3 قسمت کردم . یه قسمت رو بهش شکلات آب شده اضافه کردم . به قسمت دیگه اش خیلی کم پودر کاکائو رو با آب حل کردم و ریختم تا رنگش تیره نشه و میانه رنگ شکلاتی و رنگ خود دسر بشه . جنس قالب من پلاستیکی هست و چون این دسر خامه داره نیازی به چرب کردن قالب هم نیست اما می تونین با دو قطره روعن مایع چرب کنین . من داخل حباب های این قالب اول از دسر ام که شکلاتیش کردم ریختم و مابقیش روخود دسر رو ریختم و گذاشتم یخچال تا یه کم ببنده . و بعد روی اون دسررو که خیلی کم پودر کاکایو ریخته بودم یه لایه ریختم و باز یخچال گذاشتم . و لایه بعدیش دسر که شکلاتی شده بود و آخرین لایه خود مواد دسر رو ریختم . نکته : همیشه بین ریختن لایه ها فاصله طولانی ایجاد نکنین تا لایه ها به هم بچسبن . وقتی که یه کم از نیم بند سفت تر شد لایه بعدی ریخته بشه . در اخر کل دسر در یخچال حدودا 5 ساعتی بمونه و بعد دورش روبا چاقو آزاد کردم و دیدم که حسابی از جاش آزاد شده ، یه دیس مرطوب قرار دادم و برگردوندم . . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
کره 30 گرم(حدود 2 قاشق غذاخوری) شکر 1/3 پیمانه زرده تخم مرغ 2 عدد سفیده ها را برای رومال کنار بگذارید شیر ولرم 3/4 پیمانه خمیرمایه فوری 1 و نیم قاشق چایخوری آرد حدود 4 پیمانه میزان آرد کاملا تقریبی بوده ممکن است کمتر یا کمی بیشتر آرد مصرف شود شکلات صبحانه حدود 1 پیمانه کره نرم به دمای محیط رسیده+شکر+زرده ها+وانیل را با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند. 1 قاشق مرباخوری شکر+خمیر مایه+شیر ولرم را مخلوط و روی ظرف را بپوشانید و 5 دقیقه صبر کنید تا خمیرمایه عمل کردهذو کف کند. سپس خمیرمایه عمل آمده را هم اضافه و آرد را به تدریج اضافه و مخلوط کنید تا خمیر جمع و قابل ورز دادن شود. آرد را از قبل سه مرتبه الک کنید. خمیر را روی سطح آردپاشی 10 دقیقه ورز دهید.اگر خمیر زیاد چسبنده بود کم کم آرد اضافه و دوباره ورز دهید ولی حتی الامکان با ورز دادن چسبندگی خمیر را بگیرید تا خمیر کاملا لطیف شود. خمیر را در کاسه چرب قرار داده و +روی آن با کارد بزنید و روی ظرف را بموشانید و 1 تا 2 ساعت استراحت دهید تا حجم آن دوبرابر شود. سپس با مشت پف خمیر را بگیرید. خمیر را به 4 قسمت مساوی تقسیم کنید. قسمت اول را روی سطح آردپاشی شده باز کرده و به کاغذ روغنی انتقال دهید. با قالب گرد 25 سانت روی خمیر رد بیندازید و محدوده دایره را با شکلات صبحانه بپوشانید. قسمت دوم خمیر را باز کرده و روی قسمت اول پهن کرده و دوباره با دهانه قالب روی آن رد بیندازید و محدود را با شکلات صبحانه کاور کنید. قسمت سوم را به همین ترتیب باز کنید و مراحل را تکرار کنید. قسمت چهارم را هم باز کرده و روی سه قسمت قبلی پهن کرده با دهانه قالب رد بیندازید. وسط دایره لیوان قرار داده. سپس ابتدا دایره را به 4 قسمت تقسیم کرده و بعد هز قسنت را دوباره 4 قسمت کنید تا مجموعا دایره به 16 قسمت تقسیم شود. و با کارد یا قیجی برش زده. دو به دو مطابق ویدئو بپیچید و فرم دهید. با سفیده تخم مرغ رومال کنید. در فر 180 درجه به مدت 20 تا 30 دقیقه بپزید. حتما کف فر در زمان پخت یک ظرف آب جوش بگذارید. وقتی خلال دندان تمیز خارج شد نان کاملا پخته. در صورت نیاز چند لحظه گریل روشن کنید تا روی نان طلایی شود. . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
سیب زمینی رو رنده ریز میکنیم. داخل کاسه ای میریزیم و روش اب سرد میریزیم و میذاریم یک ربع بمونه . بعد داخل ابکش میریزیم و کامل میشوریم تا نشاستش خارج بشه بعد با دست آب شو میگیریم. اینجوری تهدیگمون ترد تر و برشته تر میشه. زعفران و نمک میزنیم و کامل مخلوط میکنیم . داخل قابلمه نچسب روغن میریزیم و میذاریم داغ بشه بعد موادمون رو میریزیم و کامل صاف و فشردش میکنیم. ده دقیقه با حرارت متوسط میذاریم تا خودشو بگیره. بعد برنج آبکش شده رو روش میریزیم و باحرارت کم دم میذاریم. . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
دستور تهیه : 250گرم خرما رو پوست و هسته بگیرید(حتی الامکان ازخرمای نرم استفاده کنید،اگه خرما سفت بود یکی دو قاشق آب اضافه و روی حرارت ملایم قرار بدید تا نرم بشه)حدود 3/4لیوان گردوی نگینی+1قاشق چایخوری دارچین+نصف قاشق چایخوری زنجبیل را به خرما افزوده و مخلوط کنید. نصف قاشق غذاخوری خمیر مایه فوری+1قاشق چایخوری شکر رو در ظرفی بریزید و 1لیوان شیر ولرم به اون اضافه کنید؛روی ظرف را بپوشانید 5 تا 7 دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه عمل آمده و کف کند. در کاسه ای 2 قاشق عذاخوری شکر+نصف لیوان روغن مایع+1/3قاشق چایخوری وانیل ریخته و خمیرمایه عمل آمده را افزوده و حدود 450 گرم آرد الک شده را به تدریج اضافه کنید...روی سطح کار به صورت مویی آرد بریزید و خمیر که کمی جمع شد روی سطح کار قرار بدید و به صورت مویی آرد اضافه و ورز بدید تا جایی که خمیر لطیفی به دست بیاد که به دست نمیچسبه. حدود 10 دقیقه ورز بدید یا 100 مرتبه به سطح کار بکوبید. مقدار آرد در تهیه نانها تقریبی ست و باید کم کم آرد را اضافه کنید...اگه یکباره بریزید خمیر سفت و خشک و ترک میخوره و نان پوک نمیشه. خمیر آماده را در کاسه چرب قرار دهید و +روی آن ایجاد کنید و روی کاسه را با سلفون بپوشانید و در جای گرمی برای حدود 2 ساعت استراحت دهید تا حجم خمیر دو برابر شود. سپس با مشت پف خمیر را بخوابانید و از خمیر چانه هایی به اندازه نارنگی بگیرید.برای اندازه گیری دقیق تر میتونید از ترازو کمک و چانه های 50 گرمی از خمیر بگیرید. حدود 15 تا 16 عدد چانه 50 گرمی به دست میاد. کف سینی فر را کاغذ روغنی بیندازید و چرب کنید و چانه ها را در سینی بچینید. داخل هر چانه مقداری از مواد خرمایی قرار داده و گوله کنید. سپس با کف دست یا توسط مهر آغشته به آرد مقداری سطح گوله ها را صاف و مسطح کنید. سپس با مخلوط زرده تخم مرغ+کمی زعفران+1قاشق غذاخوری شیر+1قاشق غذاخوری شکر روی نانها را رومال کنید. این نان نیازی به استراحت دوم نداره از ربع ساعت قبل فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد رو شن و کف فر ظرف آب قرار دهید. بعد نانهای خرمایی رو در فر قرار بدید برای حدود 25 تا 30 دقیقه تا نانها بپزند... مواظب باشید نانها را بلافاصله بعد از پخت از فر خارج کنید تا خشک نشن . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
اگر بادمجان دوست دارید قطعنا از این کتلت خوشتون میاد طعمی متفاوت 😋 طرز تهیه بادمجان را مثل فیلم برش بزنید با یه پیاز متوسط با پوست نصف کنید ودر فر داغ 200درجه بزارید بمدت یک ونیم تا دوساعت تا پخته بشه وروی بادمجون طلایی بشه میتونید هردو را روی گاز دودی کتید بعد گوشت بادمجان را جدا کنید وپوست پیاز را بگیرید وتوی غذا ساز خوب پوره کنید اگر غذا ساز ندارید با گوشت کوب خوب بکوبید نباید چیزی بصورت تکه ای بعد کوبیدن باقی بمونه کاملا پوره باشه بعد با دوقاشق جعفری ریز خرد شده وپوره یه حبه سیر و نصف لیوان پنیر پیتزا بیشتر هم می شه بریزید خوشمزه تر می شه با سه قاشق ارد سفید یا گندم فرقی نداره با یه تخم مرغ نمک وفلفل سیاه خوب مخلوط کنید ومثل کتلت توی روغن داغ سرخ کنید نکته قابل توجه........... این کتلت بخاطر وجود بادمجان بافتی نرم داره تا یکطرف اون که خوب سرخ شد بعد برگردونید واینکه واسه سرو حتما باید سرد بشه هم سفت تر می شه هم خوشمزه تر پس به نکته توجه بفرمایید نکته مهم ..... جعفری شما باید کاملا خشک باشه بعد ریز خردکنید واگر کتلت فرم نگرفت واستون کمی ارد اضافه کنید . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
نظرتون راجع به آشنایی با غذاهای مختلف برای افطاری چیه؟؟ این غذا کپه است، اگه جنوب رفته باشین یا تو شهرتون فلافلی جنوبی باشه، احتمالا کپه رو دیدین. غذای معروف عربی که برای افطار هم خیلی مناسبه، کپه با وجود اینکه جز غذاهای سرخ کردنی محسوب میشود ولی در هنگام سرخ کردن مقدار خیلی کمی روغن جذب میکند. البته کالریش به خاطر برنج کماکان بالاست! ولی خوب برای روزه دارا وعده خوبی محسوب میشه! درستش کنید و حالشو ببرید😍 . . کبه غذای عربیه کپه/کبه مواد لازم برنج ٢ لیوان سیب زمینی 1عدد کوچک تخم مرغ 1عدد گوشت چرخ کرده 150گرم گردو ٣قاشق غذا خوری زرشک ٣قاشق غذاخوری پیاز 1عدد سیر ٢حبه رب گوجه 1قاشق غذا خوری ادویه کاری ٢قاشق چای خوری نمک و فلفل بمقدارلازم طرز تهیه 1. پیاز رنده شده رو تفت دادم... سیر رنده شده رو اضافه کردم... به ترتیب گوشت، رب، نمک و فلفل و ادویه کاری، گردو و زرشک رو تفت دادم. ٢. برنج را با نمک بدون روغن کته کردم... یا میتونید ابکش کنید. برنج رو بذارید کمی له بشه... یه کم که از حرارت افتاد یعنی نه سرد باشه نه خیلی گرم.... گوشت کوب برقی زدم. سیب زمینی رو پختم رنده کردم تخم مرغ و ادویه و نمک و فلفل اضافه کردم و بعد ورز دادم. خمیر چسبنده ای به دست اومد. ٣. یک ظرف آب کنار دستم گذاشتم و کف دستمو خیس کردم و به اندازه یک نارنگی از خمیر برداشتم و کف دست باز کردم و کمی از مواد گوشت را وسطش گذاشتم و بستم. اگه دیدید چسبندست یه کم دستتونو خیس کنید. 4. روغن رو داغ کردم و کبه هامو سرخ کردم. جای برنج از نیم دانه یا خرده برنج استفاده کردم. تو برنج درحال پختم زردچوبه ریختم. جای برنج از بلغور گندم هم استفاده میکنن. از برنج باقی مونده هم میشه استفاده کرد. یه سریا کبه رو به آرد سوخاری آغشته میکنن... اما بنظرم نیاز نیست چون اصن وا نمیره. اگه ترس از وا رفتن کبه دارید میتونید نیم ساعت قبل سرخ کردن تو فریزر بذارید. کبه رو تو فر هم میتونید درست کنید. اگه از طعم زرشک به تنهایی خوشتون نمیاد میتونید جاش کشمش بریزید یا کلا زرشکو حذف کنید. میتونید سبزیهای معطر هم داخل مواد گوشتیش بریزید. از قارچ هم میتونید استفاده کنید. . نوش جان . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
تخم مرغ 3 عدد شکر 1.5 لیوان شیر 1.5 لیوان روغن مایع 1 لیوان ( دستورها اکثرا 1.5 لیوان هستش من یک لیوان می ریزم ) آرد سفید قنادی 2 لیوان پودر کاکائو 4 ق غ بیکینگ پودر 1 ق م وانیل 1/4 ق چ جوش شیرین 1/4 ق چ(جاش بیکینگ پودر می تونین ) کلا مایعات این کیک زیاده و به خاطر همین جوش شیرین ریخته میشه تا بافت کیک به حالت اسفنجی در بیاد . همه مواد در دمای محیط نیم ساعت قبل قرار بگیره . شیر و شکر و روغن مایع و پودر کاکائو رو با هم مخلوط کردم و حدودا 3 تا 4 دقیقه با همزن برقی زدم تا شکر توش حل بشه . از این مواد یه لیوان برداشتم و جدا گذاشتم این همون یه لیوان سسی هست که در کلیپ می بینین رویه کیک که گرم و داغ هست ریختم . تخم مرغ ها رو دونه دونه اضافه کردم و هر بار یه دقیقه با همزن برقی خوب زدم وانیل هم اضافه کردم . آرد و بیکینگ پودر و جوش شیرین رو الک کردم و داخل مواد ریختم و خیلی کم هم زدم . زیادی هم زدن این مرحله باعث میشه کیک پف نکنه . حالا هر قالبی میشه ، من از ظرف سرامیکی استفاده کردم . قالب رو با روغن جدا کننده (50 گرم کره یا روغن جامد +50 گرم روغن مایع + 50 گرم ارد مخلوط و 5 تا 6 دقیقه با همزن برقی زده در طرف درر بسته در یخچال نگه داری بشه ) چرب کردم و مواد رو ریختم . این مقدار مواد قالب گرد حدودا 23 تا 25 سانت خوبه و برای قالب مربع 25 در 25 . می تونه قالب از این هم کوچکتر باشه فقط ارتفاعش حتما بیشتر باشه . برای من الان 25 در 15 هستش که ارتفاعش کمی بیشتر شده . فر رو هم که از یه ربع قبل روشن شده و در فر 170 درجه حدودا 35 تا 40 دقیقه . با خلال دندون چک بشه که پخته یا نه . بعد که کیک گرم و داغ هستش برش دادم و سوراخ هایی توش ایجاد کردم و اون یه لیوان سسی که کنار گذاشته بودم رو رویه کیک ریختم . و از پودر پسته و نارگیل هم برای تزیین استفاده کردم . کیک که خنک شد بیرون آوردم و چه بافتی و چه طعمی جاتون سبز صد البته که روی گاز هم توی فر دست ساز فر دست ساز می تونین درست کنین . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
برای تهیه این دسر اول باید قسمت وسط یا مغز دسر رو درست کنید.من از دسر کرم خرمالو استفاده کردم ولی شما میتونید هر نوع دسر که تمایل دارین یا پودینگ یا پاناکوتا استفاده کنید. مواد لازم:خامه صبحانه100گرم.شیر200میلی لیتر.خرمالوی بدون پوست میکس شده250گرم.زرده تخم مرغ2عدد.وانیل1/4ق چ.پودر ژلاتین2ق غ.آب 1/2پ.شکر100گرم. طرز تهیه: زرده تخم مرغ.وانیل و شکر را با همزن بزنید تا کِرم رنگ بشه.پودر ژلاتین را روی آب بپاشید وقتی اسفنجی شد روی بخار آب قرار بدین تا ذرات ژلاتین کاملا حل بشه.شیر داغ را روی زرده همزده ریخته و به مدت 5 دقیقه روی حرارت ملایم به هم بزنید بعد از روی حرارت بردارید و اجازه بدین تا خنک بشه سپس ژلاتین اضافه کرده و کاملا مخلوط کنید.از صافی رد کنید..خرمالو اضافه کنید و اگه دوست دارین دسر کاملا یکدست باشه مجددا از صافی رد کنید و در آخر خامه را بریزید و خوب مخلوط کنید. قالب رو با دستمال چرب کمی چرب کنید.مواد را درون قالب ریخته و چند ساعت در یخچال قرار دهید تا دسر خودش رو بگیره. -برای معطر شدن دسر میتونید از دو قاشق غذاخوری گلاب استفاده کنید. برای تهیه ژله سعی کنید رنگش با رنگ دسر مخالف باشه تا بیشتر خودشو نشون بده.من از ژله انگور استفاده کردم.دوتا بسته ژله با سه لیوان آب جوش مخلوط کنید.به هم بزنید تا دونه های ژلاتین کاملا حل بشه اگه نشد روی حرارت ملایم یا بخار آب جوش بذارین بعد اجازه بدین تا خنک بشه.حالا دسر رو از یخچال بیرون بیارین اطراف دسر رو از قالب جدا کنید و نصفی از ژله رو روی دسر بریزین در ابتدا کمی با دستتون لبه های دسر رو کنار بزنید و ژله بریزین چند ثانیه بعد دسر روی ژله شناور میشه.قالب رو بذارین یخچال تا ژله نیم بند بشه (سعی کنید دسر در وسط قالب قرار بگیره و به اطراف قالب برخورد نکنه) بعد بقیه ژله رو اضافه کنید و مجددا بذارین یخچال تا کاملا ببنده موقع سرو مثل همه ژله ها ابتدا اطراف ژله رو از قالب با نوک کارد یا حتی دستتون از قالب جدا کنید و یک لحظه بذارین در آب گرم یه تکون به قالب بدین تا مطمئن بشید که ژله از قالب جدا شده سپس ظرف سرو رو روی قالب بذارین و قالب رو وارونه کنید تا دسر درون ظرف برگرده ممکنه کمی از ژله آب شده باشه که با یک دستمال از ظرف بردارید و تمیز کنید. -اگه دوست دارین میتونین ژله بیشتر استفاده کنید( سه یا چهار بسته) . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
دوستای گلم شما میتونید واسه صورتی شدن این شیرینی های خوشمزه از آب چغندر استفاده کنید ویا از رنگ مجاز خوراکی که قنادیها دارن. مواد لازم: 150 گرم کره 1لیوان سرخالی پودر شکر 1 قاشق چایخوری سرکه سیب 2قاشق غذاخوری روغن 2تا3 قاشق غذاخوری آب چغندر (یا رنگ خوراکی چند قطره) 1 بسته وانیل 5گرمی(یا کمی وانیل ایرانی) 1 قاشق چای خوری بیکینگ پودر 3 قاشق غذاخوری نشاسته گندم آرد به میزان لازم (کم کم آرد را بریزید ) طرزتهیه : ابتدا کره وشکر پودررا مخلوط کنید وبه نوبت سرکه و آب چغندر(رنگ خوراکی) را بریزید و بیکینگ پودر ونشاسته ووانیل را اضافه وهم بزنید ودرآخر و آرد را کم کم بریزیدتا خمیر لطیفی بدست بیاد (زیاد آرد نریزید چون کوکی خشک میشه). خمیر را باز کنید واز خمیر به اندازه یک گردو بردارید وکمی باز کنید وبزارید در سینی فر وطبق ویدئو قالب را در کاکائو بزنید (با کمی تکان دادن قالب اضافه کاکائو را بگیرید) وروی خمیر که بصورت گرد باز کرده اید بزنیدوکمی فشار دهید و با کاتر گرد دور کوکی را قالب بزنید تالبه های کوکی صاف ویکدست شود. سینی را بزارید در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه تا کوکی‌ها پخته ‌ شوند. زمان تقریبی حدود 15 تا 20 دقیقه. . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
درابتدا برروی 1لیوان نشاسته گل دونه درشت باشه خییلی بهتره تاپودر دو لیوان اب سرد ریخته ،بدون هم زدن یکساعت کناربگذارید،پس ازاین زمان اب رویی نشاسته را گرفته و دور ریخته و نشاسته ته نشین شده رادرون ظرف نچسب بریزید، 5لیوان اب سرد و2 لیوان شکر اضافه کنید اگر شیرینتر دوست دارین 2و1/2لیوان شکربریزید ولی شیرینیش با دو لیوان مناسبه روی حرارت ملایم بگذارید هم بزنید تا شکر حل شود به محض حل شدن شکر 1/4ق چ جوهر لیمو یا 1ق م آبلیمو اضافه کنید برای شفافتر شدن مسقطی زده میشه اکنون باحرارت ملایم هم بزنید تا مسقطی کم کم شروع به غلیظ شدن کند، حدود یکساعت پس از کمی غلظت گرفتن 1لیوان گلاب ریخته و دوباره به هم زدن ادامه دهید تا مسقطی غلیظ و غلیظتر شود حدود یکی دو ساعت دیگه سپس به مقدار کافی زعفران ودر نهایت پس ازاینکه غلظت آن به مانند فرنی شد 50 گرم کره یا 1/3لیوان روغن مایع و به مقدار دلخواه خلال بادام اضافه کنید من کمی پودر هل هم میزنم دوباره هم بزنید تا درنهایت غلظت نهایی آن به حدی شود که جای رد قاشق برروی مسقطی باقی بماند و مسقطی کاملا غلیظ و شیشه ای شود،سپس مایه رادرون ظرف یا سینی ای به ارتفاع یک سانت ریخته نیازی به چرب کردن ظرف نیست وبا قاشق چرب ان را پهن کنید سه چهارساعتی دریخچال بگذارید وپس ازبسته شدن برش بزنید، توجه کنید عزیزان پخت مسقطی زمانبره حدود سه ساعتی با حرارت ملاااایم طول میکشه،چرا؟تا هم مسقطی شفاف بشه هم بوی خامی نشاسته گرفته بشه نشاسته باحرارت ملایم پخته میشه وبوی خامیش میره اگر حرارت رازیادکنید وسریع مسقطی راسفت کنین بوی خامی نشاسته درمسقطی حس میشه،پس حرارت کم وزمان طولااانی اگر مسقطی سفید رنگ خواستین تهیه کنید به جای اب شیر جایگزین کنید واگرکاکائویی به جای زعفران پودرکاکائو داخل مسقطی سفید میتونین پودر نارگیل بزنید، برای همزدن هم میگیم مرتب هم بزنید که لخته وگلوله ای نشه وگرنه میشه هرازگاهی هم هم نزد ولی طوری که مواظب باشین،،، چون نشاسته زود گوله میشه و حالت لخته ای میگیره غلظت نهایی مسقطی هم درحد ماست باشه،شلترم باشه مسقطی میبنده وخوشمزست ولی انسجام کمی داره می تونین از یک ق غ گلوکز هم برای کشدارشدن استفاده کنید این میزان تقریبا یک سینی سی در چهل میشه . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
رنگینک خرما دسر بسیار خوشمزه 😊 مقدار مواد لازم رطب ویا خرما 200 گرم رطب خوشمزه تره آرد دو لیوان فرقی نداره آرد نون سنگک باشه یا شیرینی پزی روغن دو سوم لیوان میتونید هم مایع استفاده کنید وهم مخلوط جامد ومایع من مخلوط هر دو استفاده کردم(میتونید نصف روغن مایع ونصف کره هم استفاده کنید ولی اصلش با کره نیست با روغنه) دارچین،پودر هل و زنجبیل از هر کدوم یک چهارم قاشق چایخوری(زنجبیل اختیاریه) گردو به میزان لازم آرد رو حدود نیم ساعت با حرارت کم تفت بدید تا تغییر رنگ بده بعد از تفت دادن الک کنید هسته‌های خرما ویا رطب در بیارید و بجاش مغز گردو بزارید.من بااستفاده از نی بیرون آوردم وبچینید تو ظرف کمی گود. روغن رو داغ کرده وارد تفت داده شده بهش اضافه کنید وباهاش تفت بدید تا به رنگ دلخواه برسه زیادی تفت ندید که ارد بسوزه وطعم تلخی بگیره حلوا نباید زیاد سفت و ویا زیاد رقیق باشه ابتدا کمی کمتر روغن بریزید اگر دیدید سفته قاشق قاشق روغن بهش اضافه کنید .وقتی به رنگ دلخواه رسید ادویه ها رو اضافه وباهاش تفت بدید و تا داغه بریزید روی خرما تا به خرما بچسپه و خرما رو کمی نرم کنه و به سلیقه خود کنجد ویا پودر گردو روش بپاشید. بسیاری از عزیزان به آرد در هنگام تفت پودر قند ویا زعفران میزنن من شیرینیشو با خرما دوست دارم. میتونید قالبی هم دربیارید از قالب سیلیکونی کوچک استفاده کنید یکی دو قاشق از حلوا بریزید داخل قالب خرما رو وسطش بزارید ودوباره حلوا روش بریزید وبا پشت قاشق صاف کنید بزارید کنار تا سرد بشه سپس به راحتی درمیاد. عزیزان اگر تفت دادن آرد براتون سخته از همون ابتدا آرد رو با روغن تفت بدید . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛