eitaa logo
آشپزی خاص
95.6هزار دنبال‌کننده
14هزار عکس
40.9هزار ویدیو
69 فایل
🌹❁ ﷽ ❁🌹 بنام پرودگاری که بی منت روزی میدهد⚘ تعرفه تبلیغات👇 🔜 eitaa.com/joinchat/3238592526Cd9dc51293f
مشاهده در ایتا
دانلود
آرد سه صفر(همون ارد شیرینی پزی هست که سوپرمارکتها و لوازم قنادیها دارن...بهش آرد همه منظوره هم گفته میشه)حدود 400 گرم میزان آرد در تهیه انواع نان تقریبی هست و بسته به جنس آرد ممکن است کمتر یا بیشتر مصرف شود. خمیرمایه فوری 1 قاشق غذاخوری استاندارد شکر 1/3 پیمانه(برای شیرین تر شدن نان میتوانید 1/2 پیمانه شکر مصرف کنید) شیر ولرم 3/4 پیمانه کره نرم 50 گرم زرده تخم مرغ 1 عدد نمک 1 پَنس(مقداری که بین انگشت اشاره و شست جا میشود) مواد رومال: 1عدد زرده تخم مرغ+کمی کره ذوب شده+چند قاشق شربت بار یا عسل گرم شده+کنجد آرد را 3 مرتبه الک و کنار بگذارید. خمیر مایه فوری+1قاشق مرباخوری از شکر+شیر ولرم را مخلوط و روی ظرف را 5 تا 7 بپوشانید تا خمیر مایه عمل بیاید. این مرحله به منظور تست سالم بودن خمیرمایه و بهبود کیفیت نان انجام میشود. در ظرف دیگری کره نرم+نمک+شکر+زرده تخم مرغ را مخلوط و خمیر مایه عمل آمده را به آن افزوده و بلافاصله قاشق قاشق آرد اضافه و با قاشق چوبی مخلوط کنید. آرد را تاجای اضافه کنید که خمیر در کاسه جمع و قابل ورز دادن شود. اضافه کردن مقدار زیاد آرد باعث سفت شدن خمیر و در نهایت سفت شدن نان و مانع پف خمیر میشود. روی سطح کار خیلی کم آرد پاشیده و خمیر را 10 دقیقه ورز دهید. در صورتی که در حین ورز دادن خمیر زیاد چسبنده بود کم کم آرد به آن افزوده و دوباره ورز دهید ولی مواظب باشید آرد زیادی به خورد خمیر ندهید. خمیر نهایی کاملا لطیف و نرم است ولی به دست نمیچسبد. خمیر را در کاسه چرب شده قرار داده و یکدور در کاسه بچرخانید و یک +برای تشخیص زمان دو برابر شدن خمیر، روی آن ایجاد کرده سلفون بکشید و 1/5 تا 2 ساعت در جای گرمی استراحت دهید تا دو برابر شود. سپس با مشت پف خمیر را بخوابانید و روی سطح کار کمی آرد پاشیده و خمیر را به صورت مستطیل باز کنید. مقداری کره مذاب روی خمیر بمالید و برشهای اُریب روی آن بدهید (مواظب باشید برشها با لبه های خمیر فاصله داشته باشند)سپس شروع به لوله کردن خمیر کنید و بعد خمیر لوله شده را گرد کنید. قالب گرد 25 سانت را کاغذ روغنی انداخته و چرب کنید. خمیر را در آن قرار دهید و بپوشانید و در جای گرم برای 30 دقیقه استراحت دهید تا پف کند. بعد به آرامی رومال کرده کنجد بپاشید و در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه تا زمانی که روی نان طلایی شود بپزید. حتما قبل از قرار دادن ظرف خمیر در فر،برای جلوگیری از خشک شدن نان کف فر یک ظرف آب جوش قرار دهید ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
نان برساق 🍞 این نون خوشمزه رو خیلی از شهرا دارن . تو هر شهری به اسمی معروفه . مواد لازم: آرد بربری 6 لیوان الک شده تخم‌مرغ 1 عدد روغن حیوانی 1 پیمانه آب ولرم 1 لیوان وانیل شکر 3 چهارم لیوان نمک 1 قاشق سرصاف ماست 1 لیوان فرانسوی ترکیبات مایه خمیر : ۱ ق مایه خمیر ۱ ق شکر نصف پیمانه آب ولرم طرز تهیه به سبک شادی: ابتدا قبل از هر چیز مایه خمیر و یک ق شکر و نصف پیمانه آب ولرم رو تو ظرف ریختم و گذاشتم به عمل بیاد حدود هشت دقیقه. اگر عمل نیومد مایه خمیرتون کهنه س. آرد رو الک کردم و بهش نمک و شکر و تخم مرغ و وانیل و ماست و روغن حیوانی و آب ولرم اضافه کردم و با دست مشت شده حسابی ورز دادم هر چی بیشتر ورز بخوره کیفیت و بافتش عالیتره. بعد پارچه کشیدم روش و کنار بخاری گذاشتم تا استراحت کنه. بعد استراحت مجدد ورز دادم و سینی رو آرد پاشی کردم و از خمیر چونه گرفتم و با نوک انگشت شکل دادم. بعد روغن ریختم تو ماهی تابه وقتی داغ شد خمیر ها رو میچیدم تو ماهی تابه. و با کفگیر روش خط انداختم وقتی قرمز شد بر میگردوندم. بافت نرم و شیرین و خوشمزه. بعد پخت وقتی سرد شد چیدم تو نایلون و تو یخچال گذاشتم مدت نگهداری تو یخچال دو هفته س . این مقدار به من چهل عدد برساق بزرگ داد. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
تاتلی شیری پلنگی مواد لازم: اندازه لیوان 250 میلی (یا پیمانه قنادی) 3 لیوان شیر 1 قاشق غذاخوری پر نشاسته ، 35 گرم (گندم و یا ذرت فرق نمیکند) 1 لیوان شکر 1 قاشق غذاخوری پر آرد ، 35 گرم رنده پوست لیمو (به دلخواه) 75 گرم کره 1 پاکت وانیل شکری (5 گرم و یا وانیل ایرانی کمی) 1 قاشق مرباخوری پودر کاکائو 50 گرم شکلات تلخ نسبت به بزرگی قالب بیسکوییت لیدی فینگر (من 13 عدد استفاده کردم) 1 استکان شیر (استکان کمر باریک ترک ، 100 گرم) طرز تهیه: شیر را داخل قابلمه بریزید. شکر ، نشاسته ، آرد و رنده پوست لیمو (به دلخواه) را به شیر اضافه کنید و با همزن دستی هم بزنید تا کاملا یکدست شود و حالت گلوله نداشته باشد. وقتی خوب هم زدید روی اجاق بذارید و در حالیکه مدام هم میزنید بپزید. در حدود 7 الی 8 دقیقه می جوشد و بلافاصله قوام میگیرد. وقتی قوام گرفت کمی بجوشانید و اجاق را خاموش کنید و کنار بذارید. کره و وانیل را بلافاصله داخل کرم گرم بریزید و تا وقتی که کره آب شود خوب هم بزنید. دو عدد کاسه شیشه ای بردارید و داخل یکی پودر کاکائو و 30 گرم شکلات ریز خرد شده بریزید و باقیمانده شکلات خرد شده را داخل کاسه دوم بریزید. 3 و یا 4 ملاقه کوچک از کرم گرم داخل کاسه ها بریزید و خوب هم بزنید تا شکلات آب شود یکی کم رنگ و یکی پر رنگ میشود هر کدام را داخل کیسه فریزر و یا قیف بریزید سر کیسه فریزر را ببرید. داخل ظرفی سلفون بکشید و ابتدا از کرم شکلاتی پر رنگ داخل ظرف و کناره های ظرف با فاصله بریزید. سپس با کرم رنگ روشن در کناره های کرم پر رنگ بزنید. کرم را کمی هم بزنید و داخل ظرف بریزید و با لیسک صاف کنید و مجدد روی کرم طرح پلنگی بدید. سپس بیسکوییت ها را داخل شیر(1 استکان)بزنید و روی کرم بچینید (میتوانید بیسکوییت سبوس دار گندم هم بچینید) روی بیسکوییت را با سلفون بپوشانید و یک شب در یخچال نگه دارید اگر عجله دارید 2 ساعت در یخچال نگه دارید ولی توصیه میکنم یک شب در یخچال بماند. سپس از یخچال بیرون آورید و داخل ظرف سرو برگردانید و سلفون را بردارید. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
سلام سمبوسه از اون غذاها و فینگر فود خوشمزه و دوست داشتنی 😍🤗 مواد میانی دل به خواهی و با توجه به ذایقه می تونید تنظیم کنید . . پیاز ۱ عدد گوشت چرخ کرده ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم قارچ ۶ عدد فلفل دلمه ای نصف عدد سیب زمینی ۱ تا ۲ عدد پنیر پیتزا به میزان لازم نمک و فلفل و زردچوبه و رب گوجه به میزان لازم نان لواش به میزان لازم پیاز رو خرد کردم و تفت دادم ، قارچ ها رو ورقه ای کردم و اضافه کردم و تلت دادم ،گوشت چرخ کرده رو هم بهش اضافه کردم ، فلفل دلمه نگینی خرد شده ، سیب زمینی نگینی سرخ شده کمی آویشن و نمک و فلفل و زردچوبه و به همراه کمی رب گوجه ریختم و بعد از تفت دادن حرارت رو خاموش کردم . بعد مقداری پنیر پیتزا ریختم . می تونید انواع سبزیجات هم داخلش بریزید . برای نون من از نون لواش استفاده کردم. در اندازه دل خواه برش دادم و مثلثی پیچیدم . لبه اش رو هم از آب استفاده کردم و به هم چسبوندم . بعد هم توی روغن سرخ کردم . بعد از سرخ شدن در دستمال روغن گیر قرار دادم تا روغنش بره . با این میزان مواد نزدیک ۱۵ عدد سمبوسه میشه . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
تخم مرغ ۳ عدد روغن مایع ۱۲۰ گرم (نصف لیوان) آب جوش ۱۲۰ گرم (نصف لیوان) شکر ۲۱۰ گرم (یک لیوان) وانیل ۱/۴ ق چ بیکینگ پودر ۵ گرم (۱ ق م) آرد سفید ۳۰۰ گرم (۲ لیوان) پودر کاکائو ۱ ق غ برای بدون فر اول شعله رو با حرارت ملایم روشن کردم .شعله پخش کن قرار دادم و بعد تابه رو روی شعله پخش کن گذاشتم .دو لا کاغذ روغنی هم انداختم . یک ربع گداشتم بمونه روی حرارت . توی این مدت رفتم سراغ مواد کیک تخم مرغ و شکر رو با همزن ۳ ، ۴ دقیقه خوب زدم ، وانیل هم ریختم .روغن مایع رو ریختم و یک دقیقه هم زدم . آب جوش رو کم کم اضافه کردم و مرتبا هم زدم .وقتی آبجوش می ریزیم باید سریع عمل کنیم. آرد و بیکینگ پودر رو با هم مخلوط کردم و سه بار الک کردم . میشه کیک رو دو رنگ‌ درست کرد یا تک رنگ . میشه به مواد پودر کاکائو ریخت و حتی زعفران . من دو رنگ کردم . مواد رو دو قسمت کردم ، به یکی ۱ ق غ پودر کاکائو و به دیگری ۱ ق غ آرد سفید اضافه کردم . داخل تابه اول از مواد ساده ریختم و بعد از مواد کاکائویی به صورت نامنظم روس ریختم و با سیخ چوبی کمی طرح زدم . در تابه رو بستم و حدود ۱۰ الی ۱۵ دقیقه موند که با خلال دندون پخت کیک رو چک می کنیم . بعد برگردوندم تا کمی رویه هم تغییر رنگ پیدا کنه و حدود ۵ دقیقه موند . بعد از پخت کاغذ روغنی رو کندم و روی توری قرار دادم تا خنک بشه و به دل خواه برش دادم . نکات : لاستیک نارنجی دور تابه دو طرفه رو برای پخت کیک حتما بیرون بیارید . اگر بخواید در فر بپزید قالب به قطر ۲۰ الی ۲۳ مناسب هست ، دمای فر ۱۸۰ درجه حدود ۴۰ دقیقه حتما چک کنید . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
آب ولرم. ۱۳۰گرم شیر ولرم. ۱۳۰ گرم خمیر مایه. ۷ گرم نمک. ۱ قاشق چایخوری شکر. ۱ونیم قاشق چایخوری کره نرم ۷۰ گرم آرد نان. ۴۲۰ تا ۴۵۰ گرم برای جوشاندن جوش شیرین. ۵۰ گرم مواد رو همه رو با هم مخلوط کنید، آرد رو کم کم اضافه کنید تا خمیر منسجمی بدست بیاد، بعد کره نرم رو در حین ورز دادن به خورد خمیر بدید تا و حدودا ۱۵ دقیقه ورز بدید تا خمیر لطیف بشه و به دست نچسبه. روش رو بپوشونید برای ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت، تا زمانی که حجم خمیر دو برابر بشه بعد پف خمیر رو بگیرید و به ۱۲ چونه تقسیم کنید و هر چونه رو روی یک تکه کاغذ روغنی بگذارید، و روشون رو بپوشونید و اجازه بدید چونه ها حجیم بشن. یک قابلمه رو آب جوش بیارید، وقتی جوش اومد کم کم بهش جوش شیرین اصافه کنید (یهویی بریزید کف می‌کنه، سر میره) حرارت جوری باشه که اطراف قابلمه ریز جوش بزنه. حالا هر چونه رو با کاغذ روغنی زیرش بندازید داخل آب جوش و هر طرف خمیر رو ۲۰ ثانیه بجوشونید بعد با یک آبکش خمیر رو بردارید، کاغذ زیرش رو جداکنید و روی سینی فر که کاغذ نسوز انداختید بگذارید و با همون آب و جوش شیرین رومال کنید، و با تیغ علامت بعلاوه بزنید روی نون ها و کمی هم نمک دریا برای زیبایی بپاشید روی نون ها، و در فر از قبل گرم شده توی دمای ۱۹۰ درجه به مدت ۲۰ دقیقه بگذارید تا رنگ روی نون ها قهوه ای بشه. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛