#خمیر_هزارلا
مواد لازم:
ارد 300 گرم
تخم مرغ درشت 1 عدد
روغن مایع 30 گرم
نمک1/4 ق م خ
آب (بسته به آرد فوق مقدار تغییر می کند)100 گرم
روغن (44)150 گرم
وانیل کمی
طرز تهیه.
تخم مرغ و وانیل + نمک را با همزن دستی خوب بزنید. بعد از یک شدن روغن مایع را اضافه کنید. کمی از آب را اضافه کنید. بعد ارد را به یکباره به مخلوط اضافه کنید. اب به اندازه ای اضافه شود که خمیر به دست نچسبد. خمیر بدست آمده صاف نیست. شروع به ورز دادن کنید تا جائی که خمیر صاف و یک دستی داشته باشید.
روغن 44 را خوب با وردنه می زنیم تا گره های روغن باز شود و روغن صاف شود. روغن را جمع کنید اگر به دستتان چسبید از کمی آرد کمک بگیرید. روغن را به شکل مستطیل درآورد.
میز کار را پاک و تمیز کنید و آردپاشی کنید. خمیر را با وردنه بازکنید. با فرچه آرد اضافی را از روی خمیر بردارید. خمیر را به صورت گرد بازکنید. در این خمیر حرکت وردنه از وسط به اطراف باشد. روغن را در وسط خمیر گذاشته و اطراف خمیر را روی روغن بیاورید. روغن از هیچ جای خمیر بیرون نزند.
در هر تازدن لبه ها روی روغن، اضافی ارد را با فرچه بگیرید. با وردنه سه ضربه روی خمیر وارد کنید: یکی سمت چپ یکی وسط یکی سمت راست. حالا از وسط به اطراف شروع کنید به وردنه کشی ضربه ای حرکت کنید. از یک سو به سوی دیگر نکشید. به حرکت روغن داخل خمیر دقت کنید. اگر احساس کردید روغن به یک سمت بیشتر حرکت می کند خمیر را بچرخانید، جابجا کنید تا همه روغن در همه جای خمیر یک دست پخش شود. وسط کار چند بار خمیر را پشت و رو کنید یا بچرخانید. وقتی حسابی خمیر را باز کردید و از پخش شدن یکنواخت روغن اطمینان حاصل کردید شروع به 6 تا زدن کنید.
یعنی 6 تا لایه شمرده بشه
حالا باید خمیر را داخل نایلون بگذارید و اجازه دهید خمیر به مدت ۲۰ دقیقه استراحت کند. بعد از استراحت اول مجددا خمیر را باز کنید. وردنه کشی کنید و 6 تای دوم را بزنید و بگذارید خمیر برای بار دوم استراحت کند. استراحت دوم نیز ۲۰ دقیقه است.
این کار رو تا ۳ بار انجام میدیم
#شیرینی_زبان
خمیر را بعد از استراحت سوم خوب پهن کنید. با کاتر قالب یزنید و رومال کنید و ی چاک وسط شیرینی ها ب کمک چاقو ایجاد کنید تا باعث پخته شدن وسط شیرینی ها شه( من رومال از ترکیب عسل و گلاب و کمی زعفرون ک با کمی اب گرم رقیق کردم استفاده کردم و روشون کنجد پاشیدم )از کاتر یاقالب فلزی استفاده کنید. از لبه خمیر 5/1 سانتیمتر بگذارید و بعد شروع به کاتر زدن کنیددقت کنین قالب زدن باید بصورت صاف انجام شود که بعدا باعث چپ شدن زبان نشود و بعد ب مدت ۲۰ دقیقه با دمای ۱۸۰درجه میزاریم تا بپزه و طلایی شه ولی باز چشمی کنترل کنید
من چون عجول بودم زود دراوردم میتونید ۵ دقیقه بیشتر بزارید بمونه تا کاملا روشون برشته شه
بعد از اینکه از فر خارج کردم دوباره از مواد رومال روشون زدم
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
✅ ژله گل تکنفره 😋
✍مواد لازم :
ژله آلورا
ژله رنگ دلخواه
دو سایز قالب با طرح گل
شیر یا بستنی
🍜 طرز تهیه:
ابتدا ژله رنگی (به دلخواه) رو با یک لیوان آب جوش بن ماری کنید(حل کردن روی بخار کتری) و بعد از خنک شدن به جای آب سرد یک لیوان بستنی وانیلی و یا نصف لیوان شیر بریزید. سپس قالب های سایز کوچک رو با این ژله پر کنید. و بذارید یخچال تا کامل ببنده.
حالا ژله آلورا رو با یک و نیم لیوان آب جوش درست کنید و مقداری از اون رو کف قالب های سایز بزرگ بریزید و بذارید یخچال تا نیم بند بشه. حالا ژله های رنگی رو از قالب ها بیرون بیارید. و در قالب های بزرگ روی ژله نیم بند قرار بدید و مقداری از ژله آلورا رو اطرافش بریزید و بذارید یخچال تا فیکس(ثابت) بشن. بعد از فیکس شدن اطرافش رو کامل از ژله آلورا پر کنید تا قالب پر بشه و بذارید یخچال که ببنده. به همین راحتی و خوشمزگی.عکس قالب رو به درخواست دوستان استوری میکنم
نکته.اگه دوست داشتید می تونید از رنگ های مختلف برای قالب کوچک استفاده کنید که گلها چند رنگ بشن.
#ژله_گل
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
✅ژله نوشابه و آلوررا و شیر 🍶🍾
لایه اول پودر ژله نوشابه رو با ۱/۵ لیوان آب بنماری کردم لایه دوم پور ژله آلوورا رو با ۱ لیوان آب بنماری کردم گذاشتم سرد شد با نصف لیوان شیر مخلوط کردم برای هر لایه گذاشتم یخچال هر لایه که نیمبند شد لایه بعدی رو ریختم تا الا آخر برای این قالب سه تا پودر ژله استفاده کردم دو تا نوشابه و یه آلوورا نصف لیوان شیر.
#ژله_نوشابه
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#مرغ_عسلى 🍗
يك روش فوق العاده براى طبخ مرغ😋
مرغ رو با روغن زيتون،فلفل سياه ،زردچوبه،سير رنده شده،پودر فلفل چيلي،خوب ماساژ بدين،با پياز مخلوط كنيد وحداقل دوساعت استراحت بدين...
بعد تو ظرف پيركس پياز خورد كنيد مرغ ها رو بچينيد روش نمك بزنيد و روي ظرف فويل بكشيد ودو ساعت بزاريد تو فر ١٨٠ درجه،
آب هم اصلاً نريزيد پياز ومرغ آب ميندازه...
بعد از فر دربياريد،روش آبليمو ومحلول زعفرون بماليد و باقاشق عسل بريزيد،گريل فر رو روشن كنيد و بدون فويل يك ربع بزاريد تو فر...
بعد از فر دربياريد وروش جعفري خورد شده بريزيد
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#سارای_سارماسی
رول شکلاتی(سارای سارماسی)🍰🍫
یه دسر آسون و خوشمزه، مال کشور ترکیه،بدون نیاز به فر
برای دو عدد سینی فر کوچک
🔰مواد لازم
1 لیتر شیر
1 لیوان آرد
1 لیوان شکر(خودتون کم یا زیاد کنین)
3 قاشق غذاخوری پودر کاکائو
5 گرم وانیل شکری
1 قاشق مرباخوری کره
پودر نارگیل
موز(اختیاری)
برای بین رولها:
خامه فرم گرفته و یا کرم شانتی که با 1 لیوان شیر درست کردین
📝شیر، شکر، آرد و پودر کاکائو رو مخلوط کنین و روی شعله متوسط بجوشونین و مدام هم بزنین، سپس از روی شعله بردارین و کره و وانیل رو اضافه کنین و 5 دقیقه با همزن بزنین، بعد ته سینی فر، پودر نارگیل بریزین بصورت یکنواخت همه جاش و محلبی رو روش بریزین و صاف کنین و بزارین خوب سرد شه.بعد روش خامه فرم گرفته بمالین و حداقل 4-5 ساعت الی 1 شب بزارین یخچال.از یخچال دربیارین و ببرین و رول کنین.میتونین داخلش موز هم خرد کنین بریزین.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#ازبين_بردن_نفخ_حبوبات
در پوست حبوبات ماده ای به نام رافینوز وجود دارد که عامل اصلی ایجاد درد های شکمی و گرفتن نفخ است.
یک خیار را به طور افقي به دو نیم تقسیم کرده و داخل ظرفي كه حبوبات رو خيس كردين بندازين،با این روش تمام نفخ حبوبات گرفته می شود و طعم غذا به هیچ عنوان تغییر نمی کند.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#_حلوای_نوتلا
موادلازم:
یک پیمانه آرد سبوسدار
پودر قند یک قاشق غذاخوری پر
روغن و کره دو قاشق غذاخوری
نوتلا یه قاشق غذا خوری
شکلات تخته ای تلخ یک قاشق غذا خوری
طرزتهیه:
آرد رو تف می دهیم مخلوط روغن و کره رو بعد از اینکه رنگ آرد برگشت بهش اضافه می کنیم و کمی تف می دهیم بعد شعله رو خانوش می کنیم و پودر قند رو بهش اضافه می کنیم در این حالت یه خمیر سفت باید داشته باشیم اگه خیلی سفت بود کمی روغن و اگر شل بود کمی آرد تف داده شده بهش اضافه می کنیم در آخر هم نوتلا و شکلات دارک بن ماری شده رو بهش اضافه می کنیم و در قالب های سیلیکونی یا بشقاب می ریزیم و می زاریم توی فریزر به مدت یک ساعت تا ببنده .اگه توی بشقاب ریختیم می تونیم بصورت لوز برش بزنیم.
این حلوا رو می تونید با نوتلا خالی درست کنید که رنگش روشن تر میشه .یا با شکلات تنها
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
#ژله_نیمرو
اینم ژله ی نیمرو و نون لواشه.عاشق این نونه هستم😍😍برای ژله ی نیمرو یک بسته ژله پرتقال رو با یک لیوان آب جوش حل میکنیم و روی بخار کتری بن ماری میکنیم تا همه ی ذرات حل بشه بعد یک قاشق بستنی وانیلی بهش اضافه میکنیم تا رنگش مات بشه بعد جا تخم مرغی رو که کمی چرب کردید با ژله پرتقال پر میکنید و بزارید یخچال تا خوب ببنده.حالا دو بسته ژله ی آلوورا روبا دو لیوان آب جوش مخلوط کرده و روی بخار هم میزنیم تا حل بشه وقتی کمی خنک شد دوتا بستنی لیوانی وانیلی رو که در دمای محیط نرم شده بهش اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم تا یکدست بشه.کف یک سینی رو که سلفون انداختید و کمی چرب کردید یک لایه حدود دو سه میلیمتر ژله آلوورا میریزیم و یخچال میزاریم تا ببنده.وقتی سفت شد ژله پرتقالها رو از جاتخم مرغی در میاریم و جاهای مختلف آلوورا توی سینی میچینیم و یکم دیگه حدود دو میلیمتر از ژله آلوورا بستنی که مونده بود و در محیط خنک شده آروم توی سینی میریزیم تا زرده ها ثابت بشن ولی روی زرده ها نریزید.دوباره یخچال میزاریم وقتی کاملا سفت شد با چاقو برشهای نامنظم مثل نیمرو میدیم و توی ظرف میچینیم🍳🍳برای ژله ی نون لواش کمی از همون ژله آلوورا بستنی رو توی ظرفی که سلفون انداختیم و چرب کردیم میریزیم و یک مشمبا حباب دار رو چرب میکنیم و روش میندازم وقتی سفت شد مشمبا حباب دار رو برمی داریم و ژله رو تو ظرف میزاریم و با کمی نسکافه که تو آب جوش حل کردیم با قلمو روش میکشیم.رنگ قهوه ای هم میشه زد ولی نسکافه طبیعی تر و بهتره 🍞🍞میتونید به جای بستنی از شیر استفاده کنید ولی هم ژله باید کاملا خنک بشه هم شیر در دمای محیط باشه و هر دو همدما بشن وگرنه میبره.بستنی راحتتره.ژله آلوورا دو بسته درست کردیم که هم برای نیمرو باشه هم نون.مشمبا حباب دار هموناست که دور بعضی وسایل که میخریم هست و بچه
بودیم میترکوندیم برای سرگرمی😀😀
آشپزی خاص واقعا خاصه ❤️❤️
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#سوپ_تره_فرنگی 🍜 😋
حتما امتحان كنيد طعمش عاليه😋
دو ليتر آب مرغ رو با يك بوته تره فرنگي و يك هويج بزرگ،يك حبه سير و يك پيمانه جوپرك با كمي نمك و فلفل گذاشتم پخت بعد با گوشتكوب برقي كامل پورش كردم.
يه بسته كوچك قارچ رو ورقه ايي كردم كمي با آبليمو تفت دادم تا آبش گرفته شه بعد به موادمون اضافه كردم،
يك ليوان هم شير پرچرب ريختم فقط در اين مرحله مدام هم بزنيد كه سر نره.
در آخر هم يه سينه مرغ ريش ريش شده و كمي جعفري اضافه كردم و تمام
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#پنیر_پیتزا_خانگی
مواد لازم:
قرص مایه پنیر : 1/4
شیر : دو لیتر
جوهر لیمو : 1/2 قاشق چایخوری
نمک : به مقدار لازم
طرز تهیه پنیر پیتزا خانگی با ساده ترین روش
برای تهیه پنیر پیتزا ابتدا شیر را با دمای 60 درجه به مدت 30 دقیقه حرارت دهید و جوهر لیمو را درون مقداری آب حل کنید.
#اشپزی_خاص
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛