هدایت شده از 🕊yamahdi🕊
باترمیلک
باتر میلک یه محصول لبنیه که همونطور که از اسمش پیداست دوغاب باقی مونده از تهیه کره هست. یعنی وقتی کره تولید میشه دوغابی ازش به دست میاد که توی کشورهای دیگه به صورت بسته بندی صنعتی به فروش میره و توی بعضی دستورات آشپزی به کار میره. یکی از کاربردهای باتر میلک توی کیک پزی هست. توی اکثر این دستورات همراه باتر میلک جوش شیرین هم هست چون عامل اسیدی باتر میلک در ترکیب با جوش شیرین پف عالی به کیک میده و خود باتر میلک باعث میشه بافت کیک شما بسیار نرم و خوش طعم بشه طوری که تقریبا توی دهن آب میشه.
برای تهیه باتر میلک توی خونه کافیه یک قاشق غذاخوری سرکه سفید یا آبلیمو را توی لیوان بریزید و روش شیر بریزید و همینطور به حال خودش رها کنید. بعد از ده تا پانزده دقیقه اگه همش بزنید میبنید که شیر بریده و غلیظ شده که بهش باتر میلک میگن. من زیر هر دستوری که باترمیلک داشته باشه باز توضیح میدم ولی چون خیلی از من سوال پرسیده میشد لازم دیدم یه پست جداگانه براش بزنم.
هدایت شده از 🕊yamahdi🕊
#نان_گل_خرما
مواد لازم:
آرد: 400 تا500 گرم
شکر: 50گرم تخم مرغ: 2عدد
شیر ولرم: 100 میلی لیتر
خمیرمایه: یک و یک دوم قاشق چای خوری
نمک: یک هشتم قاشق چای خوری
روغن مایع یا کره: 80 گرم
مواد میانی:
خرما چرخ شده: 300 گرم
پودرهل: یک قاشق سوپ خوری
پودر دارچین: یک قاشق سوپ خوری
روش تهیه
1- خمیر ترش را با یک قاشق مرباخوری شکر مخلوط کرده، سپس شیر ولرم را اضافه کنید و بگذارید به عمل آید.
2- کره، شکر، تخم مرغ ها و نمک را مخلوط کنید و با مفتول فلزی بزنید، سپس خمیرترش را اضافه کرده و پس از آن آرد را به تدریج اضافه کنید تا خمیر نرمی به دست آید. روی خمیر را پوشانده و نیم ساعت به آن استراحت دهید.
3- خرما را با هل و دارچین مخلوط کنید.
4- از خمیر آماده به اندازه 80گرم جدا کرده و در دست گرد کنید و از مواد خرما داخل خمیر قرار داده و داخل سینی به ضخامت نیم سانتی متر پهن کنید، سپس 12 برش روی خمیر ایجاد کنید طوری که برش ها خیلی نزدیک مرکز نباشد. سینی را در طبقه وسط فر که از 15دقیقه قبل روی 350 درجه فارنهایت یا 180 درجه سانتی گراد روشن کرده اید، قرار دهید تا به مدت 15-20 دقیقه بپزد.
نکته:
خمیر ترش اضافی را برای اینکه ماندگاری بیشتری داشته باشد حتما در یخچال نگهداری کنید
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
هدایت شده از 🕊yamahdi🕊
#کیک_کاسترد_بدون_فر
کیکی خوشمزه بابافتی عالی
این کیک هم توقابلمه روی گازپختم
دارای بافت لطیف، پوک با طعمی خوشمزه و در عین حال بسیار آسون
آرد دو ویک سوم پیمانه
پودر کاسترد ۴ق غ
تخم مرغ ۴ عدد
شکر یک ونیم پیمانه(میتونیدکم یازیادش کنید)
وانیل یک چهارم ق م خ
روغن مایع یک پیمانه
بکینگ پودر یه قاشق غذاخوری پر
ماست شیرین یک پیمانه (ازشیر هم میتونین استفاده کنید)
تخم مرغ و شکر رو خوب با همزن میزنیم و بعد روغن و ماست و وانیل رو اضافه میکنیم و مجدد هم میزنیم
ارد و پودر کاسترد و بکین پودر رو چند بار الک میکنیم و بعد به مواد اضافه میکنیم و با صورت دورانی هم میزنیم قالب رو چرب کرده و مایع کیک رو داخلش میریزیم و داخل فر از قبل گرم شده رو درجه حرارت ۱۸۰به مدت چهل وپنج دقیقه میزاریم که روی کیک طلایی بشه،
من این کیک روهم بدون فر توی قابلمه روی گاز پختم
برای تزیین کیک :
یک قاشق غذاخوریپودر کاسترد ویک قاشق شکررا درنصف لیوان شیر حل کرده روی حرارت ملایم میگذاریم ومدام هم میزنیم تا حالت فرنی برسد بعد نصف لیوان گلاب بهش اضافه کنید(درصورت تمایل یک قاشق خامه هم اضافه کنید) ووقتی کیک کاملاسردشد کاسترد داغ رو روش بریزید من کمی خلال پسته وبادوم هم ریختم
😋نوش جون😋
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
هدایت شده از 🕊yamahdi🕊
✅کیک شکلاتی😍
✍مواد لازم
آرد دو پیمانه
پودر کاکائو نصف پیمانه
بیکینگ پور دو و نیم ق چ
جوش شیرین نصف ق چ(نریزین هم مشکلی پیش نمیاد)
نمک یکچهارم ق چ
پودر نسکافه یک ق چ
پودر شکریک و نیم پیمانه
تخم مرغ دو عدد
شیر یک پیمانه
روغن مایع نصف پیمانه
وانیل نصف ق چ
آب جوش یک دوم پیمانه
🍜طرز تهیه
ابتدا مواد خشک که شامل آرد و کاکائو و بیکینگ پودر و جوش شیرین ونسکافه نمک پودر شکر هست رو با هم در ظرفی میریزیم و مخلوط میکنیم تا کاملا یکدست بشه و فر را هم که از قبل با دمای 170 درجه روشن کردیم سپس مواد خشک رو وسطشو گود میکنیم و شیر و روغن مایع و تخم مرغ و وانیل رو اضافه میکنیم و با دورکند همزن بمدت دو دقیقه هم میزنیم و بعد از دو دقیقه آب جوش رو هم کم کم اضافه کرده و هم میزنیم و سپس در قالب چرب شده میریزیم مایع کیک را (یه کمی شل تر از بقیه کیکاست نگران نباشید) و بمدت حدود35 دقیقه در فر میزاریم تا بپزه
برای تزئین و خوشمزه تر کردنش من به خامه فرم گرفته دوق نوتلا اضافه کردم و شکلات سکه ای گذاشتم روش.
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
هدایت شده از 🕊yamahdi🕊
سوپ دال عدس
روغن زيتون سه قاشق
پياز خرد شده يك عدد
كرفس خرد شده 3 قاشق غذاخوری ریز خرد شده
هويج یک عدد ریز خرد شده
سير خرد شده
سيبزميني کوچک یک عدد ریز خرد شده
دالعدس يك پيمانه
آبمرغ چهار پيمانه
نمك و فلفل
ترخون یک قاشق غ خ
پوره گوجه فرنگی یک پیمانه
پياز پنج دقيقه در روغن زیتون تفت بدید از روغن مایع و جامد هم میتونید استفاده کنید
بعد كرفس هويج سیر سيبزمينی اضافه کنیدپوره گوجه فرنگی هم اضتفه کنید کمی با پیازها تفت بخوره
دال عدس و آب مرغ و ترخون اضافه کنید حدود نیم تا 45 دقیقه بزارید با حرارت کم بجوشه
شما هم میتونید میکس کنید در اخر تمام مواد هم میتونید مثل من همینطور سرو کنید
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
هدایت شده از 🕊yamahdi🕊
#ژله خورده شیشه
اول چهار رنگ ژله را هر کدام جداگانه با یک لیوان اب گرم بن ماری کرده و بعد دو سوم لیوان اب سرد اضافه کرده و داخل ظرف میریزیم تا ببنده و بعد همه را برش های مربع میزنیم و داخل قالب میریزیم تا قالب پر بشه.
بعد هم پاناکوتای خنک شده را روی ژله ها میریزیم و میگذاریم تا خوب ببنده و بعد برمیگردونیم😊
اینم دستور پاناکوتا👇
#پاناكوتا
شیر 3لیوان
خامه 200 gr
وانیل 1/2 ق چ
شکر 13ق غ
پودر ژلاتین ۴ ق غ
پودر ژلاتين رو با كمى آب سرد مخلوط كنين و روى بخار آبجوش بگذارين تا حل بشه.
شير و خامه و شکر رو حرارت بدين تا جايى كه اطراف ظرف حباب بزنه، نبايد بجوشه.
تو اين مرحله وانيل و ژلاتين حل شده رو كه هنوز داغه،اضافه كنين و خوب مخلوط كنين و سپس از صافی رد کنید
پاناكوتاى شما آماده است.
نوش جان😋
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
هدایت شده از 🕊yamahdi🕊
#کیک_آلبالو
این کیک خوشمزه طعم ترش و شیرین آلبالو و کیک کره ای را همزمان دارد.
"
مواد لازم :
کره .....................۱۸۰ گرم(در صورتی که واسه مهمونی درست میکنید ۲۲۵ گرم استفاده کنید، تا تمیز از قالب بیاد بیرون.)
شکر ...............۲۴۰ گرم
وانیل ...............۱/۲ ق چ
تخم مرغ...........۳ عدد
آرد ................. ۳۰۰ گرم
بیکینگ پودر.......۲ ق چ
شیر ................ ۱۲۵ میلی
یک قوطی یا یک پیمانه کمپوت آلبالو
سس :
آب کمپوت آلبالو .........۳/۴ پیمانه
نشاسته ذرت........... ۱ ق س
شکر ................. ۱ ق س
آب لیمو..............۱/۲ ق چ
طرز تهیه :
فر رو با دمای ۱۸۰ روشن کنین. سینی رو ردیف وسط فر بذارین. قالب میان تهی ۲۵ سانتی را با کره خوب چرب کنین.
آلبالوهای بدون هسته رو تو یک الک بریزین تا آب اضافشون بره. میتونین با پشت چنگال یا قاشق کمی فشار بدین تا سریعتر آبشون بره. ولی نه تا اون حد که له و دفرمه بشن.
کره (هم دمای اتاق) و شکر رو با همزن یا با غذا ساز خوب هم بزنین تا کاملا با هم مخلوط شده و پفکی بشن. بعد وانیل رو اضافه و هم بزنین. بعد تخم مرغها رو یکی یکی اضافه کنین. بعد از هر تخم مرغ خوب هم بزنین، بعد اون یکی رو اضافه کنین. آرد رو با بیکینگ پودر الک کنین. آرد و شیر رو در دو نوبت اضافه کنین به مخلوط تخم مرغ. به این صورت که اول نصف آرد رو اضافه با هم زن کمی هم بزنین. (در حد مخلوط شدن نه زیاد) بعد نصف شیر رو اضافه کنین. هم بزنین و به همین ترتیب. توجه کنین که هم زدن فقط در حد مخلوط شدن هست. بیش از این حد باشه کیکتون پف نمیکنه. اردتون سفت میشه. اگه از غذا ساز استفاده میکنین، ۴ بار پالسی کافی هست.
البالوها رو اضافه کنین و با لیسک مخلوط کنین.
مایه رو داخل قالب ریخته و سطح شو صاف کنین.
بذارین ردیف وسط فر، ۴۰ تا ۵۰ دقیقه بپزه. با سیخ چوبی از پخت کیک اطمینان پیدا کنین. کیک رو از فر خارج کرده، و بذارین توی قالب بمونه تا کاملا سرد بشه. توجه کنین این کیک حتما سرد باشه. وگرنه به قالب میچسبه. اگه خط و خطوط قالب زیاد مهم نیست براتون که رو کیک پیدا باشه یا نه، میتونین کاغذ روغنی بندازین. خیالتون راحت میشه.
کیک رو روی تور سیمی گذاشته و زیرش یک سینی بذارید.و سس رو با قاشق به روی کیک بدین. اضافههای سس که رو سینی میریزه میتونین دوباره با قاشق بردارین و روی کیک بدین.
سس:
شکر و نشاسته{ذرت} رو با هم تو یک تابه مثل شیرجوش بریزین. با چنگال مخلوط کنین. بعد آب آلبالو رو آروم اضافه و هم بزنین. به طوری که گلولهای توش نباشه. تابه را رو حرارت متوسط گذاشته و مرتب هم بزنین تا غلیظ بشه. وقتی دیدین از کنارهها کم کم شروع به قل زدن کرد، سس حاضره. بعد آبلیمو رو اضافه و استفاده کنین. توجه کنین زیاد از این حد حرارت ندین. سس سفت میشه و نمیتونین رو کیک بریزین. یعنی سستون نباید بجوشه.
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
هدایت شده از 🕊yamahdi🕊
#کیک_یک_تخم_مرغی
تاحالا شده هوس کیک کنی در یخچال رو باز کنی اما فقط یه دونه تخم مرغ داشته باشی؟ برا من که خیلی پیش اومده.
این دستور رو یادداشت کن داشته باش برا اینجور مواقع، یه کیک ساده و خوشمزه:
مواد لازم:
تخم مرغ 1 عدد
شیر 1 لیوان
آرد 1 و ½ پیمانه
روغن مایع ¼ پیمانه
شکر 1 پیمانه
وانیل کمی
بیکینگ پودر 1 قاشق چای خوری
طرز تهیه:
فر را روی 180 درجه روشن کنید تا گرم شود. قالب را چرب کرده آرد پاشی کنید. ارد را همراه بیکینگ پودر 3 بار الک کنید.
تخم مرغ را همراه شکر و وانیل حدود ده دقیقه تا یک ربع با همزن بزنید تا حجمش سه برابر و غلیظ و کشدار بشه. شیر و روغن را اضافه کنید و در حد مخلوط شدن بزنید. حالا آرد را قاشق قاشق روی مواد الک کنید و با کفگیر یا لیسک دورانی مخلوط کنید. مواد را داخل قالب ریخته 40 تا 45 دقیقه داخل فر قرار دهید.
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
هدایت شده از 🕊yamahdi🕊
فروماژ قهوه
مواد لازم:
تخم مرغ٣عدد
شير١/٢پ
پودر ژلاتين٢ق س
شكر١/٢پ
خامه فرم گرفته قنادي٢٥٠گرم
آب براي بن ماري كردن ژلاتين١/٢
قهوه ٢ق مرباخوري
طرز تهيه:
ابتدا تخم مرغ هارو با شكر بزنيد تا كرم رنگ بشه.
ژلاتين را با آب روي بخار بن ماري كنيد.
شير را گرم كنيد و ژلاتين شفاف را داخل شير بريزيد.
حالا آرام آرام مخلوط تخم مرغي را به شير اضافه كنيد( فقط تند تند مواد راهم بزنيد )
حالا قهوه را با٢ق غ آبجوش حل كرده و به مواد اضافه ميكنيم.
مواد را ميگزاريم از حرارت بيفتد
بد خامه را با مراد مخلوط كرده وبد يكدست شدن مواد را داخل قالب ميريزيم و به مدت ٢ساعت در فريزر يا ٥ساعت در يخجال ميگزاريم تا ببندد.
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
هدایت شده از 🕊yamahdi🕊
🔷 #پودینگ_وانیلی_و_توت_فرنگی
مواد لازم🍓
▪️شیر: 2 لیوان
▪️نشاسته ذرت: 3 ق غ
▪️آرد سفید: 1 ق غ
▪️شکر :یک سوم لیوان
▪️خامه : یک چهارم لیوان
▪️کره : 1 ق چ
▪️وانیل : نوک ق چ
▪️ژله توت فرنگی: نصف بسته
▪️سیروپ توت فرنگی : 1 ق غ
طرز تهیه🍷
نشاسته و آرد و شیر سرد رو باهم مخلوط کرده و هم میزنیم تا خوب باهم مخلوط بشن و بعد از صافی رد میکنیم. سپس روی حرارت گذاشته و مرتب هم میزنیم .
در این فاصله خامه رو هم روی حرارت کتری گذاشته فقط در حدی که کمی گرم بشه.
بعد شکر رو به مواد اضافه کرده و وقتی موادمون به غلظت رسید خامه و کره و وانیل رو اضافه میکنیم، و نصف مواد را از روی حرارت برمیداریم، داخل ظرفها ریخته و داخل یخچال قرار میدیم.
به نصف دیگر مواد کمی سیروپ توت فرنگی اضافه میکنیم کمی همزده و بعد از روی حرارت برمیداریم. (به دلخواه میشه از شربت یا مربا یا پوره ی توت فرنگی یا هر نوع شربت دیگه ای داخل پودینگ استفاده کرد).
سپس روی لایه ی اول ریخته و داخل یخچال قرار میدیم. برای لایه ی آخر هم ژله ی توت فرنگی رو کمی غلیظ تر از همیشه درست کرده و روی موادمون میریزیم.
سیروپ توت فرنگی نوعی سس طعم دهنده هست که روی انواع دسر و بستنی استفاده میشه، میتونید از لوازم قنادیها تهیه کنید.
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
هدایت شده از 🕊yamahdi🕊
#ترشی_شیرازی
مواد لازم برای تهیه ترشی:
گل کلم 250 گرم
گوجه فرنگی سفت 3 عدد
فلفل سبز تند 100 گرم
نمک به مقدار لازم
سرکه سفید به مقدار لازم
طرز تهیه ترشی شیرازی:
قسمت سر گل کلم را به صورت گلهای بسیار کوچک ببرید.دانههای وسط گوجه فرنگیها را خارج کنید، سپس گوجه فرنگیها را به صورت نگینی خرد کنید.فلفل سبزها را نیز به صورت حلقه ای خرد کنید.داخل یک شیشه تمیز ابتدا حدود 4 سانتی متر گل کلم بریزید،
سپس حدود 3 سانتی متر گوجه فرنگی روی آن بریزید و بعد حدود 2 سانتی متر فلفل سبز بریزید. این کار را ادامه دهید تا شیشه پر شود سپس مقداری نمک روی مواد بریزید و بعد شیشه را با سرکه پر کنید. در شیشه را محکم بسته و در جای خنک نگهداری کنید.
نکته:
این ترشی بسیار تند است. اگر شما طعم ملایمتری را میپسندید میتوانید میزان فلفل سبزها را کم کرده و به جای آن از فلفل دلمه ای استفاده کنید
فوروارد فراموش نشه👌
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱