#باقلواي_استانبولي
خمير يوفكا يك بسته كره
بادام ، گردو يا پسته
شكر آبليمو ي تازه
گلاب
همانطور كه در عكس ميبينيد ورقه هاي خمير يوفكا كاملا برشته و از هم جدا هستند ، و همين فرق بين باقلواي ايران و تركيه است . واين به علت ميزان زياد كره ميباشد كه بين ورقه ها داده شده.
كف يك ظرف پيركس را چرب كنيد (با كره ي نرم يا روغن مايع ) الان خمير فوفكا در اندازه هاي متفاوت هست ، همه دايره هستند . ميتوانيد يك پيركس گرد اندازه ي يوفكايي كه خريده ايد انتخاب كنيد كه نياز به بريدن و اندازه كردن خمير هم نباشد . يك ورقه داخل ظرف بياندازيد . سطح روي ورقه را با قلم مو و كره ي نرم ، چرب كنيد ، باز يك ورقه ي ديگر بياندازيد . وچرب كنيد . اينكار را تا ده ورق ميتوانيد تكرار كنيد . به نظر من ٨ ورق كافيست . بعد بادام پوست گرفته ي چرخ كرده . يا گردوي خرد شده ، يا پسته ي چرخ شده روي ورقه ها بريزيد . اگر يك لايه بادام و يك لايه پسته بريزيد ، باقلوا دو رنگ ميشود . حالا يك ورقه ي يوفكا روي بادام بگذاريد و با دست به صورت يكنواخت همه جا را كمي فشار دهيد . بعد سطح يوفكا را با كره ي نرم چرب كنيد . واينكار را تا هفت لايه ي ديگر يوفكا تكرار كنيد . چرب كردن فراموش نشود . اخرين ورقه را كه گذاشتيد ، با يك چاقوي نازك تيز ، به صورت لوزي يا چهار گوش ، برش بزنيد . كمي كره آب كنيد و روي باقلوا داغ داغ بريزيد و در فر ١٨٠ درجه تا طلايي شدن بپزيد . در اين فاصله شهد درست كنيد . دوليوان شكر و يك ليوان و نيم آب را بجوشانيد تا قوام آيد . دو يا سه قاشق سوپخوري آبليمو و يك استكان گلاب اضافه كنيد . اگر طعم هل را دوست داريد ، هم به شربت ، هم به مواد داخل باقلوا ميتوانيد هل بزنيد . اضافه كردن شربت يك قانون دارد ، شربت داغ به باقلواي سرد و شربت سرد به باقلواي داغ . قانون را رعايت كنيد . روي باقلوا را باپسته تزيين كنيد .
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#مینی_پیتزا
#مینی_پیتزا
شیر: ۲لیوان
روغن مایع:۱/۲ لیوان
شکر :۲ق غ
خمیر مایه:۱ق س
نمک: کمی
آرد: به میزان لازم
پودر سیر: ۱/۳ق غ
مواد لازم برای پیتزا
کوکتل یا ژامبون به میزان لازم
مرغ پخته شده وریش ریش شده
فلفل دلمه ای و قارچ به میزان لازم
پنیر پیتزا و آویشن و سس گوجه فرنگی به میزان لازم
شیر ولرم و نمک و شکر و خمیر مایه رو مخلوط کنید تا شکر حل شه.بعد روغن مایع رو اضافه کنید و در نهایت آرد و پودر سیر رو اضافه کنید . میزان آرد تا جایی که خمیر لطیفی بدست بیاد.
خمیر رو حدود یک ساعت استراحت بدید تا ور بیاد. بعد این زمان سطح کار رو کمی آرد پاشی کنید و از خمیر به اندازه یه گردو بردارید توی سینی فر بزارید و بعد کمی پهنش کنید و مرکزش رو با کمک ته استکان یا هر چیز دیگه ای حفره ایجاد کنید.کمی سس گوجه فرنگی و آویشن بزنید و کمی پنیر پیتزا بریزید رو ی پنیر رو برش های کوکتل و قارچ و فلفل دلمه ای بزارید و مجدد کمی پنیر بپاشید و مجدد ۱۵ دقیقه استراحت بدید . و توی فر با دمای ۱۷۰ درجه حدود ۲۰ دقیقه قرار بدید
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#آش_جو ...
طبخ آش جو نیز همانند طبخ آش
رشته و آش شلعه قلمکار می باشد، با این تفاوت که در این آش بلغور جو
نیز اضافه می شود. در تهیه آش جو از انواع حبوبات، بلغور جو، انواع
سبزی های معطر و کشک استفاده می شود. البته در صورت تمایل می توان به آن گوشت بدون استخوان نیز اضافه کرد.
مواد لازم برای تهیه آش جو
نخود نصف پیمانه
لوبیا چیتی نصف پیمانه
بلغور جو
یک پیمانه
تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر ۲۵۰ گرم
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
کشک نعناع داغ و سیر داغ به مقدار دلخواه
طرز تهیه
نخود و لوبیا را که از شب خیس داده ایم در قابلمه ای می ریریزیم و روی حرارت می گذاریم تا بپزد. بعد از این که حبوبات پختند، بلغور جو را که از یک ساعت قبل خیس داده ایم به حبوبات اضافه می کنیم. چنانچه در حین پخت آب حبوبات کم شد به آن آب اضافه می کنیم تا بلغور هم به همراه حبوبات خوب بپزد. سپس پیازهای خلال شده را به همراه مقداری روغن و زردچوبه تفت می دهیم و وقتی خوب طلایی شد مقداری از آن را برای تزیین کنار می گذاریم و باقی مانده را به همراه سبزی آش، نمک، فلفل به آش اضافه می کنیم و می گذاریم تا آش خوب جا بیفتد.
برای سرو آش می توانید آن را با نعناع داغ، سیر داغ و کشک تزیین کنید.
نکات مهم
همیشه به یاد داشته باشید قبل از استفاده از حبوبات آن ها را از شب قبل در آن خیس کنید و در طی خیس خوردن چندین بار آب آن را عوض کنید. چون این کار هم در پخت سریع حبوبات کمک می کند و هم جلوی نفخ شکم را می گیرد.
در صورت تمایل می توانید به این آش، ۲۵۰ گرم گوشت بدون استخوان اضافه کنید. بدین صورت که گوشت را همراه حبوبات بگذارید بپزد و بقیه مراحل را عین آن چه که در فوق اشاره شد انجام دهید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
🌸🌸🌷🌸🌸🌷🌸🌸🌷🌸🌸
كراكت مرغ
سينه مرغ
سير
نمك و فلفل و زرد چوبه
جعفري
هويج
كدو
مرغ را داخل غذا ساز با ي حبه سير و نمك و فلفل ميكس ميكنيم
از مواد داخل دست پهن ميكنيم و هويج و كدو كه ابپز كرديم و با جعفري داخلش گذاشته و ميپيچيم تا مواد وسط قرار بگيرن داخل روغن سرخ ميكنيم
نوش جان ❤️
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
🌸ســــلام
🍃صبح پنجشنبه تون
🌸به گرمای قلبهای مهربانتون
🍃و قشنگی آسمان
🌸لبخندتـون به زیبایی
🍃گـلهای شکفته از
🌸آفرینش هستی
🍃و قلبتون به زیبایی نگاه خدا
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
کلاف_مرغ
موادلازم برای پنج نفر:
آرد،،،،1پیمانه
خمیرمایه،،،1قاشق چایخوری
نمک،،،،1قاشق چایخوری
آب ولرم،،،به میزان لازم
موادلازم برای داخل کلاف:
سینه مرغ چرخ شده،،،،1عدد
پیاز،،،،دوعدد
سیر،،،،دوحبه
پنیرگودا،،،2قاشق سوپخوری
زرده تخم مرغ ،،،یک عدد
کره وکنجدبرای تزیین به میزان لازم
نمک وفلفل به میزان لازم
طرزتهیه خمیر.....
ابتدامایه خمیرفوری رادرآب ولرم 38درجه ریخته باکمی آرد ،،،تا کمی عمل کند....
سپس موادخشک راباهم قاطی ومایه خمیررااضافه کرده ،،،آب ولرم راقطره قطره اضافه کرده تاخمیریکدستی حاصل شود....
وبدست نچسبد،،،
خمیررااستراحت داده وبعدازیکساعت خمیررا جمع کرده وبصورت چانه درآورده....
توجه داشته باشید مغزخمیررا ورزنمیدهیم،،،چون احتیاج به آردبیشتری پیدامی کند.....
سپس ازخمیرگلوله هایی پنجاه گرمی جداکرده ،،،وباوردنه بازکرده ....
سپس ازموادمیانی آماده شده (گوشت مرغ،پیازوسیررنده شده،،،نمک،فلفل،وپنیر).....به اندازه نارنگی برداشته ودردست گلوله میکنیم ،،،
وچونه های خمیررابازکرده
وبرشهای یک د ربیست سانتی مترزده ،،،وبرش می دهیم وبصورت کلاف دورگوشت مرغ پیچیده تابصورت کلاف درآید.....
بعد آنها را درسینی چرب شده میچینیم ....
سپس روی کلافهارادستمال نازک وتمیزکشیده ویکربع دیگراستراحت دوم داده .....
وبعد استراحت دوم ،،،روی آنهارابا کمی کره، زرده تخم مرغ میمالیم وسپس به دلخواه کنجدیاسیاه دانه پاشیده....
ودرفرازقبل روشن بادرجه حرارت دویست درجه سانتی گراد،،،بمدت بیست وپنج الی سی دقیقه قرار میدهیم تا بپزند.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#كوكو_سبزي
٤٠٠گرم سبزي كوكو رو با كمي نمك فلفل،پودر سير،زردچوبه و1ق غ آرد سفيد بهش اضافه كردم و خوب با هم مخلوط كردم٤تا تخم مرغ رو داخل كاسه شكسشم و خوب مخلوط كردم،بعد به سبزيها اضافه كردم وخوب مخلوط كردم.
داخل تابه روغن داغ كردم 3/4مواد رو ريختم داخل تابه،بعد گردو خرد شده و زرشك و پياز داغ مخلوط كردم ،ريختم روي كوكو وبقيه مواد رو ريختم روش و هم سطح كردم
حرارت رو كم و درتابه رو دمكني گذاشتم بعد از١٥ دقيقه درش رو برداشتم و کوکو رو برعکس کردم تا طرف دیگه کوکو هم سرخ بشه.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛