کیک اسفنجی با پف عااااااالی بدون نیاز به همزدن زرده😍
.قالب با قطر ۱۷سانت
مواد لازم👇(اندازه ی فنجان ۲۰۰میلی لیتر)
4 عدد تخم مرغ
وانیل نصف ق چایخوری سر صاف
2 فنجان آرد سفید سه صفر
2 فنجان شکر دانه ریز( حتما)
1 فنجان شیر گرم
1 قاشق غذاخوری سر صاف بکینگ پودر
.
طرز تهیه:
.
1. سفیده های تخم مرغ را کمی هم بزنید تا کف کند و همونطور که همزن کار میکند شکر را به صورت بارانی یا همان کم کم اضافه کنید انقدر هم بزنید تا قله ای شود و شکر حل شود.
2. سپس وانیل را به زرده ها اضافه کنید و زرده های تخم مرغ را دانه دانه به سفیدها اضافه کرده و در مدت ۳۰ثانیه اضافه و مخلوط کنید.حالا همزن را خاموش کنید.
3. آرد را با بکینگ پودر از قبل سه بار الک کنید و کم کم اضافه کنید و با لیسک به صورت دورانی هم بزنید زیاد هم نزنید که پف کیک میخوابه.
4. در آخر ، شیر گرم را اضافه کنید و مخلوط کنید تا مواد یکدست شود .
5. درون قالب را با روغن جامد یا کره چرب و آردپاشی کنید و شده موادتون رو داخلش بریزید و سپس در دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت تقریبی 40 دقیقه بپزید .
نکات مهم:
قدرت همزن خیلی مهمه چون سفیده هاتون باید با قدرت بالا هم بخوره میشه برای کیک اسفنجی تخم مرغتون باید سرد سرد باشه حتی اگر به مدت یکربع سفیده هاتون رو بزارین فریزر بعد هم بزنید خیلی بهتره و حتما انقدر بزنید که سفت و قله ای بشه و آرد و بکینگ پودرتون رو سه بار الک کنید قبل از درست کردن کیک و همینطور قالبتون رو قبل از درست کردن مواد چرب و آرد پاشی کنید اگر از چسبیدن کیک به قالب میترسید ته قالب رو کاغذ روغنی بیاندازید اندازه ی قالب به نسبت تخم مرغ رو استوری و هایلایت کردم ببینید اگر شکرتون دانه ریز نیست یکم با آسیابتون آسیاب کنید در حد دو پالس این نکات رو حتما اگر رعایت کنید کیکتون عالی میشه انشاالله 😘
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#پف_نکردن_کیک
#نکات_پایه
#مبتدی
بیشترین مشکل کیک پز ها پف نکردن کیک هست خیل وقتا کیک حالت شیرینی به خودش میگیره و موادش به هم میچسبن و اصلا حالت پف دار ندارن چون:
1)تخم مرغ مستقیم از یخچال خارج شده و داخل کیک استفاده شده(حتما باید برای همه نوع کیک تخم مرغ نیم ساعت داخل اتاق بمونه و بعد استفاده بشه).
2)مقدار مایعات مثل آب،شیر،ماست ،دوغ و ...دقیق نبوده یا مایع خیلی خیلی رقیق شده یا غلیظ.
3)میزان هم زدن خیلی کم بوده ولی در اواخر که نباید مواد هم بخوره زیاد هم خورده و از همه مهمتر مخلوط کردن دورانی در هم زدن رعایت نشده.
4)دمای فر یا خیلی زیاد بوده یا خیلی کم(اگر زیاد باشه کیک پف نمیکنه و بیشتر نپخته میمونه و اگر کم باشه کیک پف میکنه ولی به مرور پفش رو از دست میده و سفت میشه)
5)فر از قبل گرم نشده(اگر فر از قبل گرم نشه همه پف کیک میخوابه.
6)مواد رو بدون اولویت دستور مخلوط کردید یعنی هرچیزی رو هر وقت خواستید ریختید^-^این موضوع خیلی زیاد پیش میاد و خیلی روی پف کیک تاثیر منفی داره.
7)از کره یا روغن سرد و آب نشده استفاده کردید یا خیلی داغش کردید و به مواد اضافش کردید.
8)بیکینگ پودر یا جوش شیرین به نسبت آرد کم بوده یا خیلی کهنه بوده(اگر آرد مرغوب ندارید میزان رو باید 2تا3برابر دستور بریزید تا نتیجه خوب بشه).
9)روغن یا کره رو بیشتر از حد معمول ریختید یا ظرف رو زیاد چرب کردید.
10)اندازه قالب نسبت به مایه کیک بزرگ یا خیلی کوچیک بوده.یا اینکه میزان 1سوم توش رعایت نشده(یعنی فقط 1سوم قالب باید پر از مایه کیک بشه)
11)مواد خیلی کند آماده شده و فاصله بین تهیه مواد تا قرار گرفتن در فر خیلی خیلی زیاد بوده(به نظر من حد اکثر زمان آماده سازی باید نیم ساعت تا 45دقیقه باشه علی الخصوص توی هوای سرد اصلا نباید بین تهیه و پخت فاصله بیفته چون رطوبت کیک کلا از بین میره و کیک پفدار نمیشه
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#برنج_سرخ_شده_ژاپنی
.یه غذا از آسیا که با ذایقه ما هم جور هستش . برنج سرخ شده چینی با ژاپنی فرق می کنه . برای بچه ها هم خیلی عالیه خوشمزه و مقوی . .
برای ۲ تا ۳ نفر
برنج ۲ پیمانه
پیازچه خرد شده ۴ ق غ
جعفری خرد شده ۴ ق غ
قارچ ۶ عدد
سینه مرغ (یا ژامبون ) نصف عدد
سویا سس ۲ تا ۳ ق غ
سیر ۲ حبه
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
پودر سیر به میزان لازم
برنج رو شستم و خیس کردم و بعد گذاشتم بپزه (آبکش کنید). فقط خیلی نرم نشه بهتره کمی دون باشه و بعد کنار گذاشتم از دما بیفته .
من از سینه مرغ استفاده کردم و تکه تکه کردم .
پیازچه ها رو هم خرد کردم .
داخل تابه ای گود کمی کره یا روغن ریختم و پیازچه ها رو داخلش ریختم و کمی تفت دادم و بعد سینه مرغ و سیر ریز خرد شده رو اضافه کردم .
قارچ ها رو هم نگینی خرد کردم و اصافه کردم و سرخ کردم .
سویا سس و پودر سیر و نمک و فلفل رو هم اضافه کردم .
برنج رو بهش اضافه کردم و با هم مخلوط کردم و کمی سرخ کردم .
آخر کار جعفری های خرد شده رو بهش اضافه کردم و مخلوط کردم و از حرارت برداشتم .
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
"رولت سیب زمینی و گوشت"
سیب زمینی 4 تا 5 عدد
کره 1 قاشق غذاخوری
تخم مرغ 1 عدد
شیر ولرم ربع پیمانه ( یک چهارم)
نمک فلفل سیاه
مواد میانی
گوشت چرخکرده 200 گرم
میتونین از 100 گرم گوشت و 100 گرم سویای خیس کرده استفاده کنین و مخلوط بریزین
پیاز بزرگ 1 عدد
فلفل دلمه ای نصف عدد
سیر خام 1 تا 2 حبه رنده شده
نمک فلفل زردچوبه
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
پنیر پیتزا
کاغذ روغنی
خب حالا اول سیب زمینی هارو بزارین بپزه
پیاز رو نگینی خرد کنین و سرخش کنین وقتی طلایی شد ادویه اضافه کنین و بعد گوشت رو بریزین و مرتب تفتش بدین تا حسابی سرخ شه وقتی سرخ شد سیر رو بریزین و فلفل دلمه ای نگینی خرد شده
تفتش بدین و در آخر رب رو باهاش سرخ کنین یه استکان کوچیک آب بریزین و در تابه رو بزارین تا مغز پخت شه بعد درش رو بردارین تا ابش کشیده شه و دوباره یکم سرخ شه
سیب زمینی های پخته رو له کنین شیر ولرم ، کره ، نمک و فلفل رو اضافه کنین و حسابی مخلوط کنین تا پوره شه
روی کاغذ روغنی پوره را یکدست و مستطیل پهنش کنین
میتونین با استفاده از یه قاشق پهن یا کفگیر به آرومی همه جا پخشش کنین و کناره هاشو مرتب کنین
مواد میانیش رو روی رولت پهن کنین حواستون باشه گوشتتون خیلی روغن نداشته باشه که مواد وا بره
وقتی پهن کردین پنیر پیتزا رو بچینین و به ارومی پوره را رول کنین
میتونین لبه ی کاغذ رو غنی رو برگردونین رو مواد و به ترتیب مثل شکل رولش کنین
حتما به شکل دقت کنین و مثل شکل رولش کنین کار خیلی راحتیه
روشم میتونین یکم پنیر بریزین
با همون کاغذ روغنی برش دارین بزارینش تو سینی فر و با دمای 180 درجه سانتیگراد بزارین 20 دقیقه بمونه
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#شیرینی_ترکی
#شیرینی_بدون_فر
شکلات تلخ بنماری شده ۳۰ گرم (شکلات تخته ای را خرد کنید وروی بخار آب کتری هم بزنید تا روان شود تقریبا به حجم و اندازه یک قوطی کبریت)
نوتلا یا شکلات صبحانه ۷۰ گرم (از کرم کاکائو های مارک ایرانی هم میشه استفاده کرد)
شیر عسلی ۶۰ گرم (هم می تونید اماده بخرید هم براحتی خودتون تهیه کنید ،دستورش را قبلا گذاشتم)
پودر گردو ۱ق غ
پودر بیسکوییت ساده یا کاکائویی فرق نداره (من پتی بور شکلاتی پودر کردم) حدود دو سه قاشق کم کم ریخته میشه تا خمیر منسجم بشه
مواد رویه:
کره بادام زمینی ۲ق غ(اینم میخواستم دستورش را براتون بگذارم که خونگی تهیه کنید چون اسونه ولی خردکنم سوخته بود دستگاه نداشتم🙈)
پودر قند یا شیر عسلی ۲ ق غ
گردو وشکلات به دلخواه برای تزیین
این مقدار مواد ۱۰ عدد شیرینی به سایز همین کپسولهای داخل فیلم میده 😋شکلات ذوب شده+نوتلا یا شکلات صبحانه را مخلوط کنید
(شکلاتم شکلات تخته ای مارک پارمیدا هست وشکلات صبحانه هم از کرم کاکائو مارک باراکا استفاده کردم)
سپس شیر عسلی را اضافه کنید خوب مخلوط کنید چون وقتی شیر عسلی اضافه بشه مواد شروع به جمع شدن میکنه
درنهایت پودر یا خرده های گردو و پودر بیسکوییت را اضافه کنید پودر بیسکوییت را قاشق قاشق اضافه کنید تا خمیر جمع بشه،
خمیر را داخل کپسول یا قالبهای سیلیکونی دلخواه فشرده کنید داخل فریزر منتقل کنید تا منسجم شوند،
سپس خارج کنید ومواد رویه بزنید وبه دلخواه تزیین کنید،
برای مواد رویه هم:کره بادام زمینی +پودر قند مخلوط ویکدست شود
این شیرینی درون ظرف دربسته و یخچال نگهداری شود تا قسمت زیرین کاملا منسجم شود
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#جوجه_چینی
فیله یا سینه مرغ نواری شده حدود 500 گرم
آرد سفید سه صفر(شیرینی پزی) 130 تا 150 گرم...حدود یک پیمانه ولی ممکن است بسته به جنس آرد کمی بیشتر یا کمتر مصرف شود
تخم مرغ 3 عدد
ماءالشعیر بدون طعم(کلاسیک) 1/4 پیمانه
شیر ولرم 1/4 پیمانه
زعفران دمکرده 1/2 قاشق چایخوری(به منظور خوشرنگ شدن بنیه در زمان سرخ شدن و از بین بردن بوی زُهم تخم مرغ)
خمیر مایه فوری 1 قاشق چایخوری استاندارد
روغن مایع 2 قاشق غذاخوری
شکر نصف قاشق چایخوری
نمک؛فلفل،مودر سیر یا سیر به میزان لازم
سس خردل حدود 1 تا قاشق مرباخوری(به دلخواه)
مقداری آرد اضافی برای کاور نهایی فیله های مرغ
ابتدا مرغها را با مقداری نمک+فلفل+پودر سیر یا سیر+سس خردل(به دلخواه)مزه دار کرده و 2 تا 3 ساعت در یخچال استراحت دهید تا کاملا مزه دار شوند.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛