#_لانه_زنبوری
مواد لازم📝
ارد ۲ لیوان کمی بیشتر
کره ۴۰گرم اب شده
شکر ۳ ق غ
خمیر مایه ۲ ق م
شکر ۱ ق غ
ب پ ۱/۲ ق چ
شیر ولرم ۳/۴لیوان
مواد شیره
ارد ۱/۲ لیوان
شکر ۱ لیوان
گلاب ۳ ق غ
زعفران کمی
✍طرز تهیه:
اول شیره را درست کنید بگزارید روی حرارت تا اماده شود وبگزارید کنار تاخنک بشه
حالا خمیر مایه و۱ ق غ شکر وشیر ولرم رو باهم مخلوط کنید درب ظرفتون رو بزارید تا عمل بیاید تاخیالتون از بابت خمیر مایه راحت بشه
ارد وب پ را ۲بار الک کنید
کره و۳ ق غ شکر را باهم مخلوط کنید وخمیر مایه که به عمل امده را اضافه کنید وارد را کم کم اضافه کنید مخلوط کنید اول باقاشق بعد بادست اگر به دست جسبید ۲تا ۳ ق غ ارد اضافه کنید خوب ورز بدهید
داخل ظرفی راچرب کنید وخمیر را بگزارید داخلش وروی ظرف را بپوشانید وبگزارید جای گرم تا حجمش ۲برابر بشه
از خمیر به اندازه های کوچک بردارید ولای خمیر را خرما یاپنیر خامه باگردو یامارمالاد میتونید بزارید ته قالبتان را چرب کنید کاغذ روغنی بزارید وگوله های خمیر را کنار هم بچینید واخر سر روی گوله ها را مخلوط زرده تخم مرغ وکمی زعفران با ۱ ق غ شیر با فرچه بمالیدودر فرازقبل گرم شده با حرارت ۱۸۰ به مدت ۳۰ دقیقه بگذارید داخل فرهم کاسه اب بزارید وقتی پخته شد شیره سرد را اروم به همه جای ان بریزید اگرازخرما لای خمیر ها استفاده کرده اید شیره را کمتر بریزید وبعد هم بایک لیوان چای داغ نوش جان کنید❤️
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#کمپوت_گیلاس
1 کیلو گیلاس سالم و مرغوب
1 لیوان دسته دار شکر
آب به میزان لازم
ابتدا آب و شکر رو مخلوط کنید و بزارین روی گاز تا بجوشه. حالا زیرشو خاموش کنید و بزارین از داغی بیفته ،چون اگه داغ باشه گیلاسا ترک میخوره ،حالا گیلاسها رو بریزین توش و زیرشو روشن کنید. شعله زیاد نباشه که گیلاسها ترک نخورن ،با شعله کم حدود 40 دقیقه شاید طول بکشه، حالا بچشید و ببینید اگه گیلاس کااااملا پخته و موقع خوردن هسته اش به گوشت گیلاس چسبید نیس حرارت را خاموش کنید و تو همون ظرف بزارین به دمای محیط برسه،بریزید داخل شیشه بزارید یخچال...
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#آشنائی با نوع ومیزان مناسب سبزیجات برای آشپزی
🍔
#انواع_سبزیجات_هر_غذا
#سبزی_قورمه_سبزی
سبزیجات لازم برای تهیه قورمه سبزی (برای 5 نفر):
تره (250 گرم پاک شده)
جعفری (400 گرم پاک شده )
شنبلیله (250 گرم پاک شده)
اسفناج 200 گرم پاک شده)(بدلخواه میتواند در لیست اضافه یا حذف شود )
گشنیز (250 گرم پاک شده) (بدلخواه میتواند در لیست اضافه یا حذف شود )
#سبزی_پلو
#کوکو
#آش
سبزیجات لازم برای تهیه سبزی پلو یا کوکو سبزی یا آش های مختلف (برای 5 نفر):
تره (200 گرم پاک شده)
جعفری (150 گرم پاک شده )
شوید (75 گرم پاک شده )
گشنیز (75 گرم پاک شده)
شنبلیله (25 گرم پاک شده)
سیر پلویی (50 گرم پاک شده) (بدلخواه میتواند در لیست اضافه یا حذف شود )
🍔
#سبزی_آش_رشته
سبزیجات لازم برای تهیه آش رشته (برای 5 نفر):
تره (250 گرم پاک شده)
جعفری (250 گرم پاک شده)
اسفناج یا برگ چغندر (300 گرم پاک شده)
🍔
#سبزی_کوفته_برنجی
سبزیجات لازم برای تهیه کوفته برنجی (برای 5 نفر):
تره (100 گرم پاک شده)
جعفری (150 گرم پاک شده )
ترخون (50 گرم پاک شده ) (یا 25 گرم خشک شده)
مرزه(50 گرم پاک شده) (یا 25 گرم خشک شده)
🍔
l
#سبزی_شله_قلمکار
سبزیجات لازم برای تهیه آش شله قلمکار (برای 5 نفر):
تره (250 گرم پاک شده)
جعفری (300 گرم پاک شده)
ترخون (50 گرم پاک شده ) (یا 25 گرم خشک شده)
مرزه (50 گرم پاک شده) (یا 25 گرم خشک شده)
🍔
#سبزی_نرگسی
سبزیجات لازم برای تهیه برانی یا نرگسی یا خورشت اسفناج آلو (برای 5 نفر):
برگ اسفناج (یک کیلو پاک شده)
🍔
l
#سبزی_خورشت_نعنا
سبزیجات لازم برای تهیه خورشت نعناع جعفری (برای 5 نفر):
جعفری (400 گرم پاک شده)
نعناع (100 گرم
#سبزی_خورشت_کرفس
سبزیجات لازم برای تهیه خورشت کرفس (برای 5 نفر):
جعفری (300 گرم پاک شده)
نعناع (75 گرم
#سبزی_آبگوشت
سبزیجات لازم برای تهیه آبگوشت بز باش (برای 5 نفر):
جعفری (300 گرم پاک شده)
تره (200 گرم پاک شده)
شنبلیله (50 گرم پاک شده)
#سبزی_هر_غذا
🎀 🌟نکات ریز خانه داری🌟 🎀
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
✅كرم شكلات 😋
✍ مواد لازم:
زرده تخم مرغ ٣عدد
شكر ١٢ ق غ
شير سه ليوان
پودر ژلاتين ٣ق غ (سرخالي)
پودر كاكائو ٣ ق غ
آب سرد نصف ليوان
خامه صبحانه يا خامه فرم داده يك ليوان
🍜 طرز تهیه:
پودر ژلاتين و آب رو روي بخار كتري بذاريد تا شفاف و حل بشه
زرده تخم مرغ ،وانيل و شكر را با همزن زده تا كرم رنگ و كشدار بشن بعد پودر كاكائو رو اضافه
يك ليوان از شير رو جوشونده،به مواد زرده اضافه كرده و تندتند هم ميزنيم تا تخم مرغ سفت نشه و دانه هاي شكر كامل حل بشن
بعد باقي شير رو اضافه،سپس ژلاتين
در اخر خامه رو اضافه كرده،داخل قالب مورد نظر ريخته ،بذاريد داخل يخچال براي ٥الي ٦ساعت تا ببنده بعد دسرتون رو براي چند لحظه داخل ظرف اب ولرم نگهداشته،بلافاصله برگردونيد
و تزيين كنيد.
✔️من براي دسرهاي شكلاتي معمولا اگر نياز ببينم ،(چشمي)ميزان كاكائو رو بيشتر ميريزم. .
✔️و براي قالبهاي سيليكوني اصلا نياز به چرب كردن قالب نداريد.
#کرم_شکلات
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
✅ سالاد شوید سیب زمینی😋
✍مواد لازم :
یک عدد سینه مرغ آبپز ریز خرد شده یا ( ژامبون)
سیب زمینی آبپز ۴ عدد متوسط
خیارشور ٣٠٠ گرم
شوید تازه
برگ و ساقه مغز کرفس و كمى جعفرى تازه
🍜 طرز تهیه:
همه مواد را نگینی خردکنید.
✍ سس :
ماست خامه ایی یا چکیده يك پیمانه، مایونز نصف پیمانه، پنیر خامه ای نصف پیمانه فلفل سیاه نمک و آب لیموی تازه، پودر سیر، روغن زیتون همه را با هم خوب مخلوط کرده به مواد بالا اضافه و هم بزنید. اندازه ها چشمی و دلخواه هست مثلأ سینه مرغ بیشتر باشه خوشمزه تر میشه و یا سس را به دلخواه می توانید کم یا زیاد کنید ولی نسبت ماست به مایونز باید بیشتر باشه یعنی ۲ به ۱.به این سالاد ، سالاد ماست وشوید هم گفته میشود.
تزئين :
تربچه اسلايس شده بوسيله رنده چيپس و پنير خامه اى زده شده كه در قيف و ماسوره نقش داده شده + مخلوط پنير و زعفران
#سالاد_شوید_و_سیب_زمینی
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#کیک_کاپوچینو
🍚 مواد لازم:
تخم مرغ.......4عدد
شکر.............1پیمانه
آرد...............2پیمانه
روغن............نصف پیمانه
شیر..............1 پیمانه
پکین پودر.....2قاشق چای خوری
پودر کاکائو....2قاشق مربا خوری
کاپوچینو.......2بسته
پودر نسکافه..1قاشق چای خوری
وانیل............نصف قاشق چای خوری
👩🍳طرز تهیه:
ابتدا فر را روشن می کنیم.قالب را چرب می کنیم.یا روغن جدا کنده می زنیم.
سفیده و زرده را جدا کرده.سفیده را با نصفی از شکر خوب می زنیم تا پف کند و از ظرف نریزد.
زرده را با مابقی شکر و وانیل حدود 4 تا 5 دقیقه می زنیم.تا کرم رنگ و کشدار شود.
بعد روغن را اضافه می کنیم .به مدت یک دقیقه می زنیم.بعد شیر را اضافه می کنیم.پودر کاپوچینو و نسکافه را اضافه می کنیم و با همزن می زنیم.همزن را کنار گذاشته،آرد و پکین پودر و پودر کاکائو را سه بار الک می کنیم.در آخر سفیده تخم مرغ را می ریزیم.بهتر است بعد از اضافه کردن سفیده به صورت دورانی هم بزنیم تا پف سفیده نخوابد.در فر به مدت 40 تا 45 دقیقه قرار می دهیم.
این کیک به خاطر وجود کاکائو و نسکافه کمی تلخ مزه هست.ولی اگر دوست نداشتید، می تونید مقدار شکر را اضافه کنید.یا می تونید مانند من از گاناش استفاده کنید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#خورشت_بوقلمون
طرز تهیه:🍲🍲
اول گوشت بوقلمون رو(هر قسمتى از بوقلمون كه دوست داشتين) رو به مدت یک ساعت با يدونه پياز خرد شده و مقدارى زعفرون قرا ميديم و ميزاريم داخل يخچال. بعد گوشت رو به يك عدد پیاز خرد شده و 3 قاشق روغن زیتون روی حرارت ملایم بزاريد و تفت بديد، بعد دو لیوان آب به مواد اضافه کنید و بزاريد به مدت 45 دقیقه بپزه تا گوشت نرم بشه.بعد يدونه سیب زمینی و دو قاشق تخم آفتابگردان و دو قاشق جعفرى خرد شده رو اضافه کنید.وقتی گوشت و سیب زمینی پخت و آب خورش غلیظ شد، در ظرف موردنظر بکشید و در صورت دلخواه یک قاشق روغن زیتون روی اون بریزید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
گلهای گروه
امروزتان زیباتراز گل
آرزومندم امروز
ازبرکت بیشترینش
ازمحبت گرمترینش
ازمهربانی شیرینترینش
وازمعجزه ات جاریترینش
نصیبتان شود❤️
صبحتون بخیر 😍😍
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#پوآچای_گل_در_قالب_کیک
1ونیم قاشق غذاخوری شکر
حدود 20 گرم خمیر مایه خیس یا 5 گرم خمیر مایه فوری
1 پیمانه شیر ولرم
150 گرم کره در دمای اتاق
1 پیمانه روغن مایع(بنظرم نیم پیمانه هم کافیه)
2 تخم مرغ (زرده یکیش واسه روش)
1ونیم قاشق مرباخوری نمک
نزدیک 4 پیمانه آرد
1 قاشق چایخوری جوش شیرین ولی چون ضرر داره بجاش 2 قاشق چایخوری بکینگ پودر بزنین
پنیر خامه ای
-
خمیر مایه، شکر و شیر ولرم رو مخلوط کنین و بزارین 5 دقیقه بمونه، بعد بقیه موادو اضافه کنین و خوب ورز بدین.خمیر نرمی میشه که به دست نمیچسبه و مثل لاله گوش نرم میشه.روش دستمال تمیز بزارین و 30-45 دقیقه استراحت بدین. بعد خمیر رو به 4 قسمت تقسیم کنین و بصورت دایره باز کنین و مثل کروآسان ببرین و داخلشون پنیر خامه ای و گردو بزارین و یا هرچیز دلخواه و رول کنین و داخل قالب دایروی که چرب کردین بچینین.فقط یکم با فاصله بزارین چون پف میکنه.حالا 20 دقیقه اینجوری نگه دارین بعد روش زرده تخم مرغ بمالین و داخل فر گرم شده 180 درجه 40 دقیقه اینا بپزین.
وسط پوآچا هم شکل گل کرده.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#کیک_سیب_و_دارچین
حتما پخته بودن کیک رو چک کنین.حتما آرد +ب پ رو ۳ بار الک کنید...
مواد لازم:
تخم مرغ 3 عدد
شکر 1 پیمانه
روغن مایع 2/1 پیمانه ...۸۳ گرم
کره 50 گرم اب کرده
ماست 1 پیمانه
آرد 210 گرم یا 2 پیمانه
بیکینگ پودر 1 قاشق غذاخوری
سیب 3 عدد
پودر دارچین
وانیل یک چهارم قاشق چایخوری
طرز تهیه
شکر ،روغن و کره را چند دقیقه با همزن بزنید تا رنگش روشن شه. تخم مرغها را یکی یکی به مواد اضافه کنید . بعد ماست را اضافه کنید .آرد و بیکینگ پودر را با قاشق به بقیه مواد اضافه کنید یا با همزن دور کند کمی بزنید
مواد را در قالب 30×20 بریزید و سیب ها روی مایع کیک بگذارید و روی آن دارچین بریزید و به مدت 40-45 دقیقه در فر 180 درجه قرار دهید .
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#جوجه_چینی
پیمانه من لیوان دسته دار فرانسوی
شیر یک ششم پیمانه
ماءالشعیر لایت نصف پیمانه
تخم مرغ دو عدد
ارد تقریبا یک پیمانه
نمک ، فلفل، پودر سیر ب میزان لازم
آبلیمو دو ق غ
مایه خمیر نصف ق غ
زعفران حل شده یک ق غ
شیر و ماءالشعیر و مخمر رو با هم مخلوط کنید سپس تخم مرغ و نمک، فلفل و پودر سیر رو اضافه کنید با همزن دستی هم بزنید سپس ارد رو کم کم اضافه کنید نوع ارد خیلی مهمه. من از یک پیمانه دو قاشق غذاخوری کاملا سر پر بیشتر زدم ( غلظتش مثل ماست چکیده بشه) در نهایت ابلیمو و زعفران رو اضافه کنید درشو ببندین خمیر رو یه ربع الی بیست دقیقه استراحت بدین سپس فیله ها رو ک بصورت نوار باریک در اوردین داخل خمیر بذارید باز یه ربع بهش استراحت بدین. سپس در حالی ک تمام سطح مرغ ب این خمیر اغشته ست داخل روغن با حرارت ملایم سرخ کنید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#کرم_زردآلو
مواد لازم:
پوره ى زردآلو: 2 لیوان
پودر ژلاتين:3ق.غ
خامه صبحانه: نصف پاکت
آب سرد: نصف لیوان
مواد کرم:
زرده تخم مرغ :يك عدد
شير : 2لیوان
شكر:1لیوان
نشاسته ذرت: نصف لیوان
وانيل: يك چهارم ق چ
نشاسته ذرت و شيرو شکر را باهم مخلوط و روى حرارت ملايم قرار دهيد .
زرده را نيز اضافه كرده و مدام هم زده تا كرم به غلظت فرنى برسد وانيل را نيز اضافه كنيد و از روى حرارت برداشته واجازه دهيد كمى خنك شود
نيم كيلو زردآلوى خُرد و هسته گرفته و دويست گرم شكر و داخل غذاساز پوره كنيد .ژلاتين را روى آب سرد پاشيده و بعد از اينكه حالت اسفنجى پيدا كرد روى بخار كترى يا داخل ماكرو ، ژلاتين را كاملا حل كنيد و اجازه دهيد كمى از حرارت بيفته .پوره ى زردآلو و كرم وانيلى و خامه را با هم مخلوط كنيد و ژلاتين سرد شده را نيز اضافه كنيد و داخل قالب ريخته و براى ٤ ساعت داخل يخچال قرار دهيد .
روش رو با مربای زردالو تزئین کردم که شربتشو جدا کردم و ژلاتین زدم
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#خامه_شكلاتي_قالبي
اينجوري خامه سرو كردن هم خوشمزست هم واسه مهمون شيكه
يك بسته خامه صبحونه ٢٠٠ گرمي
٣ قاشق غذاخوري پودر كاكائو
٢ قاشق غذاخوري روغن مايع
پودر ژلاتين ٢ قاشق غذاخوري ( با نصف ليوان اب بن ماري كنيد )
وانيل نوك قاشق مرباخوري
شكر به ميزان لازم ( بايد اون مقداري ك خودتون دوس دارين بريزين و بچشين )
پودر كاكائو رو با روغن مايه روي حرارت حل ميكنيم
خامه رو روي حرارت گذاشته اب ك شد و بهش كاكائو و وانيل و شكر و ژلاتين بن ماري شده رو اضافه ميكنيم تا يكدست شد هم ميزنيم بعد خاموش ميكنيم داخل قالب ميريزيم دو تا سه ساعت در يخچال ميزاريم تا ببنده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مرغ ترش دوس دارین؟ 😊
من این مرغ ترشو اینطوری درست کردم که اول دو تا سینه مرغ بدون استخونو به نمکو زرچوبه آغشته کردمو و بعد توی یکم روغن پشتو روشونو سرخ کردم. وقتی سرخ شدن از روغن درشون اوردمو تو همون روغن پیاز داغو با دو سه تا قاشق رب انار یکم تفت دادم بعدش دلال مرغ ترش که ترکیباتش سبزی معطرو گردو ساییده و رب انار بود رو بهشون اضافه کردم و یکم تفتشون دادم، هیچی دیگه همه ی موادو که با هم یه کوچولو تفت دادم حدود یکو نیم لیوان آب ریختم توشون و مرغ سرخ شده ام اضافه کردم و گذاشتم خورشتم قشنگ جابیوفته ....
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
ترشی بادمجان کبابی بسیارخوشمزه😉😉 .....
بادمجون کبابی با سیر رنده شده و فلفل تند ریز شده با نعنا خشک و سرکه سفید و تخم گشنیز و سیاه دونه و کمی هویج رنده شده مخلوط کردم ...الان هم میشه این ترشی رو خورد .آماده است خیلی تند و پر سیر شده اما خوبه برای روزای سرد با سبزی پلو ماهی و یا غذاهای نونی مثل کتلت .....جاتون سبز
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#باسلوق ژله ای(میوه ای) :
مواد اصلی :
نشاسته ۱/۲ لیوان
آب سرد ۱.۵ لیوان
پودر ژله ۱ بسته
شکر ۱ لیوان
پودر ژلاتین ۱ قاشق غذا خوری
پودر نارگیل به مقدار لازم
طرز تهیه :
نشاسته را با آب سرد مخلوط کرده وقتی کاملا حل شد از صافی رد میکنیم سپس شکر را افزوده وکاملا مخلوط میکنیم پودر ژله و پودر ژلاتین را نیز اضافه کرده و کاملا مخلوط میکنیم.
سپس روی حرارت ملایم قرار داده و مرتب هم میزنیم تا وقتی که مایه کمی غلیظ و شفاف شود وقتی یکی دو جوش زد شعله را خاموش میکنیم و کمی که از حرارت افتاد داخل قالبی که با سلفون پوشانده ایم میریزیم و به مدت ۴ الی ۵ ساعت در یخچال قرار میدهیم سپس برش داده و در پودر نارگیل میغلتانیم.
نوش جان
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛