#لاهماجون یا لاحمعجون یه غذای خوشمزه ترکی که یه لایه نازک از خمیرِ که روش یه لایه نازک گوشت ومخلفات کشیده میشه داخل فر یا تابه پخته میشه وبه صورت لقمه با پیاز و جعفری خرد شده و آب لیمو سرو میشه
خمیرمایه ۱/۲ق چ(۲گرم)
شکر ۱ق چ(۵گرم)
آب ولرم ۱/۲ پیمانه (۱۰۰گرم)
شیر ولرم ۱/۲پیمانه (۱۰۰گرم)
آرد قنادی ۴۰۰ گرم(۲و۲/۳پیمانه)
نمک ۱ق چ (۵گرم)
روغن ۱ق غ پر(۱۲گرم)
👈خمیر مایه +شکر+آب ولرم
مخلوط کنید وده دقیقه اجازه بدین تا عمل بیاد
درون ظرف دیگه ای آردونمک را مخلوط کنید
خمیرمایه عمل اومده وشیر را اضافه کنید
❌️اگر خمیر خیلی سفت بود وجمع نمیشد کم کم آب یا شیر بریزید تا نرمتر و یکدست بشه
۶_۵ دقیقه ورز بدین سپس ۱ق غ روغن اضافه ودوباره حدود ۱۰ دقیقه دیگه ورز بدین تا خمیر یکدست بشه خمیر کمی سفته ۱ساعت استراحت بدین وبریم برای درست کردن مواد رویه:
پیاز ۱عدد متوسط
فلفل کاپی قرمز شیرین ۱عدد فلفل سبز تند ۱عدد یا مثل من به جاش می تونید نصف فلفل دلمه بزرگ قرمز و نصف فلفل دلمه سبز بریزید
گوجه ۲ عدد بزرگ
سیر ۳_۲حبه
جعفری ۱ مشت
گوشت چرخ کرده چرب ۲۵۰ گرم
رب گوجه ۲ق غ یا یک ق رب فلفل یک ق رب گوجه
روغن ۳ق غ
نمک _فلفل سیاه_فلفل قرمز_پاپریکاوپول بیبر به مقدار کافی
👈سبزیجات را با دستگاه خرد کنید گوشت چرخی و ادویه جات وروغن را اضافه وخوب مخلوط کنید مایه گوشتی کمی شل هست
نباید خیلی سفت باشه اگر سفت بود کمی آب یا پوره گوجه اضافه ش کنید
بعد از استراحت خمیر را ۶ قسمت کنید
روی سطح آردپاشی نااازک به طول ۲۵ سانت اندازه بشقاب غذاخوری پهن کنید
یه لایه نازک گوشت بکشید
وبفرستین داخل فر از قبل گرم ۲۰۰ درجه
حدود ۱۵ دقیقه
داخل تابه روی گاز هم میشه با در بسته وحرارت کم بزارید گوشت بپزه وبعد در تابه را بردارید تا نون طلایی تر بشه
داخل فر بعد پخت نون ها تردن اگر خواستین نرم بشه ولقمه بگیرید لای پارچه یا پلاستیک روی هم بچینید تا نرم بشن
بعد بینشون مخلوط خلال پیاز،جعفری خرد شده ،آب لیمو وپول بیبر بریزید ونوش جان.......
🔺️خمیر را هم با دستگاه بگیرید راحتتره😉
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
19.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#لاهماجون
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#خورش_مرغ_با_پوره_گوجه_فرنگی
خورش مرغ با پوره گوجه فرنگی بسیار خوش مزه 😉 اگه دوست داشتید با برنج سرو کنید غلظت سس به همین غلظتی باشه که تو فیلمه اگه دوست داشتید با نون وسبزی سرو کنید کمی رقیقتر باشه اگه با نون سرو میکنید هنگامی تکه های مرغ به سس اضافه میکنید چند قاچ سیب زمینی هم اضافه کنید تا باهاش بپزه خیلی خوشمزس من تابستون این نوع رو حداقل هفته ای یکبار درست میکنم وبا نون میخوریم
تکه مرغ به اندازه تعداد نفرات این مقدار واسه پنج الی شش نفره
تکه مرغ پنج تکه
گوجه فرنگی رسیده یک کیلو
رب یک قاشق غذاخوری
کره حدود۵۰ گرم
پیاز دو عدد( یک دونه خام با مرغ پخته میشه یک دونه رنده وسرخ میکنیم )
سیر دوحبه
نمک وفلفل سیاه وفلفل قرمز وزردچوبه و زعفران دم کرده به میزان لازم
آبغوره یا آب لیمو در صورت نیاز
من همیشه قبل از اینکه مرغ رو فریزیر بزارم چند ساعتی تو اب ونمک میزارم سپس خوب میشورم ومیزارم ابش کاملا بره وبسته بندی میکنم
از فریزیر که در آوردم یخ زدای که شد همراه آب میزارم رو گاز تا کفش بالا بیاد اما جوش نزنه آبشو دور میریزیم دوباره خوب میشورم و آماده پخته، این روش مرغ اصلا بو نمیده
تکه های مرغ رو با پیاز چهار قاچ نمک وفلفل سیاه وفلفل قرمز وکمی زردچوبه ونمک میزاریم بپزه نزارید زیادی بپزه که گوشت واستخوان از هم جدا بشه .
مرغ که پخت از آب خارج کرده
تکه ای کره رو ذوب کرده وتکه های مرغ رو همراه زعفران دم کرده باهاش سرخ میکنیم
مرغ سرخ شده رو از ماهی تابه خارج کرده تو همون ماهی تابه یک عدد پیاز رنده شده میریزیم وتفت میریم یک دو عدد سیر رنده کیک قاشق رب هم باهاش تفت میدیم پوره گوجه فرنگی رو اضافه کرده درشو میزاریم تا سرخ بشه وبه روغن بیفته،سپس آب مرغ رو اضافه ومیزاریم سس به جوش بیاد تکه های مرغ رو به ارومی تو سس میزاریم شعله رو کم میکنیم تا سس غلیظ بشه اگه دوست دارید ترش مزه باشه اواخر پخت کمی ابغوره یا آب لیمو بزنید من گوجه فرنگیم ترش مزه بود هیچی نزدم ده دقیقه آخر چند عدد گوجه گیلاسی اضافه کردم
پوره گوجه فرنگی:
گوجه فرنگی رو خوب نشسته با رنده ریز رنده کنید واز صافی رد کنید تا تخماش ازش جدا بشه خیلیا فقط رنده میکنن واز صافی رد نمیکنن به نظر من تخماش جدا بشه خورش مجلسی تره
طعم کره دوست ندارید از روغن استفاده کنید
یا نصف نصف استفاده کنید
سیر اختیاریه دوست ندارید نریزید
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
نان خرمایی واسه مراسم
آرد ۱۲۰۰ گرم
شیر ۶۰۰تا ۷۰۰ گرم
مخمر ۱۲ گرم
شکر ۵۰ گرم
نمک ۱۵ گرم
شیر خشک 7گرم
کره ی نرم ۹۰گرم
مواد خشک را مخلوط شیر را اضافه کنید
۱۰ دقیقه ورز داده کره را اضافه کنید
۲۰ دقیقه ورز داده تا خمیر لطیفی به دست آید و سطح آن صاف شود
انرا تا حجم ۲/۵ برابری استراحت داده
مواد خرمایی را آماده کرده
که شامل
خرما گردو دارچین هل و کی شیر برای رقیق شدن خرما
آنرا گرم کرده تا راحت روی نان مالیده شود
یا مواد مشابه یا حلوا
پف خمیر را گرفته
خمیر را دو قسمت کرده
پهن کرده به قطر نیم تا ۱ سانت
مواد را روی آن پهن کرده و نیمه دیگر ررا روی ان پهن کنید
با کاردک خط انداخته
با کاور استراحت داده
بعد از حجم گیری
روی آن رومال تخم مرغ و زعفران و وانیل و ۲ ق شیر داده
کنجد پاشیده و مجدد خط انداخته و در فر ۱۸۰ تا ۲۰۰ به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بنا به قدرت فر بپزید
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
کیک لازانیا ⠀
مواد تشکیل دهنده: ⠀
500 گرم لازانیا، حدود هفت دقیقه پخته شده
1/4 فنجان روغن زیتون ⠀
3 فنجان پنیر ریکوتا
2 فنجان موتزارلا رنده شده،
4 فنجان سس گوجه فرنگی ⠀
2 فنجان پاستو ریحان ⠀
1 تخم مرغ بزرگ، هم زده
⠀
مراحل پخت:
فر را در دمای ۱۷۵ درجه پیش گرم کنید.
جداره یک کاسه مخصوص فر را با روغن زیتون آغشته نموده و خط لازانیا را به صورت لایه ای که از پایین کاسه شروع می شود و کمی همپوشانی دارد بپوشانید. پنیر ریکوتا و 1/2 فنجان موتزارلا را به عنوان اولین لایه بر روی ورق لازانیا قرار دهید. ⠀
یک لایه لازانیای دیگر روی پنیر ریکوتا قرار داده و یک لایه جدید با سس گوجه فرنگی ایجاد کنید و موتزارلا روی آن بپاشید. یک لایه دیگر از لازانیا اضافه کنید و مخلوطی از پاستو و ریکوتا را روی آن بریزید. مراحل را تا انتهای کاسه تکرار کنید. یک فنجان سس را برای روی لازانیا در موقع سرو نگه دارید.
تخم مرغ همزده را با قلم روی ورقه های لازانیای برگردانده شده قرار دهید. کاسه را برای 40 تا 45 دقیقه در فر قرار دهید تا لازانیای شما آماده شود. آن را از فر خارج کنید و اجازه دهید تا برای 20 تا 25 دقیقه خنک شود. بشقابی را روی بالای کاسه قرار دهید و لازانیا را پخته برگردانید کنید .⠀
با سس گوجه فرنگی باقی مانده سرو کنید این لازانیا را میتوانید تا 3 روز نگهداری کنید.
در صورت تمایل به جای سس گوجه فرنگی میتوانید از مایع گوشت (ماکارونی) استفاده کنید که در این صورت مدت زمان نگهداری هم پایین خواهد آمد.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#رولت_کالباس
#فینگرفود
عزیزان این رولت کالباس یا کرپ ژامبون ایده بسیار عالی برای پذیرایی در مهمانی ها و مراسم ها هستش . من که خیلی دوسش می دارم و به عنوان یه فینگر فود خیلی کاربرد داره .
برای تهیه کرپ
تخم مرغ ۳ عدد
آرد سفید ۱ لیوان
شیر ۱ لیوان
نمک مقداری
همه مواد به دمای محیط برسن .
شیر و آرد الک شده رو به آرامی و کم کم با هم مخلوط کردم و بعد تخم مرغ ها رو دونه دونه اضافه کردم و هر کدوم رو جدا گانه با همزن دستی یه دقیقه زدم ، کمی نمک اضافه کردم .
داخل تابه مستطیلی ( برای من ۲۰ در ۳۰ بود) رو خیلی کم با کره چرب کردم و روی حرارت قرار دادم ، از موادم دو ملاقه داخلش ریختم بعد که یه طرف سرخ شد و برگردوندم تا طرف دیگه بپزه .
حالا اگه خواستین تعدادیش رنگی بشه دو ملاقه بردارین و توی یه ظرف جداگانه چند قطره رنگ خوراکی (فرقی نداره چه نوعی باشه) بریزین و رنگ کنین (از زعفران و آب لبو و یا رنگ های طبیعی هم میشه ولی رنگ خوراکی خوشرنگ تر و خوشگل تر می کنه)
با این مواد ۳ عدد کرپ به دست میاد . هر کرپ هم تقریبا ۸ الی ۱۰ تا رول میشه. در کل حدودا نزدیک ۲۵ تا ۳۰ عدد میشه .
بعد که هر کدوم رو که پختم روی یه دستمال تمیز پهن کردم و به درازا رول کردم با پارچه و گذاشتم یخچال حدودا یه ساعت .
داخل کرپ
کالباس گوشت ۵ تا ۶ تکه
خیارشور ۲ عدد
سیب زمینی پخته شده ۳ عدد
سس مایونز حدودا ۲ ق غ
سیب زمینی ها رو آبپز کردم و بعد پوستشون رو کندم و رنده کردم ، خیار شور رو خرد کردم ، از پیازچه و جعفری خرد شده هم می تونین استفاده کنین (حدودا دو قاشق خرد شده ) ، این ها رو با هم قاطی کردم و کمی سس مایونز بهش اضافه کردم .
حالا کرپ ها رو از یخچال بیرون آوردم ، رولش رو باز کردم ، سطحش کمی سس مایونز مالیدم ، روش کالباس گذاشتم و روی اون مواد سیب زمینی و خیارشور رو ریختم و بعد آهسته رول کردم .
بعد دوباره یخچال گذاشتم رول ها رو تا کمی خودش رو بگیره و بعد با چاقوی تیز برش دادم .
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بااین آش معرکه به استقبال پاییز برید🤩
#آش_بلغور_بانوپز
بلغورگندم دولیوان
نخود یک لیوان
لوبیا نصف لیوان
نمک وادویه به میزان لازن
پیاز دوعدد
سبزی آش (گشنیز،جعفری،اسفناج،شوید،تره) ۳۰۰گرم
آب نارنج یاآبغوره یک سوم لیوان
عصاره قلم یک تکه
گوشت گوساله ۳۰۰گرم
گوجه ۴عدد
پیازروتفت میدیم پوره گوجه وفلفل وزردچوبه اضافه میکنیم اجازه میدیم تاگوجه رنگ خودشوپس بده بعدبلغورکه ازشب قبل خیس کردیم اضافه میکنیم به همراه نخود من نخودروازقبل خیس کردم وگزاشتم نیم پزشدوبه آش اضافه کردم بعدتادوسوم قابلمه روآب میریزیم ومیزاریم تابلغورکاملاپخته وشکفته بشه
تواین مرحله لوبیای پخته،سبزی آش ،گوشت پخته وریش شده،نمک وآب نارنج،عصاره قلم رواضافه میکنیم اجازه میدیم تاآش ماکاملاجابیفته ودرآخریکم بهش پیازداغ اضافه میکنیم ❤❤❤❤
من برای تزیین ازپیازداغ ونعناداغ استفاده کردم ازخوشمزگی این آش هرچی بگم کم گفتم عالیه😋😍
نکته :گوشت روازقبل باپیازوادویه میزاریم تاکاملاپخته بشه
🌼👉
🌼👉 #با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛